Roland Garros 2018

Obrazek
Awatar użytkownika
SebastianK

Re: Roland Garros 2018

Post autor: SebastianK »

Robertinho pisze:
SebastianK pisze:
Robertinho pisze:Tak Robu, ale to jest przyjmowane, jako jego wielka zasługa. Zresztą, ja właśnie wyłączyłem, więc kończymy. :)

Nie Seba, nikogo nie prowokuje, narzekam. Wbrew pozorom, to nie to samo.
Ale serio tutaj nie ma na co narzekać. Nie można powiedzieć, że grają źle Panowie, a to, że scenariusz jest jaki jest do tej pory - dla większości grających z Nadalem na cegle scenariusz jest taki sam i to nie jest wina słabości dyscypliny tylko absolutnego geniuszu gry Hiszpana na tej nawierzchni.
Miłego oglądania zatem.
Dzięki, nawzajem.

Nie na­leży my­lić praw­dy z opi­nią większości.
Awatar użytkownika
Robertinho

Post autor: Robertinho »

SebastianK pisze:
Dzięki, nawzajem.
No ja nie, po dzisiejszych semi na pewno nic z ATP prędko. Ale przynajmniej nie będę marudzić tu na finale. :D
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
Awatar użytkownika
Kiefer

Post autor: Kiefer »

W sumie identycznie jak na USO, tylko tam tego pierwszego seta zamienił na swoją korzyść, teraz też powinien, ale raczej wiele by to nie zmieniło.
Robertinho pisze:
SebastianK pisze:
Dzięki, nawzajem.
No ja nie, po dzisiejszych semi na pewno nic z ATP prędko. Ale przynajmniej nie będę marudzić tu na finale. :D
Wydaje mi się, że finał będzie na wysokim poziomie, ale rezultat ten sam. Jestem jednak ciekaw o ile Thiem jest lepszy w stosunku do tego co było przed rokiem, albo o ile Rafa słabszy, jak kto woli.
Ostatnio zmieniony 08 cze 2018, 17:36 przez Kiefer, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Lucas

Post autor: Lucas »

Wystarczy, że Nadal cokolwiek pokaże i zaczynają te same wpisy co zawsze. Zwalanie na "obsranie" podlanie gdzieniegzie sosikiem o geniuszu Federera (żebyśmy przypadkiem nie zapomnieli wokół kogo kręci się tenis).

Sam mecz był dobry w pierwszym secie, a to, że teraz Rafa niszczy Argentyńczyka nie bierze się tylko z domniemanego pampersa. Za dobry jest Hiszpan w tym momencie i tyle.

O jeden skrót za dużo, gem Del Potro :)
“I doubt about myself, I think the doubts are good in life. The people who don’t have doubts I think only two things: arrogance or not intelligence.”- Rafa Nadal

"There are other tournaments in which I would like to win. However, in the end, trophies are just pieces of metal. The main thing that I took from tennis is love. She will remain with me forever, and I am sincerely grateful for this “ - David Ferrer
matek20

Post autor: matek20 »

Spokojnie Fedfani. Za miesiąc Roger sięgnie po 21 bo znów dostanie autostradę tak jak w zeszłym roku na trawce, jak i w tym na AO :)
Turnieje MTT
2016: Monte Carlo W, Winston-Salem F

Czy rok 2019 będzie jeszcze większym cyrkiem niż 2017 i 2018 ?
Awatar użytkownika
Robertinho

Kiefer pisze:W sumie identycznie jak na USO, tylko tam tego pierwszego seta zamienił na swoją korzyść, teraz też powinien, ale raczej wiele by to nie zmieniło.
Robertinho pisze:
SebastianK pisze:
Dzięki, nawzajem.
Wydaje mi się, że finał będzie na wysokim poziomie, ale rezultat ten sam. Jestem jednak ciekaw o ile Thiem jest lepszy w stosunku do tego co było przed rokiem, albo o ile Rafa słabszy, jak kto woli.
Nie wiem, oglądam właśnie i strasznie był podlany Tim, jakby seta przegrał, to by jakaś budząca politowanie reakcja na bank była. Znaczy ja rozumiem, że czuł konieczność wygrania 3-0 i się o to trząsł, ale jednak nie wróży to dobrze na finał.

Zresztą kto widział, jakie jaja odwalał Juan z Cilicem i jak finalne mu pomógł Marin, też aż tak zdziwiony nie może być skalą jego nieudolności w pierwszym secie. Ani zjazdem do bazy. No, ale takie mamy rozgrywki, że zacerowany catgutem Portek, z kulawym bekhendem, ma ratować świat. I stąd też się biorą moje żale, że zombie Feda i Nadala, karmią się na tym tenisowym wysypisku. :P
Ostatnio zmieniony 08 cze 2018, 17:44 przez Robertinho, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
COA

Post autor: COA »

Eh, te wojenki i docinki. Kiedyś to było, niestety od 2012 nie idzie się zaangażować.
Awatar użytkownika
Sowa

Post autor: Sowa »

Się pogubiłam. Czyli jak zawodnik wychodzi na Rafała i przegrywa w szatni to jest to wina tego zawodnika i wtedy to, jak gra Nadal nie ma znaczenia, bo dany zawodnik to leszcz, tak?
Awatar użytkownika
lake

Post autor: lake »

Matek, drabinka Feda na Wimbledonie ma podobne znaczenie jak Rafy na RG. Gdyby robić ankietę można ją ustawić dokładnie tak ja tę przy Paryżu zmieniając tylko nazwisko. Poza tym sio z Dziadem stąd :) Czas na spusty od środy.

MTT Career highlights:
GS: W Wimbledon '15, US Open '17
WTF: -SF '17
M 1000: W Indian Wells '14, Monte Carlo '17, F IW '16, Cincinnati '17
ATP 500:W Halle '18 F Waszyngton '16
ATP 250: W s-Hertogenbosch '14, Newport '17, Sankt Petersburg '17 F Chennai '17, F Quito '17

Debel:
GS: US Open '17, '19, F US Open '15, F Wimbledon '16
M 1000: W Indian Wells '19, Rzym '19, F Miami '19
Awatar użytkownika
Robertinho

Sowa pisze:Się pogubiłam. Czyli jak zawodnik wychodzi na Rafaładowolnego fabstera przez ostatnie pół dekady i przegrywa w szatni to jest to wina tego zawodnika i wtedy to, jak graNadaldowolny fabster nie ma znaczenia, bo dany zawodnik to leszcz, tak?
Tak. :) Z tym, że niekoniecznie przegrywa w szatni, część jest po prostu słaba.
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Post autor: DUN I LOVE »

COA pisze:Eh, te wojenki i docinki. Kiedyś to było, niestety od 2012 nie idzie się zaangażować.
Było, było. :D
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Lucas

Juan już chyba w szatni, a Buzz w finale MTT. Liczyłem jednak na to, że odpowie Delpo Nadalowi i ten ciasny fragment meczu będzie dłuższy.
“I doubt about myself, I think the doubts are good in life. The people who don’t have doubts I think only two things: arrogance or not intelligence.”- Rafa Nadal

"There are other tournaments in which I would like to win. However, in the end, trophies are just pieces of metal. The main thing that I took from tennis is love. She will remain with me forever, and I am sincerely grateful for this “ - David Ferrer
Awatar użytkownika
Robertinho

Lucas pisze:Juan już chyba w szatni, a Buzz w finale MTT. Liczyłem jednak na to, że odpowie Delpo Nadalowi i ten ciasny fragment meczu będzie dłuższy.
No Buzz trzyma formę i tu nikt nie powie, że wygrywa słabością touru. :D
Awatar użytkownika
lake

Post autor: lake »

Sowa pisze:Się pogubiłam. Czyli jak zawodnik wychodzi na Rafała i przegrywa w szatni to jest to wina tego zawodnika i wtedy to, jak gra Nadal nie ma znaczenia, bo dany zawodnik to leszcz, tak?
Mnie bawi co innego. Federaści w swoich konstruktach myślowych stworzonych do zdeprecjonowania poziomu gry Rafy potrafią nawet z Delpo, który przy niemal każdej innej okazji wychwalany jest za swój clutchyzm, siłę mentalną, zrobić pospolitego obszczymura. Szacunek.

MTT Career highlights:
GS: W Wimbledon '15, US Open '17
WTF: -SF '17
M 1000: W Indian Wells '14, Monte Carlo '17, F IW '16, Cincinnati '17
ATP 500:W Halle '18 F Waszyngton '16
ATP 250: W s-Hertogenbosch '14, Newport '17, Sankt Petersburg '17 F Chennai '17, F Quito '17

Debel:
GS: US Open '17, '19, F US Open '15, F Wimbledon '16
M 1000: W Indian Wells '19, Rzym '19, F Miami '19
Awatar użytkownika
Robertinho

DUN I LOVE pisze:
COA pisze:Eh, te wojenki i docinki. Kiedyś to było, niestety od 2012 nie idzie się zaangażować.
Było, było. :D
Aż się łza w oku kręci, jakby powiedział były trener Rafaela. :D
Awatar użytkownika
Kiefer

Post autor: Kiefer »

Kurde nie spodziewałem się aż takiego gówna :D
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Post autor: DUN I LOVE »

Lech z Karolem sobie żartują przy piątku. :D
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Lucas

Robertinho pisze: No Buzz trzyma formę i tu nikt nie powie, że wygrywa słabością touru. :D
Nie, to ja przegrałem w szatni :D. Moje asekuranctwo tym razem okazało się trucizną.

A poważnie to gratulacje, ważne, że ktoś od nas zagra o tytuł.

Awatar użytkownika
Damian
Moderator
Kontakt:

Post autor: Damian »

DUN I LOVE pisze:Lech z Karolem sobie żartują przy piątku. :D
Ja to bym nawet coś wyciągnął spod biurka na ich miejscu.

Ale nuda, choćby pokropiło to nic się nie dzieje. :P

MTT - OSIĄGNIĘCIA:
MTT (Singiel) - Tytuły (36) / Finały (23)
Spoiler:
Awatar użytkownika
Piotrek

Post autor: Piotrek »

Naiwna by była wiara w zwycięstwo Gaci. Tutaj Thiem jako jedyny od ćwiartek miał szanse na rywalizowanie z Rafałem.
DUN I LOVE pisze: 05 sie 2021, 23:58 Praktycznie wszystkie finały w LA mi uciekły podczas tegorocznych IO. Jestem ogromnie tym zasmucony, za 3 lata już to się nie powtórzy.
Zablokowany