PKO Ekstraklasa

Dla sympatyków futbolu.
Awatar użytkownika
Whydack
Kontakt:

Re: T-Mobile Ekstraklasa

Post autor: Whydack »

Ireneusz Król: Nie chcę mieć nic wspólnego z GKS-em Katowice!

GKS Katowice ocaleje w I lidze, a zarazem w ekstraklasie będzie grał KP Katowice? - to scenariusz, który z każdą minutą jest coraz bardziej prawdopodobny. Ireneusz Król jest bowiem wściekły na kibiców GieKSy.

- Podjąłem decyzję, że nie chcę mieć nic wspólnego z GieKSą - stwierdził w rozmowie z "Przeglądem Sportowym" Król, którego dom kibice GKS-u obrzucili petardami. - Przekroczyli wszelkie granice. Zapłaciłem za obóz GKS w Kamieniu, ale więcej nie chcę mieć już z nimi nic wspólnego. Kończę całkowicie z finansowaniem tego zespołu, od dziś jest na utrzymaniu miasta. Mój klub to KP, który zagra w ekstraklasie – oświadczył.

- GKS dostał zakaz przeprowadzania transferów. Jedyni zawodnicy, jakich byśmy chcieli stamtąd przejąć to Przemysław Pitry i Tomasz Hołota. Trenerem mojego klubu na pewno nie będzie też Rafał Górak, on zostanie w I lidze. W poniedziałek wybiorę szkoleniowca - zapowiedział inwestor.

Drużyna ma grać na wynajmowanym stadionie w Sosnowcu. - Zastanawiam się też, czy wszystkim nie utrzeć nosa i jeszcze z tą Polonią wrócić do Warszawy na Konwiktorską. Tylko że mam tam za daleko, nie mam do tego klubu żadnego sentymentu, wszystkie interesy robię na południu kraju i za granicą, więc z Warszawą nic mnie nie łączy - tłumaczy Król.

Jednocześnie wieszczy, że obecny GKS Katowice podzieli los Ruchu Radzionków i wycofa się z rozgrywek, bo nie będzie w stanie zbudować i finansować zespołu. Nad Gieksą nadal ciąży zakaz transferowy.

źródło: gazeta/przeglad sportowy
Parszywa parówa niech stąd ucieka jak najdalej Obrazek. Do tego kłamie jak zwykle...

Dowalił fragmentem "Kończę całkowicie z finansowaniem tego zespołu". Od dwóch lat nie wyłożył na klub ani złotówki i ****** o finansowaniu hahaha
"Jeśli nosisz koszulkę Arsenalu nie możesz się poddawać, bez względu na wynik." - Arsene Wenger.

http://www.wtatenis.pl/
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Post autor: DUN I LOVE »

Czytałem dzisiaj w PS przebieg godzina po godzinie tego całego zmieszania. Brak słów, żeby takie rzeczy się działy na kilka dni przed startem najwyższej klasy rozgrywkowej jakiegokolwiek kraju.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Sempere

Post autor: Sempere »

DUN I LOVE pisze:Czytałem dzisiaj w PS przebieg godzina po godzinie tego całego zmieszania. Brak słów, żeby takie rzeczy się działy na kilka dni przed startem najwyższej klasy rozgrywkowej jakiegokolwiek kraju.
Nawet w niższych ligach takie rzeczy nie powinny mieć miejsca. :facepalm:
"Kto jest dobry? Kto zły? Nie ma ludzi dobrych i złych, są tylko złe albo dobre uczynki. I ludzie, którzy miotają się między nimi." Éric-Emmanuel Schmitt
Awatar użytkownika
Robertinho

Post autor: Robertinho »

Polonia wraca :D , zaraz się okaże, że Cracovia jeszcze nie spadła. :D
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
Awatar użytkownika
Whydack
Kontakt:

Post autor: Whydack »

Co do ewentualnej gry Polonii w Ekstraklasie. Jeżeli pójdą w kompromis to się wpakują w jeszcze większe bagno niż z Wojciechowskim. Józek jaki jest każdy widzi, ale przynajmniej ma realną kasę nie to co cwaniak, który zobaczycie, że będzie wciskał kolejne bujdy (już to zresztą robi. On i 12 mln € hahaha) i naciskał miasto Warszawa by dawali kase na klub. Skończy się tym, że Polonia spadnie po sezonie z ligi, a król narobi długów i jeszcze zabierze kase z Canal+, mieszając dookoła wszystkich z błotem, że mu nie pomagali, a tak się starał. Z tym człowiekiem nie robi sie interesów. Zresztą to jest tak kłamliwy człowiek, że się nie zdziwię jak jutro przeczytamy, że w Warszawie będziemy mieli jakiś nowy klub...Jak to dobrze, że pozbywamy się go z GieKSy. Jeszcze żąda pieniędzy za odkup akcji. Narobił długów na 5 mln, dostał klub za symboliczną złotówkę i pieniędzy chce. To jest farsa...
"Jeśli nosisz koszulkę Arsenalu nie możesz się poddawać, bez względu na wynik." - Arsene Wenger.

http://www.wtatenis.pl/
Awatar użytkownika
RuchChorzów

Post autor: RuchChorzów »

Kolejny klub upadnie? PGE rozwiązało umowę z GKS Bełchatów!

Niewiadomą jest przyszłość Polonii Warszawa, a tymczasem kolejny klub Ekstraklasy znalazł się w dramatycznej sytuacji. Polska Grupa Energetyczna jeszcze przez rok miała sponsorować GKS Bełchatów, tymczasem główny sponsor tego klubu właśnie zerwał umowę!

Umowa została wypowiedziana z zachowaniem jednomiesięcznego okresu wypowiedzenia, co oznacza, że w Bełchatowie zamiast roku mają tylko kilka tygodni na wymyślenie, jak znaleźć brakujące środki. Inaczej skończy się to wyprzedażą wszystkiego, co jeszcze potrafi kopnąć piłkę lub po prostu wycofaniem drużyny z rozgrywek.

Już teraz sytuacja kadrowa GKS nie napawa optymizmem. Z różnych względów odeszli Marcin Żewłakow, Jacek Popek, Łukasz Sapela, Grzegorz Fonfara, Filip Modelski i Damian Zbozień. W ich miejsce przyszli jedynie Adrian Basta, Alan Stulin i Adam Stachowiak. Po ostatnim wydarzeniu o kolejnych wzmocnieniach będzie można tylko pomarzyć.

Zamiast tego klub zapewne zostanie zmuszony do oddania kolejnych co smakowitszych kąsków. W pierwszej kolejności będzie to Dawid Nowak, który zwyczajnie zarabia zbyt dużo jak na obecne możliwości klubu (temat Legii wciąż istnieje), a chętnych nie zabrakłoby też na Kamila Kosowskiego, Tomasza Wróbla, Mateusza Maka, Pawła Buzałę i Grzegorza Barana.

Teoretycznie Bełchatów może znaleźć nowego sponsora, który wypełni lukę po odejściu PGE, ale szanse widzimy czysto teoretycznie. Zespół nie walczy o czołowe lokaty, a zainteresowanie jego grą jest znikome, bo to właśnie na stadion przy ulicy Sportowej przychodzi najmniej kibiców w Ekstraklasie...
http://www.2x45.com.pl/aktualnosci/1077 ... belchatow/

To co ? Jednak Pasy do Ekstraklasy ?
RUCH CHORZÓW
Joao

Post autor: Joao »

Wisła: Probierz ciągle szuka
Spoiler:
http://wisla-krakow.przegladsportowy.pl ... 1,727.html
Joao

Post autor: Joao »

Legia gromi Koronę.
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

A Jaga ledwo ograła Podbeskidzie. :D Wybrałem się na ten mecz, zachęcony pozytywnymi opiniami i komentarzami na temat transferów, kadry i formy piłkarzy Hajty. Mecz zaczął się już w 19 sekundzie, kiedy goście uciszyli stadion. Cionek dał się skręcić niczym amator przy linii, skrzydłowy Podbeskidzie dał piłkę wzdłuż w pole karne, gdzie nadbiegający Fabian Pawela pokonał Skowrona. Po przerwie Jaga grał równie słabo, ale dwa niezłej jakości uderzenia Plizgi i Alexisa, dały 3 punkty. Mocno wymęczone. Przez najbliższe miesiące na stadion się nie wybieram. :P
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
RuchChorzów

Post autor: RuchChorzów »

Sukcesy i porażki są wpisane w życie sportowców. Każdy, kto interesuje się piłką nożną i wie odrobinę na temat tej dyscypliny powinien zdawać sobie sprawę, że żadna drużyna, nawet najlepsza nie może bezustannie wygrywać. Poprzedni sezon był dla Ruchu bardzo udany: zdobyliśmy wicemistrzostwo Polski i awansowaliśmy do finału Pucharu Polski, a ekipa, która w miniony weekend przystąpiła do rozgrywek ligowych, aż tak bardzo nie różni się od zespołu, który wywalczył te sukcesy. Jestem przekonany, że sztab szkoleniowy dokona głębokiej analizy spotkania z Lechem i szybko wyciągnie wnioski z tej porażki. Mam zaufanie do trenera Tomasza Fornalika i wierzę, że nie tylko znajdzie przyczyny niedyspozycji drużyny, ale będzie także w stanie wskazać remedium, które pozwoli nam wrócić do świetnej formy z poprzedniego sezonu. Jestem bardzo cierpliwy i wiem, że zwycięstwa „Niebieskich” i nawiązanie rywalizacji z najsilniejszymi przeciwnikami w lidze są tylko kwestią czasu. Mamy zgrany, doświadczony zespół, który będzie chciał udowodnić, że drugie miejsce w tabeli na koniec poprzedniego sezonu nie było dziełem przypadku i jestem pewien, że tego dowiodą. Wierzę w swoją drużynę!

Prezes Ruchu Chorzów Dariusz Smagorowicz

http://niebiescy.pl/index.php?id=11247

To jest prawdziwy prezes :brawo:
RUCH CHORZÓW
Awatar użytkownika
arti

Post autor: arti »

Ruch1920Chorzów pisze:
To jest prawdziwy prezes :brawo:
Niejeden już tak mówił, a robił co innego także wstrzymałbym się z oklaskami bo jak tak dalej będą "grać" to zaufania zniknie raz dwa.
W(39):Nicea’11, Kuala Lumpur’11, Sztokholm’11, Eastbourne’12, Winston-Salem’12, Wimbledon’13, Winston-Salem’13, Kuala Lumpur’13, Zagrzeb’15, Winston-Salem’16, Moskwa’16, Pekin'17, Houston'18, Estoril'18, Stuttgart'18, Hamburg'18, US OPEN'18, Basel'18, Buenos Aires'19, Monte Carlo'19, Paryż'19, Australian Open'20, Rio'20, Dubaj'20, Kolonia'20, Paryż'20, Montpellier'21, Miami'21, Eastbourne'21, Cordoba'22, Seul'22, Tokio'22, Adelajda2'23, Wimbledon’23, Hamburg'23, Pekin'23, Szanghaj'23, Basel'23, Brisbane'24
F(26):Newport’10, Szanghaj’11, Paryż’11, Roland Garros’13, Hamburg’13, Toronto’14, Nottingham’16, Paryż'16, Hamburg'17, Paryż'17, Madryt'18, Toronto'18, Estoril'19, Madryt'19, Lyon'19, Tokio'19, Szanghaj'19, Auckland'20, Marbella'21, Genewa'22, QC'22, Adelajda1'23; Doha'23, Roland Garros’13, Kitzbuhel'23, Winston Salem'23
MTT 120 weeks #1
sheva

Post autor: sheva »

Brytyjski kanał Sports Tonight Live od pierwszej kolejki tego sezonu oferuje telewidzom po trzy mecze polskiej ligi w każdy weekend. :o

http://www.weszlo.com/news/11537-Ekstra ... iej_mlocki
http://www.sportowefakty.pl/tenis

MTT Rank -4 (High Rank -2)

W: Winston-Salem '14 Newport '14 Brisbane '14 Shanghai '13 Beijing '13 Wimbledon '12 Rome '12 Madrid '12 Basel '11 Dubai '11 Sydney '11 Kuala Lumpur '10
F: Bercy'14 AO '14 Eastbourne '12 Barcelona '12 Munich '12 Beijing '11 Bercy '09
SF: Barcelona '14 Stockholm '13 Paris-Bercy '12 Toronto '12 Vienna '11 LA '11 Valencia '10 Moscow '10 Hamburg '10 Belgrade '10 Brisbane '10
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

sheva pisze:Brytyjski kanał Sports Tonight Live od pierwszej kolejki tego sezonu oferuje telewidzom po trzy mecze polskiej ligi w każdy weekend. :o

http://www.weszlo.com/news/11537-Ekstra ... iej_mlocki
Jak te mecze będą wyglądać tak, jak wczorajszy mecz jagi, to raczej nasza liga się zagranicą nie sprzeda. Ponownie oglądałem z wysokości trybun i nie wiem, co mnie podkusiło, żeby pójść na stadion.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
sheva

Post autor: sheva »

Nowym trenerem Śląska ma zostać Czech Stanislav Levy, pracujący ostatnio w... Albanii.
http://www.sportowefakty.pl/tenis

MTT Rank -4 (High Rank -2)

W: Winston-Salem '14 Newport '14 Brisbane '14 Shanghai '13 Beijing '13 Wimbledon '12 Rome '12 Madrid '12 Basel '11 Dubai '11 Sydney '11 Kuala Lumpur '10
F: Bercy'14 AO '14 Eastbourne '12 Barcelona '12 Munich '12 Beijing '11 Bercy '09
SF: Barcelona '14 Stockholm '13 Paris-Bercy '12 Toronto '12 Vienna '11 LA '11 Valencia '10 Moscow '10 Hamburg '10 Belgrade '10 Brisbane '10
Awatar użytkownika
Robertinho

Post autor: Robertinho »

sheva pisze:Nowym trenerem Śląska ma zostać Czech Stanislav Levy, pracujący ostatnio w... Albanii.
Z tym trenerem to są jakieś niezłe jaja. :D

http://www.weszlo.com/news/11669-Czy_Sl ... enerowi_CV
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Ruch1920Chorzów pisze:To jest prawdziwy prezes :brawo:
Fornalik zwolniony. :D

Do września jednak dotrwał. :)
http://www.weszlo.com/news/11699-W_Ruch ... _Fornalika
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Bizon

Post autor: Bizon »

Wyniki brata selekcjonera kadry były żałosne, dlatego decyzja w ogóle mnie nie dziwi.
144 weeks #1, 2010, 2011, 2012 Year-end no. 1
W: LA 08, Dubaj 09, New Heaven 09, Bangkok 09, Pekin 09, Madryt 10, Roland Garros 10, Barcelona 11, Madryt 11, Roland Garros 11, Cincinnati 11, Paryż-Bercy 11, Monte Carlo 12, Tokio 12, Dusseldorf 14Roland Garros 22
F: Olympic Games 08, Bangkok 08, s'Hertogenbosch 10, Wimbledon 10, LA 10, Memphis 11, Waszyngton 11, Montreal 11, Szanghaj 12, WTF 12, Madryt 14
Awatar użytkownika
robpal

Post autor: robpal »

Jaka jest wartość rynkowa T-Mobile Ekstraklasy?
MTT career highlights (26-17):
2021: Delray Beach (F);
2020: Antwerpia (W), Cincinnati (W), Dubaj (F), Montpellier (F);
2019: Bazylea (W), Sztokholm (W), Szanghaj (W), Metz (W), Winston-Salem (F), Stuttgart (W), Madryt (W), Monachium (F), Barcelona (F), Houston (W), Acapulco (W), Buenos Aires (F);
2018: Paryż (F), Bazylea (F), Metz (W), Toronto (W), Estoril (F), Miami (W), Australian Open (F);
2017: WTF (W), Sztokholm (W), Hamburg (W), Stuttgart (W), Acapulco (W);
2016: WTF (F), Bazylea (F), Cincinnati (W), Roland Garros (F), Marsylia (W), Doha (W);
2015: WTF (W), Bazylea (W), Winston-Salem (W), Hamburg (W), Wimbledon (F), Stuttgart (W), Monte Carlo (F), Indian Wells (F);
2014: Halle (F)
Awatar użytkownika
Sempere

Post autor: Sempere »

Nie wiem jaka jest wartośc rynkowa naszej ligi, ale chyba nie za duża. :D Jedynym klubem z kompletem punktów po 4. kolejkach pozostał Widzew, Legia straciła tym razem punkty z Górnikiem.
"Kto jest dobry? Kto zły? Nie ma ludzi dobrych i złych, są tylko złe albo dobre uczynki. I ludzie, którzy miotają się między nimi." Éric-Emmanuel Schmitt
Awatar użytkownika
robpal

Post autor: robpal »

Znalazłem, 54 miliony euro :D
MTT career highlights (26-17):
2021: Delray Beach (F);
2020: Antwerpia (W), Cincinnati (W), Dubaj (F), Montpellier (F);
2019: Bazylea (W), Sztokholm (W), Szanghaj (W), Metz (W), Winston-Salem (F), Stuttgart (W), Madryt (W), Monachium (F), Barcelona (F), Houston (W), Acapulco (W), Buenos Aires (F);
2018: Paryż (F), Bazylea (F), Metz (W), Toronto (W), Estoril (F), Miami (W), Australian Open (F);
2017: WTF (W), Sztokholm (W), Hamburg (W), Stuttgart (W), Acapulco (W);
2016: WTF (F), Bazylea (F), Cincinnati (W), Roland Garros (F), Marsylia (W), Doha (W);
2015: WTF (W), Bazylea (W), Winston-Salem (W), Hamburg (W), Wimbledon (F), Stuttgart (W), Monte Carlo (F), Indian Wells (F);
2014: Halle (F)
ODPOWIEDZ