US Open 2022
- Robertinho
Re: US Open 2022
Im bliżej do tego meczu, w dodatku jeszcze po laniu jakie dostała Garcia, tym bardziej się obawiam, że może gładko zjechać Frances. Jak nie dziś w nocy, to w finale. Wybuch formy u gościa, który nic w seniorskim tenisie nie wygrał i od lat niemal wyłącznie zbiera baty, może się skończyć równie gwałtownie i niespodziewanie jak nastąpił.
Więc przy całej sympatii dla Amerykanina i zachwycie tym jak tu gra i czego dokonał, jednak faworytem może nie wyraźnym, ale zauważalnym Alcaraz i dużo bezpieczniejszą opcją na finał.
Co do pierwszego półfinały, czyżby dziś wszyscy byli bezpaństwowcami?
Więc przy całej sympatii dla Amerykanina i zachwycie tym jak tu gra i czego dokonał, jednak faworytem może nie wyraźnym, ale zauważalnym Alcaraz i dużo bezpieczniejszą opcją na finał.
Co do pierwszego półfinały, czyżby dziś wszyscy byli bezpaństwowcami?
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
- DUN I LOVE
- Administrator
Porażki Ruuda i Alcaraza dziś to jedyna opcja, żeby w najbliższy poniedziałek Rafael został liderem rankingu. Warto to wziąć pod uwagę i wziąć poważnie pod rozwagę orientację na Karena i Francesa.Robertinho pisze: ↑09 wrz 2022, 11:24Co do pierwszego półfinały, czyżby dziś wszyscy byli bezpaństwowcami?
MTT Titles/Finals
Spoiler:
bezpaństwowiec. Może jakby to był drugi półfinał, a we wcześniejszym wygrał Hiszpan to kusiła by perspektywa bezpośredniej rywalizacji o tytuł i jedynkę. W takim przypadku jaki mamy mniejsze zło, czyli Kasztan.
- DUN I LOVE
- Administrator
Obiektywnie patrząc bezpośedni mecz o #1 i to w finale WS to super sprawa, bez względu na stosunek do aktorów widowiska.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
- Robertinho
Komuś by to przeszkadzało/w ogóle obchodziło? Pytam poważnie, gość z 2 WS i połówką to raczej oczywisty nr 1 przynajmniej na pewien czas.DUN I LOVE pisze: ↑09 wrz 2022, 11:26Porażki Ruuda i Alcaraza dziś to jedyna opcja, żeby w najbliższy poniedziałek Rafael został liderem rankingu. Warto to wziąć pod uwagę i wziąć poważnie pod rozwagę orientację na Karena i Francesa.Robertinho pisze: ↑09 wrz 2022, 11:24Co do pierwszego półfinały, czyżby dziś wszyscy byli bezpaństwowcami?
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
- DUN I LOVE
- Administrator
Mi średnio, ranking od dłuższego czasu traktuję pobocznie, ale staram się szukać dodatkowe smaczki pod oglądanie.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
- no-handed backhand
No jeśli już ma być nowy lider ranking to niech weźmie tego szlema. Tzn. mowa o Alcarazie.DUN I LOVE pisze: ↑09 wrz 2022, 11:29 Obiektywnie patrząc bezpośedni mecz o #1 i to w finale WS to super sprawa, bez względu na stosunek do aktorów widowiska.
To prawda, że smaczki dodają kolorytu aczkolwiek dobry mecz sam się obroni, a słabemu żadne smaczki nie pomogą. To jakby porównać ćwierćfinały Sinner-Alcaraz z Beret-Ruud.DUN I LOVE pisze: ↑09 wrz 2022, 11:32 Mi średnio, ranking od dłuższego czasu traktuję pobocznie, ale staram się szukać dodatkowe smaczki pod oglądanie.
- DUN I LOVE
- Administrator
Ciekawe btw czy ten turniej nie napędzi rywalizacji Alcaraz vs Sinner i zwłaszcza samego Jannika do zrobienia kroku naprzód.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Tę rywalizację myślę, że mamy już gwarantowaną, bo to nie pierwszy raz kiedy dają świetne widowisko. Mnie marzy się dorzucenie do tego jeszcze Tiafoe-Alcaraz.
Ja marzę o Hurkacz-Ruud.
- DUN I LOVE
- Administrator
Wrzuć więc sobie wysokie światła z półfinału ostatniej Kanady.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Ano, aczkolwiek może to być moment, gdzie forma tenisowa i ogólne usposobienie naszego czarnoskórego lekkoducha uniemożliwią w połączeniu takie zakończenie.Robertinho pisze: ↑09 wrz 2022, 11:24 Im bliżej do tego meczu, w dodatku jeszcze po laniu jakie dostała Garcia, tym bardziej się obawiam, że może gładko zjechać Frances. Jak nie dziś w nocy, to w finale. Wybuch formy u gościa, który nic w seniorskim tenisie nie wygrał i od lat niemal wyłącznie zbiera baty, może się skończyć równie gwałtownie i niespodziewanie jak nastąpił.
Byłoby miło, bo takiego półfinału na papierze dawno nie było.
Raczej za 7 lat przy jakimś 5-21 będziemy wspominać jak to Sinner na początku grał z Hiszpanem wyrównane epiki niż tu nawiąże się jakaś realna rywalizacja.DUN I LOVE pisze: ↑09 wrz 2022, 11:41 Ciekawe btw czy ten turniej nie napędzi rywalizacji Alcaraz vs Sinner i zwłaszcza samego Jannika do zrobienia kroku naprzód.
- DUN I LOVE
- Administrator
Widzę, że masz olbrzymie przekonanie, że będzie dominował Carlitos.

MTT Titles/Finals
Spoiler:
Myślę, że w punkt Rroggerr. Jeśli Jamnik nie poprawi choć trochę serwisu to w przyszłości będzie z niego wiatrak robił Carlitos. Ten maratoński mecz w USO może być mylący bo pomimo, że miał meczowe Włoch mogło (a nawet powinno) zakończyć się 3-1 w setach dla Hiszpana.
A co jeśli Alcaraz poprawi serwis, a jest co poprawiać?
- DUN I LOVE
- Administrator
Broniłem potencjału Włocha gdy dostawało się mu u nas na forumq, ale obiektywnie Jannik ma po prostu przewagę tego roku-dwóch nad Carlosem, co wynika z metryki, i raczej dlatego na tym etapie jest jeszcze w stanie eksploatować słabości Hiszpana (brak ogrania na trawie, pewnie trochę głowa, brak regularności). Sam Włoch ma dziwny sezon, z jednej strony przegrał ze dwa przypadkowe mecze (z czego jeden to krecz z Cerundolo, gdy nie domagał), a z drugiej Umag i przegrane ćwiartki WS jako highlight sezonu to po prostu rozczarowanie, gdy Ruud (warto pamiętać, że on opuścił przez kontuzję Australię...) walczy o #1.DUN I LOVE pisze: ↑09 wrz 2022, 12:00Widzę, że masz olbrzymie przekonanie, że będzie dominował Carlitos.
Gdyby wymazać nam z pamięci ostatnie trzy-cztery lata, usunąć numerki sprzed nazwisk zawodników i pokazać tegoroczne mecze Tiafoe z USO, to pewnie naszą reakcją byłoby: cholera, gra tak jak myśleliśmy, że będzie grać, ciekawe ile wygrał przez te ostatnie cztery lata. Rozbudził oczekiwania, nie tylko na ten turniej, bardzo ciekawe czy w ogóle może je dźwignąć.