CLAY/GRASS 2013 - chat.

Obrazek
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

CLAY/GRASS 2013 - chat.

Post autor: DUN I LOVE »

Po nudnym jak flaki w oleju okresie w tenisowym kalendarzu, przyszedł czas na cegłę. Przez najbliższe 10 tygodni tenisiści będą walczyć o sławę, pieniądze i miejsce w historii, bo tylko triumf w ceglanych wojnach tak naprawdę coś w tenisie znaczy. Konkurencja olbrzymia, dramaturgia, emocje i nieprzewidywalność jeszcze większe, do czego zresztą zdążyliśmy przywyknąć. Mieliśmy na to całe 8 lat. :)

Obrazek

Zapraszam. :)
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Joao

Re: CLAY 2013 - chat.

Post autor: Joao »

Jak zwykle będzie ciekawie :P. Najbardziej interesuje mnie następująca kwestia: czy rafa po raz pierwszy wygra 5 turniejów na cegle (MC,Barca, Madryt, Rzym i RG)?
Awatar użytkownika
Robertinho

Post autor: Robertinho »

Dawidzie, ale już mamy w jeden wątek o twórczości Rafy.
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
sheva

Post autor: sheva »

Wykopki - najbardziej znienanawidzony przeze mnie okres w tenisowym w kalendarzu, także ze względu na swoją przewidywalność (przecież i tak wiadomo, że ON wszystko zgarnie). Niemniej są turnieje, którym się co roku baczniej przyglądam - Monachium, Madryt, Casablanca i RG.
http://www.sportowefakty.pl/tenis

MTT Rank -4 (High Rank -2)

W: Winston-Salem '14 Newport '14 Brisbane '14 Shanghai '13 Beijing '13 Wimbledon '12 Rome '12 Madrid '12 Basel '11 Dubai '11 Sydney '11 Kuala Lumpur '10
F: Bercy'14 AO '14 Eastbourne '12 Barcelona '12 Munich '12 Beijing '11 Bercy '09
SF: Barcelona '14 Stockholm '13 Paris-Bercy '12 Toronto '12 Vienna '11 LA '11 Valencia '10 Moscow '10 Hamburg '10 Belgrade '10 Brisbane '10
Awatar użytkownika
robpal

Post autor: robpal »

Praktycznie jedyna część sezonu, w której korty mają coś wspólnego z tym, jak naprawdę powinny wyglądać, więc z miejsca jest moją ulubioną.
Marne próby trolingu niestabilnych nerwowo Federastów pozostawię bez komentarza.

Oczekiwania tradycyjne: 2 Mastersy i RG dla Nadula, reszta mnie wali. Federery i Del Potra niech uprzykrzają życie Koko :D
MTT career highlights (26-17):
2021: Delray Beach (F);
2020: Antwerpia (W), Cincinnati (W), Dubaj (F), Montpellier (F);
2019: Bazylea (W), Sztokholm (W), Szanghaj (W), Metz (W), Winston-Salem (F), Stuttgart (W), Madryt (W), Monachium (F), Barcelona (F), Houston (W), Acapulco (W), Buenos Aires (F);
2018: Paryż (F), Bazylea (F), Metz (W), Toronto (W), Estoril (F), Miami (W), Australian Open (F);
2017: WTF (W), Sztokholm (W), Hamburg (W), Stuttgart (W), Acapulco (W);
2016: WTF (F), Bazylea (F), Cincinnati (W), Roland Garros (F), Marsylia (W), Doha (W);
2015: WTF (W), Bazylea (W), Winston-Salem (W), Hamburg (W), Wimbledon (F), Stuttgart (W), Monte Carlo (F), Indian Wells (F);
2014: Halle (F)
Awatar użytkownika
Alan

Post autor: Alan »

sheva pisze:Wykopki - najbardziej znienanawidzony przeze mnie okres w tenisowym w kalendarzu, także ze względu na swoją przewidywalność (przecież i tak wiadomo, że ON wszystko zgarnie).
Nie tym razem. :) Najwspanialszy sprawiedliwie podzieli się łupami z Novakiem. Tj. dla Djokovicia- RG, Madryt oraz Rzym. Rafie natomiast w udziale przypadnie Monte Carlo. Ferrer też powinien dorzucić swojej trzy grosze zgarniając Barcelonę. Niestety Maryś i Fed najpewniej obejdą się smakiem.
Awatar użytkownika
Jacques D.

Post autor: Jacques D. »

robpal pisze:Praktycznie jedyna część sezonu, w której korty mają coś wspólnego z tym, jak naprawdę powinny wyglądać, więc z miejsca jest moją ulubioną.
Bo od zawsze pasowały do profilu ideologicznego "partii rządzącej"? :D

Ja za to jak zwykle skupię się na małych turniejach, z cichą nadzieją, że Koko wreszcie się ogarnie i zacznie stosować jakąś logiczną taktykę, bo chyba nie chce być wiecznie chłopcem do bicia dla NFZ, hę?
I know the pieces fit.
Spoiler:
Awatar użytkownika
robpal

Jacques D. pisze: Bo od zawsze pasowały do profilu ideologicznego "partii rządzącej"? :D
I tak jest za szybko :(
Jacques D. pisze: Ja za to jak zwykle skupię się na małych turniejach, z cichą nadzieją, że Koko wreszcie się ogarnie i zacznie stosować jakąś logiczną taktykę, bo chyba nie chce być wiecznie chłopcem do bicia dla NFZ, hę?
Na razie to jest chłopcem do bicia dla pół-emerytów :mrgreen:

Spokojnie od dwóch tygodni robimy sobie cykl w podziemnym laboratorium w Manacor. A tymczasem Koko jeszcze się będzie (oby) męczyć w Davisie i będzie miał opóźnienie. Pyknąć go w MC i już się nie podniesie, jak rok temu.
2019: Bazylea (W), Sztokholm (W), Szanghaj (W), Metz (W), Winston-Salem (F), Stuttgart (W), Madryt (W), Monachium (F), Barcelona (F), Houston (W), Acapulco (W), Buenos Aires (F);
2018: Paryż (F), Bazylea (F), Metz (W), Toronto (W), Estoril (F), Miami (W), Australian Open (F);
2016: WTF (F), Bazylea (F), Cincinnati (W), Roland Garros (F), Marsylia (W), Doha (W);
2015: WTF (W), Bazylea (W), Winston-Salem (W), Hamburg (W), Wimbledon (F), Stuttgart (W), Monte Carlo (F), Indian Wells (F);
Awatar użytkownika
Jacques D.

Post autor: Jacques D. »

robpal pisze:
Jacques D. pisze: Bo od zawsze pasowały do profilu ideologicznego "partii rządzącej"? :D
I tak jest za szybko :(
Fakt. :/ Przez to takie wspaniałe wymiany:

muszą się kiedyś skończyć. :P
robpal pisze: Spokojnie od dwóch tygodni robimy sobie cykl w podziemnym laboratorium w Manacor.
Musi tam panować niezła atmosfera, tak nieco gęsta i mglista. :D
I know the pieces fit.
Spoiler:
Awatar użytkownika
przemusiowa
Kontakt:

Post autor: przemusiowa »

Alan pisze:Najwspanialszy sprawiedliwie podzieli się łupami z Novakiem. Tj. dla Djokovicia- RG, Madryt oraz Rzym. Rafie natomiast w udziale przypadnie Monte Carlo. Ferrer też powinien dorzucić swojej trzy grosze zgarniając Barcelonę. Niestety Maryś i Fed najpewniej obejdą się smakiem.
Co do tego że Novak wygra RG, to nie byłabym tego taka pewna (tak samo jak nie jestem pewna że Rafa też je zgarnie) Djoko jakoś nie świeci zbyt dobrą formą (w porównaniu z 2012 i 2011 roku). Jak dla mnie nawet te AO wygrał tak w średnim stylu (nie oszukujmy się, tam tylko mu się Wawrinka postawił, reszta kelnerowała, szczególnie Ferru i Berdych).
Myślę że Rafa zgarnie Monte Carlo, może Madryt albo Rzym. RG stoi pod dużym znakiem zapytania.
Ferru mógł by zgarnąć jakiegoś Mastersa na ziemi, ale nie wiem czy za bardzo mnie wyobraźnia nie ponosi :P

Jak zwykle będę zaciekle obserwować sezon ziemny, to jedna z moich ulubionych nawierzchni :D
Ostatnio zmieniony 03 kwie 2013, 17:10 przez przemusiowa, łącznie zmieniany 1 raz.
“I'm really, really emotional” RN
Awatar użytkownika
Robertinho

robpal pisze:Marne próby trolingu niestabilnych nerwowo Federastów pozostawię bez komentarza.
Widzę, że pielucha ciągle mokra i to, jak mniemam, nie pod Dyngusie.
Awatar użytkownika
robpal

Robertinho pisze: Widzę, że pielucha ciągle mokra i to, jak mniemam, nie pod Dyngusie.
Nie widzę związku.
Awatar użytkownika
Robertinho

robpal pisze:
Robertinho pisze: Widzę, że pielucha ciągle mokra i to, jak mniemam, nie pod Dyngusie.
Nie widzę związku.
Bo zaślepia Cię agresja napędzana strachem, tak charakterystyczna dla Twojego idola. :D
Awatar użytkownika
SebastianK

Post autor: SebastianK »

Alan pisze:
sheva pisze:Wykopki - najbardziej znienanawidzony przeze mnie okres w tenisowym w kalendarzu, także ze względu na swoją przewidywalność (przecież i tak wiadomo, że ON wszystko zgarnie).
Nie tym razem. :) Najwspanialszy sprawiedliwie podzieli się łupami z Novakiem. Tj. dla Djokovicia- RG, Madryt oraz Rzym. Rafie natomiast w udziale przypadnie Monte Carlo. Ferrer też powinien dorzucić swojej trzy grosze zgarniając Barcelonę. Niestety Maryś i Fed najpewniej obejdą się smakiem.
Ja tam sądzę, że Rafa będzie "gryzł glebę" w MC i Rg i te dwa tytuły zgarnie. Coś zresztą czuję w kościach, że to będą miesiące Rafy, Delpo i Ferrera.

Nie na­leży my­lić praw­dy z opi­nią większości.
Joao

No właśnie, czy del Potro może być fianlistą RG :P?
Awatar użytkownika
polo90

Post autor: polo90 »

To by były półfinały :ok:
Nadal-Del Potro
Federer -Djokovic
Joao

polo90 pisze:To by były półfinały :ok:
Nadal-Del Potro
Federer -Djokovic
Finał Del Potro-Federer wygląda ciekawie
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Robertinho pisze:Dawidzie, ale już mamy w jeden wątek o twórczości Rafy.
To mało, jeżeli założymy, że ATP2013=Rafole. :]
sheva pisze:Niemniej są turnieje, którym się co roku baczniej przyglądam - Monachium, Madryt, Casablanca i RG.
:ok:

Uwielbiam Casablancę, niezły poziom, ciekawe nazwiska i ten specyficzny jarmark na trybunach. Monachium to kiedyś był bardzo prestiżowy turniej, kiedy Thomas Behrend notował 1/4 finału i po każdym meczu meldował się w studio DSF, które miało wyłączne prawo do pokazywania turnieju BMW Open. Madryt to zdecydowanie najbardziej open turniej podczas clay court swingu, a Rg wiadomo - WS.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Sempere

Post autor: Sempere »

The Road to Paris
Spoiler:
http://www.tennis.com/pro-game/2013/04/ ... WmtGEpFt_Y
"Kto jest dobry? Kto zły? Nie ma ludzi dobrych i złych, są tylko złe albo dobre uczynki. I ludzie, którzy miotają się między nimi." Éric-Emmanuel Schmitt
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Kolejne wykopki pod znakiem dominacji Rafy i Novaka?
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Zablokowany