Hiszpania - La Liga cz. I

Dla sympatyków futbolu.
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Re: Hiszpania - La Liga

Post autor: DUN I LOVE »

Hankmoody pisze:Busqets też gra dużo słabiej, chociaż na ten problem jest lekarstwo w osobie Mascherano, ale jakoś się uparli żeby go mordować w obronie.
Jak Javier zagra na DM (gdzie jest najlepszy dziś na świecie, co pokazał na MŚ), to nie będzie alternatywy na środku obrony. Pique to człowiek - zapalnik, a Mathieu to jednak nie ta liga. Naprawdę, fatalnie kadrowo to wygląda.

Swoją drogą, mieć taki problem w drugiej linii i oddać Cesa, który w Premier League notuje asystę za asystą...:ok:
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Hankmoody

Post autor: Hankmoody »

DUN I LOVE pisze:
Hankmoody pisze:Busqets też gra dużo słabiej, chociaż na ten problem jest lekarstwo w osobie Mascherano, ale jakoś się uparli żeby go mordować w obronie.
Jak Javier zagra na DM (gdzie jest najlepszy dziś na świecie, co pokazał na MŚ), to nie będzie alternatywy na środku obrony. Pique to człowiek - zapalnik, a Mathieu to jednak nie ta liga. Naprawdę, fatalnie kadrowo to wygląda.

Swoją drogą, mieć taki problem w drugiej linii i oddać Cesa, który w Premier League notuje asystę za asystą...:ok:
Tak, ale sami sobie taką sytuacje zafundowali, przez fatalne transfery. O Fabsa kiedyś tak walczyli, a zwyczajnie nie dano mu tam nigdy prawdziwej szansy, bo miał byc następcą Xaviego, a został tylko zastępcą. I Mascherano tez w koncu dojdzie do wniosku, że ile można można być popychadłem, rozumiem że Guardiola wolał Sergio, ale Barca miała później 3 innych trenerów, a sytuacja się nie zmieniła. Barca i Xavi to troche jak United i Scholes, w koncu zrozumieją że on nie jest wieczny i obudzą się z ręką w nocniku, z tą rożnicą że Anglicy nie szukali zmiennika, a Hiszpanie się ich pozbywali, bo oddanie Thiago jest równie niezrozumiałe.
Awatar użytkownika
Emu

Post autor: Emu »

DUN I LOVE pisze:Ja bym jednak LE ręcznikiem nie nazwał. Wprawdzie wolałem, żeby Martino został, ale...trudno nie zauważyć ręki Enrique w grze Barcy. Owszem, atak zawodzi, ogólny obraz gry jest często nie do zniesienia, ale gra w destrukcji mistrzowska. Mając w defensywie jednego poważnego piłkarza (Mascherano, od biedy Busquets) stworzył najlepszą obronę w lidze i drugą w Europie. Nie jest to więc jednak tak, że nic nie wniósł, chociaż kibice uwielbiają dopasowywać teorie do wyników.

Na pewno dużym minusem jest to, że nie potrafił trzymać szatni i jego ego zderzyło się z gigantycznym ego największych gwiazd...
Gdzie Dun widzisz rękę trenerską LE? Obecna Barcelona nie ma żadnych wariantów taktycznych piłkarze nie wiedzą kompletnie co mają grać. Skład to chyba jest losowany ze szklanej kuli przed samym meczem. Do tego LE jest zwyczajnym bufonem, który żyje w przeświadczeniu o swojej nieomylności. Na to wszystko nałożył się zarząd złodziei i nieudaczników.
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Emu pisze:Gdzie Dun widzisz rękę trenerską LE?
Przecież napisałem.

Za wcześnie na wyciąganie takich wniosków. Barca jeszcze nic w tym roku nie przegrała.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Lucas

Post autor: Lucas »

Też mam wrażenie, że Enrique sam się zapędził w kozi róg i nie wie jak ma się wydostać. Chciał pokazać twardą rękę i przeszarżował, a nadmierne rotowanie składem nie wpływa dobrze na pewność i morale zawodników.

W Romie po nim nie płaczą, a to czymś świadczy. To może być wielki trener, ale ma za małe doświadczenie, by prowadzić taki klub jak Barcelona. Nie każdy piłkarz będzie wchodził w trenerkę jak Guardiola. Teraz Barca powinna postawić na Kloppa, gdyby był dostępny. To w miarę młody trener z wielką energią, ale i doświadczeniem na najwyższym poziomie, którego Enrique jeszcze nie ma.
“I doubt about myself, I think the doubts are good in life. The people who don’t have doubts I think only two things: arrogance or not intelligence.”- Rafa Nadal

"There are other tournaments in which I would like to win. However, in the end, trophies are just pieces of metal. The main thing that I took from tennis is love. She will remain with me forever, and I am sincerely grateful for this “ - David Ferrer
Awatar użytkownika
Robertinho

Post autor: Robertinho »

Klopp trenujący takich biegaczy jak Messi i Xavi, no ja bardzo chętnie to zobaczę. :D

Problemem jest sytuacja klubu i tragiczne transfery. Była szansa pozbyć się kilku wypalonych i uczulonych na ławkę graczy, a spuszczono w kiblu Fabregasa i Alexisa, jednocześnie sprowadzając za sporą kasę inwalidę i jakiegoś leszcza... Najpierw trzeba wybrać nowe władze, które wyznaczą kierunek, potem można ocenić pracę trenera.
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
Awatar użytkownika
Barty
Administrator

Post autor: Barty »

Tytuły (30):
2025: Miami 2024: Montreal, Bazylea 2023: Wiedeń 2022: Miami, Astana, Bazylea, WTF Turyn 2021: Monte Carlo, Madryt, Winston-Salem 2019: Newport, US Open, 2018: Brisbane, Quito, Indian Wells, Monte Carlo, Monachium, Roland Garros, 2017: Auckland, Waszyngton, Shenzen, 2015: Doha, Sydney, Houston, Roland Garros, 2013: US Open, 2012: Nicea, 2011: Los Angeles, WTF Londyn, Wcześniej: Za słaba era, żeby coś wpisywać.
Finały (38):
2025: Barcelona 2024: Brisbane, Cordoba, Estoril, WTF Turyn 2023: Auckland, Rotterdam, Dubaj, Barcelona 2022: Rotterdam, Monte Carlo, Monachium, Rzym, Newport, Hamburg, Gijon 2021: Monachium, Rzym, 2020: Rzym, Antwerpia, 2019: Rotterdam, Rzym, Roland Garros, 2018: Halle, 2017: Stuttgart, 2016: Tokio, Shanghai, Bazylea, 2015: Wiedeń, WTF Londyn, 2014: Doha, 2013: Cincinnati, 2012: Monte Carlo, Roland Garros, Sztokholm, 2011: Marsylia, Monte Carlo, Wimbledon, US Open, Wcześniej: Za słaba era, żeby coś wpisywać.
Awatar użytkownika
Robertinho

Messi. :D Gol, asysta, sprokurowany karny dla rywali, żółta karta. Tyle, że asysty nie było(przyjęcie z lekkim udziałem ręki), a już karny był zupełnie z niczego. Ogólnie fajny mecz, Atletico bez pół sytuacji, Barca z przestojami, ale jest siła w tym zespole.
Awatar użytkownika
Lucas

Post autor: Lucas »

Do Barcy być może zawita Jose Mari Bakero, ma zastąpić Zubizaretę w roli dyrektora sportowego. Ciekawa opcja i duży awans dla Niego. Może w byłym trenerze Lecha drzemie jakiś talent o którym nie wiemy ? :D (albo Barca jest bardzo zdesperowana).
“I doubt about myself, I think the doubts are good in life. The people who don’t have doubts I think only two things: arrogance or not intelligence.”- Rafa Nadal

"There are other tournaments in which I would like to win. However, in the end, trophies are just pieces of metal. The main thing that I took from tennis is love. She will remain with me forever, and I am sincerely grateful for this “ - David Ferrer
Awatar użytkownika
Robertinho

Przy zakazie transferowym to mogą sobie i Jurka Engela zatrudnić. Za pół roku wybory, więc i tak będzie nowa miotła.
Awatar użytkownika
grzes430

Post autor: grzes430 »

Torres zaczął strzelanie.
MTT:
Tytuły (8): US OPEN 2012 -debel, Sztokholm 2012, Australian Open 2013 - debel, Abu Dhabi 2014, Barcelona 2014, Australian Open 2016 - debel, Marsylia 2018, ATP Finals 2018 - debel

Finały (8): US OPEN 2013, Monte Carlo 2014, Umag 2014, Rotterdam 2015, Sydney 2016, US OPEN 2016 - debel, Winston-Salem 2018, US OPEN 2018 - debel
Awatar użytkownika
Del Fed

Post autor: Del Fed »

Hobbit, czyli tam i z powrotem to byłoby nic, gdyby ten gość dokonał remontady w Atletico. W Milanie kontynuował passę beznadzei, choć fakt, że oni nie mają 2 linii, a drużyna Simeone owszem.
Rafael Nadal, to zło, zgoda?

PS. Nie ma zgody na brak zgody.
Awatar użytkownika
TadX

Post autor: TadX »

Podobała mi się bramka Torresa. Choć nie powinna. Na razie 1:1, Real naciska a Atletico broni się jak Jasna Góra. Raczej wątpię w remontadę teraz.
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

El Nino! Pięknie przeczołgał Pepe przy drugim golu. Ładnie się Portugalczyk przejechał po trawie.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Robertinho

Zastrzyk kasy dla Atletico będzie.

http://www.weszlo.com/2015/01/21/piecdz ... -do-klubu/

Dziś Barca gra z nimi pierwszy mecz w Pucharze Króla.
Awatar użytkownika
TadX

Post autor: TadX »

Robertinho pisze:Zastrzyk kasy dla Atletico będzie.

http://www.weszlo.com/2015/01/21/piecdz ... -do-klubu/

Dziś Barca gra z nimi pierwszy mecz w Pucharze Króla.
Dzięki za info. Umknęło mi to, że przecież mają grać. Chętnie obejrzę, może być dobry mecz.
Awatar użytkownika
Artras

Post autor: Artras »

TadX pisze: Dzięki za info. Umknęło mi to, że przecież mają grać. Chętnie obejrzę, może być dobry mecz.
Według mnie AM się zamuruje na swojej połowie i będą grać z kontry. W prawdzie ostatnio w lidze Barca wygrała 3-1, ale AM było zmęczone po meczu z Realem właśnie w PK. Teraz Simeone zapewne wyciągnie wnioski i spotkanie może niestety wyglądać jak wcześniejsze mecze, czyli granie na remis.
Nie spodziewam się dużej ilości goli. Z drugiej strony Barca może potwierdzić, że wraca do formy, bo jednak grają bardzo w kratkę w tym sezonie.

E: Tak jak się spodziewałem mecz był grany na 0-0, gdyby nie ten karny tak by zostało. 1-0 to chyba niezły wynik przed rewanżem.
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Kompletnie zapomniałem o tym spotkaniu. Bardzo dobry wynik przed rewanżem.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Robertinho

Sam mecz niestety marny, bezproduktywne posiadanie vs murarka.
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

TVP Sport pokazuje czy jakiś otwarty kanał?
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Zablokowany