Wimbledon 2023
Re: Wimbledon 2023
Grzesznik po raz pierwszy w półfinale szlema.
Cudowny jest ten bh Djoka.
Jeszcze nie jesteśmy co prawda na etapie półfinałów, ale jedna statystyka Djokovica z nimi związana mnie mocno zszokowała, otóż do włącznie 2014 roku Serb znalazł z się w 24 półfinałach z czego zrobił 14 finałów. Z kolei od 2015 udało mu się 21 razy osiągnąć fazę półfinału i zrobił z tego aż 20 finałów.
Być jak Hyeon Chung - wielu uzdolnionych tenisistów dziś o tym marzy, a tylko garstka jest w stanie dorównać. Brawo Sinner!
Przed meczem na RG z Alcarazem wspominałem o tych kozackich statach Novaka w półfinale szlema od 2015 roku. Przez te ostatnie niemal 9 lat (po wtopie na USO 2014 z Keiem) tylko jeden przegrany mecz w tej fazie - z Thiemem na RG 2019 w 5 setach po rwanym dwudniowym meczu.Kiefer pisze: ↑11 lip 2023, 19:13 Jeszcze nie jesteśmy co prawda na etapie półfinałów, ale jedna statystyka Djokovica z nimi związana mnie mocno zszokowała, otóż do włącznie 2014 roku Serb znalazł z się w 24 półfinałach z czego zrobił 14 finałów. Z kolei od 2015 udało mu się 21 razy osiągnąć fazę półfinału i zrobił z tego aż 20 finałów.
Ostatnio zmieniony 11 lip 2023, 19:23 przez Kamileki, łącznie zmieniany 2 razy.
Trochę mało trafiał jedynką Włoch, jednak mecz raczej pod kontrolą.

MTT - OSIĄGNIĘCIA:
MTT (Singiel) - Tytuły (36) / Finały (23)
Spoiler:
Ach to udawane zmęczenie Serba 

- Robertinho
Ten jest dobry, co tam ćwierćfinał Wimbledonu, gra Agnieszka Radwańska w turnieju oldbojów xD
Returnovic 

- no-handed backhand
Dla Slavy nawet na chwilę odpaliłem.

MTT - OSIĄGNIĘCIA:
MTT (Singiel) - Tytuły (36) / Finały (23)
Spoiler:
- Robertinho
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
@balech ,@Kamileki Jak tam Nole, nie mogę oglądać- psia krew, ale żywe wyniki chociaż trochę uspokajają.
@Robertinho Jak tam oceniasz, czy Twój podopieczny może powstrzymać serbski marsz po nieśmiertelność? Niby dotychczasowe wyniki na tablicy nie zachwycają, ale szczerze obawiam się tej presji na Goacie w wymianach z głębi kortu w ewentualnym piątkowym starciu.
@Robertinho Jak tam oceniasz, czy Twój podopieczny może powstrzymać serbski marsz po nieśmiertelność? Niby dotychczasowe wyniki na tablicy nie zachwycają, ale szczerze obawiam się tej presji na Goacie w wymianach z głębi kortu w ewentualnym piątkowym starciu.
Szarpana gra @pascal
Ja pierdole, ale to jest farciarz... Nie dość, że jest niesamowicie trudny do złamania, to jeszcze to...
- Robertinho
Dwóch rudych to może za dużo dla 36 letniego GOATa.pascal pisze: ↑11 lip 2023, 19:57 @balech ,@Kamileki Jak tam Nole, nie mogę oglądać- psia krew, ale żywe wyniki chociaż trochę uspokajają.
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
Dużo dobrej gry Rubleva, nie można mieć pretensji, nie za dziś.