ATP World Tour Finals 2012

Obrazek
Awatar użytkownika
Sempere

Re: ATP World Tour Finals 2012

Post autor: Sempere »

Wiejski filozof wygrywa 1. seta z małym rycerzem. :P
"Kto jest dobry? Kto zły? Nie ma ludzi dobrych i złych, są tylko złe albo dobre uczynki. I ludzie, którzy miotają się między nimi." Éric-Emmanuel Schmitt
Awatar użytkownika
kurcaczeudo

Post autor: kurcaczeudo »

Pary półfinałowe:

R.Federer (SUI) - A.Murray (GBR)
N.Djokovic (SRB) - J.M.del Potro (ARG)
MTT:
GS: Australian Open 2019 debel (W)
ATP 1000: Monte Carlo 2019 debel (F), Szanghaj 2019 debel(W/F), Bercy 2019 debel (F)
ATP 500: Rotterdam 2020 (W)
ATP 250: Auckland 2019 (W), Houston 2019 (F)
Davis Cup: 2018 (F)

Typer piłkarski:
LM UEFA: 2019 (W)
MŚ Rosja 2018: III miejsce
Awatar użytkownika
jaccol55

Post autor: jaccol55 »

Obrazek Obrazek

Plan gier na niedzielę:

Kort Centralny, start o godz. 13:00.
[3] Leander Paes (IND)/Radek Stepanek (CZE) vs [5] Mahesh Bhupathi (IND)/Rohan Bopanna (IND)

Nie przed godz. 15:15.
[1] Novak Djokovic (SRB) vs [6] Juan Martin Del Potro (ARG)

Nie przed godz. 18:00.
[8] Jonathan Marray (GBR)/Frederik Nielsen (DEN) vs [6] Marcel Granollers (ESP)/Marc Lopez (ESP)

Nie przed godz. 20:45.
[2] Roger Federer (SUI) vs [3] Andy Murray (GBR)

Wszystkie dotychczasowe wyniki dostępne są na 1 stronie wątku.
Awatar użytkownika
Artras

Post autor: Artras »

Czyli finał Murray - Djokovic :) Raczej Fed nie da rady.
Awatar użytkownika
Jacques D.

Post autor: Jacques D. »

Artras pisze:Czyli finał Murray - Djokovic :) Raczej Fed nie da rady.
Spokojnie... :] Ani Federer ani del Potro nie należą do typu zawodników, których można KIEDYKOLWIEK skreślać. Zwłaszcza, że Murray opoką psychiczną nie jest i nie będzie a warunki kortowe (nawierzchnia,hala) i mimo wszystko obecna forma świadczą na korzyść Szwajcara.
I know the pieces fit.
Spoiler:
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Post autor: DUN I LOVE »

Moim zdaniem sprawa finału jest otwarta. Wiadomo komu kibicuję, ale Portek bijący Marysia w finale, to także byłby dla miły widok. :P
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Sempere

Czy ktoś mi wytłumaczy, jakim sposobem Federer mógł być drugi w grupie? ;)
"Kto jest dobry? Kto zły? Nie ma ludzi dobrych i złych, są tylko złe albo dobre uczynki. I ludzie, którzy miotają się między nimi." Éric-Emmanuel Schmitt
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Sempere pisze:Czy ktoś mi wytłumaczy, jakim sposobem Federer mógł być drugi w grupie? ;)
? Przecież wygrał swoją grupę? :)
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Sempere

DUN I LOVE pisze:Przecież wygrał swoją grupę? :)
Tak, ale ktoś tam pisał, że miejsce Feda w grupie zależy od wyniku meczu Tipsara z Ferrerem?
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

A, tego to nie wiem, słabo w tym roku się orientuję w tym turnieju.

Del Potro pokonał Federera pod dachem po raz 3 na 4 mecze, jakie z nim wygrał. :o Chyba Palito ma jakiś patent na szwajcarskiego króla gry w hali. W takich warunkach nie jest bez szans także z Nole.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Sempere

DUN I LOVE pisze:Chyba Palito ma jakiś patent na szwajcarskiego króla gry w hali. W takich warunkach nie jest bez szans także z Nole.
Wygra z Novakiem, żeby polec w finale z Fedem. :P
Awatar użytkownika
robpal

Post autor: robpal »

Tak, miejsce Feda w grupie zależało od wyniku w meczu Ferrera. Gdyby Ferrer przegrał, to dwóch tenisistów miałoby na koncie dwa zwycięstwa i decydowałby po prostu wynik bezpośredniego starcia. Jako że Ferrer wygrał, to trójka zawodników wygrała po dwa pojedynki i liczył się procent wygranych setów. Tę statystykę miał Szwajcar najlepszą.
MTT career highlights (26-17):
2021: Delray Beach (F);
2020: Antwerpia (W), Cincinnati (W), Dubaj (F), Montpellier (F);
2019: Bazylea (W), Sztokholm (W), Szanghaj (W), Metz (W), Winston-Salem (F), Stuttgart (W), Madryt (W), Monachium (F), Barcelona (F), Houston (W), Acapulco (W), Buenos Aires (F);
2018: Paryż (F), Bazylea (F), Metz (W), Toronto (W), Estoril (F), Miami (W), Australian Open (F);
2017: WTF (W), Sztokholm (W), Hamburg (W), Stuttgart (W), Acapulco (W);
2016: WTF (F), Bazylea (F), Cincinnati (W), Roland Garros (F), Marsylia (W), Doha (W);
2015: WTF (W), Bazylea (W), Winston-Salem (W), Hamburg (W), Wimbledon (F), Stuttgart (W), Monte Carlo (F), Indian Wells (F);
2014: Halle (F)
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

No tak to wszystko jasne. Byłem przekonany, że w przypadku równej ilości zwycięstw najpierw decydują sety, później gemy, dopiero po gemach wynik meczu bezpośredniego.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
bogdan1978

Post autor: bogdan1978 »

http://www.atpworldtour.com/Rankings/Fi ... tions.aspx
Powyżej oficjalne reguły awansu do półfinałów i konkretnych miejsc w grupach.

Znalazłem, bo też się nad tym co napisał Jacques się zastanawiałem, myśląc że Fed miał pewne 1 miejsce dzięki wygranemu setowi dziś.
.
Joao

Post autor: Joao »

Cóż, piękna seria Federera 12 meczów bez porażki w turnieju mistrzów zakończona.
Awatar użytkownika
Artras

Jacques D. pisze:
Artras pisze:Czyli finał Murray - Djokovic :) Raczej Fed nie da rady.
Spokojnie... :] Ani Federer ani del Potro nie należą do typu zawodników, których można KIEDYKOLWIEK skreślać. Zwłaszcza, że Murray opoką psychiczną nie jest i nie będzie a warunki kortowe (nawierzchnia,hala) i mimo wszystko obecna forma świadczą na korzyść Szwajcara.

Ja nie mówię o skreślaniu Feda czy Portka, sam zresztą jestem gorącym fanem Feda :) Chcę tylko powiedzieć, że patrząc obiektywnie Murray wydaje się być bardziej solidniejszy na tym etapie sezonu, Fed drugą część sezonu ma znacznie słabszą, a i dwa ostatnie pojedynki z Murray'em wyraźnie przegrał. Nawet u bukmacherów Fed nie jest faworytem. Dzisiaj w dużym stopniu wszystko zależy od serwisu Feda, jeżeli będzie trafiał pierwszym podaniem to mecz może potrwać, ale jeżeli będą kłopoty z pierwszym podaniem, to zaczną się kłopoty w meczu ponieważ jak wiadomo, drugi serwis nie jest najmocniejszą stroną Szwajcara, po nim zazwyczaj wygrywa tylko połowę punktów a jest to spowodowane tym, że gdy dochodzi do dłuższych wymian z głębi kortu zwyczajnie Fed jest w tym elemencie słabszy od czołówki.
Chciałbym finału Fed-Novak ale rozum mi podpowiada, że będzie powtórka z fazy grupowej meczu Novak - Andy :)
Awatar użytkownika
robpal

Post autor: robpal »

Artras pisze: Ja nie mówię o skreślaniu Feda czy Portka, sam zresztą jestem gorącym fanem Feda :)
No masz! Czy na tym forum rejestrują się tylko Federaści? :|

Czołem Artras, życzymy miłego pobytu ;)
MTT career highlights (26-17):
2021: Delray Beach (F);
2020: Antwerpia (W), Cincinnati (W), Dubaj (F), Montpellier (F);
2019: Bazylea (W), Sztokholm (W), Szanghaj (W), Metz (W), Winston-Salem (F), Stuttgart (W), Madryt (W), Monachium (F), Barcelona (F), Houston (W), Acapulco (W), Buenos Aires (F);
2018: Paryż (F), Bazylea (F), Metz (W), Toronto (W), Estoril (F), Miami (W), Australian Open (F);
2017: WTF (W), Sztokholm (W), Hamburg (W), Stuttgart (W), Acapulco (W);
2016: WTF (F), Bazylea (F), Cincinnati (W), Roland Garros (F), Marsylia (W), Doha (W);
2015: WTF (W), Bazylea (W), Winston-Salem (W), Hamburg (W), Wimbledon (F), Stuttgart (W), Monte Carlo (F), Indian Wells (F);
2014: Halle (F)
Awatar użytkownika
Artras

robpal pisze:
Artras pisze: Ja nie mówię o skreślaniu Feda czy Portka, sam zresztą jestem gorącym fanem Feda :)
No masz! Czy na tym forum rejestrują się tylko Federaści? :|

Czołem Artras, życzymy miłego pobytu ;)

Wiem, że to mało oryginalne, ale co ja poradzę :D Taki wybór :)
Awatar użytkownika
grzes430

Post autor: grzes430 »

robpal pisze:No masz! Czy na tym forum rejestrują się tylko Federaści? :|
Przyciąga ich twój avatar. :D :D
MTT:
Tytuły (8): US OPEN 2012 -debel, Sztokholm 2012, Australian Open 2013 - debel, Abu Dhabi 2014, Barcelona 2014, Australian Open 2016 - debel, Marsylia 2018, ATP Finals 2018 - debel

Finały (8): US OPEN 2013, Monte Carlo 2014, Umag 2014, Rotterdam 2015, Sydney 2016, US OPEN 2016 - debel, Winston-Salem 2018, US OPEN 2018 - debel
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Joao pisze:Cóż, piękna seria Federera 12 meczów bez porażki w turnieju mistrzów zakończona.
Mam nadzieję, że teraz rozpocznie kolejną serię, co najmniej 2 kolejnych wygranych. :P

Robpal, Ty nie narzekaj, bo to z Federastami paradoksalnie najlepiej się dogadujesz. :P
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Zablokowany