Australian Open 2017
- DUN I LOVE
- Administrator
Re: Australian Open 2017
Spoiler:
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Patrząc z perspektywy czasu, szkoda jednak, że Zverev odpalił Szkota. Nie przepadam za nim, denerwuje mnie jego styl i zachowanie na korcie, ale dzięki temu Roger nie zagrałby teraz w finale i oszczędził sobie kompromitacji, która stanie się faktem za 3 dni.
- DUN I LOVE
- Administrator
Nie ten Zverev jest tu poszkodowany/winny.Artras pisze:Patrząc z perspektywy czasu, szkoda jednak, że Zverev odpalił Szkota. Nie przepadam za nim, denerwuje mnie jego styl i zachowanie na korcie, ale dzięki temu Roger nie zagrałby teraz w finale i oszczędził sobie kompromitacji, która stanie się faktem za 3 dni.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
- Robertinho
Nie wiem, zapytaj sam siebie, czemu tak przed taki meczem panikujesz. Oczywiście, że połamany 35 latek może przegrać z Dymitrowem.matek20 pisze:Ale w sumie, jak Dimitrov ogra Rafę, to czemu miałby przegrać z Rogerem ? Przecież wg. niektórych to jest ten turniej, więc jak z Rafa nie popuści, to czemu ma to zrobić z Rogerem, który sam nie jeden raz w finałach popuścił ?
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
Mieliście niestety rację, że jak młody Alex nie ogra Rafy, to niestety Hiszpan zgarnie tytuł. Z całym szacunkiem dla jego przeciwników, to na swojej drodze miał i nadal ma samych wasali. Jedynie młody miał szansę powalczyć, bo nie jest jeszcze skażony pierwiastkiem poddaństwa, jednak zabrakło mu wszystkiego po trochu, aby jednak Rafę ograć.DUN I LOVE pisze:Nie ten Zverev jest tu poszkodowany/winny.Artras pisze:Patrząc z perspektywy czasu, szkoda jednak, że Zverev odpalił Szkota. Nie przepadam za nim, denerwuje mnie jego styl i zachowanie na korcie, ale dzięki temu Roger nie zagrałby teraz w finale i oszczędził sobie kompromitacji, która stanie się faktem za 3 dni.
- DUN I LOVE
- Administrator
Bo Zverev to jest real deal w kontekście przyszłości tenisa. Postawię tezę, że gdyby był dziś 2 lata starszy niż jest, to spokojnie mógłby pokonać Rafę, a nawet powalczyć o zwycięstwo w całym turnieju.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
- Robertinho
Albo przegrałby w drugiej rundzie z Seppim, mając bajzel na i w głowie. Za nimi nie trafisz. Za chwilę będzie osiem lat od kiedy Grigor postraszył Nadala w hali, ktoś by pomyślał wtedy, że jak zagrają ze sobą za prawie dekadę w semi WS, to będzie to dopiero trzeci mecz Bułgara na tym poziomie, a bitym faworytem pojedynku będzie cały czas Hiszpan?DUN I LOVE pisze:Bo Zverev to jest real deal w kontekście przyszłości tenisa. Postawię tezę, że gdyby był dziś 2 lata starszy niż jest, to spokojnie mógłby pokonać Rafę, a nawet powalczyć o zwycięstwo w całym turnieju.
Jak masz obstawiać to obstawiaj teraz. 2,5 na zwycięstwo Nadala w turnieju.Artras pisze:Jak myślicie dadzą ze 1.50 na Nadala bukmacherzy w niedzielę ?
MTT World Tour (Highest rank #1, career 2009 - 2024):
MTT Challenger Tour:
W:
F: Rio 25, Acapulco 25, Munich 25
Spoiler:
W:
F: Rio 25, Acapulco 25, Munich 25
Ten ton głosu idealnie wpisuje się w stan mojej kibicowskiej duszy - już w niedzielę:
PS. Już widzę te eseje w przyszłośći: Roger Federer jako bohater tragiczny świata sportu.
PS. Już widzę te eseje w przyszłośći: Roger Federer jako bohater tragiczny świata sportu.
Rafael Nadal, to zło, zgoda?
PS. Nie ma zgody na brak zgody.
Widzę, że nawet przesadnej radości po zwycięstwie nie było.
W finale z Nadalem, daję jakieś 30% szans dla Rogera, niestety. Dwie pięciosetówki w nogach, 35 lat i po przeciwnej stronie Rafa. No trudno, nie wiem czy będę oglądać, widziałem już 3 finały przegrane z Djokiem i kilka dni zawsze musiało minąć, zanim się pogodziłem z porażką Feda. Prawdopodobnie dwóch panów po trzydziestce w finale szlema, kiedy coś takiego ostatni raz miało miejsce?
Oczywiście ciągle jak głupek wierzę w osiemnastkę i chciałbym zobaczyć zwycięskiego Rogera w niedziele, no ale nie chcę sobie robić złudnych nadziei.
Rafa gdyby wygrał w niedziele, wskakuje na 4 miejsce w rankingu.
Mówiąc bez ogródek, kolejny widok Rogera z talerzem (w dodatku stojącym obok szczerzącego się Nadala) mnie wku*wi.
W finale z Nadalem, daję jakieś 30% szans dla Rogera, niestety. Dwie pięciosetówki w nogach, 35 lat i po przeciwnej stronie Rafa. No trudno, nie wiem czy będę oglądać, widziałem już 3 finały przegrane z Djokiem i kilka dni zawsze musiało minąć, zanim się pogodziłem z porażką Feda. Prawdopodobnie dwóch panów po trzydziestce w finale szlema, kiedy coś takiego ostatni raz miało miejsce?
Oczywiście ciągle jak głupek wierzę w osiemnastkę i chciałbym zobaczyć zwycięskiego Rogera w niedziele, no ale nie chcę sobie robić złudnych nadziei.
Rafa gdyby wygrał w niedziele, wskakuje na 4 miejsce w rankingu.
Mówiąc bez ogródek, kolejny widok Rogera z talerzem (w dodatku stojącym obok szczerzącego się Nadala) mnie wku*wi.
Pewnie Sampras-Agassi USO 2002Michau pisze:Prawdopodobnie dwóch panów po trzydziestce w finale szlema, kiedy coś takiego ostatni raz miało miejsce?
Uwielbiam te Wasze komentarze.
Ileż w nich pasji i skrywanych nadziei.
Brawo Rog!
Punktuj to beznadziejne towarzystwo ile tylko dasz radę. Masz moje przyzwolenie nawet do 50.
No dobrze, do 60.
Życzę Ci zdobycia tej 18, oczywiście pod warunkiem, że Nadal jutro pożegna się z turniejem ( rozumiesz chyba
). Jeśli tak będzie, to będę Ci kibicowac w finale.
Ze Stana the Mana został stary, poczciwy Stanislas. Pewne rzeczy się w życiu nie zmieniają.
Dzisiaj zobaczyłam, kto zmierzy się w finale pań i powiem, że spadłam z krzesła.
Niezły rok się zapowiada.

Brawo Rog!

Punktuj to beznadziejne towarzystwo ile tylko dasz radę. Masz moje przyzwolenie nawet do 50.

Ze Stana the Mana został stary, poczciwy Stanislas. Pewne rzeczy się w życiu nie zmieniają.
Dzisiaj zobaczyłam, kto zmierzy się w finale pań i powiem, że spadłam z krzesła.

Niezły rok się zapowiada.

Roger Ty cwaniaczku , tactical timeout bardzo dobrze rozegrany, zresztą Wawrinka to samo zrobił 2 sety wcześniej. Wątpie aby mu dam coś dolegało, co miał biedny powiedziec jak mu Courier od razu wyjechał z tym medykiem? " Wziąlem medyka by wybić Staszka z uderzenia" ? I o dziwo go bolało miejsce takie , że treatment musiał być w szatni
Ogólnie wydaje mi się, że z Nishim lepiej Roger zagrał i gdyby Wawrinka lepiej wykorzystał swoje szanse oraz ciut wolniejsza nawierzchnia to by wygrał.
Dimitrov jutro jasna taktyka, agresywny return i dominacja w wymianach. Mam nadzieję, że nie będzie biegał bez solidnego przygotowania do siatki bo z Rafałem to samobójstwo. Ogólnie myślę, i oby tak było, że to może być najlepszy mecz tego turnieju i liczę na zacięty 5 setowy bój.

Dimitrov jutro jasna taktyka, agresywny return i dominacja w wymianach. Mam nadzieję, że nie będzie biegał bez solidnego przygotowania do siatki bo z Rafałem to samobójstwo. Ogólnie myślę, i oby tak było, że to może być najlepszy mecz tego turnieju i liczę na zacięty 5 setowy bój.
Na konfie Roker się przyznał, że to było typowe szachrajskie MTO. Nie dość, że tackę przyniesie, to jeszcze ponarzekać na Nadala i Koko nie da. Pitolę definitywnie taki interes, no. 

Tak jest lepiej. Mówiąc za siebie, napalenie przeżyłem podczas 2 finałów WS w 2015 i już mi wystarczy po wsze czasy. Uwierz mi. Zresztą w wygranej Rogera byłoby coś zupełnie irracjonalnego. Chyba, że Grigor jutro by wygrał, a w niedzielę wystraszył się swojej szansy. Ale wątpię, by jutro Dimitrov wygrał.Anula pisze:Uwielbiam te Wasze komentarze. Ileż w nich pasji i skrywanych nadziei.
Rafael Nadal, to zło, zgoda?
- Robertinho
Przed Dawidenką też się chował w kiblu, może to dobry znak.
Wawrinka musi szybciej wchodzić w mecze, babranie się w pięciu setach, z Rogerem, Novakiem czy Nadalem to jednak ryzykowna zabawa, tym bardziej jeśli zaczynasz ją od 0:2. Wszystko co najlepsze w tenisie dla niego, wydarzyło się w 4 setach, epickie boje na pełnym dystansie zazwyczaj przegrywał.
Szału Roger nie grał, co gorsza dla niego gdy tylko Stan coś zaczął grać, starszy ze Szwajcarów w zasadzie nie istniał. Sposób w jaki z pełnej kontroli i 2:0 zrobiło się 2:1 i 0:1* nie wróży dobrze na niedzielę, no chyba że Mirka wymodli Dimitrova.
Ponawiam pytanie, dlaczego Mirka nie lubi Stana? Stopa wspomniał o tym, ale nie rozwinął co i jak, wiecie może?
Szału Roger nie grał, co gorsza dla niego gdy tylko Stan coś zaczął grać, starszy ze Szwajcarów w zasadzie nie istniał. Sposób w jaki z pełnej kontroli i 2:0 zrobiło się 2:1 i 0:1* nie wróży dobrze na niedzielę, no chyba że Mirka wymodli Dimitrova.
Ponawiam pytanie, dlaczego Mirka nie lubi Stana? Stopa wspomniał o tym, ale nie rozwinął co i jak, wiecie może?
- The Djoker
Bo ma go za placzka.
Jedyny plus tej sytuacji jest taki, że w niedziele będzie można nieźle się obłowić. 

- Jacques D.
Syndrom sztokholmski?DUN I LOVE pisze:Federer: " Probably I'm the number one fan of Rafa"
I know the pieces fit.
Spoiler:
Średnia wieku wszystkich 4 singlowych finalistów wyniesie 34,5, gdy wygra Rafa lub 33,3 w przypadku zwycięstwa Grigora.
Tytuły (30):
2025: Miami 2024: Montreal, Bazylea 2023: Wiedeń 2022: Miami, Astana, Bazylea, WTF Turyn 2021: Monte Carlo, Madryt, Winston-Salem 2019: Newport, US Open, 2018: Brisbane, Quito, Indian Wells, Monte Carlo, Monachium, Roland Garros, 2017: Auckland, Waszyngton, Shenzen, 2015: Doha, Sydney, Houston, Roland Garros, 2013: US Open, 2012: Nicea, 2011: Los Angeles, WTF Londyn, Wcześniej: Za słaba era, żeby coś wpisywać.
Finały (38):
2025: Barcelona 2024: Brisbane, Cordoba, Estoril, WTF Turyn 2023: Auckland, Rotterdam, Dubaj, Barcelona 2022: Rotterdam, Monte Carlo, Monachium, Rzym, Newport, Hamburg, Gijon 2021: Monachium, Rzym, 2020: Rzym, Antwerpia, 2019: Rotterdam, Rzym, Roland Garros, 2018: Halle, 2017: Stuttgart, 2016: Tokio, Shanghai, Bazylea, 2015: Wiedeń, WTF Londyn, 2014: Doha, 2013: Cincinnati, 2012: Monte Carlo, Roland Garros, Sztokholm, 2011: Marsylia, Monte Carlo, Wimbledon, US Open, Wcześniej: Za słaba era, żeby coś wpisywać.
2025: Miami 2024: Montreal, Bazylea 2023: Wiedeń 2022: Miami, Astana, Bazylea, WTF Turyn 2021: Monte Carlo, Madryt, Winston-Salem 2019: Newport, US Open, 2018: Brisbane, Quito, Indian Wells, Monte Carlo, Monachium, Roland Garros, 2017: Auckland, Waszyngton, Shenzen, 2015: Doha, Sydney, Houston, Roland Garros, 2013: US Open, 2012: Nicea, 2011: Los Angeles, WTF Londyn, Wcześniej: Za słaba era, żeby coś wpisywać.
Finały (38):
2025: Barcelona 2024: Brisbane, Cordoba, Estoril, WTF Turyn 2023: Auckland, Rotterdam, Dubaj, Barcelona 2022: Rotterdam, Monte Carlo, Monachium, Rzym, Newport, Hamburg, Gijon 2021: Monachium, Rzym, 2020: Rzym, Antwerpia, 2019: Rotterdam, Rzym, Roland Garros, 2018: Halle, 2017: Stuttgart, 2016: Tokio, Shanghai, Bazylea, 2015: Wiedeń, WTF Londyn, 2014: Doha, 2013: Cincinnati, 2012: Monte Carlo, Roland Garros, Sztokholm, 2011: Marsylia, Monte Carlo, Wimbledon, US Open, Wcześniej: Za słaba era, żeby coś wpisywać.