No tak, zgadzam się, że tutaj końcówka 2 seta i 1,5 godzinny decider robią robotę. Tymczasem Federer z Kyrgiosem w Miami napieprzali się przez bite 3,5h na stałym bardzo wysokim poziomie. Mnie po prostu chodziło o to, że kiedy kładłem się spać to nie sądziłem, że ten mecz nabierze takiego obrotu spraw, zwłaszcza pod względem emocjonalnym i długości pojedynku.Damian pisze: ↑21 sie 2023, 9:30Pod względem dramaturgii może być jeden z lepszych turnieju, natomiast historii finałów ATP to już tak niekoniecznie. Bo jeśli chodzi o jakość pojedynku, to generalnie dość kiepski poziom meczu. Fragmenty trzeciego seta jedynie zasługują na HL i nic poza tym. W większości serwujący sami sobie winni, Serb w pierwszym, Hiszpan w drugim i ponownie Serb w trzecim, choć tutaj ostatecznie już bez konsekwencji.
Cincinnati 2023
Re: Cincinnati 2023
Ostatnio zmieniony 21 sie 2023, 9:49 przez Kiefer, łącznie zmieniany 1 raz.
- DUN I LOVE
- Administrator
Mi nie umyka. Jest numerem 1 rankingu i aktualnym mistrzem 2 WS i takie też mam wymagania względem niego. Gdyby był numerem 12 (jak Fed w jego wieku) to niczego bym nie oczekiwał po takim meczu. Tymczasem przegrywa bezpośrednią rywalizację (H2H to 2-1 dla Nole w tym roku) z 2 razy starszym chłopem. Trochę słabo, ale zawsze jest ten WImbledon na którym będzie się mógł wozić kolejne kilka miesięcy.Robertinho pisze: ↑21 sie 2023, 9:45Generalnie naprawdę kompletnie w tym wszystkim umyka tutaj, z jakim graczem mamy do czynienia, jakie on już ma osiągnięcia i jaki poziom w tak młodym wieku już pokazuje (poza Rafą na wolnej cegle, nikt w tym wieku z tego tysiąclecia się nawet do tego nie zbliża).
MTT Titles/Finals
Spoiler:
- Robertinho
Takie okazjonalnie grające trupy jak jak Murray, Monfils, czy Kokk potrafią zagrać maraton, mecze po 5 h bez większych problemów zdrowotnych to obecnie standard. Poszło to niesamowicie do przodu w porównaniu do tenisa sprzed dwóch dekad, o latach 90-tch nawet nie mówiąc. Można mówić o umiejętnościach, słabym mentalu, ale średni atletyczny poziom touru podszedł niesamowicie do przodu.hokej pisze: ↑21 sie 2023, 9:32 Nie potrafię do porządku dziennego przejść nad próbami relatywizowania gównianego przygotowania fizycznego całego touru w kontekście grania sensownie M1000 czy Szlemów. Rozumiem Serba, na liczniku ma sporo i widział, jak gwałtownie kończy się hasanie kumpli z top3 w jego wieku, ale na litość boską, Sinner odchorowujący "orkę" w Kanadzie, czy tłumaczenie tankowaniem każdego barana, który gdzieś dalej zaszedł w turniejach podprowadzających do USO - w którą stronę to zmierza?
Może w ogóle olejmy te wszystkie turnieje poza szlemami, zróbmy sobie 5 x Laver Cup plus jakieś Hopmany czy inne pseudo Davisy i płaćmy dalej nieudacznikom wykonującym swoją pracę jakieś kosmiczne pieniądze za występy, o których można śmiało powiedzieć, że są na totalnej wyjeb.e.
Czekam z utęsknieniem na jakiegoś wysokiej klasy trolla (NHB - nie masz syna?), który ogarnie 4-5 Mastersów w sezonie, dorzuci ze dwie 500-ki i odpuści kompletnie WS. ATP się zesra z rankingiem, a robieni na okrągło w wała fani odpalą atomówki w sieci.
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
- DUN I LOVE
- Administrator
Chyba u Grega średnio z oglądaniem tenisa i/lub pamięcią.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
- Robertinho
Jak Nadal na Wimbledonie 08 się woził, to tylko jeden turniej.DUN I LOVE pisze: ↑21 sie 2023, 9:48Mi nie umyka. Jest numerem 1 rankingu i aktualnym mistrzem 2 WS i takie też mam wymagania względem niego. Gdyby był numerem 12 (jak Fed w jego wieku) to niczego bym nie oczekiwał po takim meczu. Tymczasem przegrywa bezpośrednią rywalizację (H2H to 2-1 dla Nole w tym roku) z 2 razy starszym chłopem. Trochę słabo, ale zawsze jest ten WImbledon na którym będzie się mógł wozić kolejne kilka miesięcy.Robertinho pisze: ↑21 sie 2023, 9:45Generalnie naprawdę kompletnie w tym wszystkim umyka tutaj, z jakim graczem mamy do czynienia, jakie on już ma osiągnięcia i jaki poziom w tak młodym wieku już pokazuje (poza Rafą na wolnej cegle, nikt w tym wieku z tego tysiąclecia się nawet do tego nie zbliża).
Ostatnio zmieniony 21 sie 2023, 9:58 przez Robertinho, łącznie zmieniany 1 raz.
- Robertinho
Może chodzi mu że Jugo wygrał, a nie dostał w prezencie od umierającego starca, czego można było wymagać od gościa w wieku prawie 38 lat, dobrze, że wziął to GOAT wtedy, inaczej by się musiał zabić z hańby.
- DUN I LOVE
- Administrator
Miesiąc później został mistrzem olimpijskim, a później potwierdził wyższość nad RF w Australii. Akurat modelowo Hiszpan potwierdzał klasę w starciach z RF w młodym wieku i być może to zawyżyło moje oczekiwania względem Alcaraza.
Musi jeszcze poczekać Carlitos aż Novak skończy 40 lat, zaboli go łokieć, a ocieplenie klimatu sprawi, że na korcie będą 54 stopnie Celcjusza. Wtedy może wygra 2 mecze z rzędu.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
I musi akurat być w topowej formie, inaczej nie przejdzie.
MTT bilans finałów (22-29)
W: Queen's Club 13, Monte Carlo 14, Australian Open 15, Nottingham 15, Chennai 16, Rio de Janeiro 17, Wiedeń 17, Acapulco 18, Madryt 18, Queen's Club 21, Cincinnati 21, Indian Wells 21, World Tour Finals 21, s-Hertogenbosch 22, Roland Garros 23, Astana 23, Hong Kong 24, Madryt 24, Umag 24, Tokio 24, Australian Open 2025, Dallas 25
F: Auckland 14, Miami 14, Roland Garros 14, Waszyngton 14, World Tour Finals 14, Rio de Janeiro 15, US Open 15, Estoril 16, Pekin 17, Rio de Janeiro 18, Monte Carlo 18, Rzym 18, Lyon 18, Metz 18, Hamburg 20, Madryt 21, St. Petersburg 21, Adelajda-2 22, Buenos Aires 22, Rio de Janeiro 22, Cincinnati 22, Astana 22, Rio de Janeiro 23, Bastad 23, Rio de Janeiro 24, Dubaj 24, Basel 24, Brisbane 25, Buenos Aires 25
W: Queen's Club 13, Monte Carlo 14, Australian Open 15, Nottingham 15, Chennai 16, Rio de Janeiro 17, Wiedeń 17, Acapulco 18, Madryt 18, Queen's Club 21, Cincinnati 21, Indian Wells 21, World Tour Finals 21, s-Hertogenbosch 22, Roland Garros 23, Astana 23, Hong Kong 24, Madryt 24, Umag 24, Tokio 24, Australian Open 2025, Dallas 25
F: Auckland 14, Miami 14, Roland Garros 14, Waszyngton 14, World Tour Finals 14, Rio de Janeiro 15, US Open 15, Estoril 16, Pekin 17, Rio de Janeiro 18, Monte Carlo 18, Rzym 18, Lyon 18, Metz 18, Hamburg 20, Madryt 21, St. Petersburg 21, Adelajda-2 22, Buenos Aires 22, Rio de Janeiro 22, Cincinnati 22, Astana 22, Rio de Janeiro 23, Bastad 23, Rio de Janeiro 24, Dubaj 24, Basel 24, Brisbane 25, Buenos Aires 25
- DUN I LOVE
- Administrator
Novak przed 31-ką: 12 szlemów, 26 mastersów;
Novak po 31-ce: 11 szlemów, 13 mastersów;
Dziwna kariera.
Novak po 31-ce: 11 szlemów, 13 mastersów;
Dziwna kariera.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
- Robertinho
Przypominam, że wczesnorozwojowy kulturysta z Majorki, zdominował wreszcie oponkowego mono-Feda w swoim czwartym sezonie bycie na absolutnym topie.DUN I LOVE pisze: ↑21 sie 2023, 10:01Miesiąc później został mistrzem olimpijskim, a później potwierdził wyższość nad RF w Australii. Akurat modelowo Hiszpan potwierdzał klasę w starciach z RF w młodym wieku i być może to zawyżyło moje oczekiwania względem Alcaraza.
Musi jeszcze poczekać Carlitos aż Novak skończy 40 lat, zaboli go łokieć, a ocieplenie klimatu sprawi, że na korcie będą 54 stopnie Celcjusza. Wtedy może wygra 2 mecze z rzędu.
Swoją drogą w 2007 podobny mecz w podobnym okresie Djokovic(też dwa taje, które zresztą wygrał łatwiej niż z Carlitosem) wygrał z Federerem. Więc może jednak to nie tylko słabość wiecznie za starych/za młodych/za słabych rywali?
- DUN I LOVE
- Administrator
Fed był wtedy 10 lat młodszy od Novaka dziś.
Nie chodzi już nawet o wczoraj, bo o jakości Novaka napisano chyba wszystko. To, że utrzymuje się na topie to jedno i chyba nikt się temu nie dziwi, ale już próby relatywizowania jego dominacji (to to jest dominacja) są niepoważne.
Chory bilans na jesieni + styczeń. Kilka tygodni oddechu i znowu 18-1 od RG. Nie jest to normalne. Zaraz ktoś przywoła bilans RF z 2017, ale tam Fed odpuścił całą cegłę, a w Stanach był już posypany.
Jest kozakiem Serb, ale też i gra z kortowymi impotentami.
Nie chodzi już nawet o wczoraj, bo o jakości Novaka napisano chyba wszystko. To, że utrzymuje się na topie to jedno i chyba nikt się temu nie dziwi, ale już próby relatywizowania jego dominacji (to to jest dominacja) są niepoważne.
Chory bilans na jesieni + styczeń. Kilka tygodni oddechu i znowu 18-1 od RG. Nie jest to normalne. Zaraz ktoś przywoła bilans RF z 2017, ale tam Fed odpuścił całą cegłę, a w Stanach był już posypany.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
- Robertinho
Chyba inne warunki i inny mecz zupełnie. Nie wiem czy straszne łajno nam zaproponowali organizatorzy w tym roku, czy to piłki, ale mocno inne granie.Kiefer pisze: ↑21 sie 2023, 9:47No tak, zgadzam się, że tutaj końcówka 2 seta i 1,5 godzinny decider robią robotę. Tymczasem Federer z Kyrgiosem w Miami napieprzali się przez bite 3,5h na stałym bardzo wysokim poziomie. Mnie po prostu chodziło o to, że kiedy kładłem się spać to nie sądziłem, że ten mecz nabierze takiego obrotu spraw, zwłaszcza pod względem emocjonalnym i długości pojedynku.Damian pisze: ↑21 sie 2023, 9:30Pod względem dramaturgii może być jeden z lepszych turnieju, natomiast historii finałów ATP to już tak niekoniecznie. Bo jeśli chodzi o jakość pojedynku, to generalnie dość kiepski poziom meczu. Fragmenty trzeciego seta jedynie zasługują na HL i nic poza tym. W większości serwujący sami sobie winni, Serb w pierwszym, Hiszpan w drugim i ponownie Serb w trzecim, choć tutaj ostatecznie już bez konsekwencji.
- Robertinho
Spoko, ja jednak porównuję do sezonów 06 Nadala i 08 Djoko. Wygranie ze starym, ale jarym Djoko stawiam wyżej niż ogranie mono-Feda, natomiast faktycznie żeby zrównoważyć dominację Rafy na cegle, to by musiał wygrać USO Carlitos, w co wątpię mimo wszystko. W każdym razie o takiej tenisowej stratosferze mówimy...DUN I LOVE pisze: ↑21 sie 2023, 10:14 Fed był wtedy 10 lat młodszy od Novaka dziś.
- DUN I LOVE
- Administrator
Też jakoś nie widzę go w Nowym Jorku. Za dużo z siebie dał od RG począwszy. Zdaje się, że już +- 60 spotkań ma w tym roku rozegranych, a jednak rywale specjalnie się go nie boją i akurat jemu potrafią zaleźć za skórę.
Sporym faworytem No1e imo.
Sporym faworytem No1e imo.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Tym lepiej dla Alcaraza jeśli to Serb jest sporym faworytem. Ja tam oryginalny nie będę i napiszę to co na Wimbledonie, mamy dwóch poważnych grajków i jak jeden z nich nie wygra to będę w niemałym szoku. Z tą różnicą, że wtedy Serb był dla mnie bardzo dużym faworytem, a po prostu ewentualnie Alcaraz, teraz to widzę tak 50 na 50.
- DUN I LOVE
- Administrator
Dużo więcej przeszkód czyha na młodego i jest dużo więcej chętnych, żeby podstawić mu nogę.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
- DUN I LOVE
- Administrator
Pisałem o tych wynikach Serba po 31. urodzinach. Wtedy miał 0 tytułów w Cincy i wydawało się, że jakaś klątwa nad nim ciąży tutaj. Tymczasem proszę, cyk i są 3 tytuły. 

MTT Titles/Finals
Spoiler: