F1

Pozostałe dyscypliny sportu.
Awatar użytkownika
Del Fed

Re: F1

Post autor: Del Fed »

Przewaga w dzisiejszych testach. O Jezu... A to już 3 dzień na 6, więc nie jest tak, że wszyscy będą się krygować z tym co potrafią do samego końca.
Rafael Nadal, to zło, zgoda?

PS. Nie ma zgody na brak zgody.
Awatar użytkownika
Starigniter

Post autor: Starigniter »

hokej pisze: 21 lut 2020, 17:13 W skrócie o system, który mechanicznie zmienia zbieżność przednich kół. Co w konsekwencji prowadzi do większych prędkości na prostych, lepszego chłodzenia opon i lepszej przyczepności w zakrętach.
Autor - Mercedes.
Reszta zbiera uzębienie z podłogi.
Bardzo dziękuję :)
Niestety, ale jednak złamałem już teraz postanowienie, bo nikt nie odpisywał, a jednak nie mogłem się doczekać (aczkolwiek 51 pełnych dni to niezły wynik, prawie 1/5 roku już za nami).
Tia, kiedy po latach przerwy (ok. 2018) popatrzyłem ponownie na F1, to mocno się zdziwiłem. I patrząc na wyniki, to to już nie jest F1, ale FM - czyli Formuła Mercedes :mrgreen:
Jeśli ktoś nie kibicuje Srebrnym Strzałom, to naprawdę nie ma co sobie głowy zawracać.
Tenis ► Roger
☼ ~ IX 2012
† 24 IX 2022
Dziękuję!
Federasta20

Post autor: Federasta20 »

A no, Mercedes masakruje konkurencję od 2014. W dodatku w roli głównej jeden zawodnik. Nie wspomnę o tym, że 14 kierowców nie ma co marzyć o podium w normalnych warunkach. Tęsknię za erą V8 tak jak wielu forumowiczów za 1 dekadą XXI wieku w tenisie.

Nie mam żadnych oczekiwań przed sezonem, nie po zeszłorocznym zawodzie, kiedy Ferrari miało zrobić brakujący krok i minimum walczyć jak równy z równym. W dodatku dzisiaj czytam, że w Maranello panują pesymistyczne nastroje, mają być wolniejsi także od RBR.

Na ten moment bardziej skupiam się na MotoGP i potencjalnie ostatnim sezonie Valentino Rossiego. Tam na przewagę któregokolwiek z producentów narzekać nie można, jeśli tylko terminator z Hiszpanii nie odjedzie to będzie się działo. Na ten moment leczy kontuzję, ale z nim to niczego nie zakładam. Równie dobrze może odpalić już od początku.
Awatar użytkownika
Starigniter

Federasta20 pisze: 21 lut 2020, 19:08 A no, Mercedes masakruje konkurencję od 2014. W dodatku w roli głównej jeden zawodnik. Nie wspomnę o tym, że 14 kierowców nie ma co marzyć o podium w normalnych warunkach.

Nie mam żadnych oczekiwań przed sezonem, nie po zeszłorocznym zawodzie, kiedy Ferrari miało zrobić brakujący krok i minimum walczyć jak równy z równym. W dodatku dzisiaj czytam, że w Maranello panują pesymistyczne nastroje, mają być wolniejsi także od RBR.

Na ten moment bardziej skupiam się na MotoGP i potencjalnie ostatnim sezonie Valentino Rossiego. Tam na przewagę któregokolwiek z producentów narzekać nie można, jeśli tylko terminator z Hiszpanii nie odjedzie to będzie się działo. Na ten moment leczy kontuzję, ale z nim to niczego nie zakładam. Równie dobrze może odpalić już od początku.
Jak tylko się dowiedziałem, że Rosberg odchodzi z F1 po zdobyciu mistrzostwa świata, to niesamowicie się zdziwiłem. Dla mnie przez wszystkie lata oglądania (2006-2013) był zaledwie średniakiem, a tu proszę. Oczywiście musiał to zrobić w najlepszej maszynie, ale i pokonanie Lewisa to mimo wszystko coś, aczkolwiek i jego nie uważałem nigdy za geniusza :ok:
Ale tak, teatr jednego (dwóch - Mercedes i Hamilton) aktora. Od 2017 ma w zespole (tym razem już na pewno) średniego Bottasa, więc pewnie w tym roku #7 i #91 padną/zostaną wyrównane.

A się zdziwiłem, bo za czasów Schumiego taktyka w Ferrari była perfekto, a teraz to chyba się tylko bawią w coraz większe odstawianie chały... Tam naprawdę nie ma nikogo, kto by zauważył, że coś jest nie tak i trzeba to zmienić? I to jeszcze Ferrari coś takiego się przytrafia? :facepalm:

A jest tutaj osobny temat z MotoGP? Czy Rossi to rzeczywiście świetny motocyklista i czy będzie miał jeszcze szansę?
Tenis ► Roger
☼ ~ IX 2012
† 24 IX 2022
Dziękuję!
Awatar użytkownika
jaccol55

Post autor: jaccol55 »

System Mercedesa zakazany... ale od przyszłego roku

https://www.przegladsportowy.pl/motospo ... ow/sn43jj7

Czyli od 2021 można ewentualnie rzucić okiem na F1.
Awatar użytkownika
Starigniter

Swoją drogą FIA to naprawdę geniusze-janusze są... Jak tylko ktoś wymyśli coś innowacyjnego, ciekawego czy być może też poprawiającego widowisko, to niemalże natychmiast jest to zakazane.
I w tym roku znowu to samo... :facepalm:
Tenis ► Roger
☼ ~ IX 2012
† 24 IX 2022
Dziękuję!
hokej

Post autor: hokej »

Tu akurat pewnie była odwrotna kolejność, tj. Merc zapytał o legalność, nie było możliwości odmówić, ale przy okazji nowych przepisów na 2021 zamknęli furtkę.
Co do zasady to jest bez sensu, bo trąbią o ograniczeniu kosztów a z drugiej strony zmuszają pozostałe zespoły do wydania chuliona zielonych na coś, co będzie pracowało pół roku. Zarąbią ten sport.
Awatar użytkownika
Starigniter

Dla mnie cała ta F1 (tzn. FM) jest bezsensu...
Tenis ► Roger
☼ ~ IX 2012
† 24 IX 2022
Dziękuję!
Andy Murray

Post autor: Andy Murray »

18 lat temu Kimi Raikkonen zdobył swoje pierwsze podium w F1, zajmując trzecie miejsce w Australii
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Post autor: DUN I LOVE »

@Del Fed, kiedy startujemy?
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Del Fed

15 marca w Australii, ale nie do końca to widzę. Niby na razie zawody niezagrożone, lecz Australijczycy nie bardzo chcą wpuszczać Włochów do siebie, a Ferrari ma siedzibę na północy Włoch. Alpha Tauri, dawne Torro Rosso także ma tam swój dom. Region Emilia Romania. Tymczasem Wietnam, który ma gościć karuzelę za 5 tygodni ogłosił, że ludzie lecący do tego kraju m.in. z Włoch, mieliby się poddać obligatoryjnie czternastodniowej kwarantannie.

Dziś odwołano zaplanowane na 5 marca testy 18 calowych opon na torze Fiorano. Opony o takiej specyfikacji mają być używane w 2021. Tor Fiorano jest trochę mekką Ferrari, ponieważ "czerwoni" zwykli często tam przeprowadzać testy swoich bolidów. Zresztą obiekt znajduje się blisko siedziby koncernu w Maranello. Szczególnie w przeszłości obiekt ten był często wykorzystywany przez Scuderię, gdy nie było tylu ograniczeń w zakresie testowania.

Wobec powyższego radzę do oporu oglądać Raw Air w skokach.
Ostatnio zmieniony 03 mar 2020, 19:44 przez Del Fed, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Del Fed pisze: 03 mar 2020, 19:34Wobec powyższego radzę do oporu oglądać Raw Air w skokach.
I NBA.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Kamileki

Post autor: Kamileki »

DUN I LOVE pisze: 03 mar 2020, 19:35
Del Fed pisze: 03 mar 2020, 19:34Wobec powyższego radzę do oporu oglądać Raw Air w skokach.
I NBA.
I przygotowania Rafaela do Indian Wells.
Awatar użytkownika
Del Fed

DUN I LOVE pisze: 03 mar 2020, 19:35
I NBA.
Niby tak, ale boję się, że do czerwca jeszcze daleko. :/ I w związku z tym sytuacja u Jankesów także może się jeszcze pogorszyć. Trzeba liczyć na to, że trochę się to zahamuje i że USA to jednak duży kraj.

Awatar użytkownika
Del Fed

Teraz ja będę tym złym:

Członek ekipy McLarena zarażony, inne zespoły nie chcą jechać. Lecieć na 2 koniec świata, by odwołać? Brawo FIA, brawo Liberty Media... Na raze to info o odwołaniu NIE JEST oficjalne.

Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

To co? Jeszcze tylko Ekstraklasa została?
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Federasta20

Post autor: Federasta20 »

FIA ściga się z UEFĄ o miano największego dzbana. Po 3 w nocy, a oficjalki wciąż nie ma. Wcześniej Sky pisał, że wyścig się odbędzie, a BBC jednocześnie pisało na odwrót. Chyba jednak zawody nie dojdą do skutku.
Awatar użytkownika
Damian
Moderator
Kontakt:

Post autor: Damian »

DUN I LOVE pisze: 12 mar 2020, 17:24 To co? Jeszcze tylko Ekstraklasa została?
Jutro startujemy z Gibraltar Open. ;)

MTT - OSIĄGNIĘCIA:
MTT (Singiel) - Tytuły (36) / Finały (23)
Spoiler:
Awatar użytkownika
Del Fed

Damian pisze: 12 mar 2020, 17:34
To w snooku te zawody jak mniemam?

Koko spoko, ale MŚ chyba się nie ostaną, jak tak dalej pójdzie.

Awatar użytkownika
Damian
Moderator
Kontakt:

Post autor: Damian »

Del Fed pisze: 12 mar 2020, 17:45
Damian pisze: 12 mar 2020, 17:34
To w snooku te zawody jak mniemam?
Nom.

WTA jeszcze się ostało gdzieniegdzie, chociaż... viewtopic.php?f=47&t=3207&p=458743#p458743

MTT - OSIĄGNIĘCIA:
MTT (Singiel) - Tytuły (36) / Finały (23)
Spoiler:
ODPOWIEDZ