F1
Re: F1
Przewaga w dzisiejszych testach. O Jezu... A to już 3 dzień na 6, więc nie jest tak, że wszyscy będą się krygować z tym co potrafią do samego końca.
Rafael Nadal, to zło, zgoda?
PS. Nie ma zgody na brak zgody.
- Starigniter
Bardzo dziękuję

Niestety, ale jednak złamałem już teraz postanowienie, bo nikt nie odpisywał, a jednak nie mogłem się doczekać (aczkolwiek 51 pełnych dni to niezły wynik, prawie 1/5 roku już za nami).
Tia, kiedy po latach przerwy (ok. 2018) popatrzyłem ponownie na F1, to mocno się zdziwiłem. I patrząc na wyniki, to to już nie jest F1, ale FM - czyli Formuła Mercedes

Jeśli ktoś nie kibicuje Srebrnym Strzałom, to naprawdę nie ma co sobie głowy zawracać.
Tenis ► Roger
☼ ~ IX 2012
† 24 IX 2022
Dziękuję!
☼ ~ IX 2012
† 24 IX 2022
Dziękuję!
-
A no, Mercedes masakruje konkurencję od 2014. W dodatku w roli głównej jeden zawodnik. Nie wspomnę o tym, że 14 kierowców nie ma co marzyć o podium w normalnych warunkach. Tęsknię za erą V8 tak jak wielu forumowiczów za 1 dekadą XXI wieku w tenisie.
Nie mam żadnych oczekiwań przed sezonem, nie po zeszłorocznym zawodzie, kiedy Ferrari miało zrobić brakujący krok i minimum walczyć jak równy z równym. W dodatku dzisiaj czytam, że w Maranello panują pesymistyczne nastroje, mają być wolniejsi także od RBR.
Na ten moment bardziej skupiam się na MotoGP i potencjalnie ostatnim sezonie Valentino Rossiego. Tam na przewagę któregokolwiek z producentów narzekać nie można, jeśli tylko terminator z Hiszpanii nie odjedzie to będzie się działo. Na ten moment leczy kontuzję, ale z nim to niczego nie zakładam. Równie dobrze może odpalić już od początku.
Nie mam żadnych oczekiwań przed sezonem, nie po zeszłorocznym zawodzie, kiedy Ferrari miało zrobić brakujący krok i minimum walczyć jak równy z równym. W dodatku dzisiaj czytam, że w Maranello panują pesymistyczne nastroje, mają być wolniejsi także od RBR.
Na ten moment bardziej skupiam się na MotoGP i potencjalnie ostatnim sezonie Valentino Rossiego. Tam na przewagę któregokolwiek z producentów narzekać nie można, jeśli tylko terminator z Hiszpanii nie odjedzie to będzie się działo. Na ten moment leczy kontuzję, ale z nim to niczego nie zakładam. Równie dobrze może odpalić już od początku.
- Starigniter
Jak tylko się dowiedziałem, że Rosberg odchodzi z F1 po zdobyciu mistrzostwa świata, to niesamowicie się zdziwiłem. Dla mnie przez wszystkie lata oglądania (2006-2013) był zaledwie średniakiem, a tu proszę. Oczywiście musiał to zrobić w najlepszej maszynie, ale i pokonanie Lewisa to mimo wszystko coś, aczkolwiek i jego nie uważałem nigdy za geniuszaFederasta20 pisze: ↑21 lut 2020, 19:08 A no, Mercedes masakruje konkurencję od 2014. W dodatku w roli głównej jeden zawodnik. Nie wspomnę o tym, że 14 kierowców nie ma co marzyć o podium w normalnych warunkach.

Ale tak, teatr jednego (dwóch - Mercedes i Hamilton) aktora. Od 2017 ma w zespole (tym razem już na pewno) średniego Bottasa, więc pewnie w tym roku #7 i #91 padną/zostaną wyrównane.
A się zdziwiłem, bo za czasów Schumiego taktyka w Ferrari była perfekto, a teraz to chyba się tylko bawią w coraz większe odstawianie chały... Tam naprawdę nie ma nikogo, kto by zauważył, że coś jest nie tak i trzeba to zmienić? I to jeszcze Ferrari coś takiego się przytrafia?

A jest tutaj osobny temat z MotoGP? Czy Rossi to rzeczywiście świetny motocyklista i czy będzie miał jeszcze szansę?
Tenis ► Roger
☼ ~ IX 2012
† 24 IX 2022
Dziękuję!
☼ ~ IX 2012
† 24 IX 2022
Dziękuję!
System Mercedesa zakazany... ale od przyszłego roku
https://www.przegladsportowy.pl/motospo ... ow/sn43jj7
Czyli od 2021 można ewentualnie rzucić okiem na F1.
https://www.przegladsportowy.pl/motospo ... ow/sn43jj7
Czyli od 2021 można ewentualnie rzucić okiem na F1.
- Starigniter
Swoją drogą FIA to naprawdę geniusze-janusze są... Jak tylko ktoś wymyśli coś innowacyjnego, ciekawego czy być może też poprawiającego widowisko, to niemalże natychmiast jest to zakazane.
I w tym roku znowu to samo...
I w tym roku znowu to samo...

Tenis ► Roger
☼ ~ IX 2012
† 24 IX 2022
Dziękuję!
☼ ~ IX 2012
† 24 IX 2022
Dziękuję!
Tu akurat pewnie była odwrotna kolejność, tj. Merc zapytał o legalność, nie było możliwości odmówić, ale przy okazji nowych przepisów na 2021 zamknęli furtkę.
Co do zasady to jest bez sensu, bo trąbią o ograniczeniu kosztów a z drugiej strony zmuszają pozostałe zespoły do wydania chuliona zielonych na coś, co będzie pracowało pół roku. Zarąbią ten sport.
Co do zasady to jest bez sensu, bo trąbią o ograniczeniu kosztów a z drugiej strony zmuszają pozostałe zespoły do wydania chuliona zielonych na coś, co będzie pracowało pół roku. Zarąbią ten sport.
- Starigniter
Dla mnie cała ta F1 (tzn. FM) jest bezsensu...
Tenis ► Roger
☼ ~ IX 2012
† 24 IX 2022
Dziękuję!
☼ ~ IX 2012
† 24 IX 2022
Dziękuję!
-
18 lat temu Kimi Raikkonen zdobył swoje pierwsze podium w F1, zajmując trzecie miejsce w Australii
- DUN I LOVE
- Administrator
15 marca w Australii, ale nie do końca to widzę. Niby na razie zawody niezagrożone, lecz Australijczycy nie bardzo chcą wpuszczać Włochów do siebie, a Ferrari ma siedzibę na północy Włoch. Alpha Tauri, dawne Torro Rosso także ma tam swój dom. Region Emilia Romania. Tymczasem Wietnam, który ma gościć karuzelę za 5 tygodni ogłosił, że ludzie lecący do tego kraju m.in. z Włoch, mieliby się poddać obligatoryjnie czternastodniowej kwarantannie.
Dziś odwołano zaplanowane na 5 marca testy 18 calowych opon na torze Fiorano. Opony o takiej specyfikacji mają być używane w 2021. Tor Fiorano jest trochę mekką Ferrari, ponieważ "czerwoni" zwykli często tam przeprowadzać testy swoich bolidów. Zresztą obiekt znajduje się blisko siedziby koncernu w Maranello. Szczególnie w przeszłości obiekt ten był często wykorzystywany przez Scuderię, gdy nie było tylu ograniczeń w zakresie testowania.
Wobec powyższego radzę do oporu oglądać Raw Air w skokach.
Dziś odwołano zaplanowane na 5 marca testy 18 calowych opon na torze Fiorano. Opony o takiej specyfikacji mają być używane w 2021. Tor Fiorano jest trochę mekką Ferrari, ponieważ "czerwoni" zwykli często tam przeprowadzać testy swoich bolidów. Zresztą obiekt znajduje się blisko siedziby koncernu w Maranello. Szczególnie w przeszłości obiekt ten był często wykorzystywany przez Scuderię, gdy nie było tylu ograniczeń w zakresie testowania.
Wobec powyższego radzę do oporu oglądać Raw Air w skokach.
Ostatnio zmieniony 03 mar 2020, 19:44 przez Del Fed, łącznie zmieniany 2 razy.
- DUN I LOVE
- Administrator
I przygotowania Rafaela do Indian Wells.
Niby tak, ale boję się, że do czerwca jeszcze daleko.

Teraz ja będę tym złym:
Członek ekipy McLarena zarażony, inne zespoły nie chcą jechać. Lecieć na 2 koniec świata, by odwołać? Brawo FIA, brawo Liberty Media... Na raze to info o odwołaniu NIE JEST oficjalne.
Członek ekipy McLarena zarażony, inne zespoły nie chcą jechać. Lecieć na 2 koniec świata, by odwołać? Brawo FIA, brawo Liberty Media... Na raze to info o odwołaniu NIE JEST oficjalne.
- DUN I LOVE
- Administrator
-
FIA ściga się z UEFĄ o miano największego dzbana. Po 3 w nocy, a oficjalki wciąż nie ma. Wcześniej Sky pisał, że wyścig się odbędzie, a BBC jednocześnie pisało na odwrót. Chyba jednak zawody nie dojdą do skutku.
Jutro startujemy z Gibraltar Open.

MTT - OSIĄGNIĘCIA:
MTT (Singiel) - Tytuły (36) / Finały (23)
Spoiler:
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
MTT (Singiel) - Tytuły (36) / Finały (23)
Spoiler: