Australian Open 2013

Obrazek
Awatar użytkownika
robpal

Re: Australian Open 2013

Post autor: robpal »

Rroggerr pisze: Pal licho ten tercet (Denko nie ugra seta, Tomic co najwyżej tie-break, a Raonic znowu nic nie pokaże w WS), ale podobno po kontuzji Bongi nie ma ani śladu i dobrze Francuz z Llodrą się zaprezentował.
Owszem, tak było :D
MTT career highlights (26-17):
2021: Delray Beach (F);
2020: Antwerpia (W), Cincinnati (W), Dubaj (F), Montpellier (F);
2019: Bazylea (W), Sztokholm (W), Szanghaj (W), Metz (W), Winston-Salem (F), Stuttgart (W), Madryt (W), Monachium (F), Barcelona (F), Houston (W), Acapulco (W), Buenos Aires (F);
2018: Paryż (F), Bazylea (F), Metz (W), Toronto (W), Estoril (F), Miami (W), Australian Open (F);
2017: WTF (W), Sztokholm (W), Hamburg (W), Stuttgart (W), Acapulco (W);
2016: WTF (F), Bazylea (F), Cincinnati (W), Roland Garros (F), Marsylia (W), Doha (W);
2015: WTF (W), Bazylea (W), Winston-Salem (W), Hamburg (W), Wimbledon (F), Stuttgart (W), Monte Carlo (F), Indian Wells (F);
2014: Halle (F)
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Post autor: DUN I LOVE »

Rroggerr pisze:
DUN I LOVE pisze:Tomic zniszczył, Raonic i Denko też pewnie, chociaż zgubili po secie.
Pal licho ten tercet (Denko nie ugra seta, Tomic co najwyżej tie-break, a Raonic znowu nic nie pokaże w WS), ale podobno po kontuzji Bongi nie ma ani śladu i dobrze Francuz z Llodrą się zaprezentował.
Mimo wszystko są to nazwiska, które wymagają koncentracji i ciężko wygrać z takimi zawodnikami, grając na pół gwizdka. Do tego ten Bonga, później Murray - lipa. :P

Jak wypadł del Potro?
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
robpal

DUN I LOVE pisze: Jak wypadł del Potro?
Miażdżył. Ale rywal słabiutki...
2019: Bazylea (W), Sztokholm (W), Szanghaj (W), Metz (W), Winston-Salem (F), Stuttgart (W), Madryt (W), Monachium (F), Barcelona (F), Houston (W), Acapulco (W), Buenos Aires (F);
2018: Paryż (F), Bazylea (F), Metz (W), Toronto (W), Estoril (F), Miami (W), Australian Open (F);
2016: WTF (F), Bazylea (F), Cincinnati (W), Roland Garros (F), Marsylia (W), Doha (W);
2015: WTF (W), Bazylea (W), Winston-Salem (W), Hamburg (W), Wimbledon (F), Stuttgart (W), Monte Carlo (F), Indian Wells (F);
Rroggerr

Post autor: Rroggerr »

robpal pisze:
DUN I LOVE pisze: Jak wypadł del Potro?
Miażdżył. Ale rywal słabiutki...
Rok temu stracił z Mannarino seta i bardzo się męczył.

Bardzo liczę na Argentyńczyka tym razem.
Awatar użytkownika
Barty
Administrator

Post autor: Barty »

AUSTRALIAN OPEN 2013
Australian Open Diary: Murray Lays Down Gauntlet For Fans
Melbourne, Australia

Obrazek
Spoiler:
http://www.atpworldtour.com/News/Tennis ... Diary.aspx
Tytuły (30):
2025: Miami 2024: Montreal, Bazylea 2023: Wiedeń 2022: Miami, Astana, Bazylea, WTF Turyn 2021: Monte Carlo, Madryt, Winston-Salem 2019: Newport, US Open, 2018: Brisbane, Quito, Indian Wells, Monte Carlo, Monachium, Roland Garros, 2017: Auckland, Waszyngton, Shenzen, 2015: Doha, Sydney, Houston, Roland Garros, 2013: US Open, 2012: Nicea, 2011: Los Angeles, WTF Londyn, Wcześniej: Za słaba era, żeby coś wpisywać.
Finały (38):
2025: Barcelona 2024: Brisbane, Cordoba, Estoril, WTF Turyn 2023: Auckland, Rotterdam, Dubaj, Barcelona 2022: Rotterdam, Monte Carlo, Monachium, Rzym, Newport, Hamburg, Gijon 2021: Monachium, Rzym, 2020: Rzym, Antwerpia, 2019: Rotterdam, Rzym, Roland Garros, 2018: Halle, 2017: Stuttgart, 2016: Tokio, Shanghai, Bazylea, 2015: Wiedeń, WTF Londyn, 2014: Doha, 2013: Cincinnati, 2012: Monte Carlo, Roland Garros, Sztokholm, 2011: Marsylia, Monte Carlo, Wimbledon, US Open, Wcześniej: Za słaba era, żeby coś wpisywać.
Awatar użytkownika
Robertinho

Post autor: Robertinho »

Czyli jednak każda kolejna runda się szykuje z duszą na ramieniu. :P Dziś nie mogłem usnąć do 2, co będzie dalej? :o
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Też mi się sen rozregulował. Po I rundzie można jednak stwierdzić, że górna połówka jest nudniejsza od dolnej, a i choćby na papierze te mecze nie wyglądają tak dobrze jak u "konkurencji". Dzisiaj więc planuję normalnie udać się na spoczynek, a nawet spać długo jak tylko mogę - gdzieś do 7.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Robertinho

Co z Ciebie za patriota? :o
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Robertinho pisze:Co z Ciebie za patriota? :o
Żaden? :P

Chętnie bym zobaczył mecz Djoko z Harrym, aby przekonać się jak bardzo odstaje dzisiejsza młodzież od najlepszych. Nie będę miał jednak możliwości ku temu.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
jonathan

Post autor: jonathan »

To, że Federer ma potencjalnie trudną drabinkę, powinno tylko działać na jego korzyść. Doskonale pamiętam ostatnie US Open, gdzie w pierwszych czterech rundach dostał taryfę ulgową - najpierw niepoważnego Younga, potem jakiegoś Phaua, Verdasco, który kompletnie nie wierzył, że może coś zdziałać, a na końcu walkowera od Fisha. Rogerowi wszystko wygrywało się wtedy praktycznie samo. Nie zdążył nawet poczuć rywalizacji, a już awansował do ćwierćfinału. I właśnie ten brak motywacji, koncentracji, ogrania z trudniejszymi rywalami kosztował go porażkę z Berdychem. Teraz będzie musiał za to szybko wejść w turniej. Wartościowe zwycięstwa nad Davydenką i Tomiciem pomogą mu w drugim tygodniu w kontekście meczów z Tsongą (prawdopodobnie) i przede wszystkim Murray'em i ewentualnie Djokoviciem.
Awatar użytkownika
Robertinho

Ciekawe, czy dadzą nas w nocnej z Kolą...
jonathan

Post autor: jonathan »

Robertinho pisze:Ciekawe, czy dadzą nas w nocnej z Kolą...
Niestety konkurencję stanowi znowu ten smarkacz Tomić.
Awatar użytkownika
Robertinho

No jego dzisiejszy mecz obchodził jedynie... Australijczyków :) Pociecha, że mecz z nim na pewno będzie w nocnej. Ciekaw jestem, czy Kola powalczy( pod tym słowem rozumiem brak egzekucji). Dzisiaj go nie widziałem, mecz Rogera też nie powiedział nic o formie Szwajcara . Co do zasady zgadzam się, że przetarcie bojem jest potrzebne, ale jednak czekają go dużo młodsi rywale..
Awatar użytkownika
Wujek Toni

Post autor: Wujek Toni »

Lepiej, żeby mecz Federera znów został zaplanowany na sesję dzienną, bo przynajmniej w razie tenisowych niepowodzeń Rusek zostanie usmażony i sam odda spotkanie.
"Zabrałem kiedyś Rafaela wraz z Pico Monaco na ryby. Pamiętam, że chłopcy niezwykle radowali się na myśl o spędzeniu w taki sposób tamtego poranka - lato miało się już ku końcowi i była to jedna z ostatni okazji, by złowić kilka moren przed zamknięciem sezonu. Przypominam sobie bardzo dokładnie moment, gdy Rafael próbował po raz pierwszy zarzucić swoją wędkę , siedząc na skraju barki. Samą czynność wykonał nienagannie - widać było gołym okiem, że chłopak ma do wędkarstwa talent i czerpie z niego wielką przyjemność. Mimo to nie omieszkałem zbliżyć się do mojego bratanka, po czym chwyciłem go dosyć łagodnie, acz pewnie za muskularne prawe ramię, którym to przed chwilą zarzucił energicznie żyłkę wraz ze spławikiem i rzekłem: 'Którą ręką Cię uczyłem?'" Toni Nadal, Życie moje
Awatar użytkownika
robpal

Robertinho pisze:Dzisiaj go nie widziałem, mecz Rogera też nie powiedział nic o formie Szwajcara .
Nikt dziś Denki nie widział, bo nie zaszczycili go kortem z kamerami :P
Przyznam, że myślami jestem już przy najważniejszym turnieju pierwszego kwartału, czyli Sao Paulo.

Dziś skuszę się chyba na Janowicza i Kuzniecowa z Andersonem.
Awatar użytkownika
Robertinho

Jaki idol, takie ulubione turnieje. :P
Awatar użytkownika
robpal

Robertinho pisze:Jaki idol, takie ulubione turnieje. :P
Ależ to nie są moje tendencje, tylko fakt.
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

robpal pisze:Przyznam, że myślami jestem już przy najważniejszym turnieju pierwszego kwartału, czyli Sao Paulo.
Ja też. Najpierw jednak trochę popiszę o tym najbardziej podziwianym (Roger), by później móc pisać o tym najbardziej kochanym - o Rafie.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Robertinho

DUN I LOVE pisze:
robpal pisze:Przyznam, że myślami jestem już przy najważniejszym turnieju pierwszego kwartału, czyli Sao Paulo.
Ja też. Najpierw jednak trochę popiszę o tym najbardziej podziwianym (Roger), by później móc pisać o tym najbardziej kochanym - o Rafie.
Raczej najpierw o prawdziwym tenisie, potem o tym dla pół emerytów . :P
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Robercie, to tylko słowa. Te jednie ranią, zabijają czyny. Ja tutaj swoje gadam, ale taki Masta omija ten temat szerokim łukiem, z automatu pędząc do tego, traktującego o Sao Paulo. Zatruwa mnie to od środka.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Zablokowany