Australian Open 2019

Obrazek
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Re: Australian Open 2019

Post autor: DUN I LOVE »

Dobra, trzeba to jakoś usystematyzować. Na ten moment protokół wygląda tak:

🇷🇸 (9) The Djoker (C), Mario, No-Handed Backhand, Thor, Magdalia, MrHesiak, Robertinho, Żilu, CajraX

🇪🇸 (6) Sowa (C), Jaccol55, Harris, COA, AniaPova, Hokej

Chair Umpire: Federasta20
Supervisor: Saboteur
Sponsor: Wujek Toni
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Robertinho

Post autor: Robertinho »

Przecież Michał jest w naszym lemingu. :D
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
Awatar użytkownika
CajraX

Post autor: CajraX »

Sponsor: Wujek Toni
Awatar użytkownika
magdalia

Post autor: magdalia »

Federasta20 pisze: 25 sty 2019, 21:47
magdalia pisze: 25 sty 2019, 21:29Mnie to jest szczerze mówiąc już obojętne, pogodziłam się z tym, że Fed prawdopodobnie straci ten tytuł, dla mnie i tak zawsze będzie najlepszy :) Ale faktycznie, kłótnie na ten temat pewnie będą trwały jeszcze długo, no chyba że któryś z nich tak odleci pozostałej dwójce, że kwestia tego, kto jest GOAT-em będzie rozstrzygnięta ;)
Coraz częściej w tej tematyce spotykam widok trzech kóz na jednym obrazku. Mnie tak zastanawia na ile oni przeżywają tą korespondencyjną bitwę. Niby mówią, że wcale, ale jak widzę RF z 2009 roku czy niedawno mówiącego o reszcie czołówki, która go motywuje do ciągłego grania, to nie wiem.

Powiedzmy, że Big 3 odejdą do 2022 i ludzie odpoczną, zrelaksują się, będzie małe spotkanko forumowe, a na nim Wujek Toni cały spocony przekaże reszcie wieść, iż widział fotkę 19-szlemowca Rafy koło siedziby ATP i wyczytał plotkę że w tegorocznym (2026 roku) daje sobie jeszcze jedną szansę na RG :P

Dobra atmosfera na forum. Bardzo dobra. Turniej nudny, ale już kolejny dzień można się ubawić.
Ale czy Federer beczał w 2009 roku przez to, że nagle zdał sobie sprawę z tego, że jest facet (Nadal), który może go przeskoczyć w liczbie szlemów i w ogóle we wszystkim? Federer ogólnie jest beksą, a wtedy po prostu nie wytrzymał emocjonalnie, często mu się to zdarza ;). Chociaż z drugiej strony, z pewnością motywuje go czołówka, to bez dwóch zdań i może gdzieś tam podświadomie chciałby dorzucić jeszcze parę tytułów WS żeby zabezpieczyć ten swój rekord, kto ich tam wie? Tzn. Djokovic otwarcie powiedział, że chce prześcignąć Federera, przynajmniej jest w tym szczery, a Nadal jest zbyt miły, żeby o tym mówić ;)
Anula

Post autor: Anula »

CajraX pisze: 25 sty 2019, 22:01 Chyba sam wejdę na ring i ich powstrzymam :kij:
Niedoczekanie!Obrazek :P

Mecz z pewnością zapowiada się kozacko.
Mam tylko nadzieję, że nie będzie dodatkowych atrakcji typu deszcz, kontuzje, ..... .
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Robertinho pisze: 25 sty 2019, 22:07 Przecież Michał jest w naszym lemingu. :D
Toż pisał, że pozostanie neutralny.

Dodam (C) do Sowy i Djokera.

Jacek, sponsor zaktualizowany.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Federasta20

Post autor: Federasta20 »

Robertinho pisze: 25 sty 2019, 22:07 Przecież Michał jest w naszym lemingu. :D
Neutralny jak Szwajcaria. Za bardzo się rozkręcił Nole, żeby mu kibicować. Bardzo dobra pozycja dla mnie, zwłaszcza, że w tenisie istnieje coś takiego jak "double default" :P

Lucas do Rafy, chyba że jest konieczność osobistego potwierdzania.
Awatar użytkownika
magdalia

DUN I LOVE pisze: 25 sty 2019, 21:49 Zdjęcie zdjęciem, ale jeszcze zostaje marketing i emocje, jakie ci gracze wywołują. Trudno będzie Novakowi nawiązać do Fedala - za dużo ludzi stoi murem za Bazyleą i Manacor.
No właśnie nie wiem dlaczego tak jest, według mnie Djokovic powinien podobać się ludziom, ma wszystko co potrzebne do tego, aby być gwiazdą taką, jak pozostała dwójka, chyba chodzi wyłącznie o to, że jest z Serbii, innego wytłumaczenia nie znajduję.
Ostatnio zmieniony 25 sty 2019, 22:13 przez magdalia, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
CajraX

Post autor: CajraX »

Będą atrakcje, bo mecz będzie sędziował Carlos Ramos, a Serena będzie dziewczynką od podawania piłek. Już sobie to wyobraziłem :P
Awatar użytkownika
Kiefer

Post autor: Kiefer »

Widzę, że zabawa trwa w najlepsze, nie będę przeszkadzał.
Do jutra w temacie WTA. ;)
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

magdalia pisze: 25 sty 2019, 22:12
DUN I LOVE pisze: 25 sty 2019, 21:49 Zdjęcie zdjęciem, ale jeszcze zostaje marketing i emocje, jakie ci gracze wywołują. Trudno będzie Novakowi nawiązać do Fedala - za dużo ludzi stoi murem za Bazyleą i Manacor.
No właśnie nie wiem dlaczego tak jest, według mnie Djokovic powinien podobać się ludziom, ma wszystko co potrzebne do tego, aby być gwiazdą taką, jak pozostała dwójka, chyba chodzi wyłącznie o to, że jest z Serbii, innego wytłumaczenia nie znajduję.
Roger i Rafa pojawili się pierwsi i to ich rywalizacja nadała sens tenisowi ostatniego 15-lecia. Novak tylko wkładał kije w szprychy.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Sowa

Post autor: Sowa »

Mnie liczcie podwójnie w tym zestawieniu. :D
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Kiefer pisze: 25 sty 2019, 22:13 Widzę, że zabawa trwa w najlepsze, nie będę przeszkadzał.
Ty w której drużynie? Sowy czy Djokera?
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
magdalia

DUN I LOVE pisze: 25 sty 2019, 22:15
magdalia pisze: 25 sty 2019, 22:12
Roger i Rafa pojawili się pierwsi i to ich rywalizacja nadała sens tenisowi ostatniego 15-lecia. Novak tylko wkładał kije w szprychy.
No tak, faktycznie, jeśli patrzeć na to z tej strony to rzeczywiście, Djokovic w tym starciu ma najtrudniej.
Awatar użytkownika
The Djoker

Post autor: The Djoker »

Kiefer pisze: 25 sty 2019, 22:13 Widzę, że zabawa trwa w najlepsze, nie będę przeszkadzał.
Nie przeszkadzasz. 😄
Do mojej paki chyba mozna dorzucic kubeckiego i grzesia. A ty Love ?
Ostatnio zmieniony 25 sty 2019, 22:21 przez The Djoker, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Wujek Toni

Post autor: Wujek Toni »

DUN I LOVE pisze: 25 sty 2019, 22:05 Sponsor: Wujek Toni
Wole określenie mecenas sztuki tenisowej.
"Zabrałem kiedyś Rafaela wraz z Pico Monaco na ryby. Pamiętam, że chłopcy niezwykle radowali się na myśl o spędzeniu w taki sposób tamtego poranka - lato miało się już ku końcowi i była to jedna z ostatni okazji, by złowić kilka moren przed zamknięciem sezonu. Przypominam sobie bardzo dokładnie moment, gdy Rafael próbował po raz pierwszy zarzucić swoją wędkę , siedząc na skraju barki. Samą czynność wykonał nienagannie - widać było gołym okiem, że chłopak ma do wędkarstwa talent i czerpie z niego wielką przyjemność. Mimo to nie omieszkałem zbliżyć się do mojego bratanka, po czym chwyciłem go dosyć łagodnie, acz pewnie za muskularne prawe ramię, którym to przed chwilą zarzucił energicznie żyłkę wraz ze spławikiem i rzekłem: 'Którą ręką Cię uczyłem?'" Toni Nadal, Życie moje
Anula

Post autor: Anula »

Pełna zgoda. Tyle tylko, że to nie kije, tylko stalowe pręty. ;)
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Anula pisze: 25 sty 2019, 22:21
Pełna zgoda. Tyle tylko, że to nie kije, tylko stalowe pręty. ;)
Owszem, ale pewnie gdyby zrobić głosowanie wśród Federastów (przy okazji meczu Rafole) i Rafafanów (przy okazji Fedovicia), to Novakowi kibicowałoby pewnie ok 85-90% ankietowanych.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Kiefer

Post autor: Kiefer »

Ty w której drużynie? Sowy czy Djokera?
Ja zdecydowanie jestem w drużynie Harrisa jaka by ona nie była. hahaha
Ostatnio zmieniony 25 sty 2019, 22:41 przez Kiefer, łącznie zmieniany 1 raz.
Rroggerr

Post autor: Rroggerr »

Mnie wpiszcie po stronie sześciogodzinnej orki, która odbierze obu ochotę do grania max po Paryżu.

Tak całkiem serio, to całkiem znośny już był mecz Nadala i Djokoviciu w Rzymie (?) jak na ich standardy, na Wimbledonie chyba najlepsze ich starcie czysto tenisowo, więc jak wstanę o jedenastej, gdzieś w połowie pierwszego seta pewnie, to liczę, że będzie się to dało oglądać.

Nie umiem tak łatwo jak Wy orzec kogo wygrana będzie miała historycznie większe konsekwencje.
Zablokowany