Hiszpania - La Liga cz. I

Dla sympatyków futbolu.
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Re: Hiszpania - La Liga

Post autor: DUN I LOVE »

Robertinho pisze:Dziś był dzień popisu obrońców, Mascherano hahaha , Pigue hahaha , pomysł z Adriano na prawej i wykonanie zawodnika :facepalm:
Valdes w pierwszym meczu itd. Nie ma chyba też sensu specjalnie narzekać, bo Higuain uratował Barcie twarz, marnując chyba z 4 czy 5 setek. Adriano zagrał na prawej obronie z konieczności, bo podczas rozgrzewki Dani Alves doznał kontuzji, która uniemożliwiła mu wybiegnięcie na murawę. Brak Brazylijczyka był bardzo widoczny, bo na prawej stronie obrony Barcy był niewyobrażalny bałagan.

Plus tego wszystkiego jest taki, że hejterzy Guardioli, co twierdzili, że samograja Pep dostał, są teraz w głębokiej...
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Rodżer Anderłoter

Post autor: Rodżer Anderłoter »

Podobno następny superpuchar Hiszpanii ma być rozstrzygana jednym meczem rozegranym w Pekinie.
Awatar użytkownika
asiek

Post autor: asiek »

Real ogrywa 3:0 Granada ale problem w tym, że coś nam CR zaczyna gwiazdorzyć :| Nie mam pojęcia o co w tym wszystkim chodzi i co chodzi samemu Ronaldo ale optymistycznie to nie nastraja :facepalm:

Wywiad o który się rozchodzi i którym Krystian wywołuje lament u kibiców Blancos.
MarcaTV:
Nie świętowałem, bo jestem trochę smutny. To jedyny powód. Kiedy nie świętuję bramek, to dlatego, że nie jestem szczęśliwy.

Dlaczego jesteś smutny?
Ludzie wiedzą dlaczego.

Z powodu tej nagrody?
Nie dlatego. Są rzeczy dużo ważniejsze od tego.

To coś związanego z klubem?
Nic więcej nie powiem. Ludzie wiedzą dlaczego.

To sprawa zawodowa czy osobista?
Zawodowa.

Na kogo się gniewasz?
Na nikogo.

Więc dlaczego mówisz, że ludzie wiedzą dlaczego jesteś smutny?
Ludzie z klubu wiedzą.

Cadena SER:
Nie świętowałeś bramek z jakiegoś powodu? Nie chciałeś czy czułeś, że nie powinieneś?
Mówiłem już waszym kolegom, że nie celebruję goli, kiedy jestem smutny. I to właśnie miało miejsce.

I dlaczego jesteś smutny?
Nie mogę powiedzieć więcej. Jestem smutny, bo ludzie, którzy tutaj są wiedzą dlaczego i... Nie powiem nic więcej, nic. Nie zdradzę powodów.

Czy to przejściowy stan?
Nie wiem, zobaczymy.

Pojedziesz na reprezentację? Czujesz się dobrze?

Nie czuję się dobrze, ale pojadę na kadrę. Zobaczymy czy się wyleczę, bo chcę grać. To dla Portugalii ważne mecze. Kwalifikacje, musimy wygrać i jestem pewny, że za te 2-3 dni będzie dobrze.
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

hahaha No przecież to jest jakiś kabaret. :] Ponoć CR po meczu pół godziny płakał w szatni. O co chodzi?

Wczoraj oglądałem drugą połowę Barcy. Cały czas wygrywamy, ale gra ani trochę nie przekonuje. Brakuje dynamiki w akcjach ofensywnych, przez co obserwujemy tę gorszą i nudniejszą wersję tiki-taki, której głównym celem jest utrzymanie się przy piłce. Na plus występ Songa, który powinien być wydatnym wzmocnieniem linii defensywnej, a do tego odciąży mocno eksploatowanego Busquetsa.

Tito był zapytany o Falcao. Odpowiedział, że to piłkarz fenomenalny, ale nie pasujący do stylu gry Barcy. Aby mógł na CN błyszczeć, Barca musiałaby zmienić swoją filozofię. Zapewne Villanova wie co mówi, ale chyba podobnie jest z Alexisem, który ma niesamowite ciągoty do gry jeden na jeden, przez co dużo lepiej wyglądałby w Realu. W Barcie zawodzi, chociaż wczoraj jego zrywy siały zdecydowanie największe zamieszanie w liniach obronnych Valencii.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Robertinho

Post autor: Robertinho »

Na pewno problem w Barsie jest taki, że napastnik musi grać pod Messiego. Też mi się wydaje, że Falcao nie byłby do tego przesadnie wyrywny. Pytanie tylko, czy nie pora aby zmienić trochę styl gry, który już wszyscy znają na pamięć? Zwłaszcza, ze Leo nie jest nadczłowiekiem, zawodził już w kluczowych momentach i przytrafi mu się to ponownie. Jeśli Villa nie powróci do najwyższej formy, może być niewesoło.
DUN I LOVE pisze:hahaha No przecież to jest jakiś kabaret. :] Ponoć CR po meczu pół godziny płakał w szatni. O co chodzi?
Ponoć dziecko podwyżki nie dostało. :( Jest też druga wesja: Marcelo miał powiedzieć, że z Realu na Złotą Piłkę najbardziej zasługuje Iker i Cristiano z nim nie rozmawia. :D

Obrazek

:D
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
Awatar użytkownika
bogdan1978

Post autor: bogdan1978 »

Klub odmówił Cristiano dnia wolnego?

Nieoficjalny profil Ultras Sur podał na Facebooku kolejny - i to całkiem możliwy - powód "smutku" Cristiano. Podobno w niedzielę 2 września miała miejsce kolejna rocznica śmierci ojca Ronaldo. Portugalczyk poprosił o wolny dzień, by pojechać do domu, spotkać się z rodziną i odwiedzić grób taty, który był dla niego bardzo ważną osobą. Działacze nie wyrazili na to zgody - zapewne ze względu na mecz z Granadą. Ronaldo zagrał, ale nie miał siły, by cieszyć się z bramek w tak ważnym i jednocześnie smutnym dla niego dniu...
http://www.realmadrid.pl/index.php?co=a ... i&id=40948
.
Awatar użytkownika
Robertinho

No to troszkę zmiania postać rzeczy, te moje wcześniejsze żarty były tylko tak, wiadomo było, że tu musi być jakieś drugie dno. Kiepska sytuacja.
Awatar użytkownika
Sempere

Post autor: Sempere »

Barca pokonała Getafe 4-1, tymaczem Real przegrywa narazie z Sevillą 0-1. :/
"Kto jest dobry? Kto zły? Nie ma ludzi dobrych i złych, są tylko złe albo dobre uczynki. I ludzie, którzy miotają się między nimi." Éric-Emmanuel Schmitt
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

I tak też się skończyło. Piotr Trochowski - jeden jedyny raz! Real ostatnimi czasy bardzo swobodnie radził sobie z Sevillą. Dzisiaj jednak były zespół Sergio Ramosa przypomniał sobie siebie samego sprzed 5-6 lat. Brawo! :ok:

Messi zaczął na ławce (Tito oszczędza swojego cracka), ale i tak po wejściu ukąsił 2 razy. Na szpicy w pierwszym wyszedł Cesc i była to chyba dobra reakcja trenera, aby pozwolić Fabregasowi poczuć się kimś ważnym dla zespołu. :)
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Sempere

Festiwal strzelecki zafundowali kibicom piłkarze Bilbao i Espanyolu, remisując 3-3.
"Kto jest dobry? Kto zły? Nie ma ludzi dobrych i złych, są tylko złe albo dobre uczynki. I ludzie, którzy miotają się między nimi." Éric-Emmanuel Schmitt
Awatar użytkownika
Rodżer Anderłoter

Post autor: Rodżer Anderłoter »

Obrazek
Joao

Post autor: Joao »

Awatar użytkownika
Robertinho

Odwołano mecz Realu Madryt. Ktoś przeciął kable od światła

Real Madryt w niedzielę o 21.45 miał zmierzyć się z Rayo Vallecano. Spotkanie jednak nie doszło do skutku, na chwilę przed wyjściem piłkarzy na murawę na stadionie zabrakło światła. Nie była to jednak zwykła techniczna awaria, okazało się, że ktoś przeciął kable.

Mecz pomiędzy Realem Madryt a Rao Vallecano miał być jednym ze spotkań piątej kolejki hiszpańskiej Primera Division. Żadna z drużyn nie dołożyła jednak punktów na swoje konto, ponieważ mecz zaplanowany na godzinę 21.45 po prostu się nie odbył.

Czytaj: Cristiano Ronaldo – żelek, gwiazdor, goguś, Krystyna. Dlaczego Polacy nienawidzą portugalskiego piłkarza Realu Madryt

Jak informuje serwis Sport.pl, na chwilę przed wyjściem piłkarzy na murawę światła na stadionie przestały działać. Ze względów bezpieczeństwa przestano także wpuszczać kibiców. Okazało się, że ktoś przeciął kable od oświetlenia.

Na początku pojawiały się sprzeczne informacje co do tego, kiedy odbędzie się mecz. Piłkarze chcieli grać jeszcze w niedzielę, ostatecznie ustalono, że drużyny zmierzą się w poniedziałek o godzinie 19.45.
http://natemat.pl/32547,odwolano-mecz-r ... od-swiatla

Trolling level: expert. :ok:
Awatar użytkownika
Robertinho

Podobno kolejny mecz kupiony. :o
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Robertinho pisze:Podobno kolejny mecz kupiony. :o
Przydałoby się poważnie zainwestować w sędziego meczu za tydzień. GD za pasem, a gra na kolana nie powala. Dobrze, że przynajmniej przewaga w tabeli wydaje się bezpieczna.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Sempere

Jeszcze w tym roku ukaże się w Polsce książka Richarda Fitzpatricka "El Clasico". :)
Awatar użytkownika
Robertinho

DUN I LOVE pisze:
Robertinho pisze:Podobno kolejny mecz kupiony. :o
Przydałoby się poważnie zainwestować w sędziego meczu za tydzień. GD za pasem, a gra na kolana nie powala. Dobrze, że przynajmniej przewaga w tabeli wydaje się bezpieczna.
Przydałoby się zainwestować w obronę. :P
Awatar użytkownika
Whydack
Kontakt:

Post autor: Whydack »

asiek pisze:Real ogrywa 3:0 Granada ale problem w tym, że coś nam CR zaczyna gwiazdorzyć :| Nie mam pojęcia o co w tym wszystkim chodzi i co chodzi samemu Ronaldo ale optymistycznie to nie nastraja :facepalm:

Wywiad o który się rozchodzi i którym Krystian wywołuje lament u kibiców Blancos.
MarcaTV:
Nie świętowałem, bo jestem trochę smutny. To jedyny powód. Kiedy nie świętuję bramek, to dlatego, że nie jestem szczęśliwy.

Dlaczego jesteś smutny?
Ludzie wiedzą dlaczego.

Z powodu tej nagrody?
Nie dlatego. Są rzeczy dużo ważniejsze od tego.

To coś związanego z klubem?
Nic więcej nie powiem. Ludzie wiedzą dlaczego.

To sprawa zawodowa czy osobista?
Zawodowa.

Na kogo się gniewasz?
Na nikogo.

Więc dlaczego mówisz, że ludzie wiedzą dlaczego jesteś smutny?
Ludzie z klubu wiedzą.

Cadena SER:
Nie świętowałeś bramek z jakiegoś powodu? Nie chciałeś czy czułeś, że nie powinieneś?
Mówiłem już waszym kolegom, że nie celebruję goli, kiedy jestem smutny. I to właśnie miało miejsce.

I dlaczego jesteś smutny?
Nie mogę powiedzieć więcej. Jestem smutny, bo ludzie, którzy tutaj są wiedzą dlaczego i... Nie powiem nic więcej, nic. Nie zdradzę powodów.

Czy to przejściowy stan?
Nie wiem, zobaczymy.

Pojedziesz na reprezentację? Czujesz się dobrze?

Nie czuję się dobrze, ale pojadę na kadrę. Zobaczymy czy się wyleczę, bo chcę grać. To dla Portugalii ważne mecze. Kwalifikacje, musimy wygrać i jestem pewny, że za te 2-3 dni będzie dobrze.
Dzisiejsi piłkarze hahaha

Gdzie się podziali tacy piłkarze jak Roy Keane, Alan Sherrer, Tony Adams czy Vinnie Jones :roll:?

PS. Fabregas już widzę pierwsze sukcesy w aktorstwie. Bollywood czeka :ok:
"Jeśli nosisz koszulkę Arsenalu nie możesz się poddawać, bez względu na wynik." - Arsene Wenger.

http://www.wtatenis.pl/
Awatar użytkownika
Sempere

Puyol nie zagra przez dwa miesiące

Obrazek

Obrońca FC Barcelona Carles Puyol wróci do gry za około osiem tygodni - poinformowała oficjalna strona katalońskiego klubu.

Kapitan ekipy z Camp Nou doznał kontuzji we wtorkowym meczu Ligi Mistrzów przeciwko Benfice Lizbona, niefortunnie upadając na lewą rękę. Po badaniach wykonanych w szpitalu okazało się, że doszło do zwichnięcia w łokciu. W tej sytuacji nie jest wymagana operacja i piłkarz powinien być do dyspozycji trenera Tito Vilanovy za dwa miesiące.

- Chcę podziękować wszystkim, którzy opiekowali się mną jeszcze podczas pobytu w Portugalii. Dziękuję także za wszelkie słowa wsparcia. Wkrótce wrócę do najwyższej formy - oświadczył piłkarz za pośrednictwem Twittera.
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/li ... omosc.html
Awatar użytkownika
Robertinho

Dziś czytałem na sport.pl, że nie jest tak źle i będą tylko dwa tygodnie przerwy. To w sumie jakie są rokowania?
Zablokowany