Australian Open 2020

Obrazek
Rroggerr

Re: Australian Open 2020

Post autor: Rroggerr »

A, i powalczy mocno Thiem z tego co widziałem dwa sety z Monfilsem, mocno się nastawiam na ten mecz.
Awatar użytkownika
robpal

Post autor: robpal »

COA pisze: 27 sty 2020, 16:37 Otwieram dyskusję pod tytułem: ,,Miłoszek pobiera jutro przynajmniej seta."
Bez szans. Gwałt będzie.
MTT career highlights (26-17):
2021: Delray Beach (F);
2020: Antwerpia (W), Cincinnati (W), Dubaj (F), Montpellier (F);
2019: Bazylea (W), Sztokholm (W), Szanghaj (W), Metz (W), Winston-Salem (F), Stuttgart (W), Madryt (W), Monachium (F), Barcelona (F), Houston (W), Acapulco (W), Buenos Aires (F);
2018: Paryż (F), Bazylea (F), Metz (W), Toronto (W), Estoril (F), Miami (W), Australian Open (F);
2017: WTF (W), Sztokholm (W), Hamburg (W), Stuttgart (W), Acapulco (W);
2016: WTF (F), Bazylea (F), Cincinnati (W), Roland Garros (F), Marsylia (W), Doha (W);
2015: WTF (W), Bazylea (W), Winston-Salem (W), Hamburg (W), Wimbledon (F), Stuttgart (W), Monte Carlo (F), Indian Wells (F);
2014: Halle (F)
Awatar użytkownika
Lucas

Post autor: Lucas »

lake pisze: 27 sty 2020, 16:52 Swoją drogą ilość wariantów z perspektywy najliczniejszych u nas obozów, komu kibicować, komu antykibicować, wyborów mniejszego zła, itp., w obliczu potencjalnych matchupów robi się imponująca.
Nie ma tu chyba pola do wielkiego kombinowania. Djokovic to bierze jak mu łokieć nie pęknie. Rafa jest według mnie słabszy niż podczas Copa Davis, więc nie mamy nawet o czym marzyć. Będę kibicować Hiszpanowi do końca, nawet jak ma wziąć tackę.

Gdybym miał wyłączyć ten tryb to tylko super dysponowany Zverev mógłby Serba postraszyć. Jeśli Rafa odpadnie to będę za Niemcem.
“I doubt about myself, I think the doubts are good in life. The people who don’t have doubts I think only two things: arrogance or not intelligence.”- Rafa Nadal

"There are other tournaments in which I would like to win. However, in the end, trophies are just pieces of metal. The main thing that I took from tennis is love. She will remain with me forever, and I am sincerely grateful for this “ - David Ferrer
Awatar użytkownika
Robertinho

Post autor: Robertinho »

Lucas pisze: 27 sty 2020, 17:14
lake pisze: 27 sty 2020, 16:52 Swoją drogą ilość wariantów z perspektywy najliczniejszych u nas obozów, komu kibicować, komu antykibicować, wyborów mniejszego zła, itp., w obliczu potencjalnych matchupów robi się imponująca.
Nie ma tu chyba pola do wielkiego kombinowania. Djokovic to bierze jak mu łokieć nie pęknie. Rafa jest według mnie słabszy niż podczas Copa Davis, więc nie mamy nawet o czym marzyć. Będę kibicować Hiszpanowi do końca, nawet jak ma wziąć tackę.

Gdybym miał wyłączyć ten tryb to tylko super dysponowany Zverev mógłby Serba postraszyć. Jeśli Rafa odpadnie to będę za Niemcem.
Tylko Zworacz rejpiący rafole pogodzi wszystkich(bo nielubiący całego fap3 to też duża grupa, coraz większa rzekłbym)
Ostatnio zmieniony 27 sty 2020, 17:19 przez Robertinho, łącznie zmieniany 1 raz.
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
Awatar użytkownika
Kiefer

Post autor: Kiefer »

COA pisze: 27 sty 2020, 16:37 Otwieram dyskusję pod tytułem: ,,Miłoszek pobiera jutro przynajmniej seta."
Maks seta, w dodatku przy szczęśliwym zbiegu okoliczności, choć chciałbym żeby było inaczej.
Rroggerr pisze: 27 sty 2020, 16:55 A, i powalczy mocno Thiem z tego co widziałem dwa sety z Monfilsem, mocno się nastawiam na ten mecz.
Nie miałem okazji oglądać, poza kawałkiem jego najgorszego występu, ale też coś czuję, że może Austriak puknąć Rafałka, ja również się nastawiam.
Robertinho pisze: 27 sty 2020, 15:41 Wstępne zmiękczanie uważam za relatywnie udane. Czas na pierwszą fazę prania...
:D
Awatar użytkownika
Kamileki

Post autor: Kamileki »

Moja wizja: naćpany Thiem - jakieś 10 % szans, a potem naćpany Zworek, jakieś 5 % szans. Inne miernoty Novak zdmuchnie z kortu. Oczywiście Austriak i Niemiec muszą być w miarę wypoczęci, a przede wszystkim pewien uznany miłośnik tacy australijskiej też ma swoje plany.
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Post autor: DUN I LOVE »

Kochani, trochę lodu na głowę z tym Zworkiem.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Michael Scott

Post autor: Michael Scott »

Chyba ktoś upadł na głowę, by Zverevowi dawać większe szanse z Novakiem niż Rafie. Z Thiemem można jeszcze pomyśleć, jeśli zmiótłby z kortu Hiszpana i był w top formie, ale nie przesadzajmy z opcją niemiecką.
Awatar użytkownika
Kiefer

Michael Scott pisze: 27 sty 2020, 18:05 Chyba ktoś upadł na głowę, by Zverevowi dawać większe szanse z Novakiem niż Rafie. Z Thiemem można jeszcze pomyśleć, jeśli zmiótłby z kortu Hiszpana i był w top formie, ale nie przesadzajmy z opcją niemiecką.
Daje większe szanse Zverevowi.
Awatar użytkownika
Michael Scott

Kiefer pisze: 27 sty 2020, 18:10
Michael Scott pisze: 27 sty 2020, 18:05 Chyba ktoś upadł na głowę, by Zverevowi dawać większe szanse z Novakiem niż Rafie. Z Thiemem można jeszcze pomyśleć, jeśli zmiótłby z kortu Hiszpana i był w top formie, ale nie przesadzajmy z opcją niemiecką.
Dlaczego? :|
Awatar użytkownika
Kiefer

Michael Scott pisze: 27 sty 2020, 18:11
Bo zwyczajnie w formie (ponoć w niej jest) jest większym zagrożeniem na hardzie dla Djokovica niż Nadal, dlatego.
Oczywiście suchy nie wzbudza u mnie większego zaufania, on może wyjść na mecz i nagle walnąć 20 DFów już z Wawrinką, ale jak wyglądają pojedynki Rafole po prostu wiemy, tutaj nic się nie wydarzy.
Awatar użytkownika
Kamileki

Grajkowie pozostali w grze i ich bilans spotkań oraz setów na hardzie z Novakiem (od 2014 roku):

Federer 6-7 Djokovic, sety: 17-17
Wawrinka 3-4 Djokovic, sety: 11-12
Zverew 1-2 Djokovic, sety: 2-4
Thiem 1-3 Djokovic, sety: 3-7
Sandgren 0-1 Djokovic, sety: 1-3
Raonic 0-5 Djokovic, sety: 1-11
Nadal 0-7 Djokovic, sety: 0-15

Wróżbita Maciej spogląda na liczby i przy szansach Rafaela wypada karta śmierci:
Obrazek
Awatar użytkownika
TennisUser

Post autor: TennisUser »

Tylko Sandgren z pozostałych zawodników miałby mniejsze szanse z Djokoviciem niż Nadal.

Swoją drogą, kiedy ostatnio zawodnik z tak niskim rankingiem znalazł się w 1/4?
You lost that heartbreaking final at Wimbledon, what did you do differently today?

"I won the match point, I guess."
Rroggerr

Post autor: Rroggerr »

TennisUser pisze: 27 sty 2020, 19:23
Najdalej dwa lata temu, nawet podobnie się nazywał.
Awatar użytkownika
lake

Post autor: lake »

W poście MS kluczowe są słowa "w finale". Oczywiście w teorii Zvorek na hardzie w kawałku formy to większe zagrożenie dla Serba, ale raz że mówimy o formule Bo5 i do tego jeszcze finale GS. Terytoria które Kmiotek zna tylko z mapy. Pomijam już że kombo Stan, Rafa/Tim, Fedovic to nie na jego przeciążone metalami szlachetnymi barki.
Jak dla mnie największe szanse w finale miałby Austriak, potem Stan, Rafał i na końcu Zvorek. Domiś wie jak ograć Serba na wolnym hardzie, wie jak w Szlemie i wie jak w pięciu setach. Szwajcar wie to jeszcze lepiej i jego gra chyba najmniej pasuje Nole, ale chyba jednak Thiem jest w lepszej dyspozycji, a wieku na pewno. Dlaczego postawiłbym Hiszpana nad Niemcem już napisałem.
Jeżeli natomiast w finale będzie czekał Fed, to Stan spada na czwarte miejsce. A co do karty śmierci to pasuje do wszystkich czterech, bo wszystko wskazuje na to że do finału awansuje trup kto by nim nie był.
Rroggerr pisze: 27 sty 2020, 19:41
TennisUser pisze: 27 sty 2020, 19:23
Najdalej dwa lata temu, nawet podobnie się nazywał.
75, 41, 47, 67, 100 -ranking rywali Feda w drodze do semi. Dobrze że Hiszpan tak nie ma. Choć w sumie z punktu widzenia szefa to źle, byłoby ze 20 stron więcej. Płaczu ;)

MTT Career highlights:
GS: W Wimbledon '15, US Open '17
WTF: -SF '17
M 1000: W Indian Wells '14, Monte Carlo '17, F IW '16, Cincinnati '17
ATP 500:W Halle '18 F Waszyngton '16
ATP 250: W s-Hertogenbosch '14, Newport '17, Sankt Petersburg '17 F Chennai '17, F Quito '17

Debel:
GS: US Open '17, '19, F US Open '15, F Wimbledon '16
M 1000: W Indian Wells '19, Rzym '19, F Miami '19
Awatar użytkownika
Robertinho

Post autor: Robertinho »

Kamileki pisze: 27 sty 2020, 18:45

Grajkowie pozostali w grze i ich bilans spotkań oraz setów na hardzie z Novakiem (od 2014 roku):

Wróżbita Maciej spogląda na liczby i przy szansach Rafaela wypada karta śmierci:
Obrazek
Sam już nie wiem, co boli bardziej, wycieraczka Novaka z dwoma USO w tym czasie, czy 0-3 w finałach Wimbla starego dziada z Djezusem. :D
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
Awatar użytkownika
Michael Scott

Jutro raczej emocji nie będzie, Novak i Roger bez większych problemów zameldują się w półfinale.

Ciekawi mnie forma Thiema i matchup z Rafą. W meczu z Boltem wyglądał słabo, masakrycznie męczył kolejne piłki i rozczarował tą pięciosetówką, ostatnio jednak zmiótł z kortu Monflisa, który żadnym kasztanem-kwalifikantem nie jest, więc może Austriak łapie zwyżkę formy na decydującą fazę turnieju. Wydaje się jednak, że - również z racji młodszego wieku - na tym etapie turnieju Thiem ma więcej sił niż Hiszpan i każdy kolejny rozegrany set będzie go faworyzował. Z drugiej strony jeśli chodzi o skłonności do "zacięcia się", tudzież "czołkerstwa", zdecydowanie stawiałbym na Dominica, który w jedynym meczu na hardzie z Rafą na US Open 2018 rozpoczął piorunująco, ale później osiadł i ostatecznie w dramatycznych okolicznościach przegrał. Nadal wygląda na bardziej ociężałego i skłonnego do popełniania prostych błędów, niemniej to wciąż może być wystaczający kapitał w ćwierćfinałowym starciu. Jako, że piłka odbija się na australijskich kortach niżej niż choćby na US Open, topspin Rafy może nie czynić spustoszenia i być zniwelowany bardzo dobrym bh Austriaka, obawiam się też o to, że będziemy mieli powtórkę z 2018 roku z tą różnicą, że starszy Rafa tym razem z Thiemem - któremu nawierzchnia bardziej pasuje - przegra. Nawet jeśli standardowo w takich meczach będzie starał się posyłać długie, głębokie piłki i jak najdłużej rozgrywać wymiany, czekając na ruch rywala i popełnienie błędu.
Yossariann

Post autor: Yossariann »

Robertinho pisze: 27 sty 2020, 20:09
Kamileki pisze: 27 sty 2020, 18:45

Obrazek
Sam już nie wiem, co boli bardziej, wycieraczka Novaka z dwoma USO w tym czasie, czy 0-3 w finałach Wimbla starego dziada z Djezusem. :D
Rychu peja mający szansę uczciwie zarobić.
Awatar użytkownika
Kamileki

lake pisze: 27 sty 2020, 19:53 W poście MS kluczowe są słowa "w finale". Oczywiście w teorii Zvorek na hardzie w kawałku formy to większe zagrożenie dla Serba, ale raz że mówimy o formule Bo5 i do tego jeszcze finale GS. Terytoria które Kmiotek zna tylko z mapy. Pomijam już że kombo Stan, Rafa/Tim, Fedovic to nie na jego przeciążone metalami szlachetnymi barki.
Jak dla mnie największe szanse w finale miałby Austriak, potem Stan, Rafał i na końcu Zvorek. Domiś wie jak ograć Serba na wolnym hardzie, wie jak w Szlemie i wie jak w pięciu setach. Szwajcar wie to jeszcze lepiej i jego gra chyba najmniej pasuje Nole, ale chyba jednak Thiem jest w lepszej dyspozycji, a wieku na pewno. Dlaczego postawiłbym Hiszpana nad Niemcem już napisałem.
Jeżeli natomiast w finale będzie czekał Fed, to Stan spada na czwarte miejsce. A co do karty śmierci to pasuje do wszystkich czterech, bo wszystko wskazuje na to że do finału awansuje trup kto by nim nie był.
Zworek jeszcze seta nie stracił, a mecz z Wawą nie musi być specjalnie długi więc Niemiec ma znacznie większe szanse niż Wawa czy Nadal na to aby nie być trupem w finale. Obaj mają już swoje lata, w dodatku pierwszy grał już dwie pięciosetówki a Nadal po 3.5 h z Nickiem także ma już coś w nogach. No, a Dominic z racji młodszego wieku na pewno lepiej zniesie trudy orania niż Rybak i Stanimal więc też ma jakieś szanse na dowiezienie pewnego zapasu energii na ostatni mecz. Mam w pamięci możliwości serwisowe Zworka, a skoro jakąś formę pokazuje to siłą rzeczy zrobi Novakowi więcej szkód niż Rafał, którego podanie nie stanowi dla Serba żadnych problemów.
Federasta20

Post autor: Federasta20 »

Buki:
Federer - 1.10, Sandgren - 8.20.
Djokovic - 1.12, Raonic - 7.20.
Nadal - 1.37, Thiem - 3.30.
Zverev - 1.67, Wawrinka - 2.31.
Zablokowany