Wimbledon 2019

Obrazek
Awatar użytkownika
Robertinho

Re: Wimbledon 2019

Post autor: Robertinho »

jaccol55 pisze: 09 lip 2019, 23:57 Nie ten wątek na takie dyskusje.

Kończę off topic. :)

PS Edytowałem poprzedniego posta. ;)
Spoko, wolę to od rozważań o szybkości kortów, piłek, geniuszu Nadala i sekretnych zakusach na wygrane Dziada. Branoc wszystkim!

Łukasz, ja sporo czytam KP, bardzo często się nie zgadzam, ale to oczywiście zupełnie inny poziom niż polityczne kurtyzany z GP.
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
Awatar użytkownika
lake

Post autor: lake »

Przecież w Australii już była jazda o mecz Kyrgiosa z Jordanem w TV zamiast Barty. Jakiś tamtejszy debil postanowił się pogrzać w tym blasku i zadał kretyńskie pytanie. Rafał i tak był delikatny.

MTT Career highlights:
GS: W Wimbledon '15, US Open '17
WTF: -SF '17
M 1000: W Indian Wells '14, Monte Carlo '17, F IW '16, Cincinnati '17
ATP 500:W Halle '18 F Waszyngton '16
ATP 250: W s-Hertogenbosch '14, Newport '17, Sankt Petersburg '17 F Chennai '17, F Quito '17

Debel:
GS: US Open '17, '19, F US Open '15, F Wimbledon '16
M 1000: W Indian Wells '19, Rzym '19, F Miami '19
Awatar użytkownika
Kamileki

Post autor: Kamileki »

Robertinho pisze: 09 lip 2019, 23:40 Chcecie prawdziwego lewackiego raka? To łapcie, polecam zwłaszcza końcówkę.

https://krytykapolityczna.pl/swiat/dlac ... -pilkarze/
Awatar użytkownika
Damian
Moderator
Kontakt:

Post autor: Damian »

ObrazekObrazek

Wimbledon - plan gier na środę:

Kort centralny – start o 14: *Hawk-Eye
[1] Novak Djokovic 🇷🇸 vs [21] David Goffin 🇧🇪
[8] Kei Nishikori 🇯🇵 vs [2] Roger Federer 🇨🇭

Kort 1 – start o 14: *Hawk-Eye
[26] Guido Pella 🇦🇷 vs [23] Roberto Bautista Agut 🇪🇸
Sam Querrey 🇺🇸 vs [3] Rafael Nadal 🇪🇸

MTT - OSIĄGNIĘCIA:
MTT (Singiel) - Tytuły (36) / Finały (23)
Spoiler:
Awatar użytkownika
lake

Post autor: lake »

Ja prdle. No ale nie pierwszy raz czytam podobną publikacje

Tu podobna
https://kobieta.wp.pl/wracaj-do-garow-n ... 779214465a
A tu ktoś odważył się odpowiedzieć
https://sportowefakty.wp.pl/esport/8090 ... ereotypami

Noż k...a. Z racji inwestycji (tak wiem porąbało mnie) miałem przyjemność obejrzeć kilka spotkań mundialu Pań. Tenis kobiecy przy tym w zestawieniu z męskim to jak Alpy vs Himalaje. W przypadku piłki nożnej to w wydaniu kobiet możemy mówić o Depresji Morza Martwego. Nie da się na to patrzeć. I nie mówie o biologii, ale ilości błędów, przygotowaniu taktycznym, głupieniu w polu karnym, nie chcę mi się więcej wymieniać... Mój dziesięcioletni syn trenujący dwa lata potrafi się lepiej zachować, choć i tak się często zżymam w sobie jak patrzę na jego mecze. A tu mówimy o zawodowcach, trenujących całe życie, o elicie tego sportu w wydaniu żeńskim. :facepalm:

MTT Career highlights:
GS: W Wimbledon '15, US Open '17
WTF: -SF '17
M 1000: W Indian Wells '14, Monte Carlo '17, F IW '16, Cincinnati '17
ATP 500:W Halle '18 F Waszyngton '16
ATP 250: W s-Hertogenbosch '14, Newport '17, Sankt Petersburg '17 F Chennai '17, F Quito '17

Debel:
GS: US Open '17, '19, F US Open '15, F Wimbledon '16
M 1000: W Indian Wells '19, Rzym '19, F Miami '19
Awatar użytkownika
Damian
Moderator
Kontakt:

Schedule & Stats: Djokovic, Federer, Nadal Headline QF Action Wednesday
Spoiler:
https://www.atptour.com/en/news/djokovi ... f-schedule

MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:
Awatar użytkownika
Damian
Moderator
Kontakt:

QF Preview: Djokovic Looks To Stay On Track Against Goffin
Spoiler:
https://www.atptour.com/en/news/djokovi ... qf-preview

MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:
Awatar użytkownika
Damian
Moderator
Kontakt:

QF Preview: Nadal, Federer Striving For More Wimbledon History
Spoiler:
https://www.atptour.com/en/news/federer ... 19-preview

MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:
Awatar użytkownika
Kiefer

Post autor: Kiefer »

Kamileki pisze: 09 lip 2019, 23:21
DUN I LOVE pisze: 09 lip 2019, 23:08 Już się podobno jacyś dziennikarze sapią do Rafy o seksizm.
https://www.polsatsport.pl/wiadomosc/20 ... wgXr8DJKo8
Tak się gasi lewaków:

No i pięknie, w sumie na niełatwe pytanie odpowiedział szczerze i na przekór tego co "powinien" powiedzieć. :ok:

Niewątpliwie mniej będzie raził jego niedzielny triumf po takiej wypowiedzi. No i gdzie jest Barty? Taka liderka a już jej nie ma...a Rafa dalej gra.
Awatar użytkownika
Sowa

Post autor: Sowa »

Obrazek
Mamy rekord jeśli chodzi o średni wiek ćwierćfinalistów (trzeci rok z rzędu). Ale w '70 niewiele lepiej. :D
Awatar użytkownika
Kiefer

Chyba nasz czeka absolutny rekord jeśli chodzi o półfinalistów, na RG trochę Thiem zaniżył, a teraz prawdopodobnie będzie Big3 i 31 letni Batistuta lub 29 letni Pella. No chyba, że Roger dziś coś wywinie, bo ewentualna porażka Rafy czy Novaka niespecjalnie odbije się na różnicy bo rywale niewiele młodsi.
Awatar użytkownika
MrHesiak

Post autor: MrHesiak »

Znalazłem taki komentarz na sportowych faktach:
"2005 rok:
1. Federer 6700 pkt
2. Nadal 4700
3. Roddick 3000
4. Hewitt 2500
5. Davydenko 2400
6. Nalbandian 2350
7. Agassi 2250 (35 lat - końcówka kariery)
8. Coria 2200
9. Ljubicic 2200
10. Gaudio 2050
Największych rywali jakich miał wtedy Federer to Roddick, Hewitt czy Davydenko, których można porównać jak w ostatnich latach do Tsongi, Berdycha czy Ferrera.
Czyli zawodnicy wiecznie dobijający się do wielkiej "3" ale wiecznie dostający ostre baty od tych trzech największych (to zupełnie inna półka zawodników, solidnych ale niezagrażających)
To tak jakby pozostawić samego Djokovicia czy Nadala na 4 lata z Tsongą, Berdychem i Ferrerem. Wiesz co to by się działo ? Łatwo można sobie wyobrazić - a tak miał właśnie Federer, co sprytnie wykorzystał i podbił sobie mocno Wielkie Szlemy.
Niestety czasy Djoko i Nadala są nieporównywalnie cięższe - to walka i wydzieranie sobie tytułów między sobą, a Federerem i jeszcze ostro mieszającym Murray'em.
Oni przez całą swoją karierę grają w trójkę czy nawet czwórkę - tytuły się rozeszły.
Żaden z nich nie był nawet przez chwilę "sam" na polu walki, jak Federer w tych swoich 4 latach!
Wiem co piszę, bo oglądałem tenis w latach 2004-2007 i Roddicka, Hewitta i spółkę dobrze znam - Federer nie miał z kim potracić wtedy tytułów - ten ranking powyżej rozjaśnia bardzo wiele.
O sile Djoko i Nadala świadczy to, że mimo dużo cięższej drogi (bez ulgowych lat) oni i tak raczej dogonią Rogera, co będzie czymś wielkim.

Także krótko mówiąc, w tenisie liczą się tylko wielkie szlemy, to one są numerem "1" wszyscy pod te turnieje szlifują optymalną formę i trzeba tego się trzymać. To one tak naprawdę wskazują największych i tak to już będzie odbierane. (GOAT wprowadza tylko zamieszanie i nic z tego nie wynika)
Nawet to, że Roger ugrał coś wcześniej bo nie miał godnych rywali - wszyscy o tym zapomną (bądź już tego nie widzą), liczy się tylko liczba szlemów.
Dlatego Serb i Hiszpan, mimo przeciwności losu, muszą przegonić Rogera z tą "20-stką" bo nikt na nich z pobłażliwością nie spojrzy, mimo że ich cyfry już teraz więcej znaczą niż "20" Federera.
Reguły są brutalne, Federer miał "gratisa", Serb i Hiszpan nie mieli tyle szczęścia, ale pozostawmy to, największym będzie ten kto wykręci WIĘKSZĄ CYFRĘ - na detale i na drogę dojścia do tej cyfry, nikt nie będzie patrzył po latach.
Novak i Rafa o tym wiedzą, dlatego teraz zażarcie będą walczyć, aby udowodnić swoją wyższość. Według mnie, to oni dwaj teraz będą tylko wygrywać SZLEMY, do momentu pobicia Rogera - to najbardziej prawdopodobne !
Tylko przypadek, jakaś dziwna okoliczność, że wyjątkowo dorwie się ktoś inny do pucharu - nawet na to bym za bardzo nie liczył ;)

W tej chwili jest "tylko" dwóch zawodników do pucharu, czyli dla Serba i Hiszpana to najlepsza okazja do ataku w karierze (nie ma czterech, jest dwóch), im już nie będzie dane walczyć w pojedynkę z "Ferrerami" czy "Roddickami" jak to miał Roger, ale i tak UDOWODNIĄ SWOJE !
Za chwilę będą NAJWIĘKSI i ciekaw tylko jestem, czy Novak, czy Rafa wygra tą finałową batalię ;)

P.S. Czasów Roda Lavera nie ma co porównywać do ostatnich 20 lat, to inna epoka, inne problemy, inny system, w pewnym sensie też był poszkodowany, ale na to nikt nie będzie patrzył.
Dlatego dla tenisa, to ilość szlemów zawsze będzie najważniejsza (nieważne kto jaką drogę miał - niestety taka brutalna prawda).
Z tego zdają sobie sprawę Novak i Rafa dlatego teraz wystawią najcięższe działa, aby wygrać ten najtrudniejszy ranking."

Co sądzicie na ten temat?
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Post autor: DUN I LOVE »

MrHesiak pisze: 10 lip 2019, 10:45Największych rywali jakich miał wtedy Federer to Roddick, Hewitt czy Davydenko, których można porównać jak w ostatnich latach do Tsongi, Berdycha czy Ferrera.
Czyli zawodnicy wiecznie dobijający się do wielkiej "3" ale wiecznie dostający ostre baty od tych trzech największych (to zupełnie inna półka zawodników, solidnych ale niezagrażających)
Skończyłem czytać.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
COA

Post autor: COA »

Już zaczynałem coś pisać o cnocie matki autora powyższego, ale w sumie po co. Usuń tego raka Dejw, plz.
Awatar użytkownika
Robertinho

Post autor: Robertinho »

Właśnie m.in. dlatego się wypisałem z federastii. Raka proszę tu nie przynosić. Swojego mamy wystarczająco.
Ostatnio zmieniony 10 lip 2019, 11:22 przez Robertinho, łącznie zmieniany 1 raz.
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

:D

Za kilka lat ludzie zaczną wierzyć, że dziś z Kwarym i Peją w QF WS jest trudniej niż w "ulgowych latach" RF. :D
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
MrHesiak

Post autor: MrHesiak »

DUN I LOVE pisze: 10 lip 2019, 10:48
MrHesiak pisze: 10 lip 2019, 10:45Największych rywali jakich miał wtedy Federer to Roddick, Hewitt czy Davydenko, których można porównać jak w ostatnich latach do Tsongi, Berdycha czy Ferrera.
Skończyłem czytać.
A ja niepotrzebnie przeczytałem całość :/
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Swoją drogą to smutne, że mtenis upadło tak nisko, że trzeba nas supportować komentarzami z SF. :|
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Kamileki

Post autor: Kamileki »

MrHesiak pisze: 10 lip 2019, 10:45
Spoiler:
Obrazek
Awatar użytkownika
Kiefer

DUN I LOVE pisze: 10 lip 2019, 10:48
Skończyłem czytać.
Ja w tym samym miejscu. Xd
Zablokowany