Australian Open 2019

Obrazek
Awatar użytkownika
Robertinho

Re: Australian Open 2019

Post autor: Robertinho »

Federasta20 pisze: 23 sty 2019, 15:30 W tym roku na wieczór w RLA było 8/10 wygranych faworytów bez straty seta, raz po 4 (gładko w 3 i 4) + Cipas. Fatalnie. W latach 2006-2010 na porządku dziennym było granie na pełnym dystansie we wcześniejszych fazach, a same spotkania elektryzowały sympatyków tenisa. Obecnie Melbourne nadal gwarantuje świetną atmosferę, lecz szlemem zapewniającym najlepsze mecze i rozstrzygnięcia staje się coraz bardziej Wimbledon.

Ja dzisiaj obejrzałem film AO 2008 :P Tak się zastanawiam czy ktoś wtedy dawał szanse Jo z Rafą. Mimo wszystko droga bardziej efektowna - Murray w 1R, Gasquet w 4R, Youzhny w QF, wszyscy z Top 15.
Szans za bardzo nie dawano, ale to co wtedy pokazał Jo z Jużnym, to był kosmos, bezbłędna gra i pełna dominacja. Misza był wtedy w życiowej formie, przed AO ośmieszył Nadala 60, 61 i sądziłem, że ma szansę życia w WS. A Tsonga go zmiażdżył.

Ciężko to porównać do męki Stefanosa w ostatnim meczu. Oby był jakimś cudem w stanie podnieść poziom gry.
Ostatnio zmieniony 23 sty 2019, 16:19 przez Robertinho, łącznie zmieniany 1 raz.
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
Awatar użytkownika
The Djoker

Post autor: The Djoker »

lake pisze: 23 sty 2019, 16:06 Rozczaruję Cię jest 8 więc z ostatnią wstrzymaj się do przyszłego roku ;)
Dlaczego?
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Post autor: DUN I LOVE »

Tamten występ Jo to była gra na poziomie najlepszych Fabsterów. Masakra.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Razing

Post autor: Razing »

Robertinho pisze: 23 sty 2019, 13:55 Hmm, fan Nadala posądzający kogoś o koks, duży szacunek. :ok:

I żadnych reakcji oburzających się zawsze na takie sugestie.
No właściwie miałem coś napisać, ale się wstrzymałem. Nie wiem, jakoś nie mam jakoś ochotę na wymianki z takimi osobami hahaha. No w sensie takie posty mówią same za siebie. :D
MTT Singiel :
2021: Roland Garros, San Diego, Paris
2019: Antwerp

MTT Debel :
#1 : 10 weeks
2025: Australian Open
2024: Australian Open
2023: Wimbledon, Cincinnati
2022 : Indian Wells, US Open
2021: Australian Open, WTF
2020 : Shanghai
2019 : Wimbledon
Awatar użytkownika
lake

Post autor: lake »

The Djoker pisze: 23 sty 2019, 16:17
lake pisze: 23 sty 2019, 16:06 Rozczaruję Cię jest 8 więc z ostatnią wstrzymaj się do przyszłego roku ;)
Dlaczego?
Szukam jakiegoś związku Twojej relacji z dnia z tenisem i jedyne co mi przyszło do głowy to że oglądasz sobie każdą część za każdy tytuł Nole w Melbourne :D

MTT Career highlights:
GS: W Wimbledon '15, US Open '17
WTF: -SF '17
M 1000: W Indian Wells '14, Monte Carlo '17, F IW '16, Cincinnati '17
ATP 500:W Halle '18 F Waszyngton '16
ATP 250: W s-Hertogenbosch '14, Newport '17, Sankt Petersburg '17 F Chennai '17, F Quito '17

Debel:
GS: US Open '17, '19, F US Open '15, F Wimbledon '16
M 1000: W Indian Wells '19, Rzym '19, F Miami '19
Harris

Post autor: Harris »

Ja wiem,że Grek przystojny,ograł Feda,ma żelazną psychikę, dobrze serwuje, ma dobry backhand czy forehand...tylko z czym do Rafy...? To przecież maszyna, inna siła i dynamika.Grek dostanie sie jutro w w tryby piekielnej maszyny. Jak ugra po 4 gemy w secie to będzie kozak. Under 34,5 gema po 2,10 macie bezpieczny zakład i możecie bombardować za tyle ile sami ważycie. :ok: :ok: .
Awatar użytkownika
Robertinho

DUN I LOVE pisze: 23 sty 2019, 16:26 Tamten występ Jo to była gra na poziomie najlepszych Fabsterów. Masakra.
W ogóle taki absolutnie topowy Jo, to był zawodnik na ich poziome. Szkoda, że z wielu przyczyn takich występów miał zaledwie kilka, bo idealnym świecie byłby drugim Wawrinką. Bo przecież siłę gry mieli chyba na zbliżonym poziomie, choć na pewno stabilność i powtarzalność Stan miał lepszą, tj Jo zagrał dosłownie kilka spotkań na takim poziomie, a Szwajcar kilkanaście i to jest różnica. W każdym razie w tamtym turnieju pobił wiele tenisowych serc Francuz.
Federasta20

Post autor: Federasta20 »

Puj z Popyrinem nie grali na RLA. Było kilka niezłych spotkań w innych porach i innych obiektach, ale w kategorii dość dobrych, a nie epickich :)
lake pisze: 23 sty 2019, 15:47Poczekałbym z osądem jeżeli chodzi o Wimbledon. Owszem w zeszłym roku był dużo lepszy od AO ale już dwa lata temu nie miał startu do Australii.
W latach 2013-2016 Wimbledon był zdecydowanie lepszy. Narażę się też innym Federastom, ale uważam edycję 2010 za dość interesującą. Przebieg turnieju to był istny rollercoaster, zwłaszcza szalony pierwszy tydzień, choć na koniec impet został wytracony i spotkania były coraz bardziej jednostronne.
Robertinho pisze: 23 sty 2019, 16:54 W ogóle taki absolutnie topowy Jo, to był zawodnik na ich poziome. Szkoda, że z wielu przyczyn takich występów miał zaledwie kilka, bo idealnym świecie byłby drugim Wawrinką.
Tak, Jo >>> Stefanos w tych runach. Niestety też Tsonga lubił przeszkadzać RF - pierwsza porażka w WS od 2-0, lanie na RG, pozbawienie letniego dubletu Mastersa. Zresztą Szwajcar ma mało przekonywujący H2H z nim.
Awatar użytkownika
The Djoker

lake pisze: 23 sty 2019, 16:47
The Djoker pisze: 23 sty 2019, 16:17
Dlaczego?
Szukam jakiegoś związku Twojej relacji z dnia z tenisem i jedyne co mi przyszło do głowy to że oglądasz sobie każdą część za każdy tytuł Nole w Melbourne :D
Hehe dobre o tym nie pomyślałem. F**kin genius.
:D Tak zrobię.

Ogladam pile 4.
Awatar użytkownika
Wujek Toni

Post autor: Wujek Toni »

Robertinho pisze: 23 sty 2019, 13:55 Hmm, fan Nadala posądzający kogoś o koks, duży szacunek. :ok:

I żadnych reakcji oburzających się zawsze na takie sugestie.
Trzeba być wybitną kreaturą, żeby posądzać o doping torturowanego przez życie Hiszpana, noszącego jeszcze ślady pooperacyjne na swoim naturalnie umięśnionym ciele. Co innego taki Djoković, jego się rodzice nie rozwodzili w podczas Szlema, stracił raptem dziadka i wieloletnią trener z dzieciństwa w trakcie turniejów, a jako małolat przeżył jakąś śmieszną wojnę na Bałkanach.
"Zabrałem kiedyś Rafaela wraz z Pico Monaco na ryby. Pamiętam, że chłopcy niezwykle radowali się na myśl o spędzeniu w taki sposób tamtego poranka - lato miało się już ku końcowi i była to jedna z ostatni okazji, by złowić kilka moren przed zamknięciem sezonu. Przypominam sobie bardzo dokładnie moment, gdy Rafael próbował po raz pierwszy zarzucić swoją wędkę , siedząc na skraju barki. Samą czynność wykonał nienagannie - widać było gołym okiem, że chłopak ma do wędkarstwa talent i czerpie z niego wielką przyjemność. Mimo to nie omieszkałem zbliżyć się do mojego bratanka, po czym chwyciłem go dosyć łagodnie, acz pewnie za muskularne prawe ramię, którym to przed chwilą zarzucił energicznie żyłkę wraz ze spławikiem i rzekłem: 'Którą ręką Cię uczyłem?'" Toni Nadal, Życie moje
Awatar użytkownika
Sowa

Post autor: Sowa »

Lubię te wpisy Wujka w tonie "jeśli myślisz inaczej niż ja, to jesteś idiotą". :D
Awatar użytkownika
The Djoker

Oglądam piłę 5
Awatar użytkownika
Sowa

Post autor: Sowa »

Jaka jest procedura na nadchodzący upał? Zamkną dach, przesuną mecz? Czy dłuższe przerwy i więcej wody?
Awatar użytkownika
Damian
Moderator
Kontakt:

Post autor: Damian »

MTT - OSIĄGNIĘCIA:
MTT (Singiel) - Tytuły (36) / Finały (23)
Spoiler:
Awatar użytkownika
The Djoker

Kurde na cda pila 6 jest tylko w premium za chajs nigdzie w sieci nie moge znalezc. Ratunku!
Awatar użytkownika
Robertinho

Sowa pisze: 23 sty 2019, 18:06 Lubię te wpisy Wujka w tonie "jeśli myślisz inaczej niż ja, to jesteś idiotą". :D
Wujek Toni to jeden z najbardziej udanych symulakrów, w rzeczywistości to jeden z bardziej otwartych na odmienne zdanie ludzi, jakich znam. Odebranie mi "korony trolli" i kolejne tytuły w tej kategorii w forumowym plebiscycie, dobitnie świadczą z jakiej klasy fachowcem mamy do czynienia. :ok:
Awatar użytkownika
SebastianK

Post autor: SebastianK »

Federasta20 pisze: 23 sty 2019, 14:51 nie sądzę, że 5h slugfest Keia z Bustą był tym czego pragniemy.
Przecież to dobry mecz był. Zacznij oglądać tenis a nie tenisistów.

Nie na­leży my­lić praw­dy z opi­nią większości.
Anula

Post autor: Anula »

Nie ma chłopak (Kei) szczęścia. I zdrowia. Nie lubię takich sytuacji, gdzie o wyniku meczu decyduje właśnie ono. Dla Novaka taki mecz to dar niebios. Krótko, komfortowo, bez nerwów. Sporo sił zaoszczędził Serb.

Nieźle zapowiada się pojedynek Rafy z Ciaputkiem. Powinien byc ogień i będą sypały się iskry.

Te plastry na brzuchu Nadala i lód to coś, czym powinnam się martwic?
Awatar użytkownika
Wujek Toni

Post autor: Wujek Toni »

Anula pisze: 23 sty 2019, 21:10 Te plastry na brzuchu Nadala i lód to coś, czym powinnam się martwic?
A nie mam tam śladów po jakiejś zagrażającej życiu operacji przypadkiem?
"Zabrałem kiedyś Rafaela wraz z Pico Monaco na ryby. Pamiętam, że chłopcy niezwykle radowali się na myśl o spędzeniu w taki sposób tamtego poranka - lato miało się już ku końcowi i była to jedna z ostatni okazji, by złowić kilka moren przed zamknięciem sezonu. Przypominam sobie bardzo dokładnie moment, gdy Rafael próbował po raz pierwszy zarzucić swoją wędkę , siedząc na skraju barki. Samą czynność wykonał nienagannie - widać było gołym okiem, że chłopak ma do wędkarstwa talent i czerpie z niego wielką przyjemność. Mimo to nie omieszkałem zbliżyć się do mojego bratanka, po czym chwyciłem go dosyć łagodnie, acz pewnie za muskularne prawe ramię, którym to przed chwilą zarzucił energicznie żyłkę wraz ze spławikiem i rzekłem: 'Którą ręką Cię uczyłem?'" Toni Nadal, Życie moje
Rroggerr

Post autor: Rroggerr »

Anula pisze: 23 sty 2019, 21:10 Nie ma chłopak (Kei) szczęścia.
Jeżeli ktoś toczy pięciogodzinne orki na betonie z Carreno-Bustą, to nie jest to kwestia szczęścia niestety.

Jutro nic nie ma prawa się wydarzyć, ale jestem ciekaw ile będzie w stanie wyserwować sobie Tsitsipas.
Zablokowany