W Australii Fed dał ciała, ale to za to piąty półfinał z rzędu Rafy i Novaka, wyrównany rekord. Oni im starsi tym bardziej ten Tour jest przez nich zabetonowany, tym bardziej, że ten Fed tak niby odpuszcza, ale jakby chciał a nie mógł..

W Australii Fed dał ciała, ale to za to piąty półfinał z rzędu Rafy i Novaka, wyrównany rekord. Oni im starsi tym bardziej ten Tour jest przez nich zabetonowany, tym bardziej, że ten Fed tak niby odpuszcza, ale jakby chciał a nie mógł..
DUN I LOVE pisze: ↑05 sie 2021, 23:58 Praktycznie wszystkie finały w LA mi uciekły podczas tegorocznych IO. Jestem ogromnie tym zasmucony, za 3 lata już to się nie powtórzy.
Wiem, ale wkarwia to. Zwłaszcza lepsze 5 też były.
Wreszcie post godny tych rozgrywek.polo90 pisze: ↑10 lip 2019, 20:48 No i doczekaliśmy się meczu Bogów na Wimbledonie.
Federer-Nadal na ten mecz czekałem od końca finału 2008 roku.
2008 finał mecz tysiąclecia i najlepszy mecz Wimbledonu w historii.
Teraz po latach będziemy mieli piękne zwycięstwo Federera. Tak pokonanie Nadala i triumf będzie pięknym zwieńczeniem kariery Rogera Federera. To będzie cudowne zobaczyć tak długo wyczekiwane przez fanów na całym świecie zwycięstwo i późniejszy triumf ze słabym jak na jego możliwości Djokovicem.
Tak świetnie Roger radził sobie z Rafą od wygranego finału AO 2017.
Przewiduję świetne spotkanie w którym zostaną obnażone wszystkie braki Nadala.
Szczególnie dużo punktów zdobędzie Roger po słabym 2 podaniu Rafy.
W tym meczu wyjdzie całą maestriaSzwajcara. Nie mogę się doczekać meczu jak również późniejszego triumfu w całym turnieju który umili mi smutne jak na ten moment życie.
Ja co prawda tego meczu nie oglądałem na żywca, więc w pamięć tak nie zapadł, ale pierwsze dwa sety przez Feda raczej były średnie, ale od trzeciego chyba już było wybitne widowisko. Mecz w Australii w 2017-ym też miał zapaści, ale piąty set i run Feda swoje zrobiły.
Pocieszyć się można, że powyżej 100% już nie będzie.DUN I LOVE pisze: ↑10 lip 2019, 20:59
Wimbledon - wiek uczestników półfinałów (rocznikowo):
1. [2] Roger Federer- 38
2. [2] Rafael Nadal- 33
3. [1] Novak Djoković- 32
4. [18] Roberto Bautista Agut- 31
Współczynnik Kiefera - 100% (+ 25%)
4 sety finału AO 2009 były niesamowite. Mecz czasem zapominany ze względu na gładki piąty set.Kiefer pisze: ↑10 lip 2019, 21:57 Pamiętam jak najlepszym meczem w historii obwoływano pod wpływem chwili Rafole w finale AO 12, a był to generalnie mecz średni. Niewątpliwie jednak ten finał Wimbledonu 2008 był meczem niesamowitym, podobnie jak finał AO 2017 i oba te pojedynki będą długo wspominane, coś jak ten Borg & McEnroe.
Użytkownicy przeglądający to forum: Kiefer i 7 gości