Australian Open 2017

Obrazek
Awatar użytkownika
filip.g

Re: Australian Open 2017

Post autor: filip.g »

Lucas pisze: Też nie wiem skąd to się bierze. Rafa zagrał dobrze z Raonem, ale Kanadyjczyk grał tak schematycznie, że nietrudno było Go rozgryźć. Dimitrov gra od początku roku znakomicie, ma argumenty na Nadala. Hiszpan nie miał jeszcze w tym turnieju słabego meczu, nie chciałbym , by się pojawił, ale trzeba brać to pod uwagę. Najgorszym wyjściem byłaby 5-setówka dla Bułgara i porażka z presją w finale.
.
Skoro Nishikori i Wawrinka nie potrafili skończyć z Federerem, to tym bardziej nie zrobi tego Bułgar. Nadal mnie nie przekonuje, nie widzę jakiejś diametralnej różnicy w porównaniu do US Open (oprócz może głowy i returnu).
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Post autor: DUN I LOVE »

2 miesiące temu obaj siedzieli na Majorce, jeden z bolącą nogą, drugi z chorym nadgarstkiem i zastanawiali się, czy może nie zorganizują kiedyś jakiegoś meczu charytatywnego. :D

Niby beka, ale też i idealne tło dla nędzy jaką odwala konkurencja. Co w tym czasie robili następcy? :|
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Damian
Moderator
Kontakt:

Post autor: Damian »

DUN I LOVE pisze:Po Nishikorim skakał jakby wygrał szlema, dziś już chyba nie było na to sił.
Pewnie też, ale jak wygrywa ze Stanem to też przesadnie się nie cieszy.

MTT - OSIĄGNIĘCIA:
MTT (Singiel) - Tytuły (36) / Finały (23)
Spoiler:
Awatar użytkownika
Robertinho

Post autor: Robertinho »

Cóż, zapewne ostatni raz w życiu wziąłem wolne na półfinał AO, w sumie miłe pożegnanie. Mecz był całkiem niezły i dość emocjonujący, Roger wygrał i sympatycznie pogadał z Courierem, na deser nogi Schett będą, dziś ładnie wyeksponowane, całkiem fajne pożegnanie z dyscypliną.

Kusi jeszcze siostrzany finał, ale pewnie wygra nie ta co trzeba i przykryje epicki wyczyn Venus, więc się jeszcze zastanowię.
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Robertinho pisze:Cóż, zapewne ostatni raz w życiu wziąłem wolne na półfinał AO, w sumie miłe pożegnanie.
Zaległy z 2016?
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
The Djoker

Post autor: The Djoker »

Niech zaden czlowiek majacy sie za Federaste nie waży się tu cieszyc w przypadku 18-tki.
Ja bym jej chcial i retire Roga. Z punktu widzenia interesow Novaka,Hiszpan po zdobyciu AO dostalby takiego kopa,zeby nie tyko wygral 10 raz RG, ale moglby znowu sie liczyc we wszystkich szlemach.
Federasta20

Post autor: Federasta20 »

Piękny powrót Rogera, miał odpaść w 4 rundzie czy najpóźniej w ćwierćfinale, a tutaj proszę :brawo:

Co do pewnej 15stki. Murole miały też zagrać w finale, Fed przecież w półfinałach AO zawsze odpada itd. Wiele założeń padło w tym turnieju, więc nie ma co przesądzać.

Niemniej jutro trzymam kciuki za Bułgara. Old Fed vs. Baby Fed byłoby fantastycznie :ok:
Awatar użytkownika
grzes430

Post autor: grzes430 »

Finał Federer - Dimitrov byłby dość ciekawym rozwiązaniem tego turnieju. Może wtedy Grigor dostałby mocnego kopa i byłby w stanie od tego momentu rywalizować na równi z top5. Dodatkowo nie byłoby tych wszystkich słownych utarczek przy meczu Fedala, bo są one na coraz niższym poziomie. Tak więc jutro liczę na wygraną Bułgara - raz że tenis potrzebuje nowego finalisty, a dwa mtenis będzie wtedy dużo zdrowszy.
MTT:
Tytuły (8): US OPEN 2012 -debel, Sztokholm 2012, Australian Open 2013 - debel, Abu Dhabi 2014, Barcelona 2014, Australian Open 2016 - debel, Marsylia 2018, ATP Finals 2018 - debel

Finały (8): US OPEN 2013, Monte Carlo 2014, Umag 2014, Rotterdam 2015, Sydney 2016, US OPEN 2016 - debel, Winston-Salem 2018, US OPEN 2018 - debel
Awatar użytkownika
Robertinho

DUN I LOVE pisze:2 miesiące temu obaj siedzieli na Majorce, jeden z bolącą nogą, drugi z chorym nadgarstkiem i zastanawiali się, czy może nie zorganizują kiedyś jakiegoś meczu charytatywnego. :D

Niby beka, ale też i idealne tło dla nędzy jaką odwala konkurencja. Co w tym czasie robili następcy? :|
Obrazek
Awatar użytkownika
Robertinho

The Djoker pisze:Niech zaden czlowiek majacy sie za Federaste nie waży się tu cieszyc w przypadku 18-tki.
Zgoda, jeśli wygra, skupimy się na wyśmiewaniu jego konkurentów i całej tej żałosnej ery. Jak wygrana Nadal, zresztą też. Więc w sumie będziemy robić to, co zawsze.
Federasta20

Ano, jedni się starają i potem wchodzą do finału, mimo, że zbliżają się do 40stki, a inni zakładają jakieś idiotyczne t-shirty i traktują swoich kibiców jak durniów.
Awatar użytkownika
Robertinho

DUN I LOVE pisze:
Robertinho pisze:Cóż, zapewne ostatni raz w życiu wziąłem wolne na półfinał AO, w sumie miłe pożegnanie.
Zaległy z 2016?
No ba.
grzes430 pisze:Tak więc jutro liczę na wygraną Bułgara - raz że tenis potrzebuje nowego finalisty, a dwa mtenis będzie wtedy dużo zdrowszy.
No nie wiem, jakby jutro jakiś cudem Grigor wygrał, to przecież rozpęta się tu istne pandemonium. Nie na darmo matek tak ćwiczy formę od 1,5 tygodnia.
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Robertinho pisze:
grzes430 pisze:Tak więc jutro liczę na wygraną Bułgara - raz że tenis potrzebuje nowego finalisty, a dwa mtenis będzie wtedy dużo zdrowszy.
Jak jutro po ostatniej piłce największe marudy schowają się po norach, to w niedzielę będzie wręcz sympatycznie i kameralnie tutaj. Nie ma potrzeby się martwić, ale bardzo dziękuję za troskę o to miejsce. :-)
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Saboteur

Post autor: Saboteur »

Oczywiście w trakcie potencjalnie najciekawszego meczu musiałem mieć egzamin z biologii, opłaca się oglądać powtórkę, czy raczej slabiutko grali?
Tytuły (4): 2023: Doha; 2017: Chennai, Queens Club; 2012: Memphis
Finały (6): 2017: Newport, Montreal; 2014: Abu Dhabi, Metz; 2013: Pekin, Atlanta

twitter.com/saboteur_cod
Awatar użytkownika
Robertinho

Saboteur pisze:Oczywiście w trakcie potencjalnie najciekawszego meczu musiałem mieć egzamin z biologii, opłaca się oglądać powtórkę, czy raczej slabiutko grali?
Bez szału, acz momenty były.
Awatar użytkownika
robpal

Post autor: robpal »

Tego Dimitrowa to naprawdę się obawiam...

Roger dość przeciętnie prezentuje się w dłuższych wymianach. Ze słabszymi/innymi rywalami da się to maskować i ograniczać do minimum częstymi wyprawami do siatki (gdzie gra doskonale), ale z Nadalem się wg mnie tak nie da, swoje trzeba będzie poprzebijać.
MTT career highlights (26-17):
2021: Delray Beach (F);
2020: Antwerpia (W), Cincinnati (W), Dubaj (F), Montpellier (F);
2019: Bazylea (W), Sztokholm (W), Szanghaj (W), Metz (W), Winston-Salem (F), Stuttgart (W), Madryt (W), Monachium (F), Barcelona (F), Houston (W), Acapulco (W), Buenos Aires (F);
2018: Paryż (F), Bazylea (F), Metz (W), Toronto (W), Estoril (F), Miami (W), Australian Open (F);
2017: WTF (W), Sztokholm (W), Hamburg (W), Stuttgart (W), Acapulco (W);
2016: WTF (F), Bazylea (F), Cincinnati (W), Roland Garros (F), Marsylia (W), Doha (W);
2015: WTF (W), Bazylea (W), Winston-Salem (W), Hamburg (W), Wimbledon (F), Stuttgart (W), Monte Carlo (F), Indian Wells (F);
2014: Halle (F)
Federasta20

Opłaca, ciekawszego meczu w finałowych fazach AO nie było od kilku lat.
Awatar użytkownika
Saboteur

Post autor: Saboteur »

Robertinho pisze:
Saboteur pisze:Oczywiście w trakcie potencjalnie najciekawszego meczu musiałem mieć egzamin z biologii, opłaca się oglądać powtórkę, czy raczej slabiutko grali?
Bez szału, acz momenty były.
No to skrót na jutubach styknie.
Tytuły (4): 2023: Doha; 2017: Chennai, Queens Club; 2012: Memphis
Finały (6): 2017: Newport, Montreal; 2014: Abu Dhabi, Metz; 2013: Pekin, Atlanta

twitter.com/saboteur_cod
Awatar użytkownika
Robertinho

Spamujemy cóś później, aby mieć pewność, że trzy koła pękną już jutro?
Awatar użytkownika
Artras

Post autor: Artras »

Jak myślicie dadzą ze 1.50 na Nadala bukmacherzy w niedzielę ? :)
Zablokowany