US Open 2023

Obrazek
Awatar użytkownika
Robertinho

Re: US Open 2023

Post autor: Robertinho »

DUN I LOVE pisze: 06 wrz 2023, 16:41
Robertinho pisze: 06 wrz 2023, 16:40Raczej nikt by nie nazwał Blake'a i Jużnego bezużytecznymi, a osiągnięcia będzie miał pewnie zbliżone Frances.
Nie.
Co nie? Wygraną z Nadalem w Szlemie ma, półfinał WS ma, 7 kurników może spokojnie wymęczyć, a w finale WFT grał przypomnę Casper Ruud, czy Goffin.
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
Awatar użytkownika
no-handed backhand

Post autor: no-handed backhand »

Oglądałem pierwsze dwa sety, Shelton w pierwszym wszystkie uderzenia grał w błyskawicznym tempie i z pełną mocą i praktycznie nie mylił się przy siatce. Bardzo przyjemny dla oka tenis. Tiafoe nie istniał, a potem przypomniał sobie, że też umie tak grać, no bo w końcu to taki Shelton, tylko starszy, ciemniejszy i bardziej atletyczny. Wydawało się w drugim, że Shelton przecenił swoje przygotowanie fizyczne, oklapł, serwis przestał pomagać, a Tiafoe złapał luz, zaśmiał się tylko i odjechał swojemu młodszemu koledze. Obrazek
Później już nie oglądałem, bo ciężko oglądać mecz jednocześnie jadąc rowerem, myślę, że ciężej jest tylko jednocześnie oglądać mecz i go nie oglądać, a piszę to wszystko tylko dlatego, że spodobał mi się gif z 50 Centem, ale też sądzę, że co by się nie działo w pozostałych setach, to Sheltonowi w półfinale nie pomoże nawet potrójna pielucha w spodniach.
Yoshihito Nishioka do Ciebie jedzie
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Post autor: DUN I LOVE »

Robertinho pisze: 06 wrz 2023, 16:44
Robertinho pisze: 06 wrz 2023, 16:40Raczej nikt by nie nazwał Blake'a i Jużnego bezużytecznymi, a osiągnięcia będzie miał pewnie zbliżone Frances.
Nie.
Co nie? Wygraną z Nadalem w Szlemie ma, półfinał WS ma, 7 kurników może spokojnie wymęczyć, a w finale WFT grał przypomnę Casper Ruud, czy Goffin.
To niech wymęczy.

W czasach Miszy i Jamesa Goffin czy Ruud w finale WTF by nie zagrali.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Damian
Moderator
Kontakt:

Post autor: Damian »

ObrazekObrazek

US Open 🇺🇸 2023 - wyniki 1/4 finału turnieju deblowego:

[6] Rohan Bopanna 🇮🇳 / Matthew Ebden 🇦🇺 d. [15] Nathaniel Lammons 🇺🇸 / Jackson Withrow 🇺🇸 7-6(10) 6-1 A. Hughes
Nicolas Mahut 🇫🇷 / Pierre-Hugues Herbert 🇫🇷 d. Albano Olivetti 🇫🇷 / Robert Galloway 🇺🇸 7-5 6-4 J. Campistol

[3] Rajeev Ram 🇺🇸 / Joe Salisbury 🇬🇧 d. [5] Maximo Gonzalez 🇦🇷 / Andres Molteni 🇦🇷 6-4 6-3 L. Azemar Engzell
[2] Ivan Dodig 🇭🇷 / Austin Krajicek 🇺🇸 d. [9] Hugo Nys 🇲🇨 / Jan Zieliński 🇵🇱 6-4 2-6 6-3 N. Helwerth

MTT - OSIĄGNIĘCIA:
MTT (Singiel) - Tytuły (36) / Finały (23)
Spoiler:
Awatar użytkownika
Damian
Moderator
Kontakt:

ObrazekObrazek

US Open 🇺🇸 2023 - pary 1/2 finału turnieju deblowego:

[6] Rohan Bopanna 🇮🇳 / Matthew Ebden 🇦🇺 vs Nicolas Mahut 🇫🇷 / Pierre-Hugues Herbert 🇫🇷

[3] Rajeev Ram 🇺🇸 / Joe Salisbury 🇬🇧 vs [2] Ivan Dodig 🇭🇷 / Austin Krajicek 🇺🇸

MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:
Awatar użytkownika
Robertinho

Post autor: Robertinho »

DUN I LOVE pisze: 06 wrz 2023, 16:49
Robertinho pisze: 06 wrz 2023, 16:44

Nie.
To niech wymęczy.

W czasach Miszy i Jamesa Goffin czy Ruud w finale WTF by nie zagrali.
Oczywiście, słabo było jak RG wygrał Gaudio, a w finale AO grał Clement, słabo jest teraz, tylko biedny Roger miał strasznych rywali cała karierę.
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
Awatar użytkownika
Damian
Moderator
Kontakt:

ObrazekObrazek

US Open 🇺🇸 2023 - wyniki 1/4 finału turnieju gry mieszanej:

[1] J. Pegula 🇺🇸 / A. Krajicek 🇺🇸  d. [5] E. Perez 🇦🇺 / J. Rojer 🇳🇱 6-4 3-6 10-8 J. Kjendlie
T. Townsend 🇺🇸 / B. Shelton 🇺🇸 d. [7] D. Schuurs 🇳🇱 / H. Nys 🇲🇨 6-4 6-2 L. Azemar Engzell

E. Shibahara 🇯🇵 / M. Pavic 🇭🇷 d. B. Strycova 🇨🇿 / S. Gonzalez 🇲🇽 6-4 7-6(6) C. Urban
A. Danilina 🇰🇿 / H. Heliovaara 🇫🇮 d. Y. Xu 🇨🇳 / J. Vliegen 🇧🇪  7-5 7-6(2) N. Flentie

MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:
Awatar użytkownika
Damian
Moderator
Kontakt:

ObrazekObrazek

US Open 🇺🇸 2023 - pary 1/2 finału turnieju gry mieszanej:

[1] J. Pegula 🇺🇸 / A. Krajicek 🇺🇸  vs T. Townsend 🇺🇸 / B. Shelton 🇺🇸

E. Shibahara 🇯🇵 / M. Pavic 🇭🇷 vs A. Danilina 🇰🇿 / H. Heliovaara 🇫🇮

MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Robertinho pisze: 06 wrz 2023, 16:54Oczywiście, słabo było jak RG wygrał Gaudio, a w finale AO grał Clement, słabo jest teraz, tylko biedny Roger miał strasznych rywali cała karierę.
Blake i Jużny byli moim zdaniem lepszymi zawodnikami i mieli lepsze kariery niż Frances, który oczywiście może jeszcze uzupełnić CV.

Nie wiem o co Ci chodzi w tej dyskusji z tym biednym Rogerem.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Damian
Moderator
Kontakt:

ObrazekObrazek

US Open 🇺🇲 2023 - plan gier na środę:

Arthur Ashe Stadium:
(start o g. 18:00): Q. Zheng 🇨🇳 vs A. Sabalenka 🎙️Stopa/Żbik Obrazek
(bezpośrednio po): D. Medvedev vs A. Rublev 🎙️Furjan/Celt Obrazek
(nie przed 01:00): M. Vondrousova 🇨🇿 vs M. Keys 🇺🇸 🎙️Sidor/Wolfke Obrazek
(bezpośrednio po): C. Alcaraz 🇪🇸 vs A. Zverev 🇩🇪 🎙️Domański/Szymanik Obrazek

Louis Armstrong Stadium:
(start o g. 17:00): L. Siegemund 🇩🇪 / V. Zvonareva vs V. Azarenka / B. Haddad Maia 🇧🇷
(bezpośrednio po): C. Gauff 🇺🇸 / J. Pegula 🇺🇸 vs S. Hsieh 🇹🇼 / X. Wang 🇨🇳
(bezpośrednio po): E. Shibahara 🇯🇵 / M. Pavic 🇭🇷 vs A. Danilina 🇰🇿 / H. Heliovaara 🇫🇮
(nie przed 22:00): J. Pegula 🇺🇸 / A. Krajicek 🇺🇸 vs T. Townsend 🇺🇸 / B. Shelton 🇺🇸

Grandstand:
(start o g. 17:00): F. De Michele 🇮🇹 vs J. Fonseca 🇧🇷
(bezpośrednio po): C. Caniato 🇮🇹 vs L. Tien 🇺🇸
(bezpośrednio po): F. De Michele 🇮🇹 / G. Vulpitta 🇮🇹 vs F. Bondioli 🇮🇹 / J. Schwaerzler 🇦🇹

Court 17:
(start o g. 17:00): T. Valentova 🇨🇿 vs K. Quevedo 🇺🇸
(bezpośrednio po): A. Penickova 🇺🇸 / K. Penickova 🇺🇸 vs N. Bartunkova 🇨🇿 / T. Valentova 🇨🇿

Court 5:
(start o g. 17:00): Y. Demin vs F. Cina 🇮🇹
(bezpośrednio po): Y. Demin / R. Pacheco Mendez 🇲🇽 vs A. Karahan 🇹🇷 / H. Roh 🇰🇷
(bezpośrednio po): U. Altinel 🇹🇷 / A. Kaplan 🇹🇷 vs T. Masaryk 🇸🇰 / Y. Silva 🇧🇷

Court 10:
(start o g. 17:00): A. Gea 🇫🇷 vs T. Svajda 🇺🇸
(bezpośrednio po): B. Djuric 🇷🇸 / A. Gea 🇫🇷 vs M. Exsted 🇺🇸 / C. Woestendick 🇺🇸
(bezpośrednio po): T. Miki 🇯🇵 / T. Oda 🇯🇵 vs M. De la Puente 🇪🇸 / G. Fernandez 🇦🇷

Court 11:
(start o g. 17:00): C. Williams 🇺🇸 vs A. Ganesan 🇺🇸
(bezpośrednio po): K. Kang 🇺🇸 / C. Williams 🇺🇸 vs H. Matsuoka 🇯🇵 / D. Panarin
(bezpośrednio po): F. Cayulef 🇨🇱 / D. Perez 🇨🇱 vs A. Bogdanov 🇺🇸 / D. Wagner 🇺🇸

Court 12:
(start o g. 17:00): R. Jamrichova 🇸🇰 vs N. Bartunkova 🇨🇿
(bezpośrednio po): Z. Pawlikowska 🇵🇱 vs K. Hui 🇺🇸
(bezpośrednio po): R. Jamrichova 🇸🇰 / K. Quevedo 🇺🇸 vs A. Anazagasty-Pursoo 🇺🇸 / M. Joint 🇦🇺
(bezpośrednio po): A. Hewett 🇬🇧 / G. Reid 🇬🇧 vs J. Gerard 🇧🇪 / M. Scheffers 🇳🇱

Court 13:
(start o g. 17:00): D. Blanch 🇺🇸 vs A. Frusina 🇺🇸
(bezpośrednio po): T. Zhang 🇨🇳 / Y. Zhou 🇨🇳 vs J. Fonseca 🇧🇷 / I. Radulov 🇧🇬
(bezpośrednio po): D. De Groot 🇳🇱 / J. Griffioen 🇳🇱 vs A. Bernal 🇨🇴 / L. De Greef 🇳🇱

Court 4:
(start o g. 17:00): Y. Zhou 🇨🇳 vs R. Sakamoto 🇯🇵
(bezpośrednio po): T. Kostovic 🇷🇸 / G. Nahum BEN vs H. Kinoshita 🇯🇵 / W. Sonobe 🇯🇵
(bezpośrednio po): S. Park 🇰🇷 / A. Shah 🇮🇳 vs F. Cina 🇮🇹 / R. Sakamoto 🇯🇵
(bezpośrednio po): P. Deroulede 🇫🇷 / L. Shuker 🇬🇧 vs Y. Kamiji 🇯🇵 / K. Montjane 🇿🇦

Court 6:
(start o g. 17:00): P. Marinkov 🇦🇺 vs R. Pacheco Mendez 🇲🇽
(bezpośrednio po): S. Schroder 🇳🇱 / N. Vink 🇳🇱 vs G. Sasson 🇮🇱 / K. Sugeno 🇯🇵

Court 7:
(start o g. 17:00): A. Gureva vs V. Glozman 🇺🇸
(bezpośrednio po): M. Dahlin 🇸🇪 / O. Ojakaar 🇪🇪 vs O. Bonding 🇬🇧 / A. Melero Kretzer 🇪🇸
(bezpośrednio po): M. Gae 🇷🇴 / A. Gureva vs O. Center 🇺🇸 / K. Fakih 🇺🇸
(bezpośrednio po): A. Lapthorne 🇬🇧 / D. Ramphadi 🇿🇦 vs H. Davidson 🇦🇺 / R. Shaw 🇨🇦

Court 8:
(start o g. 17:00): E. Koike 🇯🇵 vs A. Schuman 🇺🇸
(bezpośrednio po): T. Evans 🇺🇸 / A. Hamilton 🇺🇸 vs S. Ishii 🇯🇵 / E. Koike 🇯🇵
(bezpośrednio po): A. Cataldo 🇨🇱 / C. Ratzlaff 🇺🇸 vs D. Arai 🇯🇵 / C. Stroud 🇺🇸

Court 9:
(start o g. 17:00): H. Klugman 🇬🇧 vs S. Ishii 🇯🇵
(bezpośrednio po): H. Jones 🇦🇺 / A. Razeghi US vs T. Berkieta 🇵🇱 / H. Searle 🇬🇧
(bezpośrednio po): H. Klugman 🇬🇧 / M. Xu 🇬🇧 vs C. Esquiva Banuls 🇪🇸 / E. Jones 🇦🇺
(bezpośrednio po): M. Moreno 🇦🇷 / Z. Zhu 🇨🇳 vs S. Funamizu 🇯🇵 / K. Kruger 🇩🇪

Court 14:
(start o g. 17:00): S. Saito 🇯🇵 vs C. Esquiva Banuls 🇪🇸
(bezpośrednio po): S. Lam 🇺🇸 / M. Stojsavljevic 🇬🇧 vs S. Saito 🇯🇵 / N. Sato 🇯🇵
(bezpośrednio po): T. Egberink 🇳🇱 / R. Spaargaren 🇳🇱 vs S. Houdet 🇫🇷 / T. Sanada 🇯🇵

Court 15:
(start o g. 17:00): E. Milic 🇸🇮 vs L. Samsonova 🇨🇿
(bezpośrednio po): I. Ivanova 🇧🇬 / S. Zhiyenbayeva 🇩🇪 vs A. Kovackova 🇨🇿 / L. Samsonova 🇨🇿
(bezpośrednio po): D. Mathewson 🇺🇸 / M. Tanaka 🇯🇵 vs M. Ohtani 🇯🇵 / A. Van Koot 🇳🇱

MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:
pascal

Post autor: pascal »

@DUN I LOVE Okej, ale już tak patrząc na poziom możliwości tenisowych, to nie wiem czy zeszłoroczny Frances w Us Open odstawał tenisowo od Jamesa.

I tak ogólnie sobie myślę, co by było gdyby przenieść Daniła, Thiema, Zvereva i Stefanosa do czasów załóżmy 2004-2010, pozbawiając tour Rogera i Rafę. Wcale nie jestem do końca przekonany, że by dostali bolesną lekcję. Touru by nie zdominowali, ale poza trawą bylibi mocno konkurencyjni.
Awatar użytkownika
no-handed backhand

Post autor: no-handed backhand »

Zapomnij, dalej siedzieliby w telefonach zamiast trenować.
Yoshihito Nishioka do Ciebie jedzie
pascal

no-handed backhand pisze: 06 wrz 2023, 17:16 Zapomnij, dalej siedzieliby w telefonach zamiast trenować.
Nawet ten Zvorek ma profesjonalne podejście. :P
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

pascal pisze: 06 wrz 2023, 17:08I tak ogólnie sobie myślę, co by było gdyby przenieść Daniła, Thiema, Zvereva i Stefanosa do czasów załóżmy 2004-2010, pozbawiając tour Rogera i Rafę. Wcale nie jestem do końca przekonany, że by dostali bolesną lekcję. Touru by nie zdominowali, ale poza trawą bylibi mocno konkurencyjni.
Czego by to miało dowieść? Lepiej by było zostawić tamtego Fedala i zamiast new ballsów wkleić żenów.

A najlepiej wyjść na szczere piwo z rakami i poprosić, żeby ich porównali na bazie własnych doświadczeń. Jestem dziwnie spokojny, że Djoković przeciera oczy ze zdumienia jak łatwo to mu przychodzi. Musiał poczekać na kompletną wymianę personelu, żeby zacząć regularnie grać o klasyka.

Żeni to w zakresie walki ma korcie (nie piszę tu o umiejętnościach) to bardzo słabe pokolenie. Ja niestety mam tego pecha, że nie wyrzucam z głowy przeszłości i takiego pasma kompromitacji z dekadę starszymi zawodnikami to nie pamiętam.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
pascal

@DUN I LOVE Broń Boże, chodzi mi tylko o to, że ich ubóstwo tenisowe jest strasznie eksponowane przez raków(Fed<Novak<Rafa) i niekoniecznie musiałoby się tak dziać w starciu z newballsami w szczególności w dłuższym horyzoncie czasowym. Na pewno nie można tej czwórce odmówić profesjonalnego podejścia do uprawianej dyscypliny, ba nawet pod względem atletycznym to wyższe standardy niż poprzedniej epoki. Oczywiście nie zmienia to faktu, że dobrze dysponowany New Balls w formie mógł i powinien stanowić większe zagrożenie dla raków. Z resztą idealnym przykładem by był również Wawrinka- w peaku nieporównywalnie większe zagrożenie dla Novaka od żenów, ale w szerszym kontekście nierówny, niestabilny i w rywalizacji bezpośredniej by tak nad żenami nie dominował.

Ale co do walki/wykorzystywania swoich przewag to jest istny dramat. Fritz wczoraj od stanu 1-2 w drugim secie de facto zaczął kreować wynik na korcie. Skończył przy tym z 7 gemami, mając całkiem dużo szans na przełamanie, broniąc relatywnie niewielu bp.
Rroggerr

Post autor: Rroggerr »

pascal pisze: 06 wrz 2023, 17:08 @DUN I LOVE Okej, ale już tak patrząc na poziom możliwości tenisowych, to nie wiem czy zeszłoroczny Frances w Us Open odstawał tenisowo od Jamesa.
Pewnie nie odstawał, ale to był jedyny moment gdzie wyglądał jak poważny tenisista, tak że średnio na tej bazie generalizować. W tym sezonie w Szlemach: Chaczanow, Zverev 2023, Dimitrow, Shelton, po najlepszym sezonie w karierze - patrząc na to za co się dostaje sportowo Rubelkom i Ruudom, Tiafoe nawet na tle swojego pokolenia jest po prostu zbyt słaby żeby coś od niego wymagać. I dlatego może robić za fan favorite.

Oczywiście biorę poprawkę, że w styczniu/lutym kończy dopiero 26 lat, więc pewnie wzorem Norriech czy Ruudów trafi mu się drabinka na nabicie wyniku na jaki sportowo nie za bardzo zasługuje, ktoś go porówna do jakiegoś Monfilsa i będzie git.
Awatar użytkownika
Damian
Moderator
Kontakt:

Obrazek vs Obrazek
Obrazek

[3] Daniił Miedwiediew 🇷🇺 5 - 2 [8] Andriej Rubliow 🇷🇺
Obrazek

MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:
Awatar użytkownika
Razing

Post autor: Razing »

DUN I LOVE pisze: 06 wrz 2023, 17:03
Robertinho pisze: 06 wrz 2023, 16:54Oczywiście, słabo było jak RG wygrał Gaudio, a w finale AO grał Clement, słabo jest teraz, tylko biedny Roger miał strasznych rywali cała karierę.
Blake i Jużny byli moim zdaniem lepszymi zawodnikami i mieli lepsze kariery niż Frances, który oczywiście może jeszcze uzupełnić CV.

Nie wiem o co Ci chodzi w tej dyskusji z tym biednym Rogerem.
Ja dosłownie na końcówkę karier Blake'a i Michaiła się załapałem, a lubiłem ich bardzo, szanowałem jako graczy zdecydowanie bardziej również niż Tiafoe na dzień dzisiejszy :D
MTT Singiel :
2021: Roland Garros, San Diego, Paris
2019: Antwerp

MTT Debel :
#1 : 10 weeks
2025: Australian Open
2024: Australian Open
2023: Wimbledon, Cincinnati
2022 : Indian Wells, US Open
2021: Australian Open, WTF
2020 : Shanghai
2019 : Wimbledon
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Czas na ruskich.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
pascal

Rroggerr pisze: 06 wrz 2023, 18:36 Pewnie nie odstawał, ale to był jedyny moment gdzie wyglądał jak poważny tenisista, tak że średnio na tej bazie generalizować. W tym sezonie w Szlemach: Chaczanow, Zverev 2023, Dimitrow, Shelton, po najlepszym sezonie w karierze - patrząc na to za co się dostaje sportowo Rubelkom i Ruudom, Tiafoe nawet na tle swojego pokolenia jest po prostu zbyt słaby żeby coś od niego wymagać. I dlatego może robić za fan favorite.
W przypadku Ruuda czepianie się sportowo to jest raczej folklor forum. Gościu ma jednak 3 finały wielkoszlemowe i jak na warunki świetnie ułożony tenis(finał z Alcarazem był bardzo poprawny- niezależnie od udzielanego oponentom błysku przez Hiszpana). Można się śmiać z kurników i braku mastersa, ale Norweg i tak maksymalizuje wyniki, z resztą podobnie jak w innej skali Rosjanin. Sam też jestem ciekaw kolejnego sezonu, czy przypadkiem za rok nie będzie bliżej powtórki 2022 niż 2023(wyłączając RG) u Caspra.

A od Tiafoe- to prawda, też raczej nikt nie oczekiwał regularnej zbliżonej do Us Open 2022 gry w szlemach, biorąc pod uwagę przeszłość. W przypadku takich zawodników jak się trafią 2-4 takie turnieje w karierze jest już świetnie. I de facto to w pewnym sensie sól tenisa- Gonzalez, Marcos, Verdasco, Tsonga czy Dimitrov- zachowując odpowiednie proporcje, też wystrzelili w szlemach maks kilka razy a wspomina się ich ciepło.
Zablokowany