US Open 2021
- DUN I LOVE
- Administrator
Re: US Open 2021
Dzięki takim komentarzom jak powyżej przypomina mi się czemu miałam tak długą przerwę od tego forum...
Simpy, zróbcie coś.
- Robertinho
Ale ja pisałem zupełnie serio, w USA na pewno i Kanadzie pewnie też, ktoś o wyglądzie Felixa, Jamesa Blake'a czy innego Denzela Washingtona, ma w życiu dużo łatwiej niż ktoś o prezencji rodem z gangu z Bronxu.
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
- DUN I LOVE
- Administrator
Djoković vs Zverev
Sam nie wiem vs Miedwiediew
Poproszę o takie połówki. Z trzeciej sekcji chyba bym chciał Felixa, ale Tiafoe i Alcaraz to też super rozstrzygnięcie.
Sam nie wiem vs Miedwiediew
Poproszę o takie połówki. Z trzeciej sekcji chyba bym chciał Felixa, ale Tiafoe i Alcaraz to też super rozstrzygnięcie.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Pisałam ogólnie o rasistowskim wydźwięku niektórych komentarzy tutaj. Wiem, że śmieszkować można z wszystkiego, ale mam prawo zwrócić na to uwagę. Można wyśmiewać mnie dalejRobertinho pisze: ↑04 wrz 2021, 10:36Ale ja pisałem zupełnie serio, w USA na pewno i Kanadzie pewnie też, ktoś o wyglądzie Felixa, Jamesa Blake'a czy innego Denzela Washingtona, ma w życiu dużo łatwiej niż ktoś o prezencji rodem z gangu z Bronxu.

- Robertinho
@DUN I LOVE A nie przeszkadza nam, że Alcaraz wygląda jakby Rafa jako nastolatek miał braki w umiejętności korzystania z antykoncepcji? Bo mniej jakoś mierzi ten młodzieniec muszę przyznać.
- DUN I LOVE
- Administrator
Gdyby ktoś na ulicy zaczepiał Afrykanera, byłbym pierwszym, który by stanął w jego obronie. Te komentarze to są tylko żarty z tej pseudo poprawności, która zalała inne miejsca w internecie.
@Robertinho, nie wymyślaj.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
- Robertinho
Ciesz się, że nie padają już określenia typu Małpis, tyczące się bardziej zachowania sympatycznego Gaela, ale jednak jakoś źle brzmiące w kontekście kolorystycznym.magdalia pisze: ↑04 wrz 2021, 10:43Pisałam ogólnie o rasistowskim wydźwięku niektórych komentarzy tutaj. Wiem, że śmieszkować można z wszystkiego, ale mam prawo zwrócić na to uwagę. Można wyśmiewać mnie dalejRobertinho pisze: ↑04 wrz 2021, 10:36Ale ja pisałem zupełnie serio, w USA na pewno i Kanadzie pewnie też, ktoś o wyglądzie Felixa, Jamesa Blake'a czy innego Denzela Washingtona, ma w życiu dużo łatwiej niż ktoś o prezencji rodem z gangu z Bronxu.![]()
Mnie się zdaje, że nie można dać się zwariować. Jakoś nie wyobrażam sobie, że kiedy dwaj ludzie koloru, gadają sobie o jakimś białasku, jakieś wspomienie o tym, że typ jest trochę innego odcienia, było uznane za rasizm.
Niech się Amerykanie męczą z dziedzictwem niewolnictwa i systemowym rasizmem, u nas jest raczej dostrzeganie oczywistych różnic w wyglądzie, ewentualnie tego, że czarni w tych krajach żyją często w trudnym otoczeniu, bądź z powodów kulturowych powielają negatywne wzorce, pasujące czasem niestety do rasistowskich stereotypów.
A Felix i Tiafoe są tu raczej bardzo lubianymi tenisistami, powiedziałbym wręcz, że gdyby FAA był białą klucha z Polski, byłby za swoje niektóre luzerskie wyczyny regularnie wyzywany od bezmózgów i debili, skoro Hurkacz obrywa robiąc wyniki ponad stan.
- no-handed backhand
W takim razie SchwartzmanRobertinho pisze: ↑04 wrz 2021, 10:26Bo jest bardziej Czarny

Tyle kontentu pod Floyda, a jeszcze specjalista Bartoszek nic nie dorzucił do pieca 

MTT - Tytuły (8) 2024:(1) Bastad, 2023:(1) Pune, 2022:(1) Melbourne, 2021:(5) Mallorca, Wimbledon, Toronto, Antwerpia, Sztokholm
MTT - Finały (5)
2022:(4) Dubaj, Estoril, Tokio, Paryż-Bercy 2021:(1) Wiedeń
MTT - Finały (5)
- Robertinho
Afrykanera. xD Czyli byś bronił potomka swojego niemieckiego rodaka geniuszu.DUN I LOVE pisze: ↑04 wrz 2021, 10:49 Gdyby ktoś na ulicy zaczepiał Afrykanera, byłbym pierwszym, który by stanął w jego obronie. Te komentarze to są tylko żarty z tej pseudo poprawności, która zalała inne miejsca w internecie.

Nie wymyślam, widzę jak pręży łapę w bezrękawku i mierzi, nie poradzę.
US Open 2021 - plan gier na sobotę:
Arthur Ashe Stadium - start o 18:
P. Kvitova

N. Djokovic

Nie przed 01:
A. Barty

A. Zverev

Louis Armstrong Stadium – start o 17:
G. Minnen

B. Bencic

G. Monfils

Nie przed 01:
L. Harris

V. Gracheva

Grandstand – start o 17:
I. Ivashka
A. Kontaveit

K. Pliskova
N. Basilashvili
Court 17 – start o 18:
A. Seppi
S. Sorribes Tormo
A. Karatsev
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
MTT (Singiel) - Tytuły (36) / Finały (23)
Spoiler:
E tam, nie ma tego złego. Przynajmniej dziś może się spokojnie na...cieszyć z okazji światowego dnia brody.
Dużo w tym racji, dlatego staram się mimo wszystko przymykać oko na pewne komentarze, no ale czasem wtrącę swoje trzy grosze, tak już mamRobertinho pisze: ↑04 wrz 2021, 11:01Ciesz się, że nie padają już określenia typu Małpis, tyczące się bardziej zachowania sympatycznego Gaela, ale jednak jakoś źle brzmiące w kontekście kolorystycznym.magdalia pisze: ↑04 wrz 2021, 10:43Pisałam ogólnie o rasistowskim wydźwięku niektórych komentarzy tutaj. Wiem, że śmieszkować można z wszystkiego, ale mam prawo zwrócić na to uwagę. Można wyśmiewać mnie dalejRobertinho pisze: ↑04 wrz 2021, 10:36
Ale ja pisałem zupełnie serio, w USA na pewno i Kanadzie pewnie też, ktoś o wyglądzie Felixa, Jamesa Blake'a czy innego Denzela Washingtona, ma w życiu dużo łatwiej niż ktoś o prezencji rodem z gangu z Bronxu.![]()
Mnie się zdaje, że nie można dać się zwariować. Jakoś nie wyobrażam sobie, że kiedy dwaj ludzie koloru, gadają sobie o jakimś białasku, jakieś wspomienie o tym, że typ jest trochę innego odcienia, było uznane za rasizm.
Niech się Amerykanie męczą z dziedzictwem niewolnictwa i systemowym rasizmem, u nas jest raczej dostrzeganie oczywistych różnic w wyglądzie, ewentualnie tego, że czarni w tych krajach żyją często w trudnym otoczeniu, bądź z powodów kulturowych powielają negatywne wzorce, pasujące czasem niestety do rasistowskich stereotypów.
A Felix i Tiafoe są tu raczej bardzo lubianymi tenisistami, powiedziałbym wręcz, że gdyby FAA był białą klucha z Polski, byłby za swoje niektóre luzerskie wyczyny regularnie wyzywany od bezmózgów i debili, skoro Hurkacz obrywa robiąc wyniki ponad stan.

Rodżer? 
Tak, wiem pewnie chodzi o Serbskiego Gouda.

Tak, wiem pewnie chodzi o Serbskiego Gouda.
MTT - Tytuły (8) 2024:(1) Bastad, 2023:(1) Pune, 2022:(1) Melbourne, 2021:(5) Mallorca, Wimbledon, Toronto, Antwerpia, Sztokholm
MTT - Finały (5)
MTT - Finały (5)
- DUN I LOVE
- Administrator
Dziś 3 z 7 kroków ku tenisowemu wydarzeniu naszych czasów.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
- The Djoker
Tiafoe/Alcaraz/Auger/Diego. Moglby ktorys ogarnac Medvedeva? Fran mowil cos o zatrzymaniu Nole przed io chyba.