Australian Open 2024

Obrazek
Awatar użytkownika
Robertinho

Re: Australian Open 2024

Post autor: Robertinho »

ayshe pisze: 25 sty 2024, 12:48
DUN I LOVE pisze: 25 sty 2024, 11:57
ayshe pisze: 25 sty 2024, 11:44 Sasza miał absurdalne 85% skuteczności jedynki z Alcarazem, no i to jest coś nad czym warto się pochylić w kontekście ew. finału z Novakiem.
Nie ma chyba nad czym. W tej chwili ogranie Novaka w finale AO jawi się jako s-f. Ja oczekuję, żeby wygrał w piątek i odebrał po walce tackę w niedzielę.

Ten poziom serwisu to są anomalia. Pamiętam jak w połówce z Murrayem na WImby15 Federer serwował jak robot, a na finał starczyło kanapek na ledwie 1.5 seta.
Pamiętam jak Med miał taki serwisowy ciąg na uso. Wtedy skończyło się na wdeptaniu Serba w kort, niektórzy na x do tej pory mają ptsd. Anyway, uważam, że Sasza nie jest na straconej pozycji w tym starciu, jeśli oczywiście na kort wyjdzie Sasza a nie Zworek i to jest podstawowy warunek. Świat jest gotowy na krwawą pięciosetowkę i Novaka z tacką, pytanie czy Aleksander Zverev jest wystarczająco zdeterminowany? Narzędzia niewątpliwie ma, formą jest jak cholera, bagaż doświadczeń jest, potrzeba tylko, żeby wahadło fortuny się bujnęlo we właściwej chwili i jakoś tak nam wrażenie, że to już.
Obawiam się, że PTSD to raczej po finale AO z Nadalem trochę osób ma, na czele chyba z samym Daniłem. :| Ale może odkupi winy. W sumie z cyklu teraz powinno wypaść 3-0 w finale dla niego. :D
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Post autor: DUN I LOVE »

Obrazek
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Robertinho

DUN I LOVE pisze: 25 sty 2024, 13:13 Obrazek
Piękny i Bestia. Pytanie który jest który. :|
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Robertinho pisze: 25 sty 2024, 13:33Piękny i Bestia. Pytanie który jest który. :|
Podobno według ostatniej serii serialu na Netflixie to Sasza jest piękny.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Art
Moderator

Post autor: Art »

DUN I LOVE pisze: 25 sty 2024, 12:50 AO powoli staje się twierdzą na miarę nadalowskiego RG. :)
Najsłabszy finał to chyba ten z Thiemem, który nie potrafił go dobić. A tak to, od tego słynnego meczu Rafą, wszystkie ostatnie pojedynki brał bardzo pewnie lub odjeżdżał po dwóch zaciętych setach.

W niedzielę na pewno Zverev budziłby większe zainteresowanie (już pomijając wszystkie pozakortowe historie) i biorąc pod uwagę aktualną formę mógłby się bardziej postawić Djoko, ale kurs na ostre heblowanie i pasywność też raczej nie byłby za wysoki.
DUN I LOVE pisze: 25 sty 2024, 13:36 Podobno według ostatniej serii serialu na Netflixie to Sasza jest piękny.
A wg Morgan Fritzowej Jamniczek jest słodki :D
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Art pisze: 25 sty 2024, 13:39A wg Morgan Fritzowej Jamniczek jest słodki :D
Niesamowita jest ta popularność Sinnera wśród kibiców.
Art pisze: 25 sty 2024, 13:39W niedzielę na pewno Zverev budziłby większe zainteresowanie (już pomijając wszystkie pozakortowe historie) i biorąc pod uwagę aktualną formę mógłby się bardziej postawić Djoko, ale kurs na ostre heblowanie i pasywność też raczej nie byłby za wysoki.
Wtedy forum pójdzie na finał pod hashtagiem #uderzgosasza
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Robertinho

DUN I LOVE pisze: 25 sty 2024, 13:36
Robertinho pisze: 25 sty 2024, 13:33Piękny i Bestia. Pytanie który jest który. :|
Podobno według ostatniej serii serialu na Netflixie to Sasza jest piękny.
Już dwie różne osoby mi to opowiadały, a ja ciągle nie wiem, kiedy Danił w ten słupek kopnął i na czym krzywda Saszy polegała :/
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Robertinho pisze: 25 sty 2024, 13:43Już dwie różne osoby mi to opowiadały, a ja ciągle nie wiem, kiedy Danił w ten słupek kopnął i na czym krzywda Saszy polegała :/
Sasza panicznie boi się przemocy.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Robertinho

Art pisze: 25 sty 2024, 13:39
DUN I LOVE pisze: 25 sty 2024, 12:50 AO powoli staje się twierdzą na miarę nadalowskiego RG. :)
Najsłabszy finał to chyba ten z Thiemem, który nie potrafił go dobić. A tak to, od tego słynnego meczu Rafą, wszystkie ostatnie pojedynki brał bardzo pewnie lub odjeżdżał po dwóch zaciętych setach.

W niedzielę na pewno Zverev budziłby większe zainteresowanie (już pomijając wszystkie pozakortowe historie) i biorąc pod uwagę aktualną formę mógłby się bardziej postawić Djoko, ale kurs na ostre heblowanie i pasywność też raczej nie byłby za wysoki.
DUN I LOVE pisze: 25 sty 2024, 13:36 Podobno według ostatniej serii serialu na Netflixie to Sasza jest piękny.
A wg Morgan Fritzowej Jamniczek jest słodki :D
Na pewno, idealny typek żeby nim kręcić dla takiej kobiety. Harry, który nawet bez sukcesów i sławy by na amerykańskiego surfera na pęczki wyrywał, więc trzeba więcej starań i czujności.
Art
Moderator

Robertinho pisze: 25 sty 2024, 13:43 Już dwie różne osoby mi to opowiadały, a ja ciągle nie wiem, kiedy Danił w ten słupek kopnął i na czym krzywda Saszy polegała :/
Zabrał podpórkę spod siatki jak został przełamany i Sasza miał serwować na mecz. Zamieszało mu to w głowie jak dwa Żubry gimnazjaliście.
Awatar użytkownika
Robertinho

Art pisze: 25 sty 2024, 13:50
Robertinho pisze: 25 sty 2024, 13:43 Już dwie różne osoby mi to opowiadały, a ja ciągle nie wiem, kiedy Danił w ten słupek kopnął i na czym krzywda Saszy polegała :/
Zabrał podpórkę spod siatki jak został przełamany i Sasza miał serwować na mecz. Zamieszało mu to w głowie jak dwa Żubry gimnazjaliście.
Super, ale jaki to mecz był. Staram się nie oglądać jak oni ze sobą grają, chyba jedna z najgorszych do oglądania rywalizacji, kilka setów widziałem może, serio.
Ostatnio zmieniony 25 sty 2024, 13:52 przez Robertinho, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
ayshe

Post autor: ayshe »

DUN I LOVE pisze: 25 sty 2024, 12:50 Mimo wszystko Danił to zrobił na USO, gdzie Novak zazwyczaj nie gra dobrze w finałach. AO powoli staje się twierdzą na miarę nadalowskiego RG. :)
Nawet Rafa przegrywał w Paryżu i tego się trzymajmy ;). Jeśli spojrzeć na tę sytuację z punktu widzenia kosmicznej równowagi, to jest moment idealny. Wygrana Saszy wszystkim dobrze zrobi.
Jemu samemu to oczywiste, skończą się frustrację i zupa nie będzie za słona, a odsiadka lżejsza. Novakowi przyda się motywacyjny plaskacz, bo combo rg, wimby i olimpiada to jest dopiero wyzwanie na miarę goata, a nie jakiś tam 11 -ty szlem w Australii. Ponadto, Novak jest jedynym sportowcem, który im więcej wygrywa, tym mniej go kochają, czas już podrzucić do pieca fanbazy, bo mu wrzeszczą z trybun, żeby się szczepił, niewdzięcznicy. Wreszcie, last but not least, netflix miałby topowy materiał na nowy sezon Break Pointa, a forum temat do dyskusji wykraczającej poza zwyczajowe " tenis się skończył, ten koszmar będzie trwał wiecznie ".
Dawaj Sasza. :)
Ostatnio zmieniony 25 sty 2024, 13:55 przez ayshe, łącznie zmieniany 1 raz.
Art
Moderator

Robertinho pisze: 25 sty 2024, 13:51
Super, ale jaki to mecz był. Staram się nie oglądać jak oni ze sobą grają, kilka setów widziałem może, serio.
Aaa, trzecia runda w Monte Carlo w zeszłym roku grana już wieczorem.
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Pewnie któryś z ubiegłorocznych klasyków: IW lub Monte Carlo.

E: Art, dzięki za doprecyzowanie.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Robertinho

ayshe pisze: 25 sty 2024, 13:52
DUN I LOVE pisze: 25 sty 2024, 12:50 Mimo wszystko Danił to zrobił na USO, gdzie Novak zazwyczaj nie gra dobrze w finałach. AO powoli staje się twierdzą na miarę nadalowskiego RG. :)
Nawet Rafa przegrywał w Paryżu i tego się trzymajmy ;). Jeśli spojrzeć na tę sytuację z punktu widzenia kosmicznej równowagi, to jest moment idealny. Wygrana Saszy wszystkim dobrze zrobi.
Jemu samemu to oczywiste, skończą się frustrację i zupa nie będzie za słona, a odsiadka lżejsza. Novakowi przyda się motywacyjny plaskacz, bo combo rg, wimby i olimpiada to jest dopiero wyzwanie na miarę goata, a nie jakiś tam 11 -ty szlem w Australii. Ponadto, Novak jest jedynym sportowcem, który im więcej wygrywa, tym mniej do kochają, czas już podrzucić do pieca fanbazy, bo mu wrzeszczą z trybun, żeby się szczepił, niewdzięcznicy. Wreszcie, last but not least, netflix miałby topowy materiał na nowy sezon Break Pointa, a forum temat do dyskusji wykraczającej poza zwyczajowe " tenis się skończył, ten koszmar będzie trwał wiecznie ".
Dawaj Sasza. :)
Złoty Szlem. Temat Saszy z WS przemilczę.
Awatar użytkownika
Robertinho

Art pisze: 25 sty 2024, 13:53
Robertinho pisze: 25 sty 2024, 13:51
Super, ale jaki to mecz był. Staram się nie oglądać jak oni ze sobą grają, kilka setów widziałem może, serio.
Aaa, trzecia runda w Monte Carlo w zeszłym roku grana już wieczorem.
I ten gość to przeżywa???? Nie mam pytań. :D
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Robertinho pisze: 25 sty 2024, 13:54 Temat Saszy z WS przemilczę.
No, trudno, żebyś miał coś do powiedzenia, skoro nie oglądasz Winston-Salem.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Robertinho

Wygra to wygra, nie będę się cieszył po prostu.
Awatar użytkownika
Lucas

Post autor: Lucas »

“I doubt about myself, I think the doubts are good in life. The people who don’t have doubts I think only two things: arrogance or not intelligence.”- Rafa Nadal

"There are other tournaments in which I would like to win. However, in the end, trophies are just pieces of metal. The main thing that I took from tennis is love. She will remain with me forever, and I am sincerely grateful for this “ - David Ferrer
Art
Moderator

Robertinho pisze: 25 sty 2024, 13:55 I ten gość to przeżywa???? Nie mam pytań. :D
Na pewno podkręcili ten przekaz, żeby było więcej dramy, ale sam Sasza był ostro zmotywowany, bo strasznie chciał wykręcić jakiś konkretny rezultat po powrocie po kontuzji, ale nie szło i jeszcze ten wstrętny Rusek wybijał go z rytmu.
Zablokowany