Roland Garros 2022

Obrazek
Awatar użytkownika
lake

Re: Roland Garros 2022

Post autor: lake »

DUN I LOVE pisze: 01 cze 2022, 2:17
lake pisze: 01 cze 2022, 2:08Przed meczem brałem pod uwagę, że teksty o końcu kariery, ostatnim meczu w Paryżu to odsuwanie presji. Czy ten wysryw Moyi o porze meczu.
Jak doceniłem tenisowo Nadala i zaakceptowałem fakt, że to najlepszy tenisista w historii, tak to pozakortowe pierdololo mocno rzuca się cieniem na jego sylwetkę. Wiadomo, nie muszę się na to cały czas nabierać, ale choćby ze względu na innych sportowców, którym sport naprawdę zrujnował zdrowie, mogliby nieco się ogarnąć.

Murray jest skończony, heroicznie biega że śrubkami na boku, Federer do niedawna chodził o kulach, Thiem nie może wygrać pojedynczego seta, Coric jest wrakiem w wieku 26 lat, Raonica codziennie boli całe ciało o siedzenia na kanapie, a 36-latek grający o drugiego szlema w roku, wytrzymujący ponad 4-godzinne orki udaje największego męczennika w tourze. Znajmy granicę, naprawdę.

Rroggerr, dopiero w piątek grają.
Trochę cieżko mi się obiektywnie odnieść. Raz bo jestem fanem, dwa no jednak coś jest na rzeczy. Za dużo tych przerw. Oczywiście jakiś ekspert mógłby powiedzieć o płukaniu etc. Ale jednak w samym AO co chwile coś. Porażk z Ryżym, Cilicem, Wawrinką, Ferrerem. Nawet z tego RG zdarzyła się wycofka. Podejrzewam, że sam Nadal jak i cały jego sztab wierzy w to co mówi. Tzn, że tam już naprawdę jest blisko końca. Nawet jeśli jakoś się układa. A na tym etapie kariery i wyścigu o kozę też raczej specjalnie bym się czepiał o zagrywki taktyczne. Ale jak mówię, mogę być nieobiektywny.

MTT Career highlights:
GS: W Wimbledon '15, US Open '17
WTF: -SF '17
M 1000: W Indian Wells '14, Monte Carlo '17, F IW '16, Cincinnati '17
ATP 500:W Halle '18 F Waszyngton '16
ATP 250: W s-Hertogenbosch '14, Newport '17, Sankt Petersburg '17 F Chennai '17, F Quito '17

Debel:
GS: US Open '17, '19, F US Open '15, F Wimbledon '16
M 1000: W Indian Wells '19, Rzym '19, F Miami '19
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Post autor: DUN I LOVE »

Rroggerr pisze: 01 cze 2022, 2:30Nie pisałem o meczu z Nadalem, tylko daleki run Rune może jako tako uratować ten turniej w oczach mtenis-marud, jeśli Zworek nie podoła. Bo tylko Niemiec ma jakieś szanse, ale dodatkowy dzień przerwy wyjaśnia temat.
Jak Djoković nie dał rady Nadalowi po piątce z FAA to nikt tego nie zrobi. Te wszystkie sztuczne dywagacje mają sens tylko na potrzeby utrzymania życia w temacie.

Ja na finałowego rywala nie będę marudził. Ograłeś Novaka, zasługujesz na tytuł. Tyle.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
lake

Post autor: lake »

I jeszcze jedno. Owszem Rafałek rzadko kreczuje. Szczególnie na tym etapie turnieju, ale jednak chyba każdy fan od AO 2014 do ostaniej piłki turnieju jest obsrany czy to zaraz nie jebnie. I nawet jeśli komunikaty z obozu są mocno na wyrost i/lub zagrywką taktyczną to jednak w obliczu calej kariery, no nie pomagają w budowaniu pewności. Fanów.

MTT Career highlights:
GS: W Wimbledon '15, US Open '17
WTF: -SF '17
M 1000: W Indian Wells '14, Monte Carlo '17, F IW '16, Cincinnati '17
ATP 500:W Halle '18 F Waszyngton '16
ATP 250: W s-Hertogenbosch '14, Newport '17, Sankt Petersburg '17 F Chennai '17, F Quito '17

Debel:
GS: US Open '17, '19, F US Open '15, F Wimbledon '16
M 1000: W Indian Wells '19, Rzym '19, F Miami '19
Awatar użytkownika
Kiefer

Post autor: Kiefer »

:witam:

Miałem dość po tych dwóch setach, trzeba było rzucić zaklęcie i się przespać, następnie wstać godzinę przed budzikiem by obejrzeć z odtworzenia - duża oszczędność czasu, gorąco polecam.

Na szczęście Djokovic nie potrafił grać na mega wysokim poziomie dłużej niż godzinę, w 3 secie dostał 6-2 choć Hiszpan był już nieporównywalnie słabszy niż w secie numer 1.

4 set to było spokojne szykowanie się do partii numer 5 aż nagle Serb nie wyserwował, bardzo mocno pokpił, a w TB to była tragedia w jego wykonaniu. Tylko jak zobaczyłem ten return na 6-4 i Rafie zostało tylko 1 podanie by zakończyć to już sobie pomyślałem "no nie, bez jaj", ten ostatni punkt zresztą bardzo nerwowy z obydwu stron, na szczęście tę wojnę nerwów wygrał Hiszpan.

Szkoda tego Alcaraza, byłaby szansa na pokoleniową zmianę warty, choć godzina gry na bardzo wysokim poziomie to byłoby i tak zdecydowanie za mało by się przeciwstawić Nadalowi. Jeszcze tenis młodego jest trochę zbyt szarpany.

Zvereva za całą wielkoszlemową karierę darzę najmniejszym możliwym szacunkiem, było raków eliminować wcześniej, a teraz niech spada. Jeszcze wygrał z graczem z top 10 w WS kiedy nikt tego od niego nie oczekiwał. :facepalm:

No ale jak wygra Suchy to wygra, turniej i tak jest względnie udany, bo Serbski pajac jeszcze raz zebrał liścia. Oczywiście on pewnie pobije te wszystkie rekordy i zostanie Gołotą, rzecz jasna o ile szurostwo mu przeszkodzi.

Gratki dla fanów Rafy, 8-2 na RG to piękne KO, na swoim terenie jest królem niezaprzeczalnym, a 2 porażki na tyle starć zawsze może się trafić. Natomiast gdyby przegrał po raz 3 i 2 z rzędu, to mogłaby pójść narracja od jakiegoś Matsa, że Djokovic jak tylko znalazł na Hiszpana sposób, to jest najlepszym tenisistą na kortach ziemnych w historii. :lol:

Teraz najlepiej wziąć całość i podziękować, wówczas nawet jak rekord straci to będzie można mu skoczyć. Inna sprawa, że gdyby dograł sezon do końca i szlema już nie dołożył, ale za to skończył jako numer 1 i zakończył karierę, to również byłoby z klasą.
Awatar użytkownika
no-handed backhand

Post autor: no-handed backhand »

40-30. :ok:
Yoshihito Nishioka do Ciebie jedzie
Awatar użytkownika
Damian
Moderator
Kontakt:

Post autor: Damian »

Preview: Ruud, Rune In First All-Scandinavian Grand Slam QF
Spoiler:
https://www.atptour.com/en/news/roland- ... -wednesday

MTT - OSIĄGNIĘCIA:
MTT (Singiel) - Tytuły (36) / Finały (23)
Spoiler:
Awatar użytkownika
CajraX

Post autor: CajraX »

O proszę, jaka (miła?) niespodzianka z rana. Gratulacje dla fanów Rafy, ale proszę, przestańcie już nadmiernie jinxować, bo macie bardzo dużo powodów do zadowolenia :)
Awatar użytkownika
Nadalito

Post autor: Nadalito »

LokalnyEkspert pisze: 01 cze 2022, 2:19
DUN I LOVE pisze: 01 cze 2022, 2:17 tak to pozakortowe pierdololo mocno rzuca się cieniem na jego sylwetkę. Wiadomo, nie muszę się na to cały czas nabierać, ale choćby ze względu na innych sportowców, którym sport naprawdę zrujnował zdrowie, mogliby nieco się ogarnąć.
O to, to. Ale ten oszust próbował już dzisiaj w konia zrobić sędziego ze śladem przy piłce dającej przełamanie dla Novaka, więc chociaż jest konsekwentny.
Kogo kolego nazywasz oszustem ? Możesz powtórzyć .?
Awatar użytkownika
Robertinho

Post autor: Robertinho »

Mario pisze: 01 cze 2022, 1:08 Fajnie spożytkowane 4 godziny, skala własnej głupoty nie przestaje mnie zadziwiać.

Dajcie mu tego Cilica w finale, jak ma być kuriozalnie to niech już będzie na tyle, na ile ten cyrk na to zasługuje.
Ja o północy się położyłem, o drugiej obudziły jakieś epickie grzmoty(na Ursynowie też tak waliło @DUN I LOVE ?), spokojnie sprawdziłem wynik i spałem dalej, bardzo jestem z tego zadowolony. Generalnie Rafa wyglądał jak najlepszy zawodnik tego sezonu, na swoje ulubionej nawierzchni, a Nole jak ktoś, kto formy poszukuje, na swojej mimo wszystko najsłabszej.
Ostatnio zmieniony 01 cze 2022, 9:23 przez Robertinho, łącznie zmieniany 2 razy.
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Post autor: DUN I LOVE »

Tak, darmowe oświetlenie miałem i głównie dlatego oglądałem mecz, bo nie szło zasnąć.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
COA

Post autor: COA »

U mnie chyba nic ale nikt nie pytał.
Awatar użytkownika
Robertinho

Masakra, przez chwilę miałem myśli o życiu pod ostrzałem artylerii. :] Tak więc jakiś tam Nadal to nawet Pan Pikuś nie jest przy poważnych tematach.
Awatar użytkownika
Michael Scott

Post autor: Michael Scott »

No dobra, skoro już wstałem to zapytam Was o przewidywania - czy po przedwczesnym finale w faktycznym półfinale Zverev The Pusher może pobawić się w Soderlinga i wyrzucić Rafę z turnieju na krok przed metą? Z Alcarazem wyglądało to imponująco, pytanie czy Niemiec będzie serwował z taką skutecznością w drugim meczu z rzędu i rzuci rękawicę Nadalowi czy może zagra na swoim standardowym poziomie przeciwko tenisiście z top10? Wydaje się, że gdy Rafa pokonał swój najbardziej niewygodny matchup w ćwierćfinale, nic nie powinno zatrzymać go w drodze do Decimocuarty.
Awatar użytkownika
Robertinho

Kamileki pisze: 01 cze 2022, 2:23
DUN I LOVE pisze: 01 cze 2022, 2:17
Jak doceniłem tenisowo Nadala i zaakceptowałem fakt, że to najlepszy tenisista w historii, tak to pozakortowe pierdololo mocno rzuca się cieniem na jego sylwetkę. Wiadomo, nie muszę się na to cały czas nabierać, ale choćby ze względu na innych sportowców, którym sport naprawdę zrujnował zdrowie, mogliby nieco się ogarnąć.

Murray jest skończony, Federer do niedawna chodził o kulach, Thiem nie może wygrać pojedynczego seta, Coric jest wrakiem w wieku 26 lat, Raonica codziennie boli całe ciało o siedzenia na kanapie, a 36-latek grający o drugiego szlema w roku, wytrzymujący ponad 4-godzinne orki udaje największego męczennika w tourze. Znajmy granicę, naprawdę.
Jest to rysa. Naprawdę kontuzjowani sportowcy to jedno, ale ile mamy zwyczajnych osób z dużymi problemami - można odnieść wrażenie, że Nadal ma jedne z największych problemów na świecie i co sobie myśli w takim wypadku człowiek z jakimś naprawdę poważnym urazem, wadą, chorobą.
No już nie chciałem tego napisać. Ostatnie pół roku trochę pozwiedzalem przychodnie, nie mówiąc o obserwacji zmagań po poważnym urazie. Generalnie jak ktoś ma w nodze ból utrudniający normalne funkcjonowanie, to łyka opiaty i zmaga z prostymi dla w miarę zdrowych i sprawnych ludzi czynnościami. A nie lata jak rakieta po cztery godziny po korcie tenisowym. Więc już nawet nie chce mi się komentować opowieści o cierpieniach Rafy.

Jakieś śmiałe predykcje na dziś?
Ostatnio zmieniony 01 cze 2022, 9:31 przez Robertinho, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Kiefer

Ja bym pobiegał, albo pomachał chwilę rakietą i bym był już do wyrzucenia. Z kolei wiecznie cierpiący Nadal w wieku 36 lat gra, co 2 dzień 4h i jeszcze dość długimi fragmentami potrafi przypominać swoją najlepszą wersję sprzed laty.
Robertinho pisze: 01 cze 2022, 9:19 Jakieś śmiałe predykcje na dziś?
Takie sobie te mecze szczerze mówiąc.
Awatar użytkownika
no-handed backhand

Post autor: no-handed backhand »

Michael Scott pisze: 01 cze 2022, 9:05 No dobra, skoro już wstałem to zapytam Was o przewidywania - czy po przedwczesnym finale w faktycznym półfinale Zverev The Pusher może pobawić się w Soderlinga i wyrzucić Rafę z turnieju na krok przed metą? Z Alcarazem wyglądało to imponująco, pytanie czy Niemiec będzie serwował z taką skutecznością w drugim meczu z rzędu i rzuci rękawicę Nadalowi czy może zagra na swoim standardowym poziomie przeciwko tenisiście z top10? Wydaje się, że gdy Rafa pokonał swój najbardziej niewygodny matchup w ćwierćfinale, nic nie powinno zatrzymać go w drodze do Decimocuarty.
Leci w trzech łatwych, zarówno dla jednego jak i drugiego.
Yoshihito Nishioka do Ciebie jedzie
Awatar użytkownika
Michael Scott

Robertinho pisze: 01 cze 2022, 9:19 Generalnie jak ktoś ma w nodze ból utrudniający normalne funkcjonowanie, to łyka opiaty i zmaga z prostymi dla w miarę zdrowych i sprawnych ludzi czynnościami. A nie lata jak rakieta po cztery godziny po korcie tenisowym. Więc już nawet nie chce mi się komentować opowieści o cierpieniach Rafy.
Rafa przy tej historii kontuzji i eksploatacji organizmu będzie kaleką przed 50-tką. A to, że gra mecze będąc zapewne na blokadach i wielu różnych lekach to nie jest niczym dziwnym, odpowiedni sposób leczenia farmakologicznego i nie poczujesz nawet najsilniejszego bólu.
Awatar użytkownika
Kiefer

Michael Scott pisze: 01 cze 2022, 9:46 Rafa przy tej historii kontuzji i eksploatacji organizmu będzie kaleką przed 50-tką.
To i tak 2 razy później niż mu przewidywano. :lol:
Awatar użytkownika
Michael Scott

Kiefer pisze: 01 cze 2022, 9:54
Michael Scott pisze: 01 cze 2022, 9:46 Rafa przy tej historii kontuzji i eksploatacji organizmu będzie kaleką przed 50-tką.
To i tak 2 razy później niż mu przewidywano. :lol:
Hiszpańscy lekarze to prawdziwi eksperci w swoim fachu.
Awatar użytkownika
Kamileki

Post autor: Kamileki »

Robertinho pisze: 01 cze 2022, 9:19

Jakieś śmiałe predykcje na dziś?
Jedyną śmiałą opcją predykcyjną byłoby chyba tylko obstawienie gładkiej wygranej Rune. Ale raczej bym się nie odważył postawić na proste 3-0 dla Holgera. Z kolei w meczu Cilic-Rubliow dosłownie żaden wynik mnie nie zdziwi, tu może być zarówno 6-0, 6-0, 6-0 dla Marina, ale też 6-0, 6-0, 6-0 dla Andrieja. @no-handed backhand wolałby chyba tę drugą opcję.
Zablokowany