US Open 2013

Obrazek
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Re: US Open 2013

Post autor: DUN I LOVE »

Prawdopodobnie dwaj najbardziej perspektywiczni dziś gracze w ATP, zostaną nieźle przeegzaminowani podczas tegorocznego US Open. Vesely musi pokonać Kudlę, żeby zagrać z tenisowym liderem swojego kraju - Berdychem, a Kyrgios już w pierwszym spotkaniu skrzyżuje rakietę z Davidem Ferrerem. Mam nadzieję, że nie skończy się ugraniu kilku gemów.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Robertinho

Post autor: Robertinho »

Kiedy gra Roger?
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Robertinho pisze:Kiedy gra Roger?
Albo w poniedziałek, albo we wtorek, albo w środę. Nie ma jeszcze szczegółowych info, chyba, że Robpal...
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Widzu

Post autor: Widzu »

Jestem w szoku. Fibak w sztabie Djoko, ciekawe jak do tego doszło. Ciekawe jak ma mu pomóc, chyba raczej jakies sprawy po zakortem bo Polak bardzo szanowany w tym swiadku, zna się nie tylko na tenisie. Pod wzgledlem sportowym watpie aby to miało jakieś znaczenie. Tak czy inaczej duże zaskoczenie.

Szykuje się kolejny awans w rankingu dla Jurka. W tamtym roku tylko 1r, a teraz 3 r to po prostu obowiązek dla Polaka, cel to na pewno 4 runda i walka z Fererem.

Co do Kubota jest już po drugiej stronie rzeki jak dla mnie, tylko fenomenalny start w Wimbledonie mu pomoże utrzymać się w setce, nie licze na jakięs jego dobre występy na poziomie ATP, po woli musi się szukować do gry w challangerach albo skupieniu się ponownie na deblu. Przynajmniej takie jest moje zdanie. Z Nieminenem bez walki pewnie:)

Ciekawe co pokaze Vesley, niby tylko cegła, ale z takim serwisem i agresywną grą powinnien się dobrze tutaj czuć, no i korty na pewno nie są za szybkie, przeciwnik na pewno do ogrania, nie miał pecha jak ulubieniec Duna:) bo Ferer niby w słabej formie, ale pewnie da srogą lekcje kangurowi:)
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

robpal pisze:Jak ktoś chce pooglądać, to w NYC zebrało się całkiem sporo numerów 1.
Stream na górze strony, choć na razie nic ciekawego się nie dzieje: http://www.atpworldtour.com/News/Tennis ... ation.aspx
Roddick jak zwykle był sobą i jak zwykle zniszczył system:
"It's a pleasure to be the worst player up here"
:D
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
przemusiowa
Kontakt:

Post autor: przemusiowa »

Robertinho pisze:Kiedy gra Roger?
Prawdopodobnie o 2:30 w nocy czasu polskiego :)

Tutaj jest plan gier na poniedziałek:
http://www.usopen.org/en_US/scores/sche ... dule7.html
“I'm really, really emotional” RN
Awatar użytkownika
robpal

Post autor: robpal »

To się polscy kibice mogą w poniedziałek spokojnie wyspać :ok:
MTT career highlights (26-17):
2021: Delray Beach (F);
2020: Antwerpia (W), Cincinnati (W), Dubaj (F), Montpellier (F);
2019: Bazylea (W), Sztokholm (W), Szanghaj (W), Metz (W), Winston-Salem (F), Stuttgart (W), Madryt (W), Monachium (F), Barcelona (F), Houston (W), Acapulco (W), Buenos Aires (F);
2018: Paryż (F), Bazylea (F), Metz (W), Toronto (W), Estoril (F), Miami (W), Australian Open (F);
2017: WTF (W), Sztokholm (W), Hamburg (W), Stuttgart (W), Acapulco (W);
2016: WTF (F), Bazylea (F), Cincinnati (W), Roland Garros (F), Marsylia (W), Doha (W);
2015: WTF (W), Bazylea (W), Winston-Salem (W), Hamburg (W), Wimbledon (F), Stuttgart (W), Monte Carlo (F), Indian Wells (F);
2014: Halle (F)
Awatar użytkownika
przemusiowa
Kontakt:

Post autor: przemusiowa »

robpal pisze:To się polscy kibice mogą w poniedziałek spokojnie wyspać :ok:
Oj tak, Rafael gra o bardzo rozsądnej porze :D
“I'm really, really emotional” RN
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

O drodzy, jak Mario zapoda jakiś w miarę sensowny temat, to w poniedziałkową noc mogę zostać gościem specjalnym nocnych pogawędek.

Najwspanialszy w nocnej na Flushing Meadows. :kocham:
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Sempere

Post autor: Sempere »

Musieli tego Federa o takiej późnej porze dać. :placze:
"Kto jest dobry? Kto zły? Nie ma ludzi dobrych i złych, są tylko złe albo dobre uczynki. I ludzie, którzy miotają się między nimi." Éric-Emmanuel Schmitt
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Jeszcze raz Roddick:
Obrazek

Ja mam pytanie (Robpal?): dlaczego nie widać nigdzie Samprasa i Agassiego? Odpuścili tak zaszczytny event?
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
filip.g

Post autor: filip.g »

Nie było ani Agassiego, ani Samprasa, ani Safina (i chyba jeszcze kogoś). Wszyscy nieobecni zostali wymienieni przez prowadzącego ;)
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Ok, dzięki Filip.

Uprzedzam pytanie o szybkość kortów na tegorocznym US Open. Darren Cahill zabrał głos.

Darren Cahill ‏@darren_cahill

@souji5 playing a little faster than normal. A good speed.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
robpal

DUN I LOVE pisze: Najwspanialszy w nocnej na Flushing Meadows. :kocham:
Zostałeś fanem Sereny? :D
Doprawdy nie wiem, co organizatorzy sobie myślą, dając SIÓDMEGO tenisistę świata na kort centralny :|
2019: Bazylea (W), Sztokholm (W), Szanghaj (W), Metz (W), Winston-Salem (F), Stuttgart (W), Madryt (W), Monachium (F), Barcelona (F), Houston (W), Acapulco (W), Buenos Aires (F);
2018: Paryż (F), Bazylea (F), Metz (W), Toronto (W), Estoril (F), Miami (W), Australian Open (F);
2016: WTF (F), Bazylea (F), Cincinnati (W), Roland Garros (F), Marsylia (W), Doha (W);
2015: WTF (W), Bazylea (W), Winston-Salem (W), Hamburg (W), Wimbledon (F), Stuttgart (W), Monte Carlo (F), Indian Wells (F);
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Jak to zostałeś? Ja jestem fanem Sereny od finału USO99. :o
robpal pisze:Doprawdy nie wiem, co organizatorzy sobie myślą, dając SIÓDMEGO tenisistę świata na kort centralny :|
Siódmy w rankingu tenisowym, ale wciąż niezachwiany numer jeden w rankingu popularności wśród kibiców. :P
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
robpal

DUN I LOVE pisze: Siódmy w rankingu tenisowym, ale wciąż niezachwiany numer jeden w rankingu popularności wśród kibiców. :P
A co mnie to obchodzi. Na Grandstand z nim :D
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Hehe. :D

Będziesz w tym roku na Flushing?
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
robpal

DUN I LOVE pisze: Będziesz w tym roku na Flushing?
Niestety nie :(
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Zapowiedź tego, co nas czeka. Oby tylko Rafa był w najwyższej formie.

Obrazek
MTT Titles/Finals
Spoiler:
jonathan

Post autor: jonathan »

filip.g pisze:Nie było ani Agassiego, ani Samprasa, ani Safina (i chyba jeszcze kogoś).
Oprócz Samprasa i Agassiego (trochę zdziwiła mnie ich nieobecność, bo przecież gala odbywała się Nowym Jorku) zabrakło również Beckera, Raftera, Mustera i Safina. Ogólnie ciekawa uroczystość i miło było zobaczyć tylu wielkich mistrzów obok siebie. Błyszczał Nastase (sypał dość niewybrednymi żartami i klękał, gdy witał się na scenie np. z Federerem i Nadalem), Borg był wyraźnie podpity, a komentarz wieczoru należy oczywiście do Roddicka.
przemusiowa pisze:Prawdopodobnie o 2:30 w nocy czasu polskiego :)
Obawiam się, że później, bo zanim swój mecz zacznie Serena, na korcie jak co roku odbędzie się oficjalna inauguracja turnieju. Więc Federer wyjdzie do gry pewnie gdzieś około 3, 4 naszego czasu - zresztą już czwarty rok z rzędu na US Open.
Zablokowany