http://www.sport247.live/pl/player/5bdd ... ov/768/432Wujek Toni pisze:Poratuje ktoś streamem?
Paryż-Bercy 2018
Re: Paryż-Bercy 2018
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
MTT (Singiel) - Tytuły (36) / Finały (23)
Spoiler:
Olejniczak z tą nieustanną narracją o byciu lepszym od/grania najlepszego meczu od/robienia progresu w elemencie X - jest niemożliwy, nawet jeżeli miał rację, że Karen faktycznie lepiej serwuje od Safina.
Dobry set Rosjanina, ciężko się do czegoś przyczepić.
Dobry set Rosjanina, ciężko się do czegoś przyczepić.
Staty pierwszego. Dajesz Karen.

Spoiler:
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:
"Backhand Karena to kopiuj-wklej backhand Marata Safina". 

- Wujek Toni
DziękiDamian pisze: http://www.sport247.live/pl/player/5bdd ... ov/768/432

Chyba zgodnie z przewidywaniami, Austriak dość przeciętnie radzi sobie z siłową i płaską grą Rosjanina. Nie będę udawał, że oglądałem Karena poza skrótami, ale te nieustannie powtarzające się o tezy o słabości backendowej Chaczanowa wydają mi się mocno przesadzone. Może nie wytrzyma z tej strony wymiany z Djokoviciem, ale też nie jest to element gry stanowiący kopalnię punktów dla przeciwnika.
Oczywiście oddanie przełamanie było więcej niż pewne.
"Zabrałem kiedyś Rafaela wraz z Pico Monaco na ryby. Pamiętam, że chłopcy niezwykle radowali się na myśl o spędzeniu w taki sposób tamtego poranka - lato miało się już ku końcowi i była to jedna z ostatni okazji, by złowić kilka moren przed zamknięciem sezonu. Przypominam sobie bardzo dokładnie moment, gdy Rafael próbował po raz pierwszy zarzucić swoją wędkę , siedząc na skraju barki. Samą czynność wykonał nienagannie - widać było gołym okiem, że chłopak ma do wędkarstwa talent i czerpie z niego wielką przyjemność. Mimo to nie omieszkałem zbliżyć się do mojego bratanka, po czym chwyciłem go dosyć łagodnie, acz pewnie za muskularne prawe ramię, którym to przed chwilą zarzucił energicznie żyłkę wraz ze spławikiem i rzekłem: 'Którą ręką Cię uczyłem?'" Toni Nadal, Życie moje
Bardzo dobry BH ma Chaczanow, ta narracja o słabym BH Rosjanina to efekt tego jednego meczu z Nadalem z Nowego Jorku. Zwłaszcza biorąc pod uwagę, jak z reguły z backhandu grają ci wysocy zawodnicy.
Wygra to Karen jak czegoś nie odwali.
Wygra to Karen jak czegoś nie odwali.
- no-handed backhand
Dobra akcja.
Przełamał. Nieźle gra, choć Thiem nierówny. Starczy.
Przełamał. Nieźle gra, choć Thiem nierówny. Starczy.
Ostatnio zmieniony 03 lis 2018, 15:19 przez no-handed backhand, łącznie zmieniany 1 raz.
- Wujek Toni
Pięknie pograł Rosjanin teraz.
"Zabrałem kiedyś Rafaela wraz z Pico Monaco na ryby. Pamiętam, że chłopcy niezwykle radowali się na myśl o spędzeniu w taki sposób tamtego poranka - lato miało się już ku końcowi i była to jedna z ostatni okazji, by złowić kilka moren przed zamknięciem sezonu. Przypominam sobie bardzo dokładnie moment, gdy Rafael próbował po raz pierwszy zarzucić swoją wędkę , siedząc na skraju barki. Samą czynność wykonał nienagannie - widać było gołym okiem, że chłopak ma do wędkarstwa talent i czerpie z niego wielką przyjemność. Mimo to nie omieszkałem zbliżyć się do mojego bratanka, po czym chwyciłem go dosyć łagodnie, acz pewnie za muskularne prawe ramię, którym to przed chwilą zarzucił energicznie żyłkę wraz ze spławikiem i rzekłem: 'Którą ręką Cię uczyłem?'" Toni Nadal, Życie moje
Świetny poziom Rosjanina.
*4-1.
*4-1.
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:
-
Dobrą serię ma ostatnio Chaczanow. Szykuje się największy zastrzyk punktowy w jego karierze, a w ostatnim kwartale zaliczył wygraną w Moskwie, połówkę w Toronto, ostry bój z Nadalem w NY.
Nole jest faworytem drugiego spotkania, choć ostatnio Roger podniósł trochę poziom, a wczoraj zagrał naprawdę fajnie, więc warto zobaczyć to starcie. Nie powiem, że bardzo pożądane byłoby zwycięstwo Szwajcara, pod wieloma względami: przerwanie triumfalnego marszu Serba, odwrócenie trendu w H2H, rzadki finał w Paryżu itd.
Nole jest faworytem drugiego spotkania, choć ostatnio Roger podniósł trochę poziom, a wczoraj zagrał naprawdę fajnie, więc warto zobaczyć to starcie. Nie powiem, że bardzo pożądane byłoby zwycięstwo Szwajcara, pod wieloma względami: przerwanie triumfalnego marszu Serba, odwrócenie trendu w H2H, rzadki finał w Paryżu itd.
Szkoda, że tak jednostronny ten półfinał, myślałem, coś popatrzę od drugiego seta. Tym bardziej szkoda, że drugi półfinał jak i finał mogą być równie interesujące.
- Wujek Toni
Patrzę na tego Karena i moje pytanie jest następujące - jakie błędy popełnionio/co z gościem jest nie tak, że mając takie ewidentne atuty fizyczne ten człowiek dopiero teraz zaczyna pojawiać się w meczach o większą stawkę?
- DUN I LOVE
- Administrator
Warto być cierpliwym. Młody chłopak zagra w finale mastersa, a w tym sezonie został skreślony tutaj chyba z 17 razy.
Davai.
Davai.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
- no-handed backhand
Mam nadzieję, że pan Dawid zostanie na drugi mecz.
E: Kasia.
E: Kasia.

Ostatnio zmieniony 03 lis 2018, 15:28 przez no-handed backhand, łącznie zmieniany 1 raz.
Trochę bezradny Tim.
DUN I LOVE pisze: ↑05 sie 2021, 23:58 Praktycznie wszystkie finały w LA mi uciekły podczas tegorocznych IO. Jestem ogromnie tym zasmucony, za 3 lata już to się nie powtórzy.
Chyba największą piętą Achillesową była sfera mentalna.
Karen.
Karen.

MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:
- DUN I LOVE
- Administrator
-
No i elegancko. Londyn czeka. Brawo Karen!
- Wujek Toni
Doskonały był ten drugi set w wykonaniu Rosjanina, niezła demonstracja siły przed finałem. A Thiem jak to zwykle on, gdy gra się nie klei, włącza mu się tryb bezmyślnego rębajły.
Mógłby jakimś cudem Federer wygrać, bo niestety Djoković z łatwością obnaży braki Karena w defensywie, a z Dziadkiem może spokojnie Chaczanow powalczyć o wygraną.
Mógłby jakimś cudem Federer wygrać, bo niestety Djoković z łatwością obnaży braki Karena w defensywie, a z Dziadkiem może spokojnie Chaczanow powalczyć o wygraną.
W tym sezonie to miał w miarę luźno od Marsylii, za to rok temu, owszem.DUN I LOVE pisze:Młody chłopak zagra w finale mastersa, a w tym sezonie został skreślony tutaj chyba z 17 razy.

Poprawił serwis i nabrał regularności, dzisiaj poza kilkoma FH praktycznie bezbłędny, a cały czas dyktował tempo gry. W tiebreakach ma dalej ujemny bilans w tym sezonie.