Roland Garros 2022
Re: Roland Garros 2022
Najśmieszniejsze z tymi żenami nie jest to, że zmarnowali wszystkie okazje minus jedna, jakie mieli, w turniejach wielkoszlemowych, a fakt, że teraz zaczną się kryzysy formy, kontuzje, jak w przeszłości u nie-wymiataczy po 4-5 latach gry na poziomie czołówki: już teraz Beret przerwa, Tsitsipas w przeciętnej formie po operacji łokcia, Zverev z berdychozą, Med też musiał odchorować - gdyby nie Alcaraz to DUN musiałby zamykać biznes. Nic nie gra w tym sezonie Tsitsipas i tylko łatwa drabinka w Monte Carlo dała mu jakiś sensowny skalp, w normalnych warunkach poza zasięgiem, w Paryżu też dużo gorsza forma niż dwa ostatnie sezony.
Tak jak sobie rozmawialiśmy chyba po Monachium, mocno w cieniu Alcaraza był Rune, pomimo tego, że wzorowo przebiegała jego kariera: juniorskie RG i numer jeden -> blisko top100 i seria challengerów jako junior -> kurnik niedługo 19. urodzinach. Teraz pierwsza ćwiartka WS i top30, po rutynowym zrobieniu Tsitsipasa i Zvereva w sezonie ceglanym, co nie różni się od przebiegu kariery Murraya czy Djokovicia. Nie wiem czy z tą juniorską fizjonomią uda mu się ograć Ruuda, chyba w Monte Carlo przegrał, ale pod względem intensywności z końcowej, shotmakingu, krycia kortu, popisowy mecz, fizycznie też bardzo ładnie wytrzymany.
Ale tak jak parokrotnie gadaliśmy, cały ten komiczny stan obecnego ATP wziął się stąd, że zawodnicy z ograniczonym potencjałem (Hurkacz, Berrettini, Ruud, Rubliow) wyciągają maxa, a te największe talenty (Zverev, Kyrgios, Ożer, Shapovalov) się błaźnią - więc pozostaje tylko mieć nadzieję, że z Rune i Alcarazem będzie inaczej.
Tak jak sobie rozmawialiśmy chyba po Monachium, mocno w cieniu Alcaraza był Rune, pomimo tego, że wzorowo przebiegała jego kariera: juniorskie RG i numer jeden -> blisko top100 i seria challengerów jako junior -> kurnik niedługo 19. urodzinach. Teraz pierwsza ćwiartka WS i top30, po rutynowym zrobieniu Tsitsipasa i Zvereva w sezonie ceglanym, co nie różni się od przebiegu kariery Murraya czy Djokovicia. Nie wiem czy z tą juniorską fizjonomią uda mu się ograć Ruuda, chyba w Monte Carlo przegrał, ale pod względem intensywności z końcowej, shotmakingu, krycia kortu, popisowy mecz, fizycznie też bardzo ładnie wytrzymany.
Ale tak jak parokrotnie gadaliśmy, cały ten komiczny stan obecnego ATP wziął się stąd, że zawodnicy z ograniczonym potencjałem (Hurkacz, Berrettini, Ruud, Rubliow) wyciągają maxa, a te największe talenty (Zverev, Kyrgios, Ożer, Shapovalov) się błaźnią - więc pozostaje tylko mieć nadzieję, że z Rune i Alcarazem będzie inaczej.
- DUN I LOVE
- Administrator
2 rzeczy, Piotrze:
1. Jaki ku*wa biznes?
2. Rekord aktywności na forum to czasy pandemii i odcinki Rozmów Nocą nt. wspominek o Rogerze Federerze;
MTT Titles/Finals
Spoiler:
- Bombardiero
W tym H2H różnicę przede wszystkim robią dwa spotkania z poprzedniego sezonu. Pierwszy mecz Holgera na poziomie M1000, w którym Duńczyk odbił się od Ruuda jak od ściany, stanowił właściwie weryfikację jego ówczesnych możliwości, a wszystko działo się jeszcze przed solidnymi wynikami w challengerach. Bastad to też mecz z okresu, w którym Rune na poziomie ATP nie wypadał zbyt dobrze. W ich ostatnim spotkaniu, mającym miejsce właściwie zaraz po challengerze w San Remo, gdzie Holger wygrał, Duńczyk nie wyglądał najgorzej i stać go było na rozegranie dwóch bardzo zaciętych setów. Pozwala to mieć nadzieję, że w Paryżu będzie w stanie się Norwegowi przeciwstawić i nawiązać równą walkę, bo wygląda tutaj o niebo lepiej. Moim zdaniem powinien ten mecz nawet wygrać, ale jak będzie, to już zobaczymy. Stawka tego spotkania jest bardzo wysoka, więc wiele będzie zależało od tego, który z panów lepiej poradzi sobie z presją.
MTT - tytuły (14):
2025: Marsylia; 2024: Monte Carlo, Rotterdam; 2023: Toronto; 2022: Montreal, Newport, Eastbourne, Queen's Club, Madryt, Monachium; 2021: Metz, US Open, Parma, Barcelona
MTT - finały(10):
2024: Antwerpia, Montreal, Halle; 2022: Bazylea, Atlanta, Barcelona, Indian Wells; 2021: WTF, Antwerpia, Roland Garros
2025: Marsylia; 2024: Monte Carlo, Rotterdam; 2023: Toronto; 2022: Montreal, Newport, Eastbourne, Queen's Club, Madryt, Monachium; 2021: Metz, US Open, Parma, Barcelona
MTT - finały(10):
2024: Antwerpia, Montreal, Halle; 2022: Bazylea, Atlanta, Barcelona, Indian Wells; 2021: WTF, Antwerpia, Roland Garros
- DUN I LOVE
- Administrator
Napisałeś @Rroggerr, że Danił musi odchorować i ogarnąłem, że on od USO turnieju nie wygrał, przegrywając w międzyczasie 3 duże finały.

Chyba za duża próżnia by powstała, gdyby te dzieciaki z rocznika 03 w anturalny sposó by nie zastąpiły Raków.Rroggerr pisze: ↑30 maja 2022, 17:23Ale tak jak parokrotnie gadaliśmy, cały ten komiczny stan obecnego ATP wziął się stąd, że zawodnicy z ograniczonym potencjałem (Hurkacz, Berrettini, Ruud, Rubliow) wyciągają maxa, a te największe talenty (Zverev, Kyrgios, Ożer, Shapovalov) się błaźnią - więc pozostaje tylko mieć nadzieję, że z Rune i Alcarazem będzie inaczej.
MTT Titles/Finals
Spoiler:

[7] Andriej Rubliow 1 - 2 [11] Jannik Sinner

Renaud Lichtenstein

MTT - OSIĄGNIĘCIA:
MTT (Singiel) - Tytuły (36) / Finały (23)
Spoiler:
- Robertinho
- DUN I LOVE
- Administrator
Rubliow ćwiczył rano na pełnej koncentracji. Zależy mu na tym rankingu.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Mam nadzieję, że pokolenie 2000+ jak najszybciej odeślę na śmietnik historii przehajpowanych swego czasu Żenów.DUN I LOVE pisze: ↑30 maja 2022, 17:50Chyba za duża próżnia by powstała, gdyby te dzieciaki z rocznika 03 w anturalny sposó by nie zastąpiły Raków.Rroggerr pisze: ↑30 maja 2022, 17:23Ale tak jak parokrotnie gadaliśmy, cały ten komiczny stan obecnego ATP wziął się stąd, że zawodnicy z ograniczonym potencjałem (Hurkacz, Berrettini, Ruud, Rubliow) wyciągają maxa, a te największe talenty (Zverev, Kyrgios, Ożer, Shapovalov) się błaźnią - więc pozostaje tylko mieć nadzieję, że z Rune i Alcarazem będzie inaczej.
- Robertinho
W sumie mogliby być braćmi z jednej matki i różnych ojców

“I doubt about myself, I think the doubts are good in life. The people who don’t have doubts I think only two things: arrogance or not intelligence.”- Rafa Nadal
"There are other tournaments in which I would like to win. However, in the end, trophies are just pieces of metal. The main thing that I took from tennis is love. She will remain with me forever, and I am sincerely grateful for this “ - David Ferrer
"There are other tournaments in which I would like to win. However, in the end, trophies are just pieces of metal. The main thing that I took from tennis is love. She will remain with me forever, and I am sincerely grateful for this “ - David Ferrer
- DUN I LOVE
- Administrator
Tego chcemy.Żilu pisze: ↑30 maja 2022, 18:30Mam nadzieję, że pokolenie 2000+ jak najszybciej odeślę na śmietnik historii przehajpowanych swego czasu Żenów.DUN I LOVE pisze: ↑30 maja 2022, 17:50Chyba za duża próżnia by powstała, gdyby te dzieciaki z rocznika 03 w anturalny sposó by nie zastąpiły Raków.Rroggerr pisze: ↑30 maja 2022, 17:23Ale tak jak parokrotnie gadaliśmy, cały ten komiczny stan obecnego ATP wziął się stąd, że zawodnicy z ograniczonym potencjałem (Hurkacz, Berrettini, Ruud, Rubliow) wyciągają maxa, a te największe talenty (Zverev, Kyrgios, Ożer, Shapovalov) się błaźnią - więc pozostaje tylko mieć nadzieję, że z Rune i Alcarazem będzie inaczej.

MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:
- Robertinho
Ta je.Kiefer pisze: ↑30 maja 2022, 18:41Tego chcemy.Żilu pisze: ↑30 maja 2022, 18:30Mam nadzieję, że pokolenie 2000+ jak najszybciej odeślę na śmietnik historii przehajpowanych swego czasu Żenów.DUN I LOVE pisze: ↑30 maja 2022, 17:50
Chyba za duża próżnia by powstała, gdyby te dzieciaki z rocznika 03 w anturalny sposó by nie zastąpiły Raków.![]()

Czołem Uśmiechniętej Polsce!
- DUN I LOVE
- Administrator
- DUN I LOVE
- Administrator
Oglądam Igę, ale ls pokazuje, że trochę się ogarnął Andriej w drugiej partii. Inna sprawa, że ciężko było zagrać gorzej chyba.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Kochany narciarz.
Nie oglądasz, to sobie nie radzą.

MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:
Ani mi się waż kreczować Jamniku.
- DUN I LOVE
- Administrator