Szanghaj 2024

Obrazek
Awatar użytkownika
Marcelo

Re: Szanghaj 2024

Post autor: Marcelo »

Boski Nole awansował do półfinału.

Obrazek

Niech Boski rozproszy ciemność i ignorancję we wszelkich ich aspektach.
2025 = Stuttgart - (F, PF, PF) - WTA 500 - Ostapenko - Sabalenka 2-0, Sabalenka - Paolini 2-0, Ostapenko - Aleksandrowa 2-0; 2024 = Paryż - (F, ĆF, ĆF) - ATP Masters 1000 Zverev - Humbert 2-0, Chaczanow - Dimitrow 2-0, Humbert - Thompson 2-0; Halle - (F) - ATP 500 Sinner - Hurkacz 2-0 2023 = Sztokholm - (F) - ATP 250 Monfils - Kotow 2-1; Madryt - (4R, 3R) - ATP Masters 1000 Alcaraz - Zverev 2-0, Tsitsipas - Báez 2-1 - (ĆF ,4R) - WTA 1000 Sakkari - Begu 2-1, Świątek - Aleksandrowa 2-1 2022 = Turyn - (PF) - ATP Finals Djoković - Fritz 2-0; Barcelona - (F) - ATP 500 Alcaraz - Carreño-Busta 2-0
Awatar użytkownika
Robertinho

Post autor: Robertinho »

Wielki jest GOAT a @Marcelo jego prorokiem. :padam:
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
Awatar użytkownika
Kiefer

Post autor: Kiefer »

Robertinho pisze: 11 paź 2024, 14:35
Kiefer pisze: 11 paź 2024, 14:29 @Robertinho, oczywiście jesteśmy po tej samej stronie jeśli chodzi o gardzenie pyszałkiem z Bazylei, ale serio tak Ciebie irytuje ten hejcik Dunaja na Alcaraza? Mnie w sumie nawet bawi, ewentualnie traktuję neutralnie, z czasem może znudzi. Naprawdę nie ma jednak sensu wszystkiego traktować śmiertelnie poważnie.

Ps. Mógłby Djokovic się nie wygłupiać.
Mnie żenuje tylko, natomiast męczy tłumaczenie innym, że "to tylko taki trolling", bo to chyba nie jest do końca "tylko taki trolling", tylko jakiś problem z tym, że to młody Hiszpan jest uznawany za największe zjawisko tenisa.
Tego nie wiem, ciężko postawić diagnozę, może trolling, może serio go nie lubi, dla mnie żaden problem, ja go lubię, oczywiście nie mając na jego punkcie jakiegoś pie*dolca. Innego kandydata na największe zjawisko tenisa nie ma.
Awatar użytkownika
Robertinho

Vox @Kieferi, vox Dei, zatem ograniczę komentowanie pewnych rzeczy.
Awatar użytkownika
Kiefer

W ogóle nie o to mi chodziło. ;)

Brawo No1e :ok:
Awatar użytkownika
Robertinho

Kiefer pisze: 11 paź 2024, 15:35 W ogóle nie o to mi chodziło. ;)

Brawo No1e :ok:
Nie no, być może faktycznie statystyczny forumowicz ma w duppie szmacenie Alcaraza, nie będę na siłę uszczęśliwiał innych. A już na pewno reagowanie na takie zachowania wywoła odwrotny skutek i spowoduje jeszcze większe ich nasilenie.

Ważne, że jest Novak.
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Post autor: DUN I LOVE »

Kiefer pisze: 11 paź 2024, 15:10 Tego nie wiem, ciężko postawić diagnozę, może trolling, może serio go nie lubi, dla mnie żaden problem, ja go lubię, oczywiście nie mając na jego punkcie jakiegoś pie*dolca. Innego kandydata na największe zjawisko tenisa nie ma.
Sympatyczny chłopak, ale jednak irytuje mnie to jak małe mu się stawia wymagania, wszystko kontrując jego liczbą szlemów lub złymi intencjami/hejtem.

Oczekuję regularnego blokowania Djokovicia, uprzykrzania mu życia i eksponowania coraz mniejszych możliwości wynikających z jego metryki. Regularnie, nie raz na rok. To nie jest Danił Miedwiediew.

Z kolei jeżeli ma mnie zadowolić kilka hot shotów i orki w finałach WS z Ruudem czy Zverevem to po prostu wam piszę - to dla mnie za mało. Żeni sami się blokują, sami się kopią po czole, sami sobie podstawiają nogę. Nabijanie na nich WS-ów nie sprawi, że Alcaraz będzie rósł w moich oczach. Gdzieś pada argument - a Nadal w jego wieku to zbierał na hard od Blake’a czy Jużnego. Super, a Carlitos ostatnie 3 mecze przegrał z 38-letnim Monfilsem, bezpłciowy Boticem, a wczoraj poległ w prostych setach z Machacem. No ale młodego ognistego Karolka lubimy, więc wszystko spoko. Co wymordował z pasywnym Zverevem w Paryżu, to jego.

Dla Sinnera i Alcaraza pacyfikowanie Djoko powinno być probierzem jakości, a nabijanie pucharów z kimś innym tylko miłym (istotnym ofc) dodatkiem. Tymczasem odnoszę wrażenie, że od kiedy nie ma Fedala, nie ma wymagań.

A to, że Robert od lat hejtujący Nadala oburzył się na hejt w stosunku do jakiegoś gracza, to chyba żart jednak. Mam nadzieję przynajmniej.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Robertinho

DUN I LOVE pisze: 11 paź 2024, 16:14
Kiefer pisze: 11 paź 2024, 15:10 Tego nie wiem, ciężko postawić diagnozę, może trolling, może serio go nie lubi, dla mnie żaden problem, ja go lubię, oczywiście nie mając na jego punkcie jakiegoś pie*dolca. Innego kandydata na największe zjawisko tenisa nie ma.
Sympatyczny chłopak, ale jednak irytuje mnie to jak małe mu się stawia wymagania, wszystko kontrując jego liczbą szlemów lub złymi intencjami/hejtem.

Oczekuję regularnego blokowania Djokovicia, uprzykrzania mu życia i eksponowania coraz mniejszych możliwości wynikających z jego metryki. Regularnie, nie raz na rok. To nie jest Danił Miedwiediew.

Z kolei jeżeli ma mnie zadowolić kilka hot shotów i orki w finałach WS z Ruudem czy Zverevem to po prostu wam piszę - to dla mnie za mało. Żeni sami się blokują, sami się kopią po czole, sami sobie podstawiają nogę. Nabijanie na nich WS-ów nie sprawi, że Alcaraz będzie rósł w moich oczach. Gdzieś pada argument - a Nadal w jego wieku to zbierał na hard od Blake’a czy Jużnego. Super, a Carlitos ostatnie 3 mecze przegrał z 38-letnim Monfilsem, bezpłciowy Boticem, a wczoraj poległ w prostych setach z Machacem. No ale młodego ognistego Karolka lubimy, więc wszystko spoko. Co wymordował z pasywnym Zverevem w Paryżu, to jego.

Dla Sinnera i Alcaraza pacyfikowanie Djoko powinno być probierzem jakości, a nabijanie pucharów z kimś innym tylko miłym (istotnym ofc) dodatkiem. Tymczasem odnoszę wrażenie, że od kiedy nie ma Fedala, nie ma wymagań.

A to, że Robert od lat hejtujący Nadala oburzył się na hejt w stosunku do jakiegoś gracza, to chyba żart jednak. Mam nadzieję przynajmniej.
Jak chcesz zestawiać te dwie postacie, to już lepiej nie pisać do siebie. Taka rozmowa jest zawsze, zero autorefleksji, tylko i wyłącznie whataboutism i "bo ty kiedyś coś".

A "wymagania" to też nawet nie skomentuję. :D
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Mie musisz komentować. To są moje oczekiwania, nie wasze. :)

A że w niedzielne południe będę musiał czytać jak to Sinnerowi przeszkodziło to, tamto i jeszcze tam coś tam, to już nic nie poradzę. W moim świecie, jesienią 2024, Włoch powinien wyjść na kort, zrobić swoje, zapozować z pucharem do zdjęcia i pojechać na lotnisko.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Kiefer

W niedzielę to ja będę kibicował Djokovicovi. :D

Natomiast naprawdę nie wiem dlaczego Alcaraz miał koniecznie pokonać znakomicie grającego Djokovica w finale Igrzysk, owszem mógł, no byłoby miło, ale porażka z tak grającym Serbem nie była żadnym powodem do wstydu. Dla przykładu ten 37 letni Djokovic postawił dużo cięższe warunki Alcarazowi niż Federer będąc w prime Berychowi w Atenach, tylko w sumie nikogo to nie obchodziło, bo to Igrzyska tylko, słusznie zresztą.

Natomiast Alcaraz ma swoje zalety, ale ma też wady, ja mimo dużej sympatii nie mam problemu, żeby napisać, że te 4 WS są trochę na wyrost i było w tym dużo szczęścia, z drugiej strony nie ma w tym przypadku, że on te szlemy wygrywa, a nie pozostali.
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Kiefer pisze: 11 paź 2024, 16:23 W niedzielę to ja będę kibicował Djokovicovi. :D

Natomiast naprawdę nie wiem dlaczego Alcaraz miał koniecznie pokonać znakomicie grającego Djokovica w finale Igrzysk, owszem mógł, no byłoby miło, ale porażka z tak grającym Serbem nie była żadnym powodem do wstydu. Dla przykładu ten 37 letni Djokovic postawił dużo cięższe warunki Alcarazowi niż Federer będąc w prime Berychowi w Atenach, tylko w sumie nikogo to nie obchodziło, bo to Igrzyska tylko.
Zverev też w Tokio oddał łącznie 4 gemy w 2 i 3 secie Novakowi idącemu po klasyka i co z tego?

7 spotkań już zagrali i częściej przegrywał Alcaraz niż wygrywał, a podobno to gigantyczny potencjał w skali historycznej, nie tylko swojego pokolenia.

Też będę kibicował Djoko, podbije to tylko legitymację moich wpisów.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Art
Moderator

Post autor: Art »

Awatar użytkownika
Robertinho

DUN I LOVE pisze: 11 paź 2024, 16:20 Mie musisz komentować. To są moje oczekiwania, nie wasze. :)

A że w niedzielne południe będę musiał czytać jak to Sinnerowi przeszkodziło to, tamto i jeszcze tam coś tam, to już nic nie poradzę. W moim świecie, jesienią 2024, Włoch powinien wyjść na kort, zrobić swoje, zapozować z pucharem do zdjęcia i pojechać na lotnisko.
Masz takie samo prawo "oczekiwać" czegoś od Alcaraza, jak ja od Nadala. Wara od chłopaka. :)

A Clostebolli mam nadzieję jeszcze przed banem zostanie solidnie wybatożony przez Nole.
Awatar użytkownika
Kiefer

DUN I LOVE pisze: 11 paź 2024, 16:26 7 spotkań już zagrali i częściej przegrywał Alcaraz niż wygrywał, a podobno to gigantyczny potencjał w skali historycznej, nie tylko swojego pokolenia.
No to wygrał z nim 2 finały Wimbledonu, trochę bardziej to do mnie przemawia niż bilans 3-4.

No i tak, dokładnie tak jest, nie ma sensu z tym dyskutować nawet.
Ostatnio zmieniony 11 paź 2024, 16:31 przez Kiefer, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Kiefer pisze: 11 paź 2024, 16:23Natomiast Alcaraz ma swoje zalety, ale ma też wady, ja mimo dużej sympatii nie mam problemu, żeby napisać, że te 4 WS są trochę na wyrost i było w tym dużo szczęścia, z drugiej strony nie ma w tym przypadku, że on te szlemy wygrywa, a nie pozostali.
Wimby 23 to takie AO08 u Djoko, czyli sygnalizacja potencjału na naprawdę duże rzeczy. Reszta to podnoszenie z podłogi, gdzie poza epikiem z Sinnerem na USO22 nie pamietam żadnego super meczu w jego wykonaniu, a zakładam, że 4-krotny mistrz WS powinien już takie portfolio do odpalenia na YT mieć.

Wimby23 duży plus, 24 to jednak pół-walkower, gdzie pod koniec zaczął się wydurniać.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Kiefer

Tylko nikt temu nigdy nie zaprzeczał przecież i jest oczywiste, że Hiszpan gdyby urodził się z dekadę wcześniej to nie byłby w stanie wygrać 4 szlemów, ale gdyby już się urodził 2 dekady wcześniej to jak najbardziej. Jednak to nic nie zmienia, że historycznie to w dalszym ciągu najbardziej efektownie grający obok Rogera tenisista (oczywiście zupełnie inny), a już na pewno najbardziej spektakularnie grający 19-21 latek.
Awatar użytkownika
Robertinho

Z tym, że Alcaraz na YT to już pewnie najlepszy gracz w historii, jeśli idzie o średnią opadadoszczękowych zagrań na mecz, więc więc można się tylko śmiać z takich rozważań. :D
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Kiefer pisze: 11 paź 2024, 16:34 Tylko nikt temu nigdy nie zaprzeczał przecież i jest oczywiste, że Hiszpan gdyby urodził się z dekadę wcześniej to nie byłby w stanie wygrać 4 szlemów. Ale to nic nie zmienia, historycznie to w dalszym ciągu najbardziej efektownie grający obok Rogera tenisista (oczywiście zupełnie inny), a już na pewno najbardziej spektakularnie grający 19-21 latek.
To też jest dyskusyjne, bo o ile króluje w wysokich światłach, to jednak ma momenty, kiedy albo krwawią oczy, albo jest do bólu pragmatyczny (dobrze dla wyników). Nie jest to siadanie przed tv i przekonanie, że z każdą kolejną piłką zobaczymy coś ekstra.

Wiadomo, że na tle poprzedniego pokolenia to i tak super, ale jednak do Federera bardzo dużo brakuje, a już na pewno nie tak mało, żeby określać go bardziej wszechstronnym i lepszym od Szwajcara.

Nie dałem się ślepo zakochać w Alcarazie i to chyba cała różnica.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Kiefer

A ktokolwiek twierdzi, że jest już lepszy od Szwajcara? W analogicznym okresie oczywiście, ale zestawiając prime vs prime to pewnie dalej wygrywa Federer, zresztą tak samo Wawrinka, Nadal czy Djokovic.

Generalnie pożyjemy zobaczymy, już dawno pisałem, że są oczywiste powody do zachwytów, ale są też znaki zapytania, po prostu czas pokaże.
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Kiefer pisze: 11 paź 2024, 16:42 A ktokolwiek twierdzi, że jest już lepszy od Szwajcara?
Chyba mi się musiały przyśnić wasze ostatnie wpisy. Do każdego mojego posta o Alcarazie dodawana jego jakaś kontra z RF w roli głównej, kompletnie bez sensu.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Zablokowany