Australian Open 2019

Obrazek
Awatar użytkownika
Robertinho

Re: Australian Open 2019

Post autor: Robertinho »

Piotrek pisze: 20 sty 2019, 10:36 Aj staruchy zgrzybiałe, czemu tak marudzicie z niedzieli rana.
Włącz obraz, a szybko się przekonasz. :P
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
Awatar użytkownika
Del Fed

Post autor: Del Fed »

Anula pisze: 20 sty 2019, 10:34
Del Fed pisze: 20 sty 2019, 10:31 Niech Stef spłynie z kiepskim Fedem w 3, w QF zamelduje się Cilić bez formy, a Zvorek dostanie jutro 1-3 z Rałonem i będzie całkiem komplet.
Bez "niech". ;)
Racja. A te posty, że Grek gra dobrze mnie dobijają. On gra pewnie poniżej tego co już pokazał. A do poważnego grania o Szlemy z Rafałem i Djokiem, jak to Rroogerr ujął, to jeszcze daleeko.
Rafael Nadal, to zło, zgoda?

PS. Nie ma zgody na brak zgody.
Awatar użytkownika
jarosword20

Post autor: jarosword20 »

Kto tam ma niby postraszyć Rafę z nextgenów? Minotaur? :facepalm: Ciekawe jakby sobie poradził z dzisiejszym Tsitsipasem z pierwszego seta...
Awatar użytkownika
Wujek Toni

Post autor: Wujek Toni »

Już Grek zaczyna mieć jakieś odpały widzę, gra na przewagi gema sam ze sobą głównie.
"Zabrałem kiedyś Rafaela wraz z Pico Monaco na ryby. Pamiętam, że chłopcy niezwykle radowali się na myśl o spędzeniu w taki sposób tamtego poranka - lato miało się już ku końcowi i była to jedna z ostatni okazji, by złowić kilka moren przed zamknięciem sezonu. Przypominam sobie bardzo dokładnie moment, gdy Rafael próbował po raz pierwszy zarzucić swoją wędkę , siedząc na skraju barki. Samą czynność wykonał nienagannie - widać było gołym okiem, że chłopak ma do wędkarstwa talent i czerpie z niego wielką przyjemność. Mimo to nie omieszkałem zbliżyć się do mojego bratanka, po czym chwyciłem go dosyć łagodnie, acz pewnie za muskularne prawe ramię, którym to przed chwilą zarzucił energicznie żyłkę wraz ze spławikiem i rzekłem: 'Którą ręką Cię uczyłem?'" Toni Nadal, Życie moje
Awatar użytkownika
Robertinho

jarosword20 pisze: 20 sty 2019, 10:38 Kto tam ma niby postraszyć Rafę z nextgenów? Minotaur? :facepalm: Ciekawe jakby sobie poradził z dzisiejszym Tsitsipasem z pierwszego seta...
6-3, 6-1 już by było.
Awatar użytkownika
Piotrek

Post autor: Piotrek »

Robertinho pisze: 20 sty 2019, 10:37
Piotrek pisze: 20 sty 2019, 10:36 Aj staruchy zgrzybiałe, czemu tak marudzicie z niedzieli rana.
Włącz obraz, a szybko się przekonasz. :P
No właśnie oglądam od kilkunastu minut. Ten co jest oldboyem, gra jak oldboy. A nextżen w klasie swoich rówieśników.
DUN I LOVE pisze: 05 sie 2021, 23:58 Praktycznie wszystkie finały w LA mi uciekły podczas tegorocznych IO. Jestem ogromnie tym zasmucony, za 3 lata już to się nie powtórzy.
Anula

Post autor: Anula »

jarosword20 pisze: 20 sty 2019, 10:38 Kto tam ma niby postraszyć Rafę z nextgenów? Minotaur? :facepalm: Ciekawe jakby sobie poradził z dzisiejszym Tsitsipasem z pierwszego seta...
Oczywiście 1-0 dla Greka. W 10 minut. :P
Anula

Anula pisze: 20 sty 2019, 10:40
Oczywiście 1-0 dla Greka. W 10 minut. :P W setach. ;)
Awatar użytkownika
Kiefer

Post autor: Kiefer »

jarosword20 pisze: 20 sty 2019, 10:19 Przecież on krzyczał jak Roger odbijał, więc to jemu mogło bardziej przeszkodzić.
Pozytywne, że przy takiej grze rywala Roger ogarnął seta.
Kiedyś upatrywałem nowej nadziei w Szałapucie, ale widzę, że trzeba się będzie przestawić na Tsitsipasa. Całe szczęście też jednoręczny BH ;)
Roger nie będzie się wkurzał gdy udało się zdobyć punkt, poza tym on za zorientowanie się miał trochę więcej czasu.
Awatar użytkownika
Wujek Toni

Myślę, że z niżej rozstawionych mógłby Rafę postraszyć jedynie Niedźwiedźiew. Ten dziwaczny tenis mógłby się całkiem nieźle sprawdzić moim zdaniem.
"Zabrałem kiedyś Rafaela wraz z Pico Monaco na ryby. Pamiętam, że chłopcy niezwykle radowali się na myśl o spędzeniu w taki sposób tamtego poranka - lato miało się już ku końcowi i była to jedna z ostatni okazji, by złowić kilka moren przed zamknięciem sezonu. Przypominam sobie bardzo dokładnie moment, gdy Rafael próbował po raz pierwszy zarzucić swoją wędkę , siedząc na skraju barki. Samą czynność wykonał nienagannie - widać było gołym okiem, że chłopak ma do wędkarstwa talent i czerpie z niego wielką przyjemność. Mimo to nie omieszkałem zbliżyć się do mojego bratanka, po czym chwyciłem go dosyć łagodnie, acz pewnie za muskularne prawe ramię, którym to przed chwilą zarzucił energicznie żyłkę wraz ze spławikiem i rzekłem: 'Którą ręką Cię uczyłem?'" Toni Nadal, Życie moje
Awatar użytkownika
Robertinho

Del Fed pisze: 20 sty 2019, 10:37
Del Fed pisze: 20 sty 2019, 10:31 Niech Stef spłynie z kiepskim Fedem w 3, w QF zamelduje się Cilić bez formy, a Zvorek dostanie jutro 1-3 z Rałonem i będzie całkiem komplet.
Bez "niech". ;)
Racja. A te posty, że Grek gra dobrze mnie dobijają. On gra pewnie poniżej tego co już pokazał. A do poważnego grania o Szlemy z Rafałem i Djokiem, jak to Rroogerr ujął, to jeszcze daleeko.
Mnie też to dziwi. To co teraz grają, to jest towarzyskie pykanko, w porównaniu z rzeźnią Rafy z Mino, gdzie co chwila ganiali się po korcie jak szaleni.
Rroggerr

Post autor: Rroggerr »

No, teraz faktycznie Grek słabo pogrywa.
Awatar użytkownika
Piotrek

Post autor: Piotrek »

Ale nie jest taki tragiczny ten Fed - ciągle równa się go do chociażby 2017, a jakbym odświeżył ten temat, to pewnie sporo kwiatków bym wyciągnął.
DUN I LOVE pisze: 05 sie 2021, 23:58 Praktycznie wszystkie finały w LA mi uciekły podczas tegorocznych IO. Jestem ogromnie tym zasmucony, za 3 lata już to się nie powtórzy.
Awatar użytkownika
Wujek Toni

W najlepszym wypadku dla Stefana, to się skończy jakimś 76 76 63.
Awatar użytkownika
jarosword20

Post autor: jarosword20 »

Robertinho pisze: 20 sty 2019, 10:42
Del Fed pisze: 20 sty 2019, 10:37

Bez "niech". ;)
Mnie też to dziwi. To co teraz grają, to jest towarzyskie pykanko, w porównaniu z rzeźnią Rafy z Mino, gdzie co chwila ganiali się po korcie jak szaleni.
Ja tam wolę jak ładnie grają, a nie się zarzynają bieganiem bez krzty finezji... Dziwne :)
Awatar użytkownika
robpal

Post autor: robpal »

Ktoś mi jest w stanie wyjaśnić, czemu praktycznie cała młodzież (i to od dwóch tenisowych pokoleń) nie umie returnować?
Ja się śmieję z tego returnu Rafałka spod bandy, a przecież to, co oni prezentują jest jakieś 3 razy gorsze.
MTT career highlights (26-17):
2021: Delray Beach (F);
2020: Antwerpia (W), Cincinnati (W), Dubaj (F), Montpellier (F);
2019: Bazylea (W), Sztokholm (W), Szanghaj (W), Metz (W), Winston-Salem (F), Stuttgart (W), Madryt (W), Monachium (F), Barcelona (F), Houston (W), Acapulco (W), Buenos Aires (F);
2018: Paryż (F), Bazylea (F), Metz (W), Toronto (W), Estoril (F), Miami (W), Australian Open (F);
2017: WTF (W), Sztokholm (W), Hamburg (W), Stuttgart (W), Acapulco (W);
2016: WTF (F), Bazylea (F), Cincinnati (W), Roland Garros (F), Marsylia (W), Doha (W);
2015: WTF (W), Bazylea (W), Winston-Salem (W), Hamburg (W), Wimbledon (F), Stuttgart (W), Monte Carlo (F), Indian Wells (F);
2014: Halle (F)
Anula

Piotrek pisze: 20 sty 2019, 10:47 Ale nie jest taki tragiczny ten Fed - ciągle równa się go do chociażby 2017, a jakbym odświeżył ten temat, to pewnie sporo kwiatków bym wyciągnął.
Oczywiście, że nie jest tragiczny. Grac tak sobie i wygrywac, to przecież jeszcze większa sztuka niż grac świetnie i wygrywac. To miara klasy zawodnika. Jak dla mnie.
Awatar użytkownika
Wujek Toni

Patrząc jak Tsitsipas coraz chętniej skraca wymiany, zaczynam zastanawiać się, który z nich ma tutaj 38 lat.
matek20

Post autor: matek20 »

Zaraz Cipas spuchnie
Turnieje MTT
2016: Monte Carlo W, Winston-Salem F

Czy rok 2019 będzie jeszcze większym cyrkiem niż 2017 i 2018 ?
Awatar użytkownika
Robertinho

Brakuje szybkości. Inaczej byłby już poskładany Grek. A tak wcale bym go nie skreślał.
Zablokowany