Zatem można się rozejść.
Wimbledon 2019
- Robertinho
- DUN I LOVE
- Administrator
Re: Wimbledon 2019
Forum Barcy umarło, a La Rambla to taki sam śmietnik jak komentarze na rm.pl.jonathan pisze: ↑09 lip 2019, 17:14Może Ty też lepiej wrócisz do swoich?DUN I LOVE pisze: ↑09 lip 2019, 17:09 Jonny, ja piszę o forum Realu Madryt, nie o tym bagnie w komentarzach pod artami. Tam to faktycznie zaraza, na forum tzw. "putki" się nie ukrywają. Mają nawet specjalną rangę.![]()
![]()
MTT Titles/Finals
Spoiler:
A nie prościej nad Wisłą?
DUN I LOVE pisze: ↑05 sie 2021, 23:58 Praktycznie wszystkie finały w LA mi uciekły podczas tegorocznych IO. Jestem ogromnie tym zasmucony, za 3 lata już to się nie powtórzy.
Nie, bo pytałem o normalne bary w centrum, gdzie przejazdem można się napić nie wchodząc na snobów w snobistycznych knajpach. Kiedyś umówiłem się w jednej z takich "knajp", tak na próbę, i jak przywitał mnie nabzdyczony "barista" o wyglądzie działacza Grinpicu, to już więcej nie próbowałem.
Niestety soyboye opanowali warszaffkę całkowicie, ale tak to jest, gdy "Młodzi miejscy profesjonaliści" zastępują inteligencję. A kiedyś były czasy, gdy nikomu się nie śniło, że zagnieździ się tam Sierakowski z kompaniją. Co powinno być asumptem do głębokiej refleksji, a nie do picia pod chmurką nad Wisłą.
Ja się nie znam, jestem w Warszawie zazwyczaj w odwiedzinach albo zawodowo. Refleksje nad Wisłą też można snuć.jonathan pisze: ↑09 lip 2019, 18:14 Nie, bo pytałem o normalne bary w centrum, gdzie przejazdem można się napić nie wchodząc na snobów w snobistycznych knajpach. Kiedyś umówiłem się w jednej z takich "knajp", tak na próbę, i jak przywitał mnie nabzdyczony "barista" o wyglądzie działacza Grinpicu, to już więcej nie próbowałem.
Niestety soyboye opanowali warszaffkę całkowicie, ale tak to jest, gdy "Młodzi miejscy profesjonaliści" zastępują inteligencję. A kiedyś były czasy, gdy nikomu się nie śniło, że zagnieździ się tam Sierakowski z kompaniją. Co powinno być asumptem do głębokiej refleksji, a nie do picia pod chmurką nad Wisłą.
DUN I LOVE pisze: ↑05 sie 2021, 23:58 Praktycznie wszystkie finały w LA mi uciekły podczas tegorocznych IO. Jestem ogromnie tym zasmucony, za 3 lata już to się nie powtórzy.
Też bywam w Warszawie tylko służbowo, ale takie pobyty to zawsze przyczynek do ciekawej analizy socjologicznej, a Sierakowski to figura emblematyczna wobec całej kawiorowej lewicy.
A ja nie wymagam wiele, bo mają być tylko piwo, herbata, kawa i ludzie, którzy nie wyglądają jak armia wysoko opłacanych błaznów. Pozostają więc tylko bary mleczne, a to i tak najlepiej z dala od rogu Nowego Światu i Świętokrzyskiej, bo tam dzisiaj łatwiej natknąć się na jakiegoś elgiebetowca niż Polaka-rodaka. Tak rodzi się współczesny apartheid.

-
Jakie są Twoje przewidywania Wimbledonu jonathanie?
Załóżmy, że Nole będzie w finale, a w piątek Fedal.

A tego to nie wiem, nie znam się - wyłącznie na zasadzie skojarzenia Rafole. Ale może krzywdzę innych tenisistów.
U Szwejka jak byłem przy placu Konstytucji było spoko - piwo, inne napitki i ludzie też normalni. Zresztą zawsze w swoim gronie idę, nie zważam na pajaców.jonathan pisze: ↑09 lip 2019, 18:44 Też bywam w Warszawie tylko służbowo, ale takie pobyty to zawsze przyczynek do ciekawej analizy socjologicznej, a Sierakowski to figura emblematyczna wobec całej kawiorowej lewicy.
A ja nie wymagam wiele, bo mają być tylko piwo, herbata, kawa i ludzie, którzy nie wyglądają jak armia wysoko opłacanych błaznów. Pozostają więc tylko bary mleczne, a to i tak najlepiej z dala od rogu Nowego Światu i Świętokrzyskiej, bo tam dzisiaj łatwiej natknąć się na jakiegoś elgiebetowca niż Polaka-rodaka. Tak rodzi się współczesny apartheid.![]()
No właśnie jak byłem obok Placu Konstytucji, to bardzo tam było modnie - rury pod sufitem, dramatycznie niewygodne fotele i niskie stoliki z różnych kompletów, a ceny jak w centrum Oslo, co było akurat najmniejszym problemem. A jeszcze gdzie indziej podobno legendarna kawiarnia, w której występował kiedyś m.in. kabaret Dudek. Ale to było dawno temu.
Mam to szczęście, że we Wrocławiu odkrywam nowe miejsca z wyśmienitą kuchnią i całkowicie odmienną stylistyką jak Zwycięską 9.
Mam to szczęście, że we Wrocławiu odkrywam nowe miejsca z wyśmienitą kuchnią i całkowicie odmienną stylistyką jak Zwycięską 9.

Ostatnio zmieniony 09 lip 2019, 19:47 przez jonathan, łącznie zmieniany 1 raz.
Przychodzi mi na myśl tylko Piwiarnia Warki.
Zdałam sobie sprawę, że nie pamiętam kiedy byłam w Wawie na piwie nie pod chmurką. 

Nie ma gdzie moim zdaniem. Może DUN I LOVE by polecił BUW, ale nie wiem.
Wygląda na to, że każde miasto ma to, co sobie zorganizowało na swoje potrzeby.
Wygląda na to, że każde miasto ma to, co sobie zorganizowało na swoje potrzeby.
Meloty przegrywają na chwilę obecną w ćwierćfinale turnieju deblowego 2-1 z parą Mahut/Roger-Vasselin.
Nic nie pisaliśmy o Kubocie w tym turnieju, a chyba warto odnotować, że Polak wciąż jest w turnieju.
Nic nie pisaliśmy o Kubocie w tym turnieju, a chyba warto odnotować, że Polak wciąż jest w turnieju.

Meloty pewnie zaraz wylecą z turnieju, więc wrzucę coś, co jest lepsze od maści na ból dupy.
Polecam wszystkim. Paniom, Panom. Federastom i Nadalistom (czy jak tam Was nazywają na dzielni).

Polecam wszystkim. Paniom, Panom. Federastom i Nadalistom (czy jak tam Was nazywają na dzielni).

#siłażeberek #siładrwala
Rafael Nadal, to zło, zgoda?
PS. Nie ma zgody na brak zgody.
To w odniesieniu do Kukurydzianego? Czy tak po prostu?
Kukurydziany, a wersja mi się spodobała. 

Rafael Nadal, to zło, zgoda?
Nie powiem. Trochę lepsze od Edyty Górniak.
Mission Possible? Slowing Down Djokovic, Federer & Nadal At Wimbledon
https://www.atptour.com/en/news/facing- ... ledon-2019
Spoiler:
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
MTT (Singiel) - Tytuły (36) / Finały (23)
Spoiler: