Paryż-Bercy 2018

Obrazek
Awatar użytkownika
Żilu

Re: Paryż-Bercy 2018

Post autor: Żilu »

Federer zagrał dobrze, ale ja i tak bym się nie sugerował za bardzo zwycięstwem nad tą wycieraczką. W Szanghaju też nieźle to wyglądało.

Właśnie też przyszło mi na myśl, że jeśli teraz nie wygra z wymęczonym Serbem na tabletkach to chyba już nigdy (chociaż co tu się oszukiwać, przed każdym kolejnym ich meczem i tak zawsze będzie się tlić nadzieja). Niemniej jednak Novak wyraźnym faworytem buków (3,11 - 1,38).
Awatar użytkownika
Damian
Moderator
Kontakt:

Post autor: Damian »

Obrazek Obrazek

Paryż-Bercy - wyniki 1/4 finału turnieju singlowego:

[6] Dominic Thiem (AUT) d. [16] Jack Sock (USA) 4-6 6-4 6-4
Karen Chaczanow (RUS) d. [4] Alexander Zverev (GER) 6-1 6-2

[3] Roger Federer (SUI) d. [10] Kei Nishikori (JPN) 6-4 6-4
[2] Novak Djoković (SRB) d. [5] Marin Cilić (CRO) 4-6 6-2 6-3

MTT - OSIĄGNIĘCIA:
MTT (Singiel) - Tytuły (36) / Finały (23)
Spoiler:
Awatar użytkownika
Damian
Moderator
Kontakt:

Obrazek Obrazek

Paryż-Bercy - pary 1/2 finału turnieju singlowego:

[6] Dominic Thiem (AUT) vs Karen Chaczanow (RUS)
[3] Roger Federer (SUI) vs [2] Novak Djoković (SRB)

MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:
Awatar użytkownika
Robertinho

Post autor: Robertinho »

Kiefer pisze:
Robertinho pisze:Zbanować z rozgrywek tę niedojdę, ja już nawet nie oczekuję nawiązywania walki z rafole, ale uchronić starego człowieka przed kolejnym upokorzeniem, to też jak widzę za trudne. Marnego końca kariery, łajzo.
Byś chociaż przyznał, że RF zagrał w reszcie dobry mecz, niewiele miał do powiedzenia z tak solidnym Szwajcarem jak dziś Kei. Upokorzenia może jutro nie będzie, bo coś zaczyna chyba trybić.
Mam do teraz traumę po serwisowym kabarecie z Fogiem. I zero zaufania do gry Feda. Jeśli tylko Serb da mu okazję do samozaorania(czyli będzie cokolwiek przebijać), może być smutno/śmieszno.
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
Awatar użytkownika
Damian
Moderator
Kontakt:

Obrazek Obrazek

Plan gier na sobotę:

Kort centralny - start o 11:45
[1] Oliver Marach (AUT)/Mate Pavic (CRO) vs Marcel Granollers (ESP)/Rajeev Ram (USA)

Nie przed 14:
[6] Dominic Thiem (AUT) vs Karen Chaczanow (RUS)

Nie przed 16:30:
[3] Roger Federer (SUI) vs [2] Novak Djoković (SRB)

MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:
Awatar użytkownika
Kiefer

Post autor: Kiefer »

Ja na całe szczęście podchodzę do h2h z dużym dystansem, obecnie są w innym punkcie kariery, Djokovic jest zdecydowanie na wznoszącej i nie dziwne, że powinien zwyciężyć. Cieszę się natomiast dobrym spotkaniem Szwajcara.
Awatar użytkownika
Żilu

Awatar użytkownika
Żilu

Awatar użytkownika
Wujek Toni

Post autor: Wujek Toni »

Niby Federer zagrał juz ponad 1200 spotkań, a ludzie wciąż nabierają się na te same triki. Doprawdy nie wiem, jaki ciąg rozumowania prowadzi od ogolenia czołowego pośmiewiska Touru do wyrzucenia z turnieju najlepszego (o kilka długości) aktualnie zawodnika na świecie. Oczywiście za kilka godzin pojawi się zgrzyt zebów i jojczenie, jakim to cudem biedny Rogerek zjechał z pięcioma gemami.
"Zabrałem kiedyś Rafaela wraz z Pico Monaco na ryby. Pamiętam, że chłopcy niezwykle radowali się na myśl o spędzeniu w taki sposób tamtego poranka - lato miało się już ku końcowi i była to jedna z ostatni okazji, by złowić kilka moren przed zamknięciem sezonu. Przypominam sobie bardzo dokładnie moment, gdy Rafael próbował po raz pierwszy zarzucić swoją wędkę , siedząc na skraju barki. Samą czynność wykonał nienagannie - widać było gołym okiem, że chłopak ma do wędkarstwa talent i czerpie z niego wielką przyjemność. Mimo to nie omieszkałem zbliżyć się do mojego bratanka, po czym chwyciłem go dosyć łagodnie, acz pewnie za muskularne prawe ramię, którym to przed chwilą zarzucił energicznie żyłkę wraz ze spławikiem i rzekłem: 'Którą ręką Cię uczyłem?'" Toni Nadal, Życie moje
Awatar użytkownika
Damian
Moderator
Kontakt:

Preview: Will Novak Stop Roger's Push Towards 100th Title?
Spoiler:
https://www.atpworldtour.com/en/news/dj ... semis-2018

MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:
Awatar użytkownika
Damian
Moderator
Kontakt:

Obrazek Obrazek

Paryż-Bercy - 1/2 finału H2H:

[6] Dominic Thiem (AUT) 0 - 0 Karen Chaczanow (RUS)
[3] Roger Federer (SUI) 22 - 24 [2] Novak Djoković (SRB)

MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:
Awatar użytkownika
Kiefer

Wujek Toni pisze:Niby Federer zagrał juz ponad 1200 spotkań, a ludzie wciąż nabierają się na te same triki. Doprawdy nie wiem, jaki ciąg rozumowania prowadzi od ogolenia czołowego pośmiewiska Touru do wyrzucenia z turnieju najlepszego (o kilka długości) aktualnie zawodnika na świecie. Oczywiście za kilka godzin pojawi się zgrzyt zebów i jojczenie, jakim to cudem biedny Rogerek zjechał z pięcioma gemami.
W Cinci grał przecież klasę gorzej a ugrał osiem gemów, on zareturnować żadnej piłki wówczas nie potrafił, nie tylko przecież w starciu z Djokovicem, ale też z Goffinem serwującym na 50%. Nie wydaje mi się więc, że zjedzie z pięcioma genami, może i tak będzie ale stać go na więcej, na walkę w jednym secie, może wygranie go, oczywiście Novak jest również sporo lepszy niż w stanie Ohio, więc 4:6 4:6 w dalszym ciągu jest możliwe.

Ja tam tym się zupełnie nie przejmuje, że mogą to być za wysokie na ten moment progi, dopiero co był gwałcony przez Corica i każdy praktycznie mecz to była męka, tracił po kilka własnych (czasem z rzędu) gemów serwisowych, a teraz nagle robi bardzo pewnie półfinał i rozgrywa najlepszy mecz od bardzo dawna, nie widzę powodów by płakać, że w półfinale przegra ze sporo lepszym od siebie i to bardziej na jego terenie. Facet w końcu rozegrał dobry mecz od początku do końca i było widać, że ma bardzo dużą przewagę i nie miał żadnego gorszego momentu, w Szanghaju grając z suszi tak dobrze to nie wyglądało.
Awatar użytkownika
Robertinho

Post autor: Robertinho »

Kiefer pisze:Ja na całe szczęście podchodzę do h2h z dużym dystansem, obecnie są w innym punkcie kariery, Djokovic jest zdecydowanie na wznoszącej i nie dziwne, że powinien zwyciężyć. Cieszę się natomiast dobrym spotkaniem Szwajcara.
Ja się bilansami nie przejmuje. Po prostu nie życzę sobie widoku kompletnie bezradnego Feda, któremu Djoko wybija tenis z głowy swoim kwadratowym pykankiem. A do tego sprowadza się większość ich spotkań od wielu już lat.
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
Awatar użytkownika
Kiefer

No ostatnie ich trzy konfrontacje takowe były, a od gry Szwajcara w ich ostatnim meczu to włos rzeczywiście zjeżył się na głowie, nie będę jednak panikował na myśl o kolejnym.

Oczywiście trzeba przyznać, że Nishikori to niebywały paź, niesłychane, że on puka do czołowej dziesiątki i niemal każdy z niej ma z nim poważne problemy, to jest jakiś absurd. Marinek jest jaki jest, ale przynajmniej potrafi postraszyć.
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Post autor: DUN I LOVE »

Rozdarty jestem. Karen i Domis to szeroka czołówka moich ulubieńców. :(
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Wujek Toni

Thiem jest mocniej ograny na tym poziomie, obstawiam że finał z jego udziałem byłby bardziej wyrównany. Obawiam się, że Czaczanow przeciwko Serbowi walczyłby o pojedyncze gemy.
"Zabrałem kiedyś Rafaela wraz z Pico Monaco na ryby. Pamiętam, że chłopcy niezwykle radowali się na myśl o spędzeniu w taki sposób tamtego poranka - lato miało się już ku końcowi i była to jedna z ostatni okazji, by złowić kilka moren przed zamknięciem sezonu. Przypominam sobie bardzo dokładnie moment, gdy Rafael próbował po raz pierwszy zarzucić swoją wędkę , siedząc na skraju barki. Samą czynność wykonał nienagannie - widać było gołym okiem, że chłopak ma do wędkarstwa talent i czerpie z niego wielką przyjemność. Mimo to nie omieszkałem zbliżyć się do mojego bratanka, po czym chwyciłem go dosyć łagodnie, acz pewnie za muskularne prawe ramię, którym to przed chwilą zarzucił energicznie żyłkę wraz ze spławikiem i rzekłem: 'Którą ręką Cię uczyłem?'" Toni Nadal, Życie moje
Awatar użytkownika
no-handed backhand

Post autor: no-handed backhand »

40-0 przy podaniu przeciwnika? W sam raz żeby przegrać gema. :D

edit: wziął.
Yoshihito Nishioka do Ciebie jedzie
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Post autor: DUN I LOVE »

Damian na seta.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Wujek Toni

Poratuje ktoś streamem?
Awatar użytkownika
Damian
Moderator
Kontakt:

Dopiero dołączyłem wcześniej tylko ls. Jak tam grają?

MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:
Zablokowany