Nie.DUN I LOVE pisze: ↑05 cze 2022, 19:22 Hehe, świetne.
Super sportowcem jest Nadal. Chyba każdy marzył, żeby to właśnie jego idol był tak skuteczny i tak niezniszczalny, perfekcyjny mentalnie, znakomity sportowo i wytrzymały zdrowotnie. Sam sobie wyznacza granice. Absolutny fenomen. Zjawisko.
GOAT - debata
- Robertinho
Re: GOAT - debata
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
- DUN I LOVE
- Administrator
Ja tam kiedyś sobie marzyłem, że Roger taki będzie, ale niestety zesłano mu dwóch strażników. 

MTT Titles/Finals
Spoiler:
Przekładając na język wiceprezesa "pierdolona Hydra"DUN I LOVE pisze: ↑05 cze 2022, 19:22 Hehe, świetne.
Super sportowcem jest Nadal. Chyba każdy marzył, żeby to właśnie jego idol był tak skuteczny i tak niezniszczalny, perfekcyjny mentalnie, znakomity sportowo i wytrzymały zdrowotnie. Sam sobie wyznacza granice. Absolutny fenomen. Zjawisko.

Odklejenie się od Szura i taka sama liczba tytułów w samym tylko Paryżu, co Sampras ogólnie, to niby kamienie milowe w statusie kozy. Niestety w praktyce to jedynie przedłużenie o rok albo rywalizacji albo agonii. Tak czy inaczej prowadzimy z przełamaniem na ten moment. Ale czy to wystarczy?
MTT Career highlights:
GS: W Wimbledon '15, US Open '17
WTF: -SF '17
M 1000: W Indian Wells '14, Monte Carlo '17, F IW '16, Cincinnati '17
ATP 500:W Halle '18 F Waszyngton '16
ATP 250: W s-Hertogenbosch '14, Newport '17, Sankt Petersburg '17 F Chennai '17, F Quito '17
Debel:
GS: US Open '17, '19, F US Open '15, F Wimbledon '16
M 1000: W Indian Wells '19, Rzym '19, F Miami '19
MTT Career highlights:
ATP 250: W s-Hertogenbosch '14, Newport '17, Sankt Petersburg '17 F Chennai '17, F Quito '17
Debel:
Wciąż 1-2 Szlemy zapasu ma Novak. Zakładam, że wjedzie do każdego kolejnego AO. W zasadzie gdzieś teraz w gabinecie lekarskim powinien przyjmować igłę jeśli nie jest skończonym idiotą Serb.lake pisze: ↑05 cze 2022, 21:03Przekładając na język wiceprezesa "pierdolona Hydra"DUN I LOVE pisze: ↑05 cze 2022, 19:22 Hehe, świetne.
Super sportowcem jest Nadal. Chyba każdy marzył, żeby to właśnie jego idol był tak skuteczny i tak niezniszczalny, perfekcyjny mentalnie, znakomity sportowo i wytrzymały zdrowotnie. Sam sobie wyznacza granice. Absolutny fenomen. Zjawisko.![]()
Odklejenie się od Szura i taka sama liczba tytułów w samym tylko Paryżu, co Sampras ogólnie, to niby kamienie milowe w statusie kozy. Niestety w praktyce to jedynie przedłużenie o rok albo rywalizacji albo agonii. Tak czy inaczej prowadzimy z przełamaniem na ten moment. Ale czy to wystarczy?
- DUN I LOVE
- Administrator
Przecież powiedział w wywiadze przed Dubajem, że nic go te cyfry nie obchodzą w kontekście wolności wyboru.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
- Robertinho
To współczuję, serio. Złego wyboru w sensie. Każdy szuka czegoś innego w sporcie, ja ten pierwiastek ludzki w kimś pozornej niezwykłym i wyjątkowym wysoko cenię. Jeśli czegoś żałuję to zainteresowania tym sportem w ogóle, bo postacie takie jak Nadal, Djokovic i Serena nie są moimi ulubionymi i tyle.DUN I LOVE pisze: ↑05 cze 2022, 21:00 Ja tam kiedyś sobie marzyłem, że Roger taki będzie, ale niestety zesłano mu dwóch strażników.![]()
Natomiast ten wizerunek Nadala - psychopaty, który upie*doli sobie nogę byle wygrać, w który wierzy część jego fanów, to nic innego jak taka kompensacyjna toksyczna męskość, marzenie o twardości i sprawczości oraz bezwzględnej skuteczności w realizacji celów, która działała jak magnes we współczesnym, wyjaławiajacym z tych cech świecie.
Może się mylę, ale wydaję mi się, że większość fanów Nadala postrzega go jako bestie na korcie i baranka poza nim. Psychopatię rezerwujemy dla kogoś innego 

MTT Career highlights:
Debel:
MTT Career highlights:
Debel:
- Michael Scott
Robertinho pisze: ↑05 cze 2022, 21:08 Natomiast ten wizerunek Nadala - psychopaty, który upie*doli sobie nogę byle wygrać, w który wierzy część jego fanów, to nic innego jak taka kompensacyjna toksyczna męskość, marzenie o twardości i sprawczości oraz bezwzględnej skuteczności w realizacji celów, która działała jak magnes we współczesnym, wyjaławiajacym z tych cech świecie.

- Robertinho
Sam ten urojony wizerunek Hiszpana określiłem mianem "czułego barbarzyńcy" xD. W życiu bojący się ciemności pocieszny ciapek, na korcie snajper SEALS.
Ale Rafael nie jest bohaterem filmu o człowieku z osobowością mnoga. Nie ma możliwości, by ktoś stabilny (a takie wrażenie sprawia Hiszpan), nagle magiczne stawał się inną osobą. Tj ani te jego kortowe zachowania nie są "bestią", tylko raczej podszyte olbrzymią motywacją i strachem przede porażką(imo bardzo mocnym u Nadala), tylko jego układ limbiczny reaguje na to trybem "walka", jak Serena i Djokovic, a nie "ucieczka". Ani też poza tenisową walką nie jest on takim sympatycznym gamoniem, za którego wszystkie wątpliwe rzeczy odwala otocznie. Ale oczywiście nie mam wglądu w dokumentację medyczną Rafaela, więc może jest tak jak piszesz.

Robertinho pisze: ↑05 cze 2022, 21:24 Ale Rafael nie jest bohaterem filmu o człowieku z osobowością mnoga. Nie ma możliwości, by ktoś stabilny (a takie wrażenie sprawia Hiszpan), nagle magiczne stawał się inną osobą. Tj ani te jego kortowe zachowania nie są "bestią", tylko raczej podszyte olbrzymią motywacją i strachem przede porażką(imo bardzo mocnym u Nadala), tylko jego układ limbiczny reaguje na to trybem "walka", jak Serena i Djokovic, a nie "ucieczka". Ani też poza tenisową walką nie jest on takim sympatycznym gamoniem, za którego wszystkie wątpliwe rzeczy odwala otocznie. Ale oczywiście nie mam wglądu w dokumentację medyczną Rafaela, więc może jest tak jak piszesz.![]()

Ostatnio zmieniony 05 cze 2022, 21:44 przez Kamileki, łącznie zmieniany 2 razy.
- Robertinho
CzekałemKamileki pisze: ↑05 cze 2022, 21:43Robertinho pisze: ↑05 cze 2022, 21:24
Ale Rafael nie jest bohaterem filmu o człowieku z osobowością mnoga. Nie ma możliwości, by ktoś stabilny (a takie wrażenie sprawia Hiszpan), nagle magiczne stawał się inną osobą. Tj ani te jego kortowe zachowania nie są "bestią", tylko raczej podszyte olbrzymią motywacją i strachem przede porażką(imo bardzo mocnym u Nadala), tylko jego układ limbiczny reaguje na to trybem "walka", jak Serena i Djokovic, a nie "ucieczka". Ani też poza tenisową walką nie jest on takim sympatycznym gamoniem, za którego wszystkie wątpliwe rzeczy odwala otocznie. Ale oczywiście nie mam wglądu w dokumentację medyczną Rafaela, więc może jest tak jak piszesz.![]()
![]()

Mnie się z tym kojarzyKamileki pisze: ↑05 cze 2022, 21:43Robertinho pisze: ↑05 cze 2022, 21:24 Ale Rafael nie jest bohaterem filmu o człowieku z osobowością mnoga. Nie ma możliwości, by ktoś stabilny (a takie wrażenie sprawia Hiszpan), nagle magiczne stawał się inną osobą. Tj ani te jego kortowe zachowania nie są "bestią", tylko raczej podszyte olbrzymią motywacją i strachem przede porażką(imo bardzo mocnym u Nadala), tylko jego układ limbiczny reaguje na to trybem "walka", jak Serena i Djokovic, a nie "ucieczka". Ani też poza tenisową walką nie jest on takim sympatycznym gamoniem, za którego wszystkie wątpliwe rzeczy odwala otocznie. Ale oczywiście nie mam wglądu w dokumentację medyczną Rafaela, więc może jest tak jak piszesz.![]()
![]()

MTT Career highlights:
Debel:
MTT Career highlights:
Debel:
- DUN I LOVE
- Administrator
Gnojem byłem jak Pete wygrywał ostatniego WS, ale 14 to jakiś absurd totalny w tamtym momencie się wydawał.
Rzeczywstość szybko zweryfikowała.
MTT career highlights (26-17):
2021: Delray Beach (F);
2020: Antwerpia (W), Cincinnati (W), Dubaj (F), Montpellier (F);
2019: Bazylea (W), Sztokholm (W), Szanghaj (W), Metz (W), Winston-Salem (F), Stuttgart (W), Madryt (W), Monachium (F), Barcelona (F), Houston (W), Acapulco (W), Buenos Aires (F);
2018: Paryż (F), Bazylea (F), Metz (W), Toronto (W), Estoril (F), Miami (W), Australian Open (F);
2017: WTF (W), Sztokholm (W), Hamburg (W), Stuttgart (W), Acapulco (W);
2016: WTF (F), Bazylea (F), Cincinnati (W), Roland Garros (F), Marsylia (W), Doha (W);
2015: WTF (W), Bazylea (W), Winston-Salem (W), Hamburg (W), Wimbledon (F), Stuttgart (W), Monte Carlo (F), Indian Wells (F);
2014: Halle (F)
2021: Delray Beach (F);
2020: Antwerpia (W), Cincinnati (W), Dubaj (F), Montpellier (F);
2019: Bazylea (W), Sztokholm (W), Szanghaj (W), Metz (W), Winston-Salem (F), Stuttgart (W), Madryt (W), Monachium (F), Barcelona (F), Houston (W), Acapulco (W), Buenos Aires (F);
2018: Paryż (F), Bazylea (F), Metz (W), Toronto (W), Estoril (F), Miami (W), Australian Open (F);
2017: WTF (W), Sztokholm (W), Hamburg (W), Stuttgart (W), Acapulco (W);
2016: WTF (F), Bazylea (F), Cincinnati (W), Roland Garros (F), Marsylia (W), Doha (W);
2015: WTF (W), Bazylea (W), Winston-Salem (W), Hamburg (W), Wimbledon (F), Stuttgart (W), Monte Carlo (F), Indian Wells (F);
2014: Halle (F)
- LokalnyEkspert
+1111Robertinho pisze: ↑05 cze 2022, 21:24 Ani też poza tenisową walką nie jest on takim sympatycznym gamoniem, za którego wszystkie wątpliwe rzeczy odwala otocznie.
Dużo się o tym mówiło i stało się faktem. Normalne to nie jest.
- DUN I LOVE
- Administrator
Bardziej mnie boli, że Pete został kompletnie zapomniany przez mainstream.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Mało się pokazuje. Ale to chyba i dziwne. McEnroe, Borg są znacznie bardziej promowani, a grali kilkanaście lat przed Petem. Nawet Laver ma dobry pijar, a to dinozaur.DUN I LOVE pisze: ↑05 cze 2022, 23:12 Bardziej mnie boli, że Pete został kompletnie zapomniany przez mainstream.
- DUN I LOVE
- Administrator
Zawsze był mrukiem i introwertykiem. Nigdy też nie potrzebował poklasku, ale jak przybył na trybuny podczas finału Wimbledonu to miałem ciarki na całym ciele.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Przecież on tym sportem w ogóle się nie interesuje, czasem na jakimś Wilmbledonie albo Indian Wells się pokaże.
W każdym razie te jego 14 WS jak na tamten czas to był kosmos i pewnie Fedalovic miałby trudności przebić to osiągnięcie grając w latach 90-ych, a nawet jeśli to nieznacznie.
W każdym razie te jego 14 WS jak na tamten czas to był kosmos i pewnie Fedalovic miałby trudności przebić to osiągnięcie grając w latach 90-ych, a nawet jeśli to nieznacznie.
Ostatnio zmieniony 05 cze 2022, 23:19 przez Kiefer, łącznie zmieniany 1 raz.