Widziałeś jak bił?Mario pisze: ↑26 sty 2024, 9:08 Niesamowity jest ten Serb, a raczej skala zainteresowania, jakie wzbudza. Typ może przegrać w turnieju pierwszy raz od stu lat, a na forum kwitnie dyskusja o kołkach, nie odważę się napisać jakich.
Analizę rozwoju mentalnego Sinnera i wypunktowanie wszystkich niuansów, które wpłynęły na dzisiejsze zwycięstwo, zostawię tym bardziej zafascynowanym domorosłą psychologią ode mnie. Wspomnę jedynie, że w zasadzie od zawsze mówiło się, że jeśli zacznie dobrze serwować Włoch, to będzie wielkim graczem, bo skala potencjału gry z głębi kortu jest tam ogromna. No i chyba zaczął, analizując ostatnie miesiące. Dzisiaj Serb 0 bp.
Ale jeszcze spokojnie, ręce na kołdrę. Wciąż turniej może skończyć się tragicznie, rosyjskie byle co dalej jest w drabince i pewnie chętnie zmazałby plamę sprzed dwóch lat. Dlatego, chcąc nie chcąc, trzeba wspierać damskiego boksera.
Australian Open 2024
- The Djoker
Re: Australian Open 2024
- DUN I LOVE
- Administrator
Trochę inna skala rozpaczy niż to miało miejsce po Wimby08 i końcu dominacji RF przy ul. Kościelnej.
Ja bym się chętnie w domorosłego psychologa pobawił, ale może w jakimś temacie w dziale ATP Tour.
Hit him, Sasza.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
- Robertinho
Papieroska chętnie, ew małego buszka, raczej pogadać warto.The Djoker pisze: ↑26 sty 2024, 9:15Rozbrajasz mnie naprawdę. Musimy na zlocie zapalic.Robertinho pisze: ↑26 sty 2024, 9:13Byliśmy, jesteśmy, będziemy. Nie bylibyśmy godni GOATa inaczej.
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
- Robertinho
Raczej poza sympatykami wszyscy już mieli tych sukcesów Serba dość, taka smutna prawda. Ale też, tu zgoda z @Barty i @Wujek Toni , wreszcie mieliśmy raz, że normalną sytuację, czyli młody ograł starego, a nie na odwrót, dwa normalny turniej. W tym sensie, że naprawdę, naprawdę fatalnie wyglądał Serb na starcie imprezy i odrodzenie tym razem nie nastąpiło.DUN I LOVE pisze: ↑26 sty 2024, 9:20Trochę inna skala rozpaczy niż to miało miejsce po Wimby08 i końcu dominacji RF przy ul. Kościelnej.
Ja bym się chętnie w domorosłego psychologa pobawił, ale może w jakimś temacie w dziale ATP Tour.
Hit him, Sasza.
Bym powiedział, że zachwiała się w posadach pozycja Djoko. Stracił oba bastiony, które od lat dawały mu kolejne tytuły WS. Oba z młodymi graczami. Z Alcarazem i Sinnerem. I nie ma mowy już o przypadku, że akurat z nimi. Późno i powoli, ale chyba mamy naprawdę dobrych młodych tenisistów.
- The Djoker
Dawajcie ziolo wszyscy. Sie zjarajmy. Popijmy wodą i porzygajmy.Robertinho pisze: ↑26 sty 2024, 9:21Papieroska chętnie, ew małego buszka, raczej pogadać warto.The Djoker pisze: ↑26 sty 2024, 9:15Rozbrajasz mnie naprawdę. Musimy na zlocie zapalic.Robertinho pisze: ↑26 sty 2024, 9:13
Byliśmy, jesteśmy, będziemy. Nie bylibyśmy godni GOATa inaczej.
- Robertinho
Średnio pasują do dzisiejszego pojedynku takie analizy. Jeden do jednego taki sam mecz jak Alcaraza ze Zverevem, wynik podobny, gra podobna, też taja wyszarpał faworyt przy 0-2 i na tyle starczyło. Klasą, głową, umiejętnościami wygrał tego seta Nole, każdy inny był 0-3 spłynął, nie ma się co czepiać. Wyraźnie lepszy był Włoch i zostałby memem totalnym, gdyby to wypuścił.L_D pisze: ↑26 sty 2024, 9:05Zgadza się, lecz w dążeniu do perfekcji powinien unikać takich pokus i pracować nad tym. Moim zdaniem oprócz smecza to jego najsłabsze ogniwo.DUN I LOVE pisze: ↑26 sty 2024, 8:27No nie jest łatwo kibicować największym.L_D pisze: ↑26 sty 2024, 8:23 Djokovic ma taką wkurzajacą cechę, że jak mu coś nie wychodzi to musi na siłę to powtarzać. Przegrał przez inne sprawy, ale wisienką na tor UE był ten dropszot w czwartym secie przy 1:2 40:0 - Jannik go odegrał wygrał punkt i wciąż wydawało się, że Novak ma gema pod kontrolą.
Potem niedługo później jeszcze dwa razy Djoko musiał sobie „podropszotować” w to samo miejsce, żeby sobie udowodnić, że potrafi…
Cały on…
Na pocieszenie pozostaje fakt, że całościowo i tak dużo więcej przegranych meczów wygrał niż wygranych przegrał.
- DUN I LOVE
- Administrator
- DUN I LOVE
- Administrator
Do piekarni pojechał po chaczapuri i puścić totka, proste.
Dawaj Sasza.
- DUN I LOVE
- Administrator
W sumie taki finał Sinner vs Zverev byłby super sprawą. Chyba dwóch najlepszych dziś graczy bez tytułu WS a i zawsze ta ciekawość, kto wygra swój pierwszy tytuł WS.
Dobrze zaczął nasz pupilek.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Gnieciemy !!DUN I LOVE pisze: ↑26 sty 2024, 10:00 W sumie taki finał Sinner vs Zverev byłby super sprawą. Chyba dwóch najlepszych dziś graczy bez tytułu WS a i zawsze ta ciekawość, kto wygra swój pierwszy tytuł WS.
- DUN I LOVE
- Administrator
- DUN I LOVE
- Administrator