Chodząc do siatki?
Roland Garros 2019
- Robertinho
Re: Roland Garros 2019
Może z Djoko ciężki kort byłby przeciw Nadalowi, może. Z tym, że wtedy raczej brak słońca i upału jest ważniejszy dla Serba, niż właściwości nawierzchni. Dla Feda każdy wariant jest zły. Albo wysoki kozioł, albo wolniejsze warunki.Kamileki pisze: ↑31 maja 2019, 23:54 Jeśli zrobiłby to przy takiej pogodzie jak dziś to jak najbardziej. Jednak pisałem o grze w ciężkich, wilgotnych warunkach bo takie mogą być patrząc na prognozy. Bolelli prawie urwał seta to Dziadek może i urwać dwa przy takich okolicznościach atmosferycznych. Ale mam nadzieję, że prognozy nie spełnią się jak to zazwyczaj bywa i będzie słonecznie.
Ogólnie jeśli w więcej niż jednym secie Fed wyjdzie z 4 gemów, to będzie bardzo dziwne. Ale liczę, że Stefanos oszczędzi światu tego widowiska.
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
- Robertinho
Dobra, przyznaj się wreszcie, że piszesz pracę o trollingu na forach tematycznych.
@Kamileki osiąga wyżyny jinxu w tym momencie.
Mnie ten Wawrinka bardziej ciekawi, aczkolwiek dochodzę do wniosku (choć oglądałem oba mecze popołudniowe na raz), że dzisiaj z Dimitrowem różnicę w bardzo zaciętych setach zrobiła dysproporcja serwisowa na korzyść Szwajcara, a z ogarniętym rywalem w tych warunkach nie powinno to mieć tak dużego znaczenia. Ale czy Tsitsipas wejdzie do ćwiartki, to mam spore wątpliwości.
Mnie ten Wawrinka bardziej ciekawi, aczkolwiek dochodzę do wniosku (choć oglądałem oba mecze popołudniowe na raz), że dzisiaj z Dimitrowem różnicę w bardzo zaciętych setach zrobiła dysproporcja serwisowa na korzyść Szwajcara, a z ogarniętym rywalem w tych warunkach nie powinno to mieć tak dużego znaczenia. Ale czy Tsitsipas wejdzie do ćwiartki, to mam spore wątpliwości.
Finał Garrosa 2012 i utrata 8 gemów z rzędu gdzie na tablicy widniało 6-4, 6-3 i 2-0 dla Nadala nie wyglądała mi na choke i raczej nie był to przedziwny zbieg okoliczności, że Novak przejął kontrolę nad meczem w momencie gdy zaczęło wyraźnie padać i kort stawał się bagniskiem. Dla Feda odbieranie znacznie niższych i wolniejszych świdrów Nadala byłoby również korzystne moim zdaniem, oczywiście Fafa mógłby próbować zamęczyć w takich warunkach Rogera przedłużając wymiany. Obstawiałem, że Szwajcar dobrze się zaprezentuje w Garrosie, ale nie sądziłem że może dojść do Fedala po tylu latach.Robertinho pisze: ↑01 cze 2019, 0:09
Może z Djoko ciężki kort byłby przeciw Nadalowi, może. Z tym, że wtedy raczej brak słońca i upału jest ważniejszy dla Serba, niż właściwości nawierzchni. Dla Feda każdy wariant jest zły. Albo wysoki kozioł, albo wolniejsze warunki.
Ogólnie jeśli w więcej niż jednym secie Fed wyjdzie z 4 gemów, to będzie bardzo dziwne. Ale liczę, że Stefanos oszczędzi światu tego widowiska.
To tylko jinx jak słusznie zauważył Rroggerr, jestem bardzo lękliwym człowiekiemRobertinho pisze: ↑01 cze 2019, 0:13Dobra, przyznaj się wreszcie, że piszesz pracę o trollingu na forach tematycznych.

- Robertinho
Przegra tak czy siak Fed, pogoda może mieć znacznie w kontekście planu gier i jego wpływu na formę graczy w finale, nic więcej
- DUN I LOVE
- Administrator
Zastanawiam się, czy przypadkiem znowu przedwcześnie lekceważymy Thiema jak to miało miejsce na USO, gdzie przegrał seta z Johnsonem (już samo w sobie skreślanie po przegranej partii to niezły kabaret). Austriak już tak ma, i raczej niewiele to się zmieni, że traci koncentracje, miewa słabsze chwile i regularnie gubi sety we wczesnych fazach WS - jakoś mniej mnie to rusza, a dużo większe wrażenie robi fakt, że jak już miewa dobre momenty, to robi 1UE w secie, jak przedwczoraj w partii otwarcia.
Chyba ogarnie w 3-4 Domiś.
Chyba ogarnie w 3-4 Domiś.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Coś podobnego chciałem stwierdzić, ale nie mam zamiaru umierać za Thiema, więc miło, że to napisałeś. W tym sezonie Austriak z niczego wziął Indian Wells po fatalnym starcie sezonu, rok temu zmiażdżył Nadala w Madrycie po słabiutkiej grze na cegle i bardzo przeciętnych meczach z Coriciem i Delbonisem gdzie wszyscy skazywali go na pożarcie, na US Open była pięciosetówka z Johnsonem i męczarnie z Fritzem, po okresie gdzie wyglądał na korcie jak zwłoki. Chyba nie ma drugiego gracza w czołówce, który tak szybko jest w stanie z kompletnego bagna przejść do poważnej gry. Czy tak będzie tutaj, uprzedzając, nie wiem, ale trochę więcej spokoju chyba warto zachować. To samo z Tsitsipasem, który w Sydney odpadł w słabym stylu z Seppm, a w Melbourne grał bardzo przeciętnie pierwsze trzy rundy.
- DUN I LOVE
- Administrator
Też trzeba brać poprawkę, że oni sami nie są i nie czują się robotami na poziomie Fabsterów, a i przeciwnicy uważają dokładnie tak samo i jednak na trochę większym luzie wychodzą na takiego Thiema niż na Nadala w tych warunkach.
W Nowym Jorku z Johnsonem dali kozacki mecz.
W Nowym Jorku z Johnsonem dali kozacki mecz.
MTT Titles/Finals
Spoiler:

Roland Garros - plan gier na sobotę:
Kort Philippe Chatrier – start o 11:
[3] Simona Halep
Nie przed 12:
[6] Stefanos Tsitsipas
[1] Novak Djokovic
Antoine Hoang
[10] Serena Williams
Kort Suzanne Lenglen – start o 11:
[9] Fabio Fognini
[1] Naomi Osaka
[4] Dominic Thiem
Andrea Petkovic
Kort Simonne Mathieu – start o 11:
[30] Dusan Lajovic
Anna Blinkova
Jordan Thompson
Kort 1 – start o 11:
Fiona Ferro
Nie przed 12:
[24] Stan Wawrinka
Monica Puig
[10] Karen Chaczanow
Amanda Anisimova
Kort 14 – start o 11:
[5] Samantha Stosur
Jan-Lennard Struff
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
MTT (Singiel) - Tytuły (36) / Finały (23)
Spoiler:
View Schedule: Djokovic, Thiem & Zverev Kick Off The Weekend At Roland Garros
https://www.atptour.com/en/news/djokovi ... ay-preview
Spoiler:
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:

Eurosport - plan gier na sobotę:
E1 – start o 11:
[3] Simona Halep
Nie przed 13:
Giro
Nie przed 17:15:
[4] Dominic Thiem
[10] Serena Williams
E2 – start o 11:
[30] Dusan Lajovic
Monica Puig
[4] Dominic Thiem
[1] Łukasz Kubot
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:
- DUN I LOVE
- Administrator
Do 16:30 siedzę na wykładzie i widzę, że fajna atrakcja na LS mnie czeka. Mecz Saszy.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Miał setbola w pierwszym, w drugim inne mikro szansę na wygranie go przed TB, ale Grigor wiadomo - szczerze gardzi big pointami i ponad wszystko kocha pięknie przegrywać.
Aha i miej trochę luzu w d**** man, i i nie bulwersuj się tak za bejbi Federera
, bo to w sumie dla ciebie powinna być tak przyjemna rzecz jak prośba okazania dowodu tożsamości przy zakupie alkoholu.
Aha i miej trochę luzu w d**** man, i i nie bulwersuj się tak za bejbi Federera

Taki stary i jeszcze się uczyDUN I LOVE pisze: ↑01 cze 2019, 10:02 Do 16:30 siedzę na wykładzie i widzę, że fajna atrakcja na LS mnie czeka. Mecz Saszy.

Afrykańskie upały zbliżają się do Polski. Nie wiem jak przeżyję (i reszta fanów Feda) potencjalnego Fedala przy 30 stopniach.

- DUN I LOVE
- Administrator
Człowiek się uczy przez całe życie. 
Już cyrk w meczu Niemca.

Już cyrk w meczu Niemca.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Lepsza wersja Niemca z chyba gorszą Serba grała piąteczkę, więc cyrk raczej spodziewany.
MTT Career highlights:
GS: W Wimbledon '15, US Open '17
WTF: -SF '17
M 1000: W Indian Wells '14, Monte Carlo '17, F IW '16, Cincinnati '17
ATP 500:W Halle '18 F Waszyngton '16
ATP 250: W s-Hertogenbosch '14, Newport '17, Sankt Petersburg '17 F Chennai '17, F Quito '17
Debel:
GS: US Open '17, '19, F US Open '15, F Wimbledon '16
M 1000: W Indian Wells '19, Rzym '19, F Miami '19
MTT Career highlights:
GS: W Wimbledon '15, US Open '17
WTF: -SF '17
M 1000: W Indian Wells '14, Monte Carlo '17, F IW '16, Cincinnati '17
ATP 500:W Halle '18 F Waszyngton '16
ATP 250: W s-Hertogenbosch '14, Newport '17, Sankt Petersburg '17 F Chennai '17, F Quito '17
Debel:
GS: US Open '17, '19, F US Open '15, F Wimbledon '16
M 1000: W Indian Wells '19, Rzym '19, F Miami '19
Drugi serwis Zvereva staje się główną atrakcją obecnego touru tak szczerze powiedziawszy. Niby Lajović też beznadziejny, ale jakieś cztery godziny może z tego wyjdą.
- DUN I LOVE
- Administrator