Wimbledon 2023

Obrazek
Awatar użytkownika
L_D

Re: Wimbledon 2023

Post autor: L_D »

Kiefer pisze: 11 lip 2023, 20:26 Ale oni bzdury plotą, nagle Olej stwierdził, że Djokovic przegrał z Berdychem na centralnym 6 lat temu, ale w związku z tym, że był to krecz, to dlatego nie przerwało mu to serii wygranych na centralu, którą mu liczą od 2014 roku. Oczywiście ten drugi go nie poprawił, że krecz liczy się do oficjalnych statystyk, a mecz z Berdychem był na korcie numer 1, tylko mu wtórował "no tak, bo to musi być porażka po piłce meczowej".
Czyli krecz się liczy do oficjalnych statystyk, lecz W/O nie ?

Zawsze mnie to dziwiło.

Jak w H2H Djokovic Federer. Djoko ma liczbę 27 zwycięstw, lecz jego nazwisko w szczegółowych statystykach widnieje 28 razy właśnie przez walkower Federera w ATP Finals (2014).
balech

Post autor: balech »

L_D pisze: 11 lip 2023, 21:02
Kiefer pisze: 11 lip 2023, 20:26 Ale oni bzdury plotą, nagle Olej stwierdził, że Djokovic przegrał z Berdychem na centralnym 6 lat temu, ale w związku z tym, że był to krecz, to dlatego nie przerwało mu to serii wygranych na centralu, którą mu liczą od 2014 roku. Oczywiście ten drugi go nie poprawił, że krecz liczy się do oficjalnych statystyk, a mecz z Berdychem był na korcie numer 1, tylko mu wtórował "no tak, bo to musi być porażka po piłce meczowej".

Zawsze mnie to dziwiło.

Jak w H2H Djokovic Federer. Djoko ma liczbę 27 zwycięstw, lecz jego nazwisko w szczegółowych statystykach widnieje 28 razy właśnie przez walkower Federera w ATP Finals (2014).
Tak, krecz do statystyk, wo nie.
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Post autor: DUN I LOVE »

balech pisze: 11 lip 2023, 17:41 @DUN I LOVE przygotowany na klasyk?
Nie oglądałem, ale po wyniku widzę, że wjechał Novakowi idealny mecz II rundy.

Trochę mi się przypominają czasy, kiedy za dzieciaka graliśmy z bratem w piłkę na naszego tatę. Czasami, jak miał gest, dawał nam coś wygrać.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Damian
Moderator
Kontakt:

Post autor: Damian »

Dzień 9:

Obrazek

MTT - OSIĄGNIĘCIA:
MTT (Singiel) - Tytuły (36) / Finały (23)
Spoiler:
Awatar użytkownika
The Djoker

Post autor: The Djoker »

Cos czuje, ze nie wygra goat tego Wimbledonu. Skoro meczy się z Hurkaczem i Rublevem. Z Sinnerem pewnie będzie to samo chyba ze te 2 dni wolne pomoga. A w finale to go Alcaraz zje.
Awatar użytkownika
Kiefer

Post autor: Kiefer »

L_D pisze: 11 lip 2023, 21:02

Zawsze mnie to dziwiło.

Tak, wystarczy, że mecz się rozpocznie u jeśli skreczuje zawodnik po pierwszym punkcie to już normalnie przegrał mecz, a jego rywal wygrał. Mecz Djokovica z Federerem w 2014 po prostu nie doszedł do skutku, więc się nie liczy.
pascal

Post autor: pascal »

@DUN I LOVE Nie wypada tak oceniać bez lektury meczowej jako admin- a już się do tego przyznawać. :roll: Pamiętacie broń soniczną użytą na dyplomatach USA bodajże na Kubie, a oto cytat z Goata: "Obviously he brings a lot of intensity on the court, you can see by the way he's grunting after his shots. Especially on the forehand, it's kind of scary — both the ball that is coming from that corner and the sound as well". Najpierw rozkład gier, teraz atak na ślimak, kolejni rywale blisko swojego optimum sezonowego/karierowego. Ale prawdziwy Goat przecież kocha wyzwania i presję. :boks: Czy da radę- nie wiem, ale podjął rękawicę. :kocham:

@The Djoker Walka trwa, pamiętasz występy z Karenem i Fokiną na RG a co było później- nie było co zbierać. Ja ciągle wierzę, Nolismo to ciągła wiara. :D
Awatar użytkownika
The Djoker

Ale brawo Rublev podobno swietny mecz zagral i zawiesil goatowi wysoko poprzeczkę. Odrobil lekcje z ao. Mozesz być dumny gimbi. Na uso juz go dojedzie.
Awatar użytkownika
The Djoker

pascal pisze: 11 lip 2023, 21:52 @DUN I LOVE Nie wypada tak oceniać bez lektury meczowej jako admin- a już się do tego przyznawać. :roll: Pamiętacie broń soniczną użytą na dyplomatach USA bodajże na Kubie, a oto cytat z Goata: "Obviously he brings a lot of intensity on the court, you can see by the way he's grunting after his shots. Especially on the forehand, it's kind of scary — both the ball that is coming from that corner and the sound as well". Najpierw rozkład gier, teraz atak na ślimak, kolejni rywale blisko swojego optimum sezonowego/karierowego. Ale prawdziwy Goat przecież kocha wyzwania i presję. :boks: Czy da radę- nie wiem, ale podjął rękawicę. :kocham:

@The Djoker Walka trwa, pamiętasz występy z Karenem i Fokiną na RG a co było później- nie było co zbierać. Ja ciągle wierzę, Nolismo to ciągła wiara. :D
Pamietam. Obym sie mylil a ty mial racje. 😉
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Post autor: DUN I LOVE »

pascal pisze: 11 lip 2023, 21:52 @DUN I LOVE Nie wypada tak oceniać bez lektury meczowej jako admin- a już się do tego przyznawać. :roll:
Tu oczywiście masz rację. Balech mnie oznaczył, więc odpisałem. Pierwotnie nie miałem w planach aktywności w tym temacie. :)
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
L_D

„Mecz Djokovica z Federerem w 2014 po prostu nie doszedł do skutku, więc się nie liczy.” - tyle, że zwycięzca tego meczu i całego turnieju jest. Nie wszystko na tym świecie jest logiczne.
Awatar użytkownika
Kiefer

Post autor: Kiefer »

L_D pisze: 11 lip 2023, 22:10 „Mecz Djokovica z Federerem w 2014 po prostu nie doszedł do skutku, więc się nie liczy.” - tyle, że zwycięzca tego meczu i całego turnieju jest. Nie wszystko na tym świecie jest logiczne.
Zwycięzcy meczu nie ma, jest zwycięzca turnieju.
Awatar użytkownika
Damian
Moderator
Kontakt:

ObrazekObrazek

Wimbledon 🇬🇧 - wyniki III rundy turnieju deblowego:

[1] Wesley Koolhof 🇳🇱 / Neal Skupski 🇬🇧 d. Jordan Thompson 🇦🇺 / Max Purcell 🇦🇺 6-3 7-6(3) F. Murphy
Ariel Behar 🇺🇾 / Adam Pavlasek 🇨🇿 d. [9] Nikola Mektic 🇭🇷 / Mate Pavic 🇭🇷 6-4 3-6 7-5 J. M. Kjendlie
[Alt] Tallon Griekspoor 🇳🇱 / Bart Stevens 🇳🇱 d. [16] Marcelo Melo 🇧🇷 / John Peers 🇦🇺 7-5 6-4 R. Haigh
[6] Rohan Bopanna 🇮🇳 / Matthew Ebden 🇦🇺 d. [Alt] David Pel 🇳🇱 / Reese Stalder 🇺🇸 7-5 4-6 7-6(5) J. Campistol

[10] Kevin Krawietz 🇩🇪 / Tim Puetz 🇩🇪 d. [5] Edouard Roger-Vasselin 🇫🇷 / Santiago Gonzalez 🇲🇽 6-4 3-6 6-3 B. Anderson
[13] Michael Venus 🇳🇿 / Jamie Murray 🇬🇧 d. [4] Hugo Nys 🇲🇨 / Jan Zieliński 🇵🇱 6-4 6-3 L. Azemar Engzell
Nathaniel Lammons 🇺🇸 / Jackson Withrow 🇺🇸 d. [12] Sander Gille 🇧🇪 / Joran Vliegen 🇧🇪 6-3 6-4 M. Bley
[15] Marcel Granollers 🇪🇸 / Horacio Zeballos 🇦🇷 d. Lloyd Harris 🇿🇦 / Robert Galloway 🇺🇸 7-6(5) 7-6(6) J. Keothavong

1/4 finału:

[1] Wesley Koolhof 🇳🇱 / Neal Skupski 🇬🇧 vs Ariel Behar 🇺🇾 / Adam Pavlasek 🇨🇿
[Alt] Tallon Griekspoor 🇳🇱 / Bart Stevens 🇳🇱 vs [6] Rohan Bopanna 🇮🇳 / Matthew Ebden 🇦🇺

[10] Kevin Krawietz 🇩🇪 / Tim Puetz 🇩🇪 vs [13] Michael Venus 🇳🇿 / Jamie Murray 🇬🇧
Nathaniel Lammons 🇺🇸 / Jackson Withrow 🇺🇸 vs [15] Marcel Granollers 🇪🇸 / Horacio Zeballos 🇦🇷

MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:
Awatar użytkownika
Damian
Moderator
Kontakt:

ObrazekObrazek

Wimbledon 🇬🇧 - wyniki 1/4 finału turnieju mikstowego:

[7] Mate Pavic 🇭🇷 / Lyudmyla Kichenok 🇺🇦 d. [Alt] Nicolas Mahut 🇫🇷 / Anna Danilina 🇰🇿 6-3 6-4 J. Williams
Jonny O'Mara 🇬🇧 / Olivia Nicholls 🇬🇧 d. [5] Matthew Ebden 🇦🇺 / Ellen Perez 🇦🇺 7-5 7-5 E. Asderaki Moore

Matwe Middelkoop 🇳🇱 / Aldila Sutjiadi 🇮🇩 d. Marcelo Arevalo 🇸🇻 / Marta Kostyuk 🇺🇦 7-5 7-6(5) J. Miles
Joran Vliegen 🇧🇪 / Yifan Xu 🇨🇳 d. Ivan Dodig 🇭🇷 / Latisha Chan 🇹🇼 7-6(4) 6-2 A. Petrarca

1/2 finału:

[7] Mate Pavic 🇭🇷 / Lyudmyla Kichenok 🇺🇦 vs Jonny O'Mara 🇬🇧 / Olivia Nicholls 🇬🇧

Matwe Middelkoop 🇳🇱 / Aldila Sutjiadi 🇮🇩 vs Joran Vliegen 🇧🇪 / Yifan Xu 🇨🇳

MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:
Awatar użytkownika
L_D

Kiefer pisze: 11 lip 2023, 22:18
L_D pisze: 11 lip 2023, 22:10 „Mecz Djokovica z Federerem w 2014 po prostu nie doszedł do skutku, więc się nie liczy.” - tyle, że zwycięzca tego meczu i całego turnieju jest. Nie wszystko na tym świecie jest logiczne.
Zwycięzcy meczu nie ma, jest zwycięzca turnieju.
Jakby W/O było np. w półfinale to musiałby być zwycięzca meczu, żeby móc awansować dalej w drabince.

Ale zostawmy ten offtopic 😀

GOAT jest jeden zrozumcie jak się tutaj mówi …
Awatar użytkownika
The Djoker

Djokovic moze to wziac, ale za bardzo w bolach sie to rodzi,za bardzo jak na trawe i to martwi.
Awatar użytkownika
Robertinho

Post autor: Robertinho »

balech pisze: 11 lip 2023, 21:00 Uspokój się @Razing co, tylko w Serbii ma więcej kibiców niż w Polsce.
:ok:
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
Awatar użytkownika
Kamileki

Post autor: Kamileki »

The Djoker pisze: 11 lip 2023, 22:33 Djokovic moze to wziac, ale za bardzo w bolach sie to rodzi,za bardzo jak na trawe i to martwi.
Bez obaw Djoker. Serwbot Hurkacz i naćpany Andriej ograni. Nic gorszego już Novaka spotkać nie może. Jakiś nieruchawy włoski rudzielec i Padaczkaraz bedą tylko odprowadzali piłkę wzrokiem.
Awatar użytkownika
The Djoker

A co zrobisz jak sie nie uda? Bo ja mialem sie nie przejmowac i nie nakrecac juz na wielkie szlemy ale caly ch*j z tego wyszedl. Mi tylko na tym w zyciu zalezy.
Awatar użytkownika
Lucas

Post autor: Lucas »

“I doubt about myself, I think the doubts are good in life. The people who don’t have doubts I think only two things: arrogance or not intelligence.”- Rafa Nadal

"There are other tournaments in which I would like to win. However, in the end, trophies are just pieces of metal. The main thing that I took from tennis is love. She will remain with me forever, and I am sincerely grateful for this “ - David Ferrer
Zablokowany