Australian Open 2019

Obrazek
Federasta20

Re: Australian Open 2019

Post autor: Federasta20 »

Anula pisze: 27 sty 2019, 12:22Kwestią czasu jest 20 szlem Novaka. I nie mam wątpliwości, że dołoży jeszcze jeden.
Ja bym nie wyrokował, bo już nie jedna pewna narracja się załamała. Patrz na to gdzie był Nole w czerwcu 2016, styczniu 2018 i teraz. Tak samo zmiany inicjatywy Fedala w latach 2007-10. Upadek Murraya po seriach wygrywania. Del Potro, który fruwa między stołem operacyjnym a wielkimi zwycięstwami. No pasjonująca walka korespondencyjna, można jedynie żałować, że reszta się niechętnie w nią włącza, jedynie wiecznie niedomagający Szkot, szklany Argentyńczyk i tenisista z 3-4 szeregu przez 10 lat kariery podjęli walkę.
AniaPova pisze: 27 sty 2019, 12:35 Ja jeszcze od siebie dodam, że od zawsze dziwiłam się fanom Rogera, którzy dla bezpieczeństwa woleli zwycięstwa Novaka.
Tu raczej chodzi o to, że wielu fanów RF nienawidzi RN, a Serb jest nawet spoko.
Awatar użytkownika
magdalia

Post autor: magdalia »

Ależ to było pasjonujące widowisko... ;) Cóż, chyba trzeba będzie przeprosić się z WTA i zacząć znowu oglądać mecze dziewczyn, wczoraj już oglądałam finał i nie żałuję. Co tu więcej napisać? Dobrze, że wygrał Djokovic, bo mu dzisiaj kibicowałam, ale może niech się już tak bardzo nie rozpędza i da teraz powygrywać innym :mrgreen:
Harris

Post autor: Harris »

Haha przeczytałem ostatnie kilka postów i widzę,że wypełzło z niektórych typowe polskie cebulactwo i mają swoją chwile radości zakompleksieni frustraci.Jestem do tego przyzwyczajony od lat,że wszyscy mi wszystkiego zazdroszczą...pracy, kasy, wyglądu...dlatego mam wiele przyjaciółek a mało prawdziwych kolegów:) Na mnie to nie robi żadnego wrażenia. Psy szczekają karawana jedzie dalej.Tym razem się nie udało będą kolejne turnieje.Novak dziś pokazał klasę, Rafa zagrał 30% tego co wcześniej sparaliżowany tym,że po drugiej stronie siatki stoi Serb.Wyglądał jak Szwajcar a nie waleczny Nadal.Przegrać można ale styl faktycznie rozczarowujący. I tego najbardziej szkoda,że nie było wielkiego meczu. Tak jak pisałem wcześniej, byłem tutaj do niedzieli i znikam.Pozdrawiam wszystkich tych normalnych. Wujku Toni Roland będzie jak zwykle nasz.Novak na twardych jest nie do pokonania.To jego królestwo.Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 27 sty 2019, 12:48 przez Harris, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Post autor: DUN I LOVE »

Harris, znasz twórczość Testovirona? :D
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Kiefer

Post autor: Kiefer »

Federasta20 pisze: 27 sty 2019, 12:42 AniaPova pisze: ↑ Ja jeszcze od siebie dodam, że od zawsze dziwiłam się fanom Rogera, którzy dla bezpieczeństwa woleli zwycięstwa Novaka.
Tu raczej chodzi o to, że wielu fanów RF nienawidzi RN, a Serb jest nawet spoko.
Eeee, zdecydowanie bardziej lubię Nadala, fani Szwajcara mogą co najwyżej bardziej kibicować Novakovi że względu na większe zagrożenie ze strony Hiszpana, jestem jednak przekonany, że gdyby spotkali się w finale przy 17-17 zwłaszcza na RG to zdecydowana większość byłaby za Nadalem, bo wówczas większym zagrożeniem byłby o rok młodszy Serb.
Awatar użytkownika
The Djoker

Post autor: The Djoker »

Harris pisze: 27 sty 2019, 12:47 Haha przeczytałem ostatnie kilka postów i widzę,że wypełzło z niektórych typowe polskie cebulactwo i mają swoją chwile radości zakompleksieni frustraci.Jestem do tego przyzwyczajony od lat,że wszyscy mi wszystkiego zazdroszczą...pracy, kasy, wyglądu...dlatego mam wiele przyjaciółek a mało prawdziwych kolegów:) Na mnie to nie robi żadnego wrażenia. Psy szczekają karawana jedzie dalej.Tym razem się nie udało będą kolejne turnieje.Novak dziś pokazał klasę, Rafa zagrał 30% tego co wcześniej sparaliżowany tym,że po drugiej stronie siatki stoi Serb.Wyglądał jak Szwajcar a nie waleczny Nadal.Przegrać można ale styl faktycznie rozczarowujący. I tego najbardziej szkoda,że nie było wielkiego meczu. Tak jak pisałem wcześniej, byłem tutaj do niedzieli i znikam.Pozdrawiam wszystkich tych normalnych. Wujku Toni Roland będzie jak zwykle nasz.Novak na twardych jest nie do pokonania.To jego królestwo.Pozdrawiam
Żadne cebulactwo. Swoimi postami przesiaknietymi pewnoscia wygranej Nadala zasluzyles na drwiny. Ale widze przygotowales mowe obronna. Moglbys troche pokorniej cos napisac. A i Wujek Toni jest sfrustrowanym kibicem Federera ktory po zlamaniu jego idola przez Nadala postanowil uprawiac na tym forum narracje "Rafa jest Bogiem". Szczerze nim gardzi i go nienawidzi. Nie bede tesknil Harrisie bo jestes zarozumialy a tej cechy u ludzi nie trawie.
Awatar użytkownika
Mario

Post autor: Mario »

Niby fajnie jest oglądać tak bitego Nadala, ale chyba to już nie te czasy, by sprawiło mi to jakąś wielką przyjemność. Pół argumentu nie miał Hiszpan, a jak to świadczy o wcześniejszych przeciwnikach Rafałka, to nawet szkoda gadać.

W świetnym miejscu jest tenis na początku 2019 roku, bez dwóch zdań.
MTT bilans finałów (22-29)
W: Queen's Club 13, Monte Carlo 14, Australian Open 15, Nottingham 15, Chennai 16, Rio de Janeiro 17, Wiedeń 17, Acapulco 18, Madryt 18, Queen's Club 21, Cincinnati 21, Indian Wells 21, World Tour Finals 21, s-Hertogenbosch 22, Roland Garros 23, Astana 23, Hong Kong 24, Madryt 24, Umag 24, Tokio 24, Australian Open 2025, Dallas 25
F: Auckland 14, Miami 14, Roland Garros 14, Waszyngton 14, World Tour Finals 14, Rio de Janeiro 15, US Open 15, Estoril 16, Pekin 17, Rio de Janeiro 18, Monte Carlo 18, Rzym 18, Lyon 18, Metz 18, Hamburg 20, Madryt 21, St. Petersburg 21, Adelajda-2 22, Buenos Aires 22, Rio de Janeiro 22, Cincinnati 22, Astana 22, Rio de Janeiro 23, Bastad 23, Rio de Janeiro 24, Dubaj 24, Basel 24, Brisbane 25, Buenos Aires 25
Awatar użytkownika
magdalia

Federasta20 pisze: 27 sty 2019, 12:42
Anula pisze: 27 sty 2019, 12:22Kwestią czasu jest 20 szlem Novaka. I nie mam wątpliwości, że dołoży jeszcze jeden.
Ja bym nie wyrokował, bo już nie jedna pewna narracja się załamała. Patrz na to gdzie był Nole w czerwcu 2016, styczniu 2018 i teraz. Tak samo zmiany inicjatywy Fedala w latach 2007-10. Upadek Murraya po seriach wygrywania. Del Potro, który fruwa między stołem operacyjnym a wielkimi zwycięstwami. No pasjonująca walka korespondencyjna, można jedynie żałować, że reszta się niechętnie w nią włącza, jedynie wiecznie niedomagający Szkot, szklany Argentyńczyk i tenisista z 3-4 szeregu przez 10 lat kariery podjęli walkę.
AniaPova pisze: 27 sty 2019, 12:35 Ja jeszcze od siebie dodam, że od zawsze dziwiłam się fanom Rogera, którzy dla bezpieczeństwa woleli zwycięstwa Novaka.
No właśnie, w moim przypadku jest tak, że ja po prostu Djokovicia bardziej lubię, Nadal jest ok (nie nienawidzę go bynajmniej ;) ) ale dla mnie jest jednak zbyt grzeczny i zbyt miły, chyba za mało skomplikowany. Doceniam jego grę, ale jest mi obojętny, a Djokovic ma w sobie takiego "zadziora", że się tak wyrażę, to "coś", czego trochę brakuje Rafie. No i jest wegetarianinem :D
Awatar użytkownika
The Djoker

Weganem nawet.
Awatar użytkownika
The Djoker

Az dziw bierze skad bierze moc uderzen przy odrzuceniu miesa i produktow odzwierzecych w ogole.
Awatar użytkownika
magdalia

The Djoker pisze: 27 sty 2019, 13:01 Weganem nawet.
I to szanuję, ja jestem wegetarianką od 22 lat, próbującą przestawić się na weganizm, ale to wszystko nie jest takie proste. Chociaż z drugiej strony pewnie gdybym miała możliwości finansowe Djokovicia byłoby mi jednak łatwiej ;).
Awatar użytkownika
CajraX

Post autor: CajraX »

Kiefer pisze: 27 sty 2019, 12:54 Eeee, zdecydowanie bardziej lubię Nadala, fani Szwajcara mogą co najwyżej bardziej kibicować Novakovi że względu na większe zagrożenie ze strony Hiszpana, jestem jednak przekonany, że gdyby spotkali się w finale przy 17-17 zwłaszcza na RG to zdecydowana większość byłaby za Nadalem, bo wówczas większym zagrożeniem byłby o rok młodszy Serb.
To ja na pewno nie jestem w tej większości, bo nie chodzi mi o zagrożenie, a o zwykłą sprawiedliwość. Wg mnie Novak jest lepszym i wszechstronniejszym tenisistą od Rafy i dlatego bym zrozumiał dlaczego akurat on pobił wynik Rogera. Myślę, że taki pogląd jednak jest powszechniejszy w naszym obozie :)
Awatar użytkownika
magdalia

DUN I LOVE pisze: 27 sty 2019, 0:45
magdalia pisze: 26 sty 2019, 17:30 Nie wiem czemu, może całkiem przypadkowo, ale od wczoraj, czytając niektóre komentarze na forum, taki oto wierszyk mi się przypomina:
Samochwała -Jan Brzechwa

Samochwała w kącie stała
I wciąż tak opowiadała:

„Zdolna jestem niesłychanie,
Najpiękniejsze mam ubranie,
Moja buzia tryska zdrowiem,
Jak coś powiem, to już powiem,
Jak odpowiem, to roztropnie,
W szkole mam najlepsze stopnie,
Śpiewam lepiej niż w operze,
Świetnie jeżdżę na rowerze,

Znakomicie muchy łapię,
Wiem, gdzie Wisła jest na mapie,
Jestem mądra, jestem zgrabna,
Wiotka, słodka i powabna,
A w dodatku, daję słowo,
Mam rodzinę wyjątkową:
Tato mój do pieca sięga,
Moja mama - taka tęga,
Moja siostra - taka mała,
A ja jestem - samochwała!”
Kiedyś dostałem szóstkę na wyrecytowanie tego wiersza. :D
:ok:
Awatar użytkownika
Wujek Toni

Post autor: Wujek Toni »

The Djoker pisze: 27 sty 2019, 13:01 Weganem nawet.
Nie jest. Warunkiem powrotu Vajdy było przywrócenie ryb w diecie Serba.

Z jednej strony miło popatrzeć na takie szmacenie, natomiast z tyłu głowy tkwi ta bolesna świadomość, że gdyby nie Novak, bylibyśmy dzisiaj świadkami triumfu Rafy w swoim najsłabszym historycznie Szlemie, bez straty seta. I ta świadomość autentycznie zatrważa.
"Zabrałem kiedyś Rafaela wraz z Pico Monaco na ryby. Pamiętam, że chłopcy niezwykle radowali się na myśl o spędzeniu w taki sposób tamtego poranka - lato miało się już ku końcowi i była to jedna z ostatni okazji, by złowić kilka moren przed zamknięciem sezonu. Przypominam sobie bardzo dokładnie moment, gdy Rafael próbował po raz pierwszy zarzucić swoją wędkę , siedząc na skraju barki. Samą czynność wykonał nienagannie - widać było gołym okiem, że chłopak ma do wędkarstwa talent i czerpie z niego wielką przyjemność. Mimo to nie omieszkałem zbliżyć się do mojego bratanka, po czym chwyciłem go dosyć łagodnie, acz pewnie za muskularne prawe ramię, którym to przed chwilą zarzucił energicznie żyłkę wraz ze spławikiem i rzekłem: 'Którą ręką Cię uczyłem?'" Toni Nadal, Życie moje
Awatar użytkownika
kurcaczeudo

Post autor: kurcaczeudo »

The Djoker pisze: 27 sty 2019, 12:57
Harris pisze: 27 sty 2019, 12:47 Haha przeczytałem ostatnie kilka postów i widzę,że wypełzło z niektórych typowe polskie cebulactwo i mają swoją chwile radości zakompleksieni frustraci.Jestem do tego przyzwyczajony od lat,że wszyscy mi wszystkiego zazdroszczą...pracy, kasy, wyglądu...dlatego mam wiele przyjaciółek a mało prawdziwych kolegów:) Na mnie to nie robi żadnego wrażenia. Psy szczekają karawana jedzie dalej.Tym razem się nie udało będą kolejne turnieje.Novak dziś pokazał klasę, Rafa zagrał 30% tego co wcześniej sparaliżowany tym,że po drugiej stronie siatki stoi Serb.Wyglądał jak Szwajcar a nie waleczny Nadal.Przegrać można ale styl faktycznie rozczarowujący. I tego najbardziej szkoda,że nie było wielkiego meczu. Tak jak pisałem wcześniej, byłem tutaj do niedzieli i znikam.Pozdrawiam wszystkich tych normalnych. Wujku Toni Roland będzie jak zwykle nasz.Novak na twardych jest nie do pokonania.To jego królestwo.Pozdrawiam
Żadne cebulactwo. Swoimi postami przesiaknietymi pewnoscia wygranej Nadala zasluzyles na drwiny. Ale widze przygotowales mowe obronna. Moglbys troche pokorniej cos napisac. A i Wujek Toni jest sfrustrowanym kibicem Federera ktory po zlamaniu jego idola przez Nadala postanowil uprawiac na tym forum narracje "Rafa jest Bogiem". Szczerze nim gardzi i go nienawidzi. Nie bede tesknil Harrisie bo jestes zarozumialy a tej cechy u ludzi nie trawie.
W punkt!
MTT:
GS: Australian Open 2019 debel (W)
ATP 1000: Monte Carlo 2019 debel (F), Szanghaj 2019 debel(W/F), Bercy 2019 debel (F)
ATP 500: Rotterdam 2020 (W)
ATP 250: Auckland 2019 (W), Houston 2019 (F)
Davis Cup: 2018 (F)

Typer piłkarski:
LM UEFA: 2019 (W)
MŚ Rosja 2018: III miejsce
Awatar użytkownika
Robertinho

Post autor: Robertinho »

https://www.telegraf.rs/english/2814451 ... -am-eating

Djoko odpuścił ścisły weganizm, to tylko różne dziwne sekciarskie stronki próbują z niego ciągle robić twarz tej diety.

Ogólnie cieszy mnie zmiana narracji na "bójcie się Djokovica", no jakże mi przykro, ale tego długo wyczekiwanego święta nikt i nic dziś nie popsuje.
Ostatnio zmieniony 27 sty 2019, 13:18 przez Robertinho, łącznie zmieniany 1 raz.
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
Federasta20

Post autor: Federasta20 »

Mario pisze: 27 sty 2019, 12:59Pół argumentu nie miał Hiszpan, a jak to świadczy o wcześniejszych przeciwnikach Rafałka, to nawet szkoda gadać.
Ja wiem, że znęcanie się nad młodzieżą jest na czasie, a sam to uprawiam, jednak w tym przypadku warto zaznaczyć różnicę w dyspozycji Nadala w poprzednich meczach a dzisiaj. Nie wyrzucał wtedy nawet połowy FH, które w te krótkie trzy sety zdążył zepsuć. Co nie zmienia faktu, że szału nie ma, wyróżnił bym może Miedwiediewa, który ładnie wszedł do czwartej rundy, a potem ostro poczynał z Serbem. Gdyby tylko się nie załamał to kto wie.
CajraX pisze: 27 sty 2019, 13:08 Wg mnie Novak jest lepszym i wszechstronniejszym tenisistą od Rafy i dlatego bym zrozumiał dlaczego akurat on pobił wynik Rogera.
Też mi się wydaje, że jest taka logika. Nadal to siłacz i atleta, a Nole jednak ma bardzo solidny warsztat tenisowy.
Harris

Post autor: Harris »

The Djoker pisze: 27 sty 2019, 12:57
Ja sobie jaja robiłem przecież,żeby rozruszać troszkę tutaj dyskusje bo drętwo tu niesamowicie a ja uwielbiam emocje. Pisałem szczerze bo nigdy nie kłamie.Kibicowałem Rafie i postawiłem na niego kasę ale podkręcałem niektórych tutaj bo znam polską mentalność doskonale. Internet to jest miejsce frustratów i to jest fakt z którym ciężko polemizować. A tutaj co bym nie napisał to zaraz, że się chwale. Nie chciałem nic o sobie pisać ale jak ktoś zadawał pytania to odpowiadałem.Miałem kłamać, żeby ktoś się lepiej poczuł? Pytał ktoś czy dobrze zarabiam...Odpisałem,że średnio bo około 8 tys netto. Ja uważam,że za pracę która wykonuje to są grosze bo jest ciężka i bardzo odpowiedzialna. Dla mnie to na serio jest mało i bardziej to powód do wstydu,że nie mam lepiej płatnej pracy niż coś czym miałbym się chwalić. A tutaj odebrano to,że się chwale i jakieś wierszyki ktoś wstawia. Ręce opadają...Mi rodzina, najbiższe osoby pieprzą ciągle żebym poszukał innego lepiej płatnego zajęcia bo szkoda uciekającego czasu a tutaj ludzie odbierają to jak coś czym się chwale.Widocznie innymi kategoriami myślimy albo dużo tutaj studentów czy małolatów, którzy dostają kieszonkowe od rodziców albo gdzieś dorywczo pracują. Ja mam po prostu duże oczekiwania od siebie, zawsze byłem ambitny i nie lubię zadowalać się przeciętnością. Dobra idę biathlon oglądać i piękną Dorothea Wierer. Ja nie tylko tenisem żyje;)
Awatar użytkownika
Kiefer

Post autor: Kiefer »

CajraX pisze: 27 sty 2019, 13:08
Kiefer pisze: 27 sty 2019, 12:54 Eeee, zdecydowanie bardziej lubię Nadala, fani Szwajcara mogą co najwyżej bardziej kibicować Novakovi że względu na większe zagrożenie ze strony Hiszpana, jestem jednak przekonany, że gdyby spotkali się w finale przy 17-17 zwłaszcza na RG to zdecydowana większość byłaby za Nadalem, bo wówczas większym zagrożeniem byłby o rok młodszy Serb.
To ja na pewno nie jestem w tej większości, bo nie chodzi mi o zagrożenie, a o zwykłą sprawiedliwość. Wg mnie Novak jest lepszym i wszechstronniejszym tenisistą od Rafy i dlatego bym zrozumiał dlaczego akurat on pobił wynik Rogera. Myślę, że taki pogląd jednak jest powszechniejszy w naszym obozie :)
Trudno mi powiedzieć, który jest generalnie lepszy, Rafa jest królem mączki, Novak wygrał więcej na pozostałych nawierzchniach, ale chyba też trochę bardziej skorzystał na słabości touru.
Awatar użytkownika
The Djoker

Nie wiedzialem o tych rybach dzieki wujku dzieki Marjan
Zablokowany