Iga Natalia Świątek

Profile tenisistek.
Awatar użytkownika
Kiefer

Re: Iga Natalia Świątek

Post autor: Kiefer »

Ten 2022 był rzeczywiście wyjątkowy, Ash zakończyła karierę, Muguruza i Osaka okazały się skończone, a Sabalenka była w największym kryzysie serwisowym. :D

W zamian pojawiła się Jabeur za którą w tym roku robi Paolini i rzeczywiście mogliśmy zaobserwować peak Garcii w drugiej części sezonu.
MalaLala

Post autor: MalaLala »

Kiefer pisze: 30 wrz 2024, 20:18 Ten 2022 był rzeczywiście wyjątkowy, Ash zakończyła karierę, Muguruza i Osaka okazały się skończone, a Sabalenka była w największym kryzysie serwisowym. :D

W zamian pojawiła się Jabeur za którą w tym roku robi Paolini i rzeczywiście mogliśmy zaobserwować peak Garcii w drugiej części sezonu.
Ale to raczej efemerydy. Żadna z nich raczej nawet jednego szlema nie zrobi.
Badosa jeszcze coś grała, Sakkari, Kontaveit. Generalnie plaża.
Gauff gwiazdą? Linette w półfinale AO. No ludzie. Co to za poziom. Iga super wykorzystała to okno i nabiła trochę turniejów. Ale czas na rozwój pod okiem tego sztabu po prostu zmarnowała.
A jak zaczyna czuć konkurencję na plecach to pęka ... pod okiem p. Darii.
Szkoda sobie strzępić ryja, ale po tej dyskusji zaczynam rozumieć ... dość szeroko pojęcie 'Świątkary'.
Awatar użytkownika
Kiefer

Post autor: Kiefer »

Ja tam strzępić nie zamierzam, lata mi to, ale ten 2022 rzeczywiście był wyjątkowy, niespotykany dotąd chyba.

Iga z kolei wystarczy, że będzie osiągać sukcesy na mączce, może jeszcze 1-2 tytuły dorzuci poza nią + z 5 RG i mamy zdecydowanie najbardziej utytułowaną tenisistkę w XXI wieku po Serenie Williams. Wiadomo, że nie jest to zawodniczka, której grą można się zachwycać, tak samo jak cechami charakteru, ale tenisistek, które faktycznie grały uniwersalny i ładny technicznie tenis było jak na lekarstwo i tak, choć oczywiście kiedyś było ich więcej niż dziś.

Nie wiem wprawdzie co się dzieje w głowie tej dziewczyny, jest ona dla mnie mega dziwna, ale nie ukrywam, że nie sądziłem, że zrobi takie 3 kolejne sezony na takiej intensywności, bardzo rzadka sztuka, zwłaszcza u kobiet.
MalaLala

Kiefer pisze: 30 wrz 2024, 20:58 Ja tam strzępić nie zamierzam, lata mi to, ale ten 2022 rzeczywiście był wyjątkowy, niespotykany dotąd chyba.

Iga z kolei wystarczy, że będzie osiągać sukcesy na mączce, może jeszcze 1-2 tytuły dorzuci poza nią + z 5 RG i mamy zdecydowanie najbardziej utytułowaną tenisistkę w XXI wieku po Serenie Williams. Wiadomo, że nie jest to zawodniczka, której grą można się zachwycać, tak samo jak cechami charakteru, ale tenisistek, które faktycznie grały uniwersalny i ładny technicznie tenis było jak na lekarstwo i tak, choć oczywiście kiedyś było ich więcej niż dziś.

Nie wiem wprawdzie co się dzieje w głowie tej dziewczyny, jest ona dla mnie mega dziwna, ale nie ukrywam, że nie sądziłem, że zrobi takie 3 kolejne sezony na takiej intensywności, bardzo rzadka sztuka, zwłaszcza u kobiet.
Dla mnie na tej plaży to co zrobiła, a raczej na kim to zrobiła nie robi wielkiego wrażenia. Trafiła idealnie w okno. Mogło być lepiej (RG 21), niemniej jest prawie OK jeśli chodzi o wynik.
Ale jeśli chodzi o grę to już jestem bardzo rozczarowany. Może dlatego, że osobiście myślałem, że będzie żeńskim Djokovicem:). No cóż może jeszcze będzie:)
Art
Moderator

Post autor: Art »

Teraz wielkie poruszenie w mediach, a kto czyta mtenis wiedział już od dawna. Swoją drogą @MalaLala, może trzeba dać już spokój temu skromnemu asystentowi Pani Trener? :P
"Daria Abramowicz jest dziś nie tylko jej psycholożką, ale też mentorką, aniołem stróżem i przyjaciółką. Dobrze poinformowani twierdzą, że czasami wchodzi też w role szkoleniowe, co sprawia, że temat ewentualnej zmiany Wiktorowskiego nie istnieje, gdyż żaden poważny trener nie zgodzi się na taki układ. Dziennikarze obecni na turniejach opowiadają, że Abramowicz właściwie nie odstępuje swojej podopiecznej na krok i sprawia wrażenie, że sprawuje nad nią totalną kontrolę, ale najwidoczniej Idze takie wyizolowanie odpowiada" - można przeczytać w "Polityce".
https://sportowefakty.wp.pl/tenis/11486 ... gi-swiatek
MalaLala

Art pisze: 02 paź 2024, 12:38 Teraz wielkie poruszenie w mediach, a kto czyta mtenis wiedział już od dawna. Swoją drogą @MalaLala, może trzeba dać już spokój temu skromnemu asystentowi Pani Trener? :P
"Daria Abramowicz jest dziś nie tylko jej psycholożką, ale też mentorką, aniołem stróżem i przyjaciółką. Dobrze poinformowani twierdzą, że czasami wchodzi też w role szkoleniowe, co sprawia, że temat ewentualnej zmiany Wiktorowskiego nie istnieje, gdyż żaden poważny trener nie zgodzi się na taki układ. Dziennikarze obecni na turniejach opowiadają, że Abramowicz właściwie nie odstępuje swojej podopiecznej na krok i sprawia wrażenie, że sprawuje nad nią totalną kontrolę, ale najwidoczniej Idze takie wyizolowanie odpowiada" - można przeczytać w "Polityce".
https://sportowefakty.wp.pl/tenis/11486 ... gi-swiatek
Zapewne masz rację. Ale z drugiej strony jeśli to firmuje swoim nazwiskiem .... to jakie jest jego poczucie wartości?
Skoro zatem nie podał się do dymisji i taki układ mu pasuje ... to jest pijawką.
Federasta20

Post autor: Federasta20 »

Wczoraj pojawiło się zdjęcie Igi, także żyje, ale skoro ciągle siedzi w Polsce to marnie widzę występ w Wuhan.
Awatar użytkownika
Damian
Moderator
Kontakt:

Post autor: Damian »

MTT - OSIĄGNIĘCIA:
MTT (Singiel) - Tytuły (36) / Finały (23)
Spoiler:
Awatar użytkownika
Nando

Post autor: Nando »

Jak nie wyje**ła przy okazji upoloszki, to i tak nic nie da.

MTT - Tytuły (8) 2024:(1) Bastad, 2023:(1) Pune, 2022:(1) Melbourne, 2021:(5) Mallorca, Wimbledon, Toronto, Antwerpia, Sztokholm

MTT - Finały (5)
2022:(4) Dubaj, Estoril, Tokio, Paryż-Bercy 2021:(1) Wiedeń
Awatar użytkownika
jaccol55

Post autor: jaccol55 »

MalaLala otwiera szampana.

Dobrze zrobiła. Może ktoś nowy nią lepiej pokieruje.
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Post autor: DUN I LOVE »

:/
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Robertinho

Post autor: Robertinho »

Jednak chce uchodzić za poważnego trenera pan Tomasz. Ciekawe kto nowym podnóżkiem Darii zostanie.
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
Awatar użytkownika
Nando

Na X sporo komentarzy, że pomyliła osoby i najpierw powinna polecieć toksyczna Daria xdd
MTT - Tytuły (8) 2024:(1) Bastad, 2023:(1) Pune, 2022:(1) Melbourne, 2021:(5) Mallorca, Wimbledon, Toronto, Antwerpia, Sztokholm

MTT - Finały (5)
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Oby tylko Arynka dowiozła YE#1 teraz.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Marcelo

Post autor: Marcelo »

@MalaLala przejmuje obowiązki pierwszego trenra. 1gunia będzie teraz mistrzyną volleya i slice'a. :)

Jak zapatrujesz się na współpracę z pozostałymi członkami sztabu? Dogadacie się z Panią Darią?
2025 = Stuttgart - (F, PF, PF) - WTA 500 - Ostapenko - Sabalenka 2-0, Sabalenka - Paolini 2-0, Ostapenko - Aleksandrowa 2-0; 2024 = Paryż - (F, ĆF, ĆF) - ATP Masters 1000 Zverev - Humbert 2-0, Chaczanow - Dimitrow 2-0, Humbert - Thompson 2-0; Halle - (F) - ATP 500 Sinner - Hurkacz 2-0 2023 = Sztokholm - (F) - ATP 250 Monfils - Kotow 2-1; Madryt - (4R, 3R) - ATP Masters 1000 Alcaraz - Zverev 2-0, Tsitsipas - Báez 2-1 - (ĆF ,4R) - WTA 1000 Sakkari - Begu 2-1, Świątek - Aleksandrowa 2-1 2022 = Turyn - (PF) - ATP Finals Djoković - Fritz 2-0; Barcelona - (F) - ATP 500 Alcaraz - Carreño-Busta 2-0
Awatar użytkownika
Nando

MTT - Finały (5)
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Ta plotka to już chyba niepotwierdzony fakt. :D
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Marcelo

Post autor: Marcelo »

DUN I LOVE pisze: 04 paź 2024, 9:32 Ta plotka to już chyba niepotwierdzony fakt. :D

Dokładnie. Już nawet dziecko się z tego związku poczęło. Wiem z potwierdzonego źródła. :D
2025 = Stuttgart - (F, PF, PF) - WTA 500 - Ostapenko - Sabalenka 2-0, Sabalenka - Paolini 2-0, Ostapenko - Aleksandrowa 2-0; 2024 = Paryż - (F, ĆF, ĆF) - ATP Masters 1000 Zverev - Humbert 2-0, Chaczanow - Dimitrow 2-0, Humbert - Thompson 2-0; Halle - (F) - ATP 500 Sinner - Hurkacz 2-0 2023 = Sztokholm - (F) - ATP 250 Monfils - Kotow 2-1; Madryt - (4R, 3R) - ATP Masters 1000 Alcaraz - Zverev 2-0, Tsitsipas - Báez 2-1 - (ĆF ,4R) - WTA 1000 Sakkari - Begu 2-1, Świątek - Aleksandrowa 2-1 2022 = Turyn - (PF) - ATP Finals Djoković - Fritz 2-0; Barcelona - (F) - ATP 500 Alcaraz - Carreño-Busta 2-0
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Marcelo pisze: 04 paź 2024, 9:34Dokładnie. Już nawet dziecko się z tego związku poczęło. Wiem z potwierdzonego źródła. :D
@jaccol55, być może to jest @Saboteur.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
CajraX

Post autor: CajraX »

No nareszcie "wierni fani" będą choć trochę zadowoleni.
ODPOWIEDZ