US Open 2021

Obrazek
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Re: US Open 2021

Post autor: DUN I LOVE »

Taka argumentacja do mnie przemawia.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
magdalia

Post autor: magdalia »

Dzięki takim komentarzom jak powyżej przypomina mi się czemu miałam tak długą przerwę od tego forum...
Awatar użytkownika
COA

Post autor: COA »

Simpy, zróbcie coś.
Awatar użytkownika
Robertinho

Post autor: Robertinho »

magdalia pisze: 04 wrz 2021, 10:30 Dzięki takim komentarzom jak powyżej przypomina mi się czemu miałam tak długą przerwę od tego forum...
Ale ja pisałem zupełnie serio, w USA na pewno i Kanadzie pewnie też, ktoś o wyglądzie Felixa, Jamesa Blake'a czy innego Denzela Washingtona, ma w życiu dużo łatwiej niż ktoś o prezencji rodem z gangu z Bronxu.
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
balech

Post autor: balech »

magdalia pisze: 04 wrz 2021, 10:30 Dzięki takim komentarzom jak powyżej przypomina mi się czemu miałam tak długą przerwę od tego forum...
hahaha hahaha :facepalm:
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Djoković vs Zverev
Sam nie wiem vs Miedwiediew

Poproszę o takie połówki. Z trzeciej sekcji chyba bym chciał Felixa, ale Tiafoe i Alcaraz to też super rozstrzygnięcie.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
magdalia

Robertinho pisze: 04 wrz 2021, 10:36
Ale ja pisałem zupełnie serio, w USA na pewno i Kanadzie pewnie też, ktoś o wyglądzie Felixa, Jamesa Blake'a czy innego Denzela Washingtona, ma w życiu dużo łatwiej niż ktoś o prezencji rodem z gangu z Bronxu.
Pisałam ogólnie o rasistowskim wydźwięku niektórych komentarzy tutaj. Wiem, że śmieszkować można z wszystkiego, ale mam prawo zwrócić na to uwagę. Można wyśmiewać mnie dalej ;)
Awatar użytkownika
Robertinho

@DUN I LOVE A nie przeszkadza nam, że Alcaraz wygląda jakby Rafa jako nastolatek miał braki w umiejętności korzystania z antykoncepcji? Bo mniej jakoś mierzi ten młodzieniec muszę przyznać.
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Gdyby ktoś na ulicy zaczepiał Afrykanera, byłbym pierwszym, który by stanął w jego obronie. Te komentarze to są tylko żarty z tej pseudo poprawności, która zalała inne miejsca w internecie.

@Robertinho, nie wymyślaj.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Robertinho

magdalia pisze: 04 wrz 2021, 10:43
Pisałam ogólnie o rasistowskim wydźwięku niektórych komentarzy tutaj. Wiem, że śmieszkować można z wszystkiego, ale mam prawo zwrócić na to uwagę. Można wyśmiewać mnie dalej ;)
Ciesz się, że nie padają już określenia typu Małpis, tyczące się bardziej zachowania sympatycznego Gaela, ale jednak jakoś źle brzmiące w kontekście kolorystycznym.

Mnie się zdaje, że nie można dać się zwariować. Jakoś nie wyobrażam sobie, że kiedy dwaj ludzie koloru, gadają sobie o jakimś białasku, jakieś wspomienie o tym, że typ jest trochę innego odcienia, było uznane za rasizm.

Niech się Amerykanie męczą z dziedzictwem niewolnictwa i systemowym rasizmem, u nas jest raczej dostrzeganie oczywistych różnic w wyglądzie, ewentualnie tego, że czarni w tych krajach żyją często w trudnym otoczeniu, bądź z powodów kulturowych powielają negatywne wzorce, pasujące czasem niestety do rasistowskich stereotypów.

A Felix i Tiafoe są tu raczej bardzo lubianymi tenisistami, powiedziałbym wręcz, że gdyby FAA był białą klucha z Polski, byłby za swoje niektóre luzerskie wyczyny regularnie wyzywany od bezmózgów i debili, skoro Hurkacz obrywa robiąc wyniki ponad stan.
Awatar użytkownika
no-handed backhand

Post autor: no-handed backhand »

Robertinho pisze: 04 wrz 2021, 10:26
DUN I LOVE pisze: 04 wrz 2021, 10:24
Robertinho pisze: 04 wrz 2021, 10:19

Zamknij rasistowską paszczę. :/

Auger :ok:

Tiafoe :ok: :ok:
Dlaczego Tiafoe dostał 2 okejki? Dyskryminujesz Augera.
Bo jest bardziej Czarny
W takim razie Schwartzman :ok: :ok: :ok:
Yoshihito Nishioka do Ciebie jedzie
Awatar użytkownika
Nando

Post autor: Nando »

Tyle kontentu pod Floyda, a jeszcze specjalista Bartoszek nic nie dorzucił do pieca ;)
MTT - Tytuły (8) 2024:(1) Bastad, 2023:(1) Pune, 2022:(1) Melbourne, 2021:(5) Mallorca, Wimbledon, Toronto, Antwerpia, Sztokholm

MTT - Finały (5)
2022:(4) Dubaj, Estoril, Tokio, Paryż-Bercy 2021:(1) Wiedeń
Awatar użytkownika
Robertinho

DUN I LOVE pisze: 04 wrz 2021, 10:49 Gdyby ktoś na ulicy zaczepiał Afrykanera, byłbym pierwszym, który by stanął w jego obronie. Te komentarze to są tylko żarty z tej pseudo poprawności, która zalała inne miejsca w internecie.

@Robertinho, nie wymyślaj.
Afrykanera. xD Czyli byś bronił potomka swojego niemieckiego rodaka geniuszu. hahaha

Nie wymyślam, widzę jak pręży łapę w bezrękawku i mierzi, nie poradzę.
Awatar użytkownika
Damian
Moderator
Kontakt:

Post autor: Damian »

Obrazek

US Open 2021 - plan gier na sobotę:

Arthur Ashe Stadium - start o 18:
P. Kvitova 🇨🇿 vs M. Sakkari 🇬🇷 Obrazek
N. Djokovic 🇷🇸 vs K. Nishikori 🇯🇵 Obrazek

Nie przed 01:
A. Barty 🇦🇺 vs S. Rogers 🇺🇸 Obrazek
A. Zverev 🇩🇪 vs J. Sock 🇺🇸 Obrazek

Louis Armstrong Stadium – start o 17:
G. Minnen 🇧🇪 vs B. Andreescu 🇨🇦 Obrazek
B. Bencic 🇨🇭 vs J. Pegula 🇺🇸 Obrazek
G. Monfils 🇫🇷 vs J. Sinner 🇮🇹 Obrazek

Nie przed 01:
L. Harris 🇿🇦 vs D. Shapovalov 🇨🇦 Obrazek
V. Gracheva 🇷🇺 vs A. Pavlyuchenkova 🇷🇺 Obrazek

Grandstand – start o 17:
I. Ivashka 🇧🇾 vs M. Berrettini 🇮🇹
A. Kontaveit 🇪🇪 vs I. Świątek 🇵🇱 Obrazek
K. Pliskova 🇨🇿 vs A. Tomljanovic 🇦🇺
N. Basilashvili 🇬🇪 vs R. Opelka 🇺🇸

Court 17 – start o 18:
A. Seppi 🇮🇹 vs O. Otte 🇩🇪
S. Sorribes Tormo 🇪🇸 vs E. Raducanu 🇬🇧
A. Karatsev 🇷🇺 vs J. Brooksby 🇺🇸

MTT - OSIĄGNIĘCIA:
MTT (Singiel) - Tytuły (36) / Finały (23)
Spoiler:
Awatar użytkownika
Alan

Post autor: Alan »

DUN I LOVE pisze: 03 wrz 2021, 19:47 Szkoda, że Paire tego nie wykorzystał.
E tam, nie ma tego złego. Przynajmniej dziś może się spokojnie na...cieszyć z okazji światowego dnia brody.
Awatar użytkownika
magdalia

Robertinho pisze: 04 wrz 2021, 11:01
magdalia pisze: 04 wrz 2021, 10:43

Ciesz się, że nie padają już określenia typu Małpis, tyczące się bardziej zachowania sympatycznego Gaela, ale jednak jakoś źle brzmiące w kontekście kolorystycznym.

Mnie się zdaje, że nie można dać się zwariować. Jakoś nie wyobrażam sobie, że kiedy dwaj ludzie koloru, gadają sobie o jakimś białasku, jakieś wspomienie o tym, że typ jest trochę innego odcienia, było uznane za rasizm.

Niech się Amerykanie męczą z dziedzictwem niewolnictwa i systemowym rasizmem, u nas jest raczej dostrzeganie oczywistych różnic w wyglądzie, ewentualnie tego, że czarni w tych krajach żyją często w trudnym otoczeniu, bądź z powodów kulturowych powielają negatywne wzorce, pasujące czasem niestety do rasistowskich stereotypów.

A Felix i Tiafoe są tu raczej bardzo lubianymi tenisistami, powiedziałbym wręcz, że gdyby FAA był białą klucha z Polski, byłby za swoje niektóre luzerskie wyczyny regularnie wyzywany od bezmózgów i debili, skoro Hurkacz obrywa robiąc wyniki ponad stan.
Dużo w tym racji, dlatego staram się mimo wszystko przymykać oko na pewne komentarze, no ale czasem wtrącę swoje trzy grosze, tak już mam :D A Tiafoe z tymi swoimi powiedzmy to "spontanicznymi" reakcjami mnie ujmuje, w ogóle nie myślę o nim jak o bezmózgowcu, gdyby był biały pewnie też bym tak tego nie postrzegała. Wygląda po prostu na szczerego chłopaka, niczego nie udaje - w przeciwieństwie do jednego ze swoich dużo bardziej utytułowanych kolegów po fachu, który czasem aż razi swoimi "luzackimi" zachowaniami, które nie wydają się ani trochę spontaniczne :mrgreen:
Awatar użytkownika
Nando

Post autor: Nando »

Rodżer? :P

Tak, wiem pewnie chodzi o Serbskiego Gouda.
MTT - Tytuły (8) 2024:(1) Bastad, 2023:(1) Pune, 2022:(1) Melbourne, 2021:(5) Mallorca, Wimbledon, Toronto, Antwerpia, Sztokholm

MTT - Finały (5)
2022:(4) Dubaj, Estoril, Tokio, Paryż-Bercy 2021:(1) Wiedeń
Awatar użytkownika
magdalia

Nando pisze: 04 wrz 2021, 12:06 Rodżer? :P
:P

Tak, wiem pewnie chodzi o Serbskiego Gouda.
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Dziś 3 z 7 kroków ku tenisowemu wydarzeniu naszych czasów.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
The Djoker

Post autor: The Djoker »

Tiafoe/Alcaraz/Auger/Diego. Moglby ktorys ogarnac Medvedeva? Fran mowil cos o zatrzymaniu Nole przed io chyba.
Zablokowany