Na Rolandzie i Wimblu to i tak będą dla nich tłem, no może Thiem się postawi Djoko na RG
Tak, to trzeba mu przyznać. Kiedy było trzeba, to pokazał się z najlepszej strony. Nawet taka mała przenośnia. Kluczem była rakieta, którą zmasakrował drzwi australijskiego kortu, skrywające jego prawdziwe "ja", zupełnie niewidoczne w pierwszym secie.DUN I LOVE pisze: ↑16 lut 2021, 14:41
Mecz momentami bardzo słaby, ale druga połowa czwartego seta to już konkretna orka, a te wszystkie asy Novaka pod presją to światowa klasa. Pewnie napiszecie, że wynikały z tego, że czuł Serb swoją przewagę na korcie, ale dla mnie to jest po prostu kluczyzm najwyższej próby.
Dziękuję. Brawo Nole. Zaczynam wierzyć w tytuł. Nie jest idealnie, ale źle też nie. Podoba mi się ten nowy szybki fh. No i serwis klasa 23 asy. Jutro życzę sobie dwie pięciosetowki, porażek Danila i Rafy. Finał Djoković - Rublev poproszę.
W sumie na razie obaj panowie w najważniejszych momentach grają bardzo dobrze i solidnie. Nie skreślałbym tak pochopnie Nadala w ewentualnym meczu z Serbem, chociaż z ostatecznym osądem trzeba jeszcze poczekać. Hiszpana jeszcze nikt nie przetestował, a to by bardzo pomogło w wyrokowaniu. Póki co ta jego dość ekonomiczna gra wystarczała i chyba nawet się zbytnio nie zmęczył.
LokalnyEkspert pisze: ↑16 lut 2021, 14:51 Musiał walczyć z kontuzją i jednocześnie z rywalem w kwiecie wieku, którego pomimo przeciwności losu zdołał zajechać fizycznie i wygrać całe spotkanie, bohater na którego nie zasługujemy.![]()
Prowadź, królu.
Dość interesujące jest to, że Nole ewidentnie korzystał z szybkości nawierzchni. O ile na cegle i wolnych hardach fizyczna przewaga młodszych rywali robi się coraz wyraźniejsza, to tutaj po profesorsku korzystał Serb z podania i kiedy trzeba było, przyspieszał grę. Z kolei tenis Saszy był ewidentnie bez pomysłu, albo przebijanie, albo tłuczenie, ani jedno ani drugie na Serbie wrażenia nie robi. Zaś na wydanie Djoko prawdziwej wojny z baseline, w stylu Wawrinki, to zdecydowanie brakuje Zverevowi twardych argumentów.
Będziesz płakał za dwa dni jak Twój Asłan z trzech gemów na set z GOATEM nie wyjdzie.no-handed backhand pisze: ↑16 lut 2021, 10:12Zamknij dziób.
Asłan.![]()
Szczerze, Kamilku?Kamileki pisze: ↑16 lut 2021, 16:23Będziesz płakał za dwa dni jak Twój Asłan z trzech gemów na set z GOATEM nie wyjdzie.
Albo będziesz pił. Na pewno nie będziesz miał na to wy*ebane.no-handed backhand pisze: ↑16 lut 2021, 16:28Szczerze, Kamilku?![]()
A, tutaj pełna zgoda.no-handed backhand pisze: ↑16 lut 2021, 16:28
Zresztą, na dole drabinki większy kelner dźwiga numerek dwa.
Novak po powrocie w 2018 jest znacznie lepszym zawodnikiem na szybszych kortach. Jego kopalnia punktów to serwis, serwis-pierwsze uderzenie. Praktycznie to samo co u starego Federera.Robertinho pisze: ↑16 lut 2021, 16:10Dość interesujące jest to, że Nole ewidentnie korzystał z szybkości nawierzchni. O ile na cegle i wolnych hardach fizyczna przewaga młodszych rywali robi się coraz wyraźniejsza, to tutaj po profesorsku korzystał Serb z podania i kiedy trzeba było, przyspieszał grę.
Nadal 25, a Novak 30. Coś takiego się szykuje.
Użytkownicy przeglądający to forum: Bombardiero i 11 gości