Australian Open 2017

Obrazek
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Re: Australian Open 2017

Post autor: DUN I LOVE »

Spoiler:
Jak czytam takie komentarze, to mnie nosi. Najczęściej Hindusi brylują - u nich poprawność polityczna i kochanie wszystkiego, co miluśkie i słitaśnie, musi być propagowane na jakąś horrendalną, nawet względem UE, skalę.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Artras

Post autor: Artras »

Patrząc z perspektywy czasu, szkoda jednak, że Zverev odpalił Szkota. Nie przepadam za nim, denerwuje mnie jego styl i zachowanie na korcie, ale dzięki temu Roger nie zagrałby teraz w finale i oszczędził sobie kompromitacji, która stanie się faktem za 3 dni.
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Artras pisze:Patrząc z perspektywy czasu, szkoda jednak, że Zverev odpalił Szkota. Nie przepadam za nim, denerwuje mnie jego styl i zachowanie na korcie, ale dzięki temu Roger nie zagrałby teraz w finale i oszczędził sobie kompromitacji, która stanie się faktem za 3 dni.
Nie ten Zverev jest tu poszkodowany/winny.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Robertinho

Post autor: Robertinho »

matek20 pisze:Ale w sumie, jak Dimitrov ogra Rafę, to czemu miałby przegrać z Rogerem ? Przecież wg. niektórych to jest ten turniej, więc jak z Rafa nie popuści, to czemu ma to zrobić z Rogerem, który sam nie jeden raz w finałach popuścił ?
Nie wiem, zapytaj sam siebie, czemu tak przed taki meczem panikujesz. Oczywiście, że połamany 35 latek może przegrać z Dymitrowem.
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
Awatar użytkownika
Artras

Post autor: Artras »

DUN I LOVE pisze:
Artras pisze:Patrząc z perspektywy czasu, szkoda jednak, że Zverev odpalił Szkota. Nie przepadam za nim, denerwuje mnie jego styl i zachowanie na korcie, ale dzięki temu Roger nie zagrałby teraz w finale i oszczędził sobie kompromitacji, która stanie się faktem za 3 dni.
Nie ten Zverev jest tu poszkodowany/winny.
Mieliście niestety rację, że jak młody Alex nie ogra Rafy, to niestety Hiszpan zgarnie tytuł. Z całym szacunkiem dla jego przeciwników, to na swojej drodze miał i nadal ma samych wasali. Jedynie młody miał szansę powalczyć, bo nie jest jeszcze skażony pierwiastkiem poddaństwa, jednak zabrakło mu wszystkiego po trochu, aby jednak Rafę ograć.
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Bo Zverev to jest real deal w kontekście przyszłości tenisa. Postawię tezę, że gdyby był dziś 2 lata starszy niż jest, to spokojnie mógłby pokonać Rafę, a nawet powalczyć o zwycięstwo w całym turnieju.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Robertinho

DUN I LOVE pisze:Bo Zverev to jest real deal w kontekście przyszłości tenisa. Postawię tezę, że gdyby był dziś 2 lata starszy niż jest, to spokojnie mógłby pokonać Rafę, a nawet powalczyć o zwycięstwo w całym turnieju.
Albo przegrałby w drugiej rundzie z Seppim, mając bajzel na i w głowie. Za nimi nie trafisz. Za chwilę będzie osiem lat od kiedy Grigor postraszył Nadala w hali, ktoś by pomyślał wtedy, że jak zagrają ze sobą za prawie dekadę w semi WS, to będzie to dopiero trzeci mecz Bułgara na tym poziomie, a bitym faworytem pojedynku będzie cały czas Hiszpan?
Awatar użytkownika
Jacuszyn

Post autor: Jacuszyn »

Artras pisze:Jak myślicie dadzą ze 1.50 na Nadala bukmacherzy w niedzielę ? :)
Jak masz obstawiać to obstawiaj teraz. 2,5 na zwycięstwo Nadala w turnieju.
MTT World Tour (Highest rank #1, career 2009 - 2024):
Spoiler:
MTT Challenger Tour:
W:
F: Rio 25, Acapulco 25, Munich 25
Awatar użytkownika
Del Fed

Post autor: Del Fed »

Ten ton głosu idealnie wpisuje się w stan mojej kibicowskiej duszy - już w niedzielę:

PS. Już widzę te eseje w przyszłośći: Roger Federer jako bohater tragiczny świata sportu.
Rafael Nadal, to zło, zgoda?

PS. Nie ma zgody na brak zgody.
Awatar użytkownika
Michau

Post autor: Michau »

Widzę, że nawet przesadnej radości po zwycięstwie nie było.
W finale z Nadalem, daję jakieś 30% szans dla Rogera, niestety. Dwie pięciosetówki w nogach, 35 lat i po przeciwnej stronie Rafa. No trudno, nie wiem czy będę oglądać, widziałem już 3 finały przegrane z Djokiem i kilka dni zawsze musiało minąć, zanim się pogodziłem z porażką Feda. Prawdopodobnie dwóch panów po trzydziestce w finale szlema, kiedy coś takiego ostatni raz miało miejsce?

Oczywiście ciągle jak głupek wierzę w osiemnastkę i chciałbym zobaczyć zwycięskiego Rogera w niedziele, no ale nie chcę sobie robić złudnych nadziei.

Rafa gdyby wygrał w niedziele, wskakuje na 4 miejsce w rankingu.

Mówiąc bez ogródek, kolejny widok Rogera z talerzem (w dodatku stojącym obok szczerzącego się Nadala) mnie wku*wi.
Joao

Post autor: Joao »

Michau pisze:Prawdopodobnie dwóch panów po trzydziestce w finale szlema, kiedy coś takiego ostatni raz miało miejsce?
Pewnie Sampras-Agassi USO 2002
Anula

Post autor: Anula »

Uwielbiam te Wasze komentarze. ;-D Ileż w nich pasji i skrywanych nadziei.

Brawo Rog! :brawo: ;)
Punktuj to beznadziejne towarzystwo ile tylko dasz radę. Masz moje przyzwolenie nawet do 50. :ok: No dobrze, do 60. :D Życzę Ci zdobycia tej 18, oczywiście pod warunkiem, że Nadal jutro pożegna się z turniejem ( rozumiesz chyba ;) ). Jeśli tak będzie, to będę Ci kibicowac w finale.

Ze Stana the Mana został stary, poczciwy Stanislas. Pewne rzeczy się w życiu nie zmieniają.
Dzisiaj zobaczyłam, kto zmierzy się w finale pań i powiem, że spadłam z krzesła. :lol: :P
Niezły rok się zapowiada. :-)
zola

Post autor: zola »

Roger Ty cwaniaczku , tactical timeout bardzo dobrze rozegrany, zresztą Wawrinka to samo zrobił 2 sety wcześniej. Wątpie aby mu dam coś dolegało, co miał biedny powiedziec jak mu Courier od razu wyjechał z tym medykiem? " Wziąlem medyka by wybić Staszka z uderzenia" ? I o dziwo go bolało miejsce takie , że treatment musiał być w szatni :D Ogólnie wydaje mi się, że z Nishim lepiej Roger zagrał i gdyby Wawrinka lepiej wykorzystał swoje szanse oraz ciut wolniejsza nawierzchnia to by wygrał.

Dimitrov jutro jasna taktyka, agresywny return i dominacja w wymianach. Mam nadzieję, że nie będzie biegał bez solidnego przygotowania do siatki bo z Rafałem to samobójstwo. Ogólnie myślę, i oby tak było, że to może być najlepszy mecz tego turnieju i liczę na zacięty 5 setowy bój.
Awatar użytkownika
Del Fed

Post autor: Del Fed »

Na konfie Roker się przyznał, że to było typowe szachrajskie MTO. Nie dość, że tackę przyniesie, to jeszcze ponarzekać na Nadala i Koko nie da. Pitolę definitywnie taki interes, no. :P
Anula pisze:Uwielbiam te Wasze komentarze. Ileż w nich pasji i skrywanych nadziei.
Tak jest lepiej. Mówiąc za siebie, napalenie przeżyłem podczas 2 finałów WS w 2015 i już mi wystarczy po wsze czasy. Uwierz mi. Zresztą w wygranej Rogera byłoby coś zupełnie irracjonalnego. Chyba, że Grigor jutro by wygrał, a w niedzielę wystraszył się swojej szansy. Ale wątpię, by jutro Dimitrov wygrał.
Rafael Nadal, to zło, zgoda?

PS. Nie ma zgody na brak zgody.
Awatar użytkownika
Robertinho

Przed Dawidenką też się chował w kiblu, może to dobry znak.
Hankmoody

Post autor: Hankmoody »

Wawrinka musi szybciej wchodzić w mecze, babranie się w pięciu setach, z Rogerem, Novakiem czy Nadalem to jednak ryzykowna zabawa, tym bardziej jeśli zaczynasz ją od 0:2. Wszystko co najlepsze w tenisie dla niego, wydarzyło się w 4 setach, epickie boje na pełnym dystansie zazwyczaj przegrywał.
Szału Roger nie grał, co gorsza dla niego gdy tylko Stan coś zaczął grać, starszy ze Szwajcarów w zasadzie nie istniał. Sposób w jaki z pełnej kontroli i 2:0 zrobiło się 2:1 i 0:1* nie wróży dobrze na niedzielę, no chyba że Mirka wymodli Dimitrova.

Ponawiam pytanie, dlaczego Mirka nie lubi Stana? Stopa wspomniał o tym, ale nie rozwinął co i jak, wiecie może?
Awatar użytkownika
The Djoker

Post autor: The Djoker »

Bo ma go za placzka.
Awatar użytkownika
Emu

Post autor: Emu »

Jedyny plus tej sytuacji jest taki, że w niedziele będzie można nieźle się obłowić. :D
Awatar użytkownika
Jacques D.

Post autor: Jacques D. »

DUN I LOVE pisze:Federer: " Probably I'm the number one fan of Rafa"
Syndrom sztokholmski?
I know the pieces fit.
Spoiler:
Awatar użytkownika
Barty
Administrator

Post autor: Barty »

Średnia wieku wszystkich 4 singlowych finalistów wyniesie 34,5, gdy wygra Rafa lub 33,3 w przypadku zwycięstwa Grigora.
Tytuły (30):
2025: Miami 2024: Montreal, Bazylea 2023: Wiedeń 2022: Miami, Astana, Bazylea, WTF Turyn 2021: Monte Carlo, Madryt, Winston-Salem 2019: Newport, US Open, 2018: Brisbane, Quito, Indian Wells, Monte Carlo, Monachium, Roland Garros, 2017: Auckland, Waszyngton, Shenzen, 2015: Doha, Sydney, Houston, Roland Garros, 2013: US Open, 2012: Nicea, 2011: Los Angeles, WTF Londyn, Wcześniej: Za słaba era, żeby coś wpisywać.
Finały (38):
2025: Barcelona 2024: Brisbane, Cordoba, Estoril, WTF Turyn 2023: Auckland, Rotterdam, Dubaj, Barcelona 2022: Rotterdam, Monte Carlo, Monachium, Rzym, Newport, Hamburg, Gijon 2021: Monachium, Rzym, 2020: Rzym, Antwerpia, 2019: Rotterdam, Rzym, Roland Garros, 2018: Halle, 2017: Stuttgart, 2016: Tokio, Shanghai, Bazylea, 2015: Wiedeń, WTF Londyn, 2014: Doha, 2013: Cincinnati, 2012: Monte Carlo, Roland Garros, Sztokholm, 2011: Marsylia, Monte Carlo, Wimbledon, US Open, Wcześniej: Za słaba era, żeby coś wpisywać.
Zablokowany