Wimbledon 2023

Obrazek
Awatar użytkownika
Nowitzki

Re: Wimbledon 2023

Post autor: Nowitzki »

Awatar użytkownika
Nowitzki

Post autor: Nowitzki »

Awatar użytkownika
Robertinho

Post autor: Robertinho »

lake pisze: 12 lip 2023, 21:13 Sinner pewnie mentalnie będzie jeszcze w zeszłorocznym piątym secie. A ruska nie wiem czy nie za łatwo skreślacie.
Ale to chyba dobrze, że jest jakiś tam bezpiecznik, aczkolwiek patrząc co robił Eubanks z okopanym pod płotem Daniłem i mając w pamięci, co robił sam Alcaraz, raczej faworyt jest jeden. Niemniej jeśli słaby byłby Hiszpan, to Med jest idealny do wydelegowania po odbiór tacki.
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
Awatar użytkownika
Kamileki

Post autor: Kamileki »

Robertinho pisze: 13 lip 2023, 9:16
lake pisze: 12 lip 2023, 21:13 Sinner pewnie mentalnie będzie jeszcze w zeszłorocznym piątym secie. A ruska nie wiem czy nie za łatwo skreślacie.
Ale to chyba dobrze, że jest jakiś tam bezpiecznik, aczkolwiek patrząc co robił Eubanks z okopany pod płotem Daniłem i mając w pamięci, co robił sam Alcaraz, raczej faworyt jest jeden. Niemniej jeśli słaby byłby Hiszpan, to Med jest idealny do wydelegowania po odbiór tacki.
Sieć:
Eubanks: 44/67
Daniił: 4/8
Alcaraz: 25/32
Rune: 20/33
Sinner: 15/22
Safiulin: 13/24
Djokovic: 21/27
Rubliow: 8/15

No nie za bardzo lubi chodzić Daniił do siatki.
Awatar użytkownika
Damian
Moderator
Kontakt:

Post autor: Damian »

MTT - OSIĄGNIĘCIA:
MTT (Singiel) - Tytuły (36) / Finały (23)
Spoiler:
Awatar użytkownika
Damian
Moderator
Kontakt:

ObrazekObrazek

Wimbledon 🇬🇧 - plan gier na czwartek:

Centre Court:
(start o g. 14:30): E. Svitolina 🇺🇦 vs M. Vondrousova 🇨🇿 Obrazek 🎙️ Gawęcki/Tomaszewski
(bezpośrednio po): O. Jabeur 🇹🇳 vs A. Sabalenka 🇧🇾 Obrazek 🎙️ Muras/Olejniczak
(bezpośrednio po): M. Pavic 🇭🇷 / L. Kichenok 🇺🇦 vs J. Vliegen 🇧🇪 / Y. Xu 🇨🇳 Obrazek 🎙️ Krogulec

No.1 Court:
(start o g. 14:00): K. Krawietz 🇩🇪 / T. Puetz 🇩🇪 vs M. Granollers 🇪🇸 / H. Zeballos 🇦🇷
(bezpośrednio po): W. Koolhof 🇳🇱 / N. Skupski 🇬🇧 vs R. Bopanna 🇮🇳 / M. Ebden 🇦🇺 Obrazek 🎙️ Łuczak
(bezpośrednio po): A. Hewett 🇬🇧 / G. Reid 🇬🇧 vs M. De La Puente 🇪🇸 / G. Fernandez 🇦🇷
(bezpośrednio po): V. King 🇺🇸 / Y. Shvedova 🇰🇿 vs C. Black 🇿🇼 / C. Wozniacki 🇩🇰

No.2 Court:
(start o g. 13:00): S. Grosjean 🇫🇷 / R. Stepanek 🇨🇿 vs T. Haas 🇩🇪 / M. Philippoussis 🇦🇺
(bezpośrednio po): D. Hantuchova 🇸🇰 / L. Robson 🇬🇧 vs N. Li 🇨🇳 / A. Radwańska 🇵🇱 Obrazek 🎙️ Krogulec
(bezpośrednio po): N. Zimonjic 🇷🇸 / R.P. Stubbs 🇦🇺 vs A. Castle 🇬🇧 / I. Majoli 🇭🇷
(bezpośrednio po): T.A. Woodbridge 🇦🇺 / A. Molik 🇦🇺 vs M. Bahrami 🇫🇷 / M. Bartoli 🇫🇷

No.3 Court:
(start o g. 12:00): R. Stoiber 🇬🇧 vs N. Bartunkova 🇨🇿
(bezpośrednio po): H. Searle 🇬🇧 vs J. Fonseca 🇧🇷
(bezpośrednio po): A. Harmon 🇺🇸 / V. Ray 🇺🇸 vs H. Klugman 🇬🇧 / I. Lacy 🇬🇧
(bezpośrednio po): T. Berkieta 🇵🇱 / H. Searle 🇬🇧 vs J. Fonseca 🇧🇷 / J. Prado Angelo 🇧🇴

Court 12:
(start o g. 12:00): C. Williams 🇺🇸 vs I. Radulov 🇧🇬
(bezpośrednio po): R. Jamrichova 🇸🇰 vs M. Stojsavljevic 🇬🇧
(bezpośrednio po): E. McDonald 🇬🇧 / L. Moyano 🇦🇷 vs A. Kovackova 🇨🇿 / L. Samsonova 🇨🇿
(bezpośrednio po): H. Kinoshita 🇯🇵 / S. Saito 🇯🇵 vs R. Jamrichova 🇸🇰 / F. Urgesi 🇮🇹

Court 18:
(start o g. 12:00): D. Blanch 🇺🇸 vs K. Bigun 🇺🇸
(bezpośrednio po): Y. Demin 🇷🇺 vs T. Berkieta 🇵🇱 Obrazek 🎙️ Spiak
(bezpośrednio po): A. Melero Kretzer 🇪🇸 / R. Pacheco Mendez 🇲🇽 vs B. Djuric 🇷🇸 / A. Gea 🇫🇷
(bezpośrednio po): Y. Demin 🇷🇺 / C. Williams 🇺🇸 vs D. Blanch 🇺🇸 / R. Horovitz 🇺🇸

Court 4:
(start o g. 12:00): H Smart 🇬🇧 vs S. Balderrama 🇻🇪
(bezpośrednio po): A. Penickova 🇺🇸 vs E Griffiths 🇬🇧
(bezpośrednio po): D Ando 🇯🇵 vs M. Ceban 🇬🇧
(bezpośrednio po): L. King 🇦🇺 vs R. Lawlor 🇬🇧
(bezpośrednio po): S Sybicka 🇵🇱 vs H Smart 🇬🇧
(bezpośrednio po): E Griffiths 🇬🇧 vs D. Popovski 🇷🇸

Court 5:
(start o g. 12:00): K. Penickova 🇺🇸 vs J. Sibai 🇦🇺
(bezpośrednio po): D. Popovski 🇷🇸 vs R. Alame 🇦🇺
(bezpośrednio po): L Wright 🇬🇧 vs I Ahmad 🇺🇸
(bezpośrednio po): K. Kobayashi 🇯🇵 vs M. Latak 🇺🇸
(bezpośrednio po): J. Sibai 🇦🇺 vs L. Vujovic 🇷🇸
(bezpośrednio po): R. Alame 🇦🇺 vs A. Penickova 🇺🇸

Court 6:
(start o g. 12:00): L. Vujovic 🇷🇸 vs S Sim 🇰🇷
(bezpośrednio po): M. Burcescu 🇷🇴 vs M Carrocera 🇦🇷
(bezpośrednio po): M Chelemen 🇷🇴 vs S. Suljic 🇸🇮
(bezpośrednio po): L Queiroz Miguel 🇧🇷 vs J. Urbanski 🇵🇱
(bezpośrednio po): S Sim 🇰🇷 vs K. Penickova 🇺🇸
(bezpośrednio po): Y Hong 🇰🇷 vs M. Burcescu 🇷🇴

Court 7:
(start o g. 12:00): J Kovachova 🇨🇿 vs S Sybicka 🇵🇱
(bezpośrednio po): V. Sekerkova 🇨🇿 vs Y Hong 🇰🇷
(bezpośrednio po): R Kotikula 🇹🇭 vs K. Kosaner 🇹🇷
(bezpośrednio po): E Camacho 🇪🇨 vs V. Reddy 🇮🇳
(bezpośrednio po): S. Balderrama 🇻🇪 vs J Kovachova 🇨🇿
(bezpośrednio po): M Carrocera 🇦🇷 vs V. Sekerkova 🇨🇿

Court 8:
(start o g. 12:00): S. Ishii 🇯🇵 vs C. Ngounoue 🇺🇸
(bezpośrednio po): A. Korneeva 🇷🇺 vs E. Koike 🇯🇵
(bezpośrednio po): J. Filip 🇨🇿 / G. Vulpitta 🇮🇹 vs F. Bondioli 🇮🇹 / F. Cina 🇮🇹
(bezpośrednio po): S. Ishii 🇯🇵 / E. Koike 🇯🇵 vs T. Evans 🇺🇸 / A. Hamilton 🇺🇸

Court 14
(start o g. 12:00): S. Schroder 🇳🇱 / N. Vink 🇳🇱 vs A. Lapthorne 🇬🇧 / D. Ramphadi 🇿🇦
(bezpośrednio po): L. Shuker 🇬🇧 / A. Van Koot 🇳🇱 vs D. De Groot 🇳🇱 / J. Griffioen 🇳🇱

Court 15:
(start o g. 12:00): Y. Kamiji 🇯🇵 / K. Montjane 🇿🇦 vs M. Ohtani 🇯🇵 / Z. Zhu 🇨🇳

Court 17:
(start o g. 12:00): G. Slade 🇬🇧 / D. Wagner 🇺🇸 vs H. Davidson 🇦🇺 / R. Shaw 🇨🇦
(bezpośrednio po): T. Miki 🇯🇵 / T. Oda 🇯🇵 vs J. Gerard 🇧🇪 / R. Spaargaren 🇳🇱

TBA:
(bezpośrednio po): J. Blake 🇺🇸 / L. Hewitt 🇦🇺 vs J. Melzer 🇦🇹 / G. Muller 🇱🇺

MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:
Awatar użytkownika
no-handed backhand

Post autor: no-handed backhand »

Jeżeli jeszcze nikt nie pochwalił tutaj Sinnera za ten półfinał, to ja też tego nie zrobię.
Yoshihito Nishioka do Ciebie jedzie
Awatar użytkownika
Kiefer

Post autor: Kiefer »

Robertinho pisze: 13 lip 2023, 9:16
Ale to chyba dobrze, że jest jakiś tam bezpiecznik, aczkolwiek patrząc co robił Eubanks z okopanym pod płotem Daniłem i mając w pamięci, co robił sam Alcaraz, raczej faworyt jest jeden. Niemniej jeśli słaby byłby Hiszpan, to Med jest idealny do wydelegowania po odbiór tacki.
Nieźle by strollował Carlitos gdyby przegrał z Medem, nie wiem, może jest naiwny, ale mam wrażenie, że jeśli ma być gdzieś niespodzianka, to w pojedynku Jamnika z Novakiem. Oczywiście w pierwszej kolejności spodziewam się finału Carlosa z Nole, zresztą nie ukrywam, jest to zestawienie, które zobaczyłbym najchętniej, choć po półfinale RG zapala się czerwona lampka, co oczywiste.
Art
Moderator

Post autor: Art »

Niesamowicie ułożyła się Sinnerowi ta droga do pierwszego półfinału Szlema w karierze. Najwyżej notowanym graczem, którego pokonał był 79. Halys. Gdyby go tak teraz zestawić z listą w Newport, to nie byłby tam z takim rankingiem nawet rozstawiony, co jest już bardzo wymowne :D

I zgadzam się, że fajnie wyglądają te połówki, ale z mojej perspektywy oglądałoby się je ze znacznie większym spokojem i ekscytacją, gdyby trafiły się w jakimś Indian Wells, czy innym Toronto. A tak inne rozstrzygnięcie niż #24 będzie dużą niespodzianką i w niedzielę wieczorem najpewniej będzie trzeba udać się do wątku "Nasze problemy zdrowotne" z wpisem, że boli mnie wielki Novak Djoković :/
Awatar użytkownika
Kiefer

Jak to dobrze, że to ostatnie mam za sobą i dojrzałem do uznania jego wielkości i stwierdzenia, że na status GOATa po prostu najbardziej ze wszystkich zasłużył. Ale jak wygra Alcaraz to rzecz jasna bardzo się ucieszę.
Art
Moderator

Post autor: Art »

Ja tak po prawdzie w sumie też, bo na wielu obiektywnych polach ciężko to jakkolwiek podważać. Nie zmienia to jednak faktu, że uwiera mnie takie gładkie koszenie przez niego Szlemów, jak to miało miejsce w Melbourne i Paryżu, by przywołać tylko ten sezon.
Awatar użytkownika
Kiefer

Wiadomo, że ciężko czerpać z takich turniejów satysfakcję, właściwie każdy jego tytuł jest obiektywnie czystym złem, tenis zwyczajnie potrzebuje zmian i to od dość dawna.
Awatar użytkownika
Damian
Moderator
Kontakt:

Obrazek

MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:
Awatar użytkownika
Robertinho

no-handed backhand pisze: 13 lip 2023, 11:38 Jeżeli jeszcze nikt nie pochwalił tutaj Sinnera za ten półfinał, to ja też tego nie zrobię.
Nie bardzo jest za co, mocno Kaspa style, ocena występu będzie za semi. Zresztą podniosłem podopiecznemu poprzeczkę i semi WS oraz finały M1000 to standard powinien być.
pascal

Post autor: pascal »

Te zmiany nieubłagalnie idą i przykładowo wczoraj był jak na obecne standardy w tenisie przełomowy moment- starcie dwóch młodych gniewnych w późnej fazie szlema z wyraźnie wyczuwalnym napięciem, otoczką medialną. Ostatecznie Hiszpan poza pierwszym setem stosunkowo pewnie wygrał, ale paradoksalnie po tym starciu nabrałem bardzo dużego przekonania, że Duńczyk jak zdrowie pozwoli będzie deptał po piętach Hiszpanowi. I tak @balech Holgerek rzeczywiście należy trochę do "ludzi typu kochaj albo nienawidź ", ale zadziorność ma ponadprzeciętną. Wypowiedź po meczu też specyficzna: “I didn’t feel the best in today’s match, but I did my best not to disappoint the crowd. I tried to fight until the end”. :D
Awatar użytkownika
Robertinho

Art pisze: 13 lip 2023, 12:04 Niesamowicie ułożyła się Sinnerowi ta droga do pierwszego półfinału Szlema w karierze. Najwyżej notowanym graczem, którego pokonał był 79. Halys. Gdyby go tak teraz zestawić z listą w Newport, to nie byłby tam z takim rankingiem nawet rozstawiony, co jest już bardzo wymowne :D

I zgadzam się, że fajnie wyglądają te połówki, ale z mojej perspektywy oglądałoby się je ze znacznie większym spokojem i ekscytacją, gdyby trafiły się w jakimś Indian Wells, czy innym Toronto. A tak inne rozstrzygnięcie niż #24 będzie dużą niespodzianką i w niedzielę wieczorem najpewniej będzie trzeba udać się do wątku "Nasze problemy zdrowotne" z wpisem, że boli mnie wielki Novak Djoković :/
Cierpienie wbrew różnym sentencjom nie uszlachetniania, przeciwnie, rodzi tylko frustrację, zgorzknienie i niechęć do świata. Po co stać na deszczu i zimnie, skoro czeka wygodne miejsce w wagonie GOATa? @pascal poczęstuje koniakiem, @balech cygarem, @The Djoker blantem @Kamileki przygotuje kompilację najlepszych deciderów GOATa, ja odczytam odę na jego cześć. Zapraszamy, miejsca jest dużo, niczym w wielkim i dobrym sercu GOATa.
Awatar użytkownika
Fighter

Post autor: Fighter »

Ech.
MTT - tytuły (20)
s-Hertogenbosch 2019, Marsylia 2021, Montpellier 2022, Buenos Aires 2022, Rio de Janeiro 2022, US Open 2022, Buenos Aires 2023, Monte Carlo 2023, Madryt 2023, Stuttgart 2023, Queen's Club 2023, Winston-Salem 2023, Indian Wells 2024, Barcelona 2024, Roland Garros 2024, IO Paryż 2024, Montpellier 2025, Doha 2025, Indian Wells 2025, Monte Carlo 2025

Obrazek

Zwycięzca Typera Skoków Narciarskich: 2018/19, 2019/20, 2020/21, 2021/22, 2022/23, 2023/24, 2024/2025
Awatar użytkownika
Razing

Post autor: Razing »

Zapomniałeś wspomnieć że ja chętnie mu wierszyk napiszę.
Btw tak przyjemnego dla oka atomoweto fh jak u Berkiety to aż w pro tourze ciężko mi znaleźć. Chyba aż bede zerkał co pare miesięcy jak sie rozwija.
MTT Singiel :
2021: Roland Garros, San Diego, Paris
2019: Antwerp

MTT Debel :
#1 : 10 weeks
2025: Australian Open
2024: Australian Open
2023: Wimbledon, Cincinnati
2022 : Indian Wells, US Open
2021: Australian Open, WTF
2020 : Shanghai
2019 : Wimbledon
Awatar użytkownika
Robertinho

Razing pisze: 13 lip 2023, 15:16 Zapomniałeś wspomnieć że ja chętnie mu wierszyk napiszę.
Btw tak przyjemnego dla oka atomoweto fh jak u Berkiety to aż w pro tourze ciężko mi znaleźć. Chyba aż bede zerkał co pare miesięcy jak sie rozwija.
Dobrze, to Ty wiersz, ja pochwalny referat. :ok:
pascal

Post autor: pascal »

@Robertinho A co z @Kiefer - z jednej strony ma trochę należytego szacunku do Goata a z drugiej
Kiefer pisze: 13 lip 2023, 12:19 Wiadomo, że ciężko czerpać z takich turniejów satysfakcję, właściwie każdy jego tytuł jest obiektywnie czystym złem, tenis zwyczajnie potrzebuje zmian i to od dość dawna.
:( I jeszcze ta szermierka słowna z "obiektywnie", żeby wzmóc wrażenie, że tak naprawdę jest. Jeszcze ktoś nie daj Boże uwierzy albo nawet zwątpi, jak bardzo rozgrywki potrzebują Goata. :|
Zablokowany