Czas zapłaty za Wimbledon dopiero nadchodzi. Cinci i WTF to ledwie przystawki do dania głównego, które Nole przygotował dla młodego buntownika.
Australian Open 2024
Re: Australian Open 2024
- The Djoker
Medvedeva chyba nie stac na bis z uso?!
Bez szans.
- DUN I LOVE
- Administrator
- The Djoker
Ja mysle, ze troche sie zesral a nie ustawil. Bez szans Nole.
W Cinci to jednak ciasny mecz był, zakończony w tie breaku 3 seta. Miał swoje szansę na wcześniejsze zamknięcie meczu Alcaraz, potem bronił skutecznie match pointów przy bodajże 3:5 w deciderze. Na WTF przyjechały zwłoki Alcaraza to nie brałbym tego meczu jako wyznacznik tej rywalizacji.
W nim na ten moment jedyna nadzieja, a czy to wystarczy na niesamowity umysł Serba, który łykał przez pryzmat czasu wszystkich rywali to już nie wiem. Po tym co się odwala przez te wszystkie lata, jestem w stanie uwierzyć w kolejne pół dekady dominacji
W nim na ten moment jedyna nadzieja, a czy to wystarczy na niesamowity umysł Serba, który łykał przez pryzmat czasu wszystkich rywali to już nie wiem. Po tym co się odwala przez te wszystkie lata, jestem w stanie uwierzyć w kolejne pół dekady dominacji

144 weeks #1, 2010, 2011, 2012 Year-end no. 1
W: LA 08, Dubaj 09, New Heaven 09, Bangkok 09, Pekin 09, Madryt 10, Roland Garros 10, Barcelona 11, Madryt 11, Roland Garros 11, Cincinnati 11, Paryż-Bercy 11, Monte Carlo 12, Tokio 12, Dusseldorf 14Roland Garros 22
F: Olympic Games 08, Bangkok 08, s'Hertogenbosch 10, Wimbledon 10, LA 10, Memphis 11, Waszyngton 11, Montreal 11, Szanghaj 12, WTF 12, Madryt 14
W: LA 08, Dubaj 09, New Heaven 09, Bangkok 09, Pekin 09, Madryt 10, Roland Garros 10, Barcelona 11, Madryt 11, Roland Garros 11, Cincinnati 11, Paryż-Bercy 11, Monte Carlo 12, Tokio 12, Dusseldorf 14Roland Garros 22
F: Olympic Games 08, Bangkok 08, s'Hertogenbosch 10, Wimbledon 10, LA 10, Memphis 11, Waszyngton 11, Montreal 11, Szanghaj 12, WTF 12, Madryt 14
W niektórych środowiskach to pewnie nawet meczyk Djokovic-Ruud z Paryża robił za duże wydarzenie. Tak że czekam na analizę, że jednak tenis nie znajduje się w świetnej kondycji w ostatnich sezonach (z całym szacunkiem, bo zasadniczo z analizą Sinnera się zgadzam).
Za dobrym tenisistą jest Alcaraz by w ten sposób to analizować, i wciąż zbyt słabym żeby realnie oczekiwać systematycznego ogrywania Novaka. Tyle, że po paryskich ekscesach to może być jakimś handicapem poczciwego Crampitosa w potencjalnym finale.
- no-handed backhand
Mamy 16 różnych opcji na finał, moim zdaniem każda jest na swój sposób ciekawa, pod warunkiem, że nie będą grać tam Djokovic z Medvedevem (jak na złość jest on tu naprawdę bardzo prawdopodobny, bo Alcaraz już potrafi na widok Rosjanina łapać skurcze w centrum dowodzenia - nie, @The Djoker, tym razem nie chodzi o kutasa
). Sądzę też, że, niestety możemy odrzucić z automatu połowę tych możliwości, za sprawą Fritza i Zvereva (taaaa, uważaj, żeby ci ktoś nie wykreślił wariantów z Rubliowem). O dziwo, myślę, że bardziej Fritza stać na walkę z Novakiem niż Zverev miałby powalczyć z Alcarazem, ale też nie widzę sytuacji, w której Amerykanin ogrywa Djoko. Więcej chyba nie trzeba pisać, może będzie jakiś TB, oczywiście łatwo wygrany przez ND. Zverev z kolei jest tu w 1/4 finału po ciężkich orkach, do tego jest pewnie z głową nie na miejscu, Alcaraz świeżutki, na korcie robi co chce, więc to wszystko ładnie się układa pod szybkie 3-0 dla Niemca. Skoro już przy tym, to właśnie Fritz i Alcaraz mogliby dać tu najbardziej widowiskowy finał, ale po pierwsze, to mamy 2,5%, że taki się odbędzie, a dwa, to gdy sobie przypomnimy ich ostatni mecz, to można tylko machnąć ręką ze zrezygnowaniem, tu mogłoby być podobnie jednostronnie i zostałby wielki żal.
Musimy chyba „zadowolić się” finałem Djokovic-Alcaraz, co jest, myślę, fajną sprawą, pamiętam ten finał Wimbledonu, do niedzielnego piwka i pizzy siadło elegancko [tu na dźwięk przywołanych wspomnień nastąpił szybki telefon i wizyta w sklepie]. Wiadomo, że nikt nie będzie potrzebował półfinału Rubliowa, włączając samego zainteresowanego, któremu dojdzie jeszcze dodatkowo porażka w 1/2 z Novakiem, a więc kolejna niepotrzebna rzecz - jestem chyba jedyną osobą, która za tym trzyma. (Jeżeli jutro Rubliow wyjdzie spokojny, będzie pilnował dobrze serwisu, a w gemach serwisowych Sinnera grał tak, jak w tych z Medvedevem na USO 23, ha ha ha…)
Możemy mieć ciekawe półfinały - Alcaraz - Medvedev i Djokovic - Sinner. Chętnie zobaczę, czy Alcaraz odrobił lekcje z Rosjanina i czy te dwa zwycięstwa Sinnera z Djoko w zeszłym roku pozwolą mu wejść poziom wyżej i obrabować Serba ze Szlema. Hurkacz - Alcaraz też byłby bardzo spoko, co już mogliśmy raz zobaczyć.

Musimy chyba „zadowolić się” finałem Djokovic-Alcaraz, co jest, myślę, fajną sprawą, pamiętam ten finał Wimbledonu, do niedzielnego piwka i pizzy siadło elegancko [tu na dźwięk przywołanych wspomnień nastąpił szybki telefon i wizyta w sklepie]. Wiadomo, że nikt nie będzie potrzebował półfinału Rubliowa, włączając samego zainteresowanego, któremu dojdzie jeszcze dodatkowo porażka w 1/2 z Novakiem, a więc kolejna niepotrzebna rzecz - jestem chyba jedyną osobą, która za tym trzyma. (Jeżeli jutro Rubliow wyjdzie spokojny, będzie pilnował dobrze serwisu, a w gemach serwisowych Sinnera grał tak, jak w tych z Medvedevem na USO 23, ha ha ha…)
Możemy mieć ciekawe półfinały - Alcaraz - Medvedev i Djokovic - Sinner. Chętnie zobaczę, czy Alcaraz odrobił lekcje z Rosjanina i czy te dwa zwycięstwa Sinnera z Djoko w zeszłym roku pozwolą mu wejść poziom wyżej i obrabować Serba ze Szlema. Hurkacz - Alcaraz też byłby bardzo spoko, co już mogliśmy raz zobaczyć.
Chyba przeciwieństwo usera, słyszałem to kiedyś w piosence „Sweet Dreams”.
Cudowny ten strumień świadomości, podlaski Jamesie Joyce.
“I doubt about myself, I think the doubts are good in life. The people who don’t have doubts I think only two things: arrogance or not intelligence.”- Rafa Nadal
"There are other tournaments in which I would like to win. However, in the end, trophies are just pieces of metal. The main thing that I took from tennis is love. She will remain with me forever, and I am sincerely grateful for this “ - David Ferrer
"There are other tournaments in which I would like to win. However, in the end, trophies are just pieces of metal. The main thing that I took from tennis is love. She will remain with me forever, and I am sincerely grateful for this “ - David Ferrer
Jutro Novak i Sinner zameldują się w półfinale Fritz nie ma argumentów by pokonać Novaka Rublev też raczej nie da rady z Sinnerem co do środy obstawiam, że Zworek dużo nie zdziała chciałbym żeby Hurkacz pogonił Meda.
- no-handed backhand
Novaka Rublev była kobietą.
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
MTT (Singiel) - Tytuły (36) / Finały (23)
Spoiler:

Australian Open
Rod Laver Arena ( start o g. 02:00 ): T. Johansson
Rod Laver Arena ( nie przed 03:00 ): M. Kostyuk

Rod Laver Arena ( nie przed 04:30 ): (1) N. Djokovic

Rod Laver Arena ( nie przed 09:00 ): (9) B. Krejcikova

Rod Laver Arena ( bezpośrednio po ): (4) J. Sinner

Margaret Court Arena ( start o g. 02:00 ): A. Behar
Margaret Court Arena ( bezpośrednio po ): (4) G. Dabrowski
Margaret Court Arena ( bezpośrednio po ): (3) S. Hsieh
Margaret Court Arena ( bezpośrednio po ): (6) G. Dabrowski
Kia Arena ( start o g. 01:00 ): C. Dellacqua
Rod Laver Arena ( nie przed 03:00 ): C. Garcia
Kia Arena ( bezpośrednio po ): (A) H. Watson
Kia Arena ( bezpośrednio po ): (WC) J. Fourlis
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:
Day 10 women's quarterfinal previews: Your five-point guide
https://ausopen.com/articles/news/day-1 ... oint-guide
Spoiler:
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:
[1] Novak Djokovic
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:
- DUN I LOVE
- Administrator
Wyjąć tamtą piątkę sprzed 3 już lat i mamy 15-0 w setach. Nie sądziłem, że jest aż tak brutalnie.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
- no-handed backhand
Te wszystkie maluchy z roku na rok pewnie będą w końcu odbudowywać swoje h2h z nim. Pytanie kiedy zaczną. 

- DUN I LOVE
- Administrator