Miami 2018

Obrazek
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Re: Miami 2018

Post autor: DUN I LOVE »

Emu pisze:6:1 z Isnerem, bez jaj...
Prześpisz 4 piłki, kolejne 4 to plomby Isnera z fh/returnu i po robocie. Wbrew pozorom nie tak trudno. ;-)

Mimo, że Korea nie dojechała na mecz, dosyć mocno wygląda John dzisiaj - jak do tej pory.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Rroggerr

Post autor: Rroggerr »

2-0 ze Zverevem, 6-3 z Isnerem, 7-0 z Andersonem, 2-2 z Raoniciem - z resztą ćwierćfinalistów Delpo nie grał. Dwie porażki z Milosem to pamiętny mecz z Montrealu i Delray Beach tuż po powrocie.

Rzetelnie wyglądają szanse Argentyńczyka na fajny wynik.
Federasta20

Post autor: Federasta20 »

Prędzej Isner wygra Mastersa niż NextGen (poza Zverevem rzecz jasna). Zobaczycie :P
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

On fire dzisiaj serwis i fh u Johna. O ile jakość podania nie dziwi, tak z fh zamiata jak podczas swoich najlepszych spotkań.

Dzielnie walczy Chung o utrzymanie podania.
Federasta20 pisze:Prędzej Isner wygra Mastersa niż NextGen (poza Zverevem rzecz jasna). Zobaczycie :P
Jak dla mnie to (na przestrzeni całej kariery) John ma grę na jednego mastersa. Izi.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Kiefer

Post autor: Kiefer »

Ach ta dzisiejsza młodzież....
Awatar użytkownika
Damian
Moderator
Kontakt:

Post autor: Damian »

Sam się załatwił tymi podwójnymi Hyeon.

Co raz bliżej półfinału Isner. :ok:

MTT - OSIĄGNIĘCIA:
MTT (Singiel) - Tytuły (36) / Finały (23)
Spoiler:
Awatar użytkownika
Del Fed

Post autor: Del Fed »

Za takie serwowanie i granie jak w 5 gemie, od razu na Północy, byłby obóz.
Rafael Nadal, to zło, zgoda?

PS. Nie ma zgody na brak zgody.
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Plus, że potrafi przeciętniaków likwidować w pierwszych rundach. :P
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Wujek Toni

Post autor: Wujek Toni »

Powiedzenie "wyżej dupy nie podskoczysz" idealnie aplikuje się do dotychczasowej kariery Chunga. Z łatwością robi te ćwiartki, w których zbiera potężny oklep.
"Zabrałem kiedyś Rafaela wraz z Pico Monaco na ryby. Pamiętam, że chłopcy niezwykle radowali się na myśl o spędzeniu w taki sposób tamtego poranka - lato miało się już ku końcowi i była to jedna z ostatni okazji, by złowić kilka moren przed zamknięciem sezonu. Przypominam sobie bardzo dokładnie moment, gdy Rafael próbował po raz pierwszy zarzucić swoją wędkę , siedząc na skraju barki. Samą czynność wykonał nienagannie - widać było gołym okiem, że chłopak ma do wędkarstwa talent i czerpie z niego wielką przyjemność. Mimo to nie omieszkałem zbliżyć się do mojego bratanka, po czym chwyciłem go dosyć łagodnie, acz pewnie za muskularne prawe ramię, którym to przed chwilą zarzucił energicznie żyłkę wraz ze spławikiem i rzekłem: 'Którą ręką Cię uczyłem?'" Toni Nadal, Życie moje
Federasta20

DUN I LOVE pisze:Jak dla mnie to (na przestrzeni całej kariery) John ma grę na jednego mastersa. Izi.
Pewnie, przysłużył się też w IW 2012. Chung kończy powoli swój występ na Florydzie. Dwie ćwiartki i połówka szlema to doskonałe wyniki, choć pomogła mu długa lista absencji i kontuzjowanych, więc progres wynikowy NextGena raczej na tym się opiera, aniżeli nagłym wzroście umiejętności.
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Federasta20 pisze:Dwie ćwiartki i połówka szlema to doskonałe wyniki, choć pomogła mu długa lista absencji i kontuzjowanych, więc progres wynikowy NextGena raczej na tym się opiera, aniżeli nagłym wzroście umiejętności.
Patrząc na formę tych nieobecnych, to (poza Nadalem) raczej nikt by mu specjalnie nie przeszkodził.

Rozegrał się John, znakomite spotkanie i zasłużony awans.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Sowa

Post autor: Sowa »

Isner wskoczy znów do Top10. Jakoś nigdy nie ogarniałam, że on starszy od Nadala. Będzie wiekiem w dziesiątce drugi po dziadku.
Federasta20

Witaj Sowa, co z avatarem się stało? :(

Brawo Isner. Teraz czas na powtórki z rozrywki z udziałem wież i PCB.
Rroggerr

Federasta20 pisze:Dwie ćwiartki i połówka szlema to doskonałe wyniki, choć pomogła mu długa lista absencji i kontuzjowanych, więc progres wynikowy NextGena raczej na tym się opiera, aniżeli nagłym wzroście umiejętności.
Czyli z gracza z ~top40 rok temu stał się graczem z ~top20 dzięki długiej liście absencji i kontuzjowanych, która była dosyć pokaźna już rok temu, gdzie przez cały sezon zanotował ze trzy dobre starty?
Awatar użytkownika
Wujek Toni

Post autor: Wujek Toni »

Ja zawsze mam wrażenie, że oni mu liczą podwójnie dorobek punktowy, bo gość nie istnieje przez 90% sezonu i od wielu lat orbituje w okolicach Top 15.

5 gemów pobranych od Amerykanina to jest kompromitacja na tym poziomie, niezależne od dorabianej ideologii.
Ostatnio zmieniony 28 mar 2018, 22:34 przez Wujek Toni, łącznie zmieniany 1 raz.
"Zabrałem kiedyś Rafaela wraz z Pico Monaco na ryby. Pamiętam, że chłopcy niezwykle radowali się na myśl o spędzeniu w taki sposób tamtego poranka - lato miało się już ku końcowi i była to jedna z ostatni okazji, by złowić kilka moren przed zamknięciem sezonu. Przypominam sobie bardzo dokładnie moment, gdy Rafael próbował po raz pierwszy zarzucić swoją wędkę , siedząc na skraju barki. Samą czynność wykonał nienagannie - widać było gołym okiem, że chłopak ma do wędkarstwa talent i czerpie z niego wielką przyjemność. Mimo to nie omieszkałem zbliżyć się do mojego bratanka, po czym chwyciłem go dosyć łagodnie, acz pewnie za muskularne prawe ramię, którym to przed chwilą zarzucił energicznie żyłkę wraz ze spławikiem i rzekłem: 'Którą ręką Cię uczyłem?'" Toni Nadal, Życie moje
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Wujek Toni pisze:Ja zawsze mam wrażenie, że oni mu podwajają dorobek punktowy, bo gość nie istnieje przez 90% sezonu i od wielu lat orbituje w okolicach Top 15.
John ma w tej chwili 4 połówki M-1000 na koncie (Miami, Rzym, Cincy, Bercy), do tego tytuły w Newport i Atlancie. ;-)

E: Cześć Magda. :ok:
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Damian
Moderator
Kontakt:

Post autor: Damian »

Spoiler:
John dzisiejszą wygraną awansował do TOP10, jednak Busta i Raonic wygrywając całość tutaj mogą go pozbawić tego miejsca. Hiszpanowi wystarczy nawet tylko awans do finału. :)

MTT - OSIĄGNIĘCIA:
MTT (Singiel) - Tytuły (36) / Finały (23)
Spoiler:
Rroggerr

Ogólnie Chung pomimo swojego stylu gry jest jeszcze mocno nieregularny - w Auckland zagrał doskonały mecz z Isnerem i spłynął z Ferrerem w podobnym stylu co teraz, tutaj grał dobrze do meczu z Johnem, i spłynął równie łatwo jak na początku sezonu z Hiszpanem. Koreańczyk to akurat gracz po którym nie ma co spodziewać się cudów (kariera a'la Ferru?), ale który jeżeli będzie zdrowy to swoje wygra. Wciąż mocno półka wyżej niż Corić, a że Corić podobno klepnął top30, a to pewnie nie koniec - to i pokazuje gdzie mniej więcej może być Chung.
Awatar użytkownika
Emu

Post autor: Emu »

Ze zdrowiem u Chunga to jest sport znak zapytania.
Rroggerr

No jest, jak to u semi-klocka który zarabia za szybkie bieganie we wszystkie strony. Zmierzam do tego, że Chung tak czy siak nie zbawi tenisa, a gdyby każdy jego rówieśnik robił systematyczny progres i czyścił drabinki z gorszych zawodników jego wzorem - żylibyśmy w znacznie lepszym świecie... Nadzieje, że miałby wygrać ten turniej, to była duża przesada.
Zablokowany