Wimbledon 2019

Obrazek
Awatar użytkownika
Robertinho

Re: Wimbledon 2019

Post autor: Robertinho »

Pod względem intensywności wymian pewnie mecz wszech czasów, tenis z play station, tak się na dłuższą metę grać nie dało i potem poziom ich spotkań już tylko spadał, mecz na Wimblu rok temu był rzadkim wyjątkiem od tej reguły.
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Post autor: DUN I LOVE »

Kiefer pisze: 11 lip 2019, 4:46Swoją drogą kto by się spodziewał, że Fed wygraną w AO jeszcze może zapłacić przegraną w Paryżu, na Wimbledonie, bilansem w WS 3-11 i utratą rekordu GS. :D
Będąc poważnym to Roger na aż taki policzek nie zasłużył, ale co zrobić.
Życie. Dobrze się bawiliśmy, a teraz trzeba zapłacić rachunki.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Kiefer

Post autor: Kiefer »

Robertinho pisze: 11 lip 2019, 9:59 Pod względem intensywności wymian pewnie mecz wszech czasów, tenis z play station, tak się na dłuższą metę grać nie dało i potem poziom ich spotkań już tylko spadał, mecz na Wimblu rok temu był rzadkim wyjątkiem od tej reguły.
Zgadzam się z Tobą.

No i właśnie ten mecz na Wimbledonie to moim zdaniem chyba ich najlepszy mecz w stopniu ogólnym, stał na naprawdę mega poziomie i emocji było bardzo bardzo dużo, np. na RG13 mieli trochę więcej przestojów w grze.
Awatar użytkownika
LokalnyEkspert

Post autor: LokalnyEkspert »

Kiefer pisze: 11 lip 2019, 10:29 np. na RG13 mieli trochę więcej przestojów w grze.
Ten mecz też zapadł mi w pamięci. Jeden z lepszych, szczególnie to co Nadal grał w 5 secie i ile miał jeszcze paliwa robiło na mnie wrażenie.
Awatar użytkownika
Robertinho

DUN I LOVE pisze: 11 lip 2019, 10:04
Kiefer pisze: 11 lip 2019, 4:46Swoją drogą kto by się spodziewał, że Fed wygraną w AO jeszcze może zapłacić przegraną w Paryżu, na Wimbledonie, bilansem w WS 3-11 i utratą rekordu GS. :D
Będąc poważnym to Roger na aż taki policzek nie zasłużył, ale co zrobić.
Życie. Dobrze się bawiliśmy, a teraz trzeba zapłacić rachunki.
To jest naprawdę skandal, że oni po 2,5 roku znowu grają mecz być może o GOATa. W tym czasie Fed miał dwa urazy, a Nadal pewnie z pięć i zdążył po raz drugi wyłysieć.

A Zworki&co są dokładnie w tym samym punkcie, jeśli nie w gorszym, bo niby coś tam w międzyczasie wygrały, ale jeszcze więcej przegrały i zdążyły się wypalić(sic!), a WS starcy zabetonowali niczym dekadę temu, tylko teraz odgrywają już nawet nie Berdychów, Ferrerów i Tsongi, tylko jakichś randomowych gamoni. Zaorać ten sport.
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Daj spokój z tymi meczami o GOATa, zagrają takich pewnie jeszcze z 5.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Kamileki

Post autor: Kamileki »

DUN I LOVE pisze: 11 lip 2019, 10:51 Daj spokój z tymi meczami o GOATa, zagrają takich pewnie jeszcze z 5.
5 to będzie do końca przyszłego roku :D
Awatar użytkownika
Robertinho

Dodam jeszcze, że ten Kei jest niesłychanie symptomatyczny. Kolejny na papierze świetny wynik i kolejny raz marmolada z niego zostaje, kiedy fapster zaczyna cokolwiek grać. Dokąd nie zacznie regularnie wylatywać w pierwszym tygodniu WS, nie można tych rozgrywek traktować poważnie.
Awatar użytkownika
Robertinho

DUN I LOVE pisze: 11 lip 2019, 10:51 Daj spokój z tymi meczami o GOATa, zagrają takich pewnie jeszcze z 5.
Jeśli Nadal wygra jeden z trzech WS do RG, a raczej wygra, to już będą tylko mecze o maksymalne zeszmacenie Dziada.
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Nie ma co się nakręcać. Co będzie, to będzie.

Jutro o 22 mój zabójczy fh będzie siał spustoszenie po tej stronie kortu, po której stoi COA.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Lucas

Post autor: Lucas »

DUN I LOVE pisze: 11 lip 2019, 10:58
Jutro o 22 mój zabójczy fh będzie siał spustoszenie po tej stronie kortu, po której stoi COA.
Sesja wieczorna :D. Bilety pewnie drogie, ale i tak się rozeszły jak świeże bułeczki :D.
“I doubt about myself, I think the doubts are good in life. The people who don’t have doubts I think only two things: arrogance or not intelligence.”- Rafa Nadal

"There are other tournaments in which I would like to win. However, in the end, trophies are just pieces of metal. The main thing that I took from tennis is love. She will remain with me forever, and I am sincerely grateful for this “ - David Ferrer
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Bez publiki. Nie dla Polaczków taka pomarańcza.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Jacques D.

Post autor: Jacques D. »

Co do tego Rafole to:

Madryt 09, mecze z 2011 - przede wszystkim USO i wiosenne Mastersy w Stanach, RG 13, Wim 18, od biedy Kanada 13, AO 12 do wyróżnienia za fizyczność, bo tenisowo mecz okropny. Musiałbym sobie jeszcze przypomnieć RG 08, tam też mogło być trochę dobrej gry. Montreal 07 godny zapamiętania ze względu na postawę Djokovicia.

Reszta do gazu.
I know the pieces fit.
Spoiler:
Awatar użytkownika
Sowa

Post autor: Sowa »

DUN I LOVE pisze: 11 lip 2019, 10:58 Nie ma co się nakręcać. Co będzie, to będzie.

Jakiś stream?

Agut miał być na Ibizie. Jakoś nie przekonały mnie jego słowa, że woli być tutaj. Wygląda tak, jakby ucieczka była lepszym rozwiązaniem niż lanie od Novaka.
Novaka w sumie też nikt nie sprawdził - Hurkacz pograł w jednym secie i skała skruszała, ale wiadomo, nie sztuka grać tak na chwilę. A niestety i Fafik i Tata mają swoje przestoje. Wczorajsze problemy z dociągnięciem pierwszego seta u Rafy pominę milczeniem.

Tak sobie myślę, że może zwyczajnie trafiliśmy na generację ludzi, którym wystarczy to, co jest. Spora kasa, ładne dziewczyny. Bez spiny, bez rozpatrywania porażek. I tak jak trafiło nam się kilku graczy o ciągłej chęci wygrywania - tak może zwyczajnie teraz takiego nie ma. Myśli w stylu - po co będę orał, jak i tak ich nie pokonam pewnie się ciągle obijają w głowach młodego pokolenia. Smutne to, ale wcale nie takie rzadkie w dzisiejszym sporcie.
Awatar użytkownika
Robertinho

DUN I LOVE pisze: 11 lip 2019, 10:58 Nie ma co się nakręcać. Co będzie, to będzie.

Ja się nie nakręcam. Przygotowuję na to Was i sobie od AO17, także teraz skomentuję 21 WS Rafałka przeciągłym ziewnięciem. I tak, będę pisać, że to skandal i upadek tego sportu, bo to będzie skandal i upadek tego sportu.

Emocje przeżywam przy tym dokładnie takie same, jak dziennikarze tabloidów, walący tytuły pełne oburzenia i moralnej paniki, a że niektórzy wpadają w ciężkie stany psychotyczne, niczym obrońcy OTUA-y przed złym Kaczorem/wartości chrześcijańskich przed złym lewactwem, to już inna sprawa.
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Sowa pisze: 11 lip 2019, 11:06Tak sobie myślę, że może zwyczajnie trafiliśmy na generację ludzi, którym wystarczy to, co jest. Spora kasa, ładne dziewczyny. Bez spiny, bez rozpatrywania porażek. I tak jak trafiło nam się kilku graczy o ciągłej chęci wygrywania - tak może zwyczajnie teraz takiego nie ma. Myśli w stylu - po co będę orał, jak i tak ich nie pokonam pewnie się ciągle obijają w głowach młodego pokolenia. Smutne to, ale wcale nie takie rzadkie w dzisiejszym sporcie.
Może tak być, podobno najefektywniej pracują ci, co najmniej zarabiają. :D Duże pieniądze, często nieadekwatne do włożonej pracy, mocno rozleniwiają i nie budują w człowieku poczucia, że na wszystko trzeba zapracować. Można powiedzieć, że takie Zworki i Kyrgiosy mają takie życie, o jakim większość marzy. :)
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Bialas55

Post autor: Bialas55 »

Dobrą macie pamięć skoro pamiętacie takie odległe mecze. Ja niby oglądałem wimbledon 08, ale za cholerę nie pamiętam poziomu meczu.Odnośnie piątku to Nadal w Australii prezentował się niby bardzo dobrze, a finał pokazał, że to raczej przeciwnicy byli słabi. No nie może on tego wygrać i mieć szanse na 19 tytuł, tak nie może być, ale ta trawa to zaczyna mu leżeć jakby ostatnio. Ja meczu na żywo nie obejrze. Już wiadomo ,który połfinał będzie pierwszy? 21 jest powtórka pierwszego, 23.30 drugiego i na ten bym zdążył i dobrze żeby był to Fedal.
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Wczorajszy OOP chyba już to zdradził. Novak zacznie, Fedal skończy pewnie.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Żilu

Post autor: Żilu »

DUN I LOVE pisze: 11 lip 2019, 11:00 Bez publiki. Nie dla Polaczków taka pomarańcza.
Ja Żyd jestem, więc mam nadzieję, że się zalapię.
Awatar użytkownika
COA

Post autor: COA »

DUN I LOVE pisze: 11 lip 2019, 10:58
Gościu, trening woleja jutro, jakoś tego debla musimy wygrać.
Zablokowany